Rutte en De Jonge geven maandagavond persconferentie

BartVeenstra, 28-09-2020 om 10:45, 10759 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Het kabinet komt maandagavond met strengere maatregelen om het coronavirus te bestrijden, zo meldt het Algemeen Dagblad. Om 19.00 uur houden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge een persconferentie.

Het duo staat onder druk om vooral meer landelijke maatregelen te treffen en minder verschillende per regio. Zondag spraken ministers uit het kabinet en experts van het RIVM op het Catshuis informeel over de aanpak van het coronavirus. De nieuwe opmars van het virus zou het kabinet grote zorgen baren.

Bronnen rond het kabinet noemen het hoge aantal coronabesmettingen in Nederland alarmerend en zodoende worden er maatregelen verwacht. Het kabinet wil het land echter niet direct weer op slot zetten. De gevolgen daarvan zouden te ingrijpend zijn, zo meldt het Algemeen Dagblad. 'Enerzijds zijn strenge volksgezondheidsmaatregelen nodig om de zich snel uitbreidende corona-epidemie onder controle te krijgen. Anderzijds wil het kabinet juist zo min mogelijk maatregelen treffen om de kwakkelende economie niet de nekslag te geven', aldus de krant.

Maandag komt het Outbreak Management Team met een nieuw advies voor de aanpak van het coronavirus. Men heeft daarbij vooral aandacht voor de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In die steden stijgt het aantal besmettingen het snelst. 'Het aantal besmettingen loopt daar zó hard op, dat niets doen geen optie meer is. Mogelijk worden de regels voor het aantal mensen dat bijeen mag komen nog verder aangescherpt', aldus het Algemeen Dagblad. Of de nieuwe maatregelen gevolgen hebben voor het aantal toeschouwers dat in de Johan Cruijff ArenA mag komen tijdens wedstrijden van Ajax is nog niet bekend.

Recordaantal besmettingen

Zondag meldde het RIVM wederom een recordaantal besmettingen: 2995. Ook het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis loopt op. Dat waren er zondag 617, waarvan 127 op de intensive care. Het Algemeen Dagblad schrijft dat de aantallen sneller stijgen dan in België en Duitsland.

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cruijffthebest
Nederlands grootste leugenaar is er weer, Rutte de idioot.
Heeft schijnbaar een bloedhekel aan voetbal, dus lekker kapot maken.
Gewoon mondkapjes verplichten in de stadions, simpel.
0 0
DeMeervanweleer
Niemand vind het inperken van persoonlijke vrijheden leuk. Het alternatief; het virus compleet zijn gang laten gaan, betekent volgens de wet van het getal, duizenden mensen op de ic, de reguliere zorg zal tot stilstand komen. Dat betekent dat ieders broer, zus, moeder, vader, oom, tante, echtgenote, of welke naaste dan ook. die medische hulp nodig heeft, van kankerbehandelingen tot hartoperaties zal moeten wachten, met alle levensbedreigende risico`s van dien. Geen enkel zichzelf respecterend land zal voor zo`n scenario kiezen. Adequate zorg is een van de pijlers van een beschaafd land. Dit allemaal nog los van de onafzienbare economische schade als een land tot stilstand komt omdat een groot deel van de mensen tegelijkertijd ziek wordt.
0 -1
sebastiaan1900
Onzinnig om toeschouwers niet meer toe te laten bij betaald voetbal. We zien allemaal dat het goed gaat. Buitenlucht. Afstand. Clubs doen er veel aan, om zich aan de regels te houden.
1 0
AFCA-B93
Overigens vind ik het een beetje kort door de bocht om alleen maar naar het aantal doden te kijken. Van wat ik begrepen heb kan het virus ook blijvende longschade aanrichten en het reukvermogen aantasten. Dat lijkt mij ook wel een reden om je wat meer aan maatregelen te houden
0 -1
036AFCA97
Krijg net doorgestuurd dat publiek weer helemaal gaat verdwijnen bij sportwedstrijden. Kreeg een gigantisch bericht met de nieuwe maatregelen. Wist niet of ik het hier mag plaatsen
0 0
noppenkoning
samenvatting?
0 0
ram
Is helemaal te vinden bij het artikel "Kuipers noemt opties".

