De Jong: 'Wij moeten geen uitzonderingspositie claimen'

JesseTH, 28-09-2020 om 22:10, 3246 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Jan de Jong, voorzitter van de Eredivisie CV, begrijpt dat er voor het Nederlands betaald voetbal geen uitzondering wordt gecreëerd. Het voetbal is simpelweg een van de vele sectoren in Nederland en ook zij moeten zich aan de coronamaatregelen houden.

'Wij moeten helemaal geen uitzonderingspositie claimen, hoe vervelend dit allemaal ook is. Het aantal reisbewegingen in ons land moet omlaag en hopelijk kunnen wij een bijdrage leveren door de stadions nu leeg te laten', aldus De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad. 'En wij willen heel graag onderdeel zijn van de oplossing van de coronaproblematiek.'

De Jong hoopt simpelweg dat het voetbal en diens fans zich zo goed mogelijk aan de maatregelen houden. Zeker met het oog op versoepeling van de maatregelen over drie weken. 'Laten we hopen dat we over drie weken weer fans kunnen toelaten. Het belangrijkste is dat wij blijven voetballen. De competitie wederom stilleggen, dat zou pas echt heel erg vervelend zijn geweest.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
debarbaar
Volgens mij is er behoorlijk selectief gewinkeld in de uitlatingen van de Jong in het interview. Hij vindt namelijk gewoon dat het wel heel erg raar is dat er bijvoorbeeld in een stad als Almelo ook geen mensen naar binnen mogen terwijl daar nauwelijks besmettingen zijn en hij vindt het raar dat er bij de Efteling en ik winkelcentra binnen wel mensen naar binnen mogen. Kortom hij wil inderdaad geen uitzondering zijn maar gelijk worden behandeld met al die bedrijven die wel bezoekers mogen ontvangen.
0 0
036AFCA97
Dit meen je toch niet? Als Ajax dit meent kunnen we beter gewoon de Champions League plek weggeven en lekker op de Europa League richten. Wat een tering armoede man
2 -1
Marcao
Typisch commentaar van die nichterige policor kakkerlak. Zum kotzen.
2 -1
debarbaar
Je hebt duidelijk het interview niet gelezen en ik denk dat de stukjes schrijver hier dat ook niet gedaan heeft. Je kent ze wel redacteuren die een uittreksel van een uittreksel maken. lui die hun boek niet gelezen hebben maar alleen het uittreksel.
0 0
AjaxIJmuiden123
Hopelijk heeft TG het mis. Haal Matheus Henrique gewoon en rb Frimpong van Celtic
1 0
Huntelaar020
Off: wtf waarom klaiber..
0 0
NR9
BREAKING, Ajax meld zich klaiber en Klaasen.
Klaiber houdt toch op. Dat is toch middelmaat
2 0
mgtow
Wat is die Overmars nou weer aan het doen. Die gast is zo bang voor succes dat er altijd een paar kutaankopen tussen moet..
0 0
Gino1986
Ga dan voor van de ven van volendam joey veerman van heerenveen
2 0
Ricbun
Zeg aub dat dit niet waar is... Dit kan niet het niveau zijn wat we moeten nastreven
1 0
Santiago
We zitten terug in 2014 met dit soort aankopen.
0 0
AjaxDaniel
Mijn god, dat kan nooit kloppen joh.
0 0
debarbaar
Klopt ook van geen kant. Hij zegt dit gewoon helemaal niet zo. Uit z'n verband gerukt door een of andere dyslectische redacteur denk ik.
Lees hier gewoon zelf het interview: https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/directeur-eredivisie-cv-in-efteling-zijn-wel-bezoekers-welkom~abdcfbdf/
0 0
BlueDuke
Klaiber? Dat kan niet kloppen.
0 0
Sanalologo
Henk de jong verdedigt altijd de tegenovergestelde belangen van de clubs.
0 0
AFCA-B93
Zegt zinnige dingen hier. In maart vond iedereen het terecht dat alles gecanceld werd, want voetbal was maar bijzaak ten opzichte van het virus. En nu ineens doen sommigen alsof voetbal boven alles staat. Wees blij dat het zonder supporters nog door mag gaan.
1 -1
Sanalologo
In maart wisten we nog niet hoe gevaarlijk her virus was.
2 0
OuweDibbes
Haha versoepelingen over 3 weken. Dat verhaal kennen we vanaf afgelopen maart.
2 0