Timber: 'Er gebeurden gekke dingen in de wedstrijd'

JesseTH, 29-09-2020 om 18:55, 5524 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Jurriën Timber is blij met de afloop van een beweeglijke editie van Ajax - Vitesse. De Arnhemmers boden vanaf het begin af aan goede tegenstand en toen ook beslissingen van de scheidsrechter tegen gingen zitten, ging de overlevingsmodus aan. De jongeling zag zichzelf en zijn teamgenoten rustig blijven en zegevieren.

'Op het moment dat je erin komt, weet je dat je één taak hebt. Dat is het verdedigend dichthouden en dat ging goed', aldus de talentvolle verdediger in gesprek met Ajax TV. 'Nadat we met tien man kwamen te staan, weet je al helemaal dat je één taak hebt en dat is solide verdedigen.'

De rechtspoot gaat vervolgens in op de rode kaart die Edson Álvarez kreeg. Er is al veel over gezegd, maar wat vond Timber? 'Ik vond het zelf geen rode kaart. Ik denk dat het pech was. We mochten sowieso wel iets feller zijn deze wedstrijd, want Vitesse was ook fel. Iedereen werd een beetje gek, wat logisch is, want er gebeurden gekke dingen in de wedstrijd. Gelukkig hebben we ons de tweede helft rustig kunnen houden.'

Timber haalt er nog een moment bij waarop de beslissing van Pol van Boekel op z'n minst discutabel te noemen was. 'De bal was uit, Daley (Blind, red.) was aan het praten en de scheidsrechter gaf een vrije trap. Dat is nieuw, nog nooit meegemaakt. We begrepen er niks van, maar dat was bij de rode kaart ook. Niks verbaasde ons nog vanaf dat moment.'

'Misschien heeft het wel in ons voordeel gewerkt'

'We spraken met elkaar over hoe we het gingen oppakken. Toen was het alweer rustig', vertelt Timber vervolgens over hoe het eraan toe ging in de rust. 'Ik kan mijn hoofd aardig koel houden. Ik had na de rode kaart het gevoel dat iedereen scherper werd. Het hoort niet zo te zijn, maar dat gevoel had ik wel. Iedereen verdedigde mee, dus misschien heeft het wel in ons voordeel gewerkt.'

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Duif63
Komt over als een rustige en verstandige jongen. Volgens TH vooral een centrale verdediger, hoewel hij bijna een kop kleiner is als bijv Schuurs. Als back komt hij snelheid tekort. Volgens TH dan.
1 0
cantharel
Gaat Ajax heel veel plezier van beleven.
3 0
off
Get is natuurlijk prima als je als scheidsrechters vrije trappen gaat geven voor praten. Dan wel als voorwaarde dat je het iedere wedstrijd bij elke club doet.
2 0
EuforischeRealist
Nou dat kan je vergeten. Nog niet zolang geleden mocht meneer Kuijt zo’n beetje de hele zaterdageditie van het AD voordragen en werd er nog niks van gezegd.
7 0
Jantjeajax
Of onze vriend Lozano die had meer spreektijd dan balcontacten
5 0
Schwalbino
Ik heb ook gekke dingen gezien. Op een gegeven moment liep iemand in een gorillapak over het veld.
3 0
Bruno04
Zit een goeie kop op. Viel ook erg sterk in.
5 0
14Abdelhak14
Topper in wording dit, behoorlijk compleet ook. Wat mij betreft maakt hij een meer solide indruk dan Schuurs en mag hij een kans krijgen in de basis. Twee keer op moeilijke momenten erin gekomen (vorig jaar tegen Heerenveen toen het team in een enorme dip zat, en nu met 10 man) en foutloos gespeeld. Ook in jong en de oefenpotjes prima. Ook meer complementair aan Daley omdat hij verdedigend beter is dan Schuurs.
En daarbij ook nog eens eigen jeugd en jonger dan Schuurs, al mag dat pas de doorslag geven bij nagenoeg gelijke geschiktheid.
5 0