Traoré: 'Beter om fit te blijven en te wachten op je moment'

JesseTH, 28-09-2020 om 23:20, 3599 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Lassina Traoré barst, ondanks zijn geringe speeltijd in Ajax 1, van de motivatie. Maandagavond moest de Burkinees met Jong Ajax meedoen tegen Excelsior en waar velen dat als iets negatiefs zouden zien, geldt dat voor Traoré zeker niet.

'Het is altijd goed om speelminuten te maken en het is leuk om weer te spelen met mijn oude team', vertelt hij aan FOX Sports. 'Ik zie het niet als een stap terug. Als ze zeggen dat ik terug moet, dan voelt dat altijd goed. Als je geen speelminuten maakt bij Ajax 1, is het beter om fit te blijven en te wachten op je moment. Ik geniet nog altijd in Amsterdam.'

In de eerste helft speelde Traoré als spits, maar na rust viel Brian Brobbey in en kwam de eerstgenoemde Ajacied op de rechterflank te spelen. Ook daarover klaagt hij niet. 'Het werkt goed. Het maakt mij niet uit, als ik maar speel. Als ik op het veld sta, geef ik alles. Ik heb niet vaak op de vleugel gestaan, het is de tweede keer. Maar ik ben een nummer negen.'

Over zijn eigen ontwikkeling is Traoré nog altijd tevreden. Het gaat goed volgens hem. 'Ik werk nog altijd hard. Het is moeilijk bij het eerste, iedereen doet het goed. Ik ben ook fit en doe het goed. Als de trainer me nodig heeft, weet hij dat ik kan spelen. Ik heb zelfvertrouwen en moet wachten op mijn moment. Er komen nog veel wedstrijden aan.'

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jutter
De jonge Brobbey is nu al een stuk verder dan deze Traoré, moet toch de denken geven. Door hem nu min of meer te degraderen naar Jong geeft de technische leiding aan het niet erg in hem te zien zitten. Beetje laat natuurlijk, want elke beetje voetbalkenner had/kon al vrij snel kunnen zien dat hij niet het vereiste nivo had. Die Traoré brengt weiliswaar de nodige fysiek en inzet mee, maar dat is bij lange na niet voldoende voor de spitspositie in Ajax 1. Brobbey daarentegen heeft niet alleen zijn fysiek mee maar is ook redelijk snel en voetbaltechnisch gezien, i.t.t. Traoré dus, vrij redelijk. Maar mist nog het overzicht in bepaalde situaties, maar wat niet is kan nog komen natuurlijk, want hij is nog erg jong natuurlijk. Voor Traoré ziet de toekomst bij Ajax er dus bepaald niet rooskleurig uit, en lijkt een verkoop/verhuur naar/aan een mindere club de enige uitweg!
0 0
appiehappie
Wij zijn niet tevreden. Je komt echt heel veel te kort. Tegen Vitesse was het slechts dartelen in de wei. Jij raakte geen knikker.
2 0
AjaxHoorn
Traore heeft een dip, zoals Unuvar ook heeft. Hij komt voor nu wel echt te kort als 2e spits.
1 0
aJaxppy
Komt duidelijk te kort voor het spel van ajax, Brobbey is twee klassen beter.
3 0
ETM
Valt me op hoezeer de publieke opinie gekanteld is tav Traore.
Maar ik snap dat niet. Laat eigenlijk in iedere wedsrijd technisch en tactisch interessante dingen zien.hamdig in de combinatie, sterk aan de bal en goed in lezen van ruimte voor de goal. Is er nog niet maar heeft absoluut potentie.
Ik vind het verrassend dat Labyad nu boven hem staat in pikorde.
Mits op volle oorlogsterkte heeft alleen iedere spits een probleem, want dan hoort Tadic gewoon weer op 9.5.
4 -1
vdhaas
Zo gaat het hier na een aantal slechte optredens (behalve bij bepaalde lievelingetjes). Bijna iedere jeugdspeler heeft in zijn eerste of tweede seizoen een dip, nu is Traore aan de beurt.
0 0
off
Ik vind dat Traoré vaak een beetje doelloos rondloopt en vaak te laat komt.
HIj mist het spitsengif
3 0
ETM
In vrij wel iedere wedstrijd dat hij speelt zit wel een echt klasse moment. Hij kan steken, met de rug naar de goal spelen en heeft diepgang. Hij is niet in de vorm van vorig sezoen, maar om m zo af te schrijven als nu door t merendeel hier lijkt te gebeuren is gewoon echt onzin. Zat al dicht op het eerste, maar is stroef aan t seizoen begonnen. Overvleugelt door een uitblinkende Labyad in de voorbereiding.

Ik lees overal schande over de 'koopzucht' van Ajax maar ondertussen kan het aanstormende talent binnen een paar maanden volgens veel al dezelfde mensen de prullenbak in..
0 0
Schip
Ja, klopt wel. Denk dat het feit dat TH aan hem twijfelt zijn spel ook niet ten goede komt. Alleen een speler als HUntelaar kan zich daar vermoedelijk voor afsluiten.
0 0
KingJames23
Jij hebt gezopen ofzo? Die Traore is echt slecht op dit moment. Lekker een jaar verhuren die jongen.
1 0
Ajacied33
Hele aardige gast, maar wat ik tot nu toe van hem heb gezien kan me nog niet echt bekoren. Ik denk, kan het mis hebben, dat hij nooit Ajax 1 materiaal zal worden.
2 0
Lrod
Sympathieke gast maar is helaas geen Ajax niveau. Ik heb ook geen idee wat TH in hem ziet eerlijk gezegd. Brobbey is hem naar mijn mening al voorbijgestreefd.
2 0
AjaxDaniel
Had een goede periode maar zit nu duidelijk in een dip, zoals wel meer talenten meemaken. Hopen dat hij zich weet te herpakken.
1 0
ram
Ik vind het apart dat Traore op deze site zo wordt aangepakt.

Hij heeft wel degelijk bewezen dat hij goed kan meevoetballen en goals kan maken. Momenteel is hij totaal niet in vorm en hij lijkt een tikkie te dik te zijn.

Ik zie hem momenteel dan ook als vierde spits achter Dusan, Klaas en Labyad. Ik hoop dus ook echt dat hij verhuurd gaat worden. Dan ben ik ervan overtuigd dat hij volgend jaar een goede back-up kan zijn voor Tadic.
1 -1
3sterrenAjax1
laten m lekker gaan rugbyen. wat n matige speler.
1 -1
Dit is mijn club
Vind het een jongen met een gebrekkige techniek en kan me niet voorstellen dat hij ooit de nummer 9 van Ajax gaat worden.
1 -1
MichelBoerebach
Ik denk dat onze vriend Traore beter tot zijn recht komt in de NFL. Grote, sterke gespuirde gast. Prima linebacker, maar geen spits van Ajax. Helaas...
3 -1