Geen idee of het waarheid is en ik ken de bron niet. Maar het ziet er logisch en betrouwbaar uit.
0 0
OuweDibbes
Ohh ik lees de kroegen in de 3 grote steden vanaf 22.00 uur dicht..
0 0
AFCA-B93
Zou ik raar vinden, want dan wordt er wel uitgewekend naar omringende plaatsen en kroegen
0 0
ram
Ja, en sowieso vrij kansloos. Dit helpt amper om besmettingen te voorkomen. Dat kan alleen als je echt 1,5 meter kunt houden en goede ventilatie hebt. En dat gaat hem in 99% van de kroegen niet worden.
0 -1
JoelEmbiid
Zal het amateurvoetbal eruit gegooid gaan worden?
0 0
AFCA-B93
Hoop het niet persoonlijk. Denk ook niet dat het probleem daar ligt, al is dat natuurlijk op basis van gevoel. Zou dan eerder zeggen dat het probleem bij de kleedkamers en het pilsen in de kantine ligt. Ik ga na de wedstrijd ook vrijwel direct naar huis. Ff lange broek aan en schoon shirt en dan lekker thuis douchen. Dat pilsen in de kantine hoeft van mij niet momenteel
0 0
ram
Verstandig.

Maar ik vrees dat velen niet zo verstandig zijn. Daarbij besmet je elkaar in duels natuurlijk heel snel...
0 -2
noppenkoning
Competitie wordt beëindigd: Huidige stand wordt gebruikt voor CL deelnames.
1 0
ram
Haha, ik verwacht dat er een lockdown komt maar dat sport (uiteraard zonder publiek) wel gewoon doorgaat.
0 0
johnantoni
Verwacht jij dat, of hoop jij dat?
0 0
ram
Allebei.
0 -2
Web
Ik zou vanavond in de persconferentie zo graag horen
Mensen wij verzaken met de 1,5 meter, en dit kan niet
Zullen wij met zijn allen onze stinkende best doen omdat met ingang van morgen wel te doen
Dan heb je namelijk geen maatregelen nodig,
Alle valt en staat bij de discipline van de mensen

ik lees hier onder zoveel kritiek op onze regering, en daar kan ik ook best vaak in mee gaan, maar aan de andere kant, sta er maar voor, dit is zo nieuw, achteraf is alles makkelijk
Weten jullie wel in wat voor mooi land wij leven?
Soms denk ik van niet, ik hoop dat wij dat eens onder ogen moeten mogen zien
1 -4
ram
Dat zal wel weer een soort eerste intelligente lockdown worden. Logisch, want dat werkte zeer goed en het zal wederom goed werken. Al lijkt het me wel verstandig om klootzakken die zich niet aan de regels willen houden, nu veel harder aan te pakken.
0 -4
Kuningast
127 op de ic.. vanwaar die paniek dan?
1 -1
Mocrodammerr
Zet het leger op straat. horeca enkel afhalen. keihard handhaven. dat geluk over licht aan of uit in horeca is lachwekkend
0 -1
OuweDibbes
Ja joh, laten we virusontkenners lekker martelen.. Virus ontkennen is lachwekkend.
0 -1
Daveajax1976
Nou ik ga er weer voor zitten !
Ff lachen een half uurtje om die gekkies
1 -1
AFCA-B93
Ik hoop dat ze nu gewoon eens met maatregelen komen die duidelijk zijn een snel effect hebben. Dit is wel het moment om een duidelijk statement te maken, gezien het gemor wat steeds erger wordt in Nederland.
1 -1
Bky
Dat had je moeten doen na de eerste golf, zoals het testbeleid op orde brengen (de belangrijkste). Helaas is dat bij de eerste de beste kleine stijging in besmettingen al omgevallen. Dus we varen nu blind de 2de golf in.

Je kan nu weinig doen.
1 0
BokkieBokstra
Daar ben ik het wel mee eens. Ik herinner me nog van maart die meneer van het WHO zeggen, testen testen testen. Nu is het WHO (in de zak van soros, van de chinezen, xtreem links, bill gates) wel belachelijk gemaakt maar hij had groot gelijk. Snap ook niet waarom men dat niet in de afgelopen maanden voor elkaar gekregen heeft, dat testen. Vind dat echt een brevet van onvermogen.
0 0
AFCA-B93
Ik stoor mij vooral aan de kroegen en andere feesterijen waar gewoon niet de afstand wordt gehouden. Geldt voor zowel jeugd/jongeren als volwassenen. Ik denk dat daar al een grote winst valt te behalen, want die 1,5 meter wordt vrijwel nergens meer aangehouden lijkt het wel
0 -1
036AFCA97
Hoop vooral dat mn school dichtblijft. Die online lessen bevallen we wel ;)
0 -1
Bky
Hoop vooral dat de scholen open gaan of open blijven. Is superslecht voor de ontwikkeling van de jeugd.
0 -1
036AFCA97
Begrijp ik hoor, maar ik ben 23. Vind mijn tentamens maken in werkstuk-vorm toch wat makkelijker hahaha
0 -1
beffum
Rutten moet zijn bek houden.
2 -2
036AFCA97
Fred?
0 0
Restored
Hopelijk niet de stadions dicht, het was eergisteren bij Ajax gewoon goed geregeld, ben niet meer mensen tegengekomen dan bij een gemiddeld bezoek aan de supermarkt.
1 0
DeMeervanweleer
Soms en eigenlijk best wel vaak, beste aanhangers van samenzweringstheorieën, gebeuren de dingen gewoon.
1 0
BokkieBokstra
Ja, helemaal eens, toeval en chaos is waar het om draait. Gaat ook helemaal nergens over dat complotgedoe, de duvel en zijn ouwe moer worden er bij gehaald.
1 -1
DeMeervanweleer
Soms en eigenlijk best wel vaak, beste aanhangers van samenzweringstheorieën, gebeuren de dingen gewoon.
1 -4
Web
Het gaat weer los hier, het stikt hier van de kenners
Al die medici worden ter discussie gesteld, tot dat ze het zelf nodig hebben
Of geld niet voor Cardiologen en andere medici, die ontspringen de dans?
5 -3
Arek Milik
Het stikt hier van de realisten jah! En mensen die door heeft wat er gebeurd en de echte tabellen zien ipv meelopen met de media propaganda...
6 -6
BokkieBokstra
Media proganda? Bedoel je niet MSM, Main Stream Media? Dat schijnt de grote boosdoener te zijn. Die extreem linkse main stream media, betaald door Soros.
0 0
Web
Dus jij denk dat ji de maatstaf bent onder de Nederlanders
Ik denk dat er nog niet 5 procent denk als jou
Weet het wel zeker
2 -5
Bjorn
Het is een feit dat het merendeel van de Nederlanders vóór de maatregelen is, maar je moet nooit vergeten dat dit ook komt door het beeld dat geschetst wordt vanuit diverse media. Mensen leven deels nog met de (terechte) angst van maart/april toen het virus zeer onbekend was. Inmiddels hebben we betere inzichten.

De waarheid zal ergens in het midden liggen, feit is dat het virus niet zo dodelijk is als we dachten en dat de sociale/economische gevolgen enorm zijn. Ik ben zelfs bang dat de indirecte nadelen van de lockdown veel groter zijn dan we nu durven te schatten. De verloren levensjaren door stopgezette reguliere zorg, toegenomen depressies en verslavingen mogen niet worden onderschat.
2 -1
OuweDibbes
Moraliteitscijfer is 0.2 en bij griep is het 0.16. Het virus is geclassificeerd als klasse A net als Ebola. Het enige verschil is dat het een longvirus is, en dat mensen aan de beademing moeten. Maar ja nog steeds niet op orde. De miljarden naar Spanje en Italie is wel even snel geregeld.
1 -1
Caparzo
Het moraliteitscijfer wat je noemt is giswerk, men weet het simpelweg niet, hooguit bij grove benadering (schatting niet geregistreerde gevallen die eraan/ermee overleden zijn als ook die het gehad hebben). Ook verschilt het per land en regio, bevolkingsdichtheid, gemiddelde leeftijd, algehele "gezondheidslevel" inwoners, instelling/discipline daarvan, sociale klasse, noem het maar op, bijna niks is 1:1 vergelijkbaar.

Ter indicatie, hier schat men dat pakweg 1,2mio mensen het gehad hebben (blijft echter gissen), en er zullen pakweg 8.000 overleden zijn (officiële aantallen en schatting met extra oversterfte), dus dat zou 0,67% zijn. Die cijfers doen er echter minder toe, waar het allemaal om draait, is het beheersbaar houden van de gezondheidszorg, daar hebben we namelijk allemaal recht op, zonder triage.
0 0
OuweDibbes
Moraliteitscijfers is wel degelijk bekend en geen giswerk. Daarover is een mooi betoog geweest in de tweede kamer. Verder heeft Rutte zelf gigantisch bezuinigd op de gezondheidszorg, dus hij moet zijn bek houden en stil zitten waarneer je wordt geschoren en niet polariseren en studenten en voetbalsupporters de schuld geven van je eigen falen.
0 0
Caparzo
Nee dat zijn ze niet, lees wat ik schrijf, kun je zelf uitrekenen. Als Baudet die 0,2 en 0,16 tegen Rutte zegt, is dat daarmee nog geen waarheid maar idd slechts een betoog.

Klopt er is op gezondheidszorg bezuinigd, ik ben het zeker niet eens met alles, echter dat het financierbaar moet blijven en beschikbaar voor iedereen is ook duidelijk (vergrijzing).

Je kunt niet non-stop 5.000 IC bedden met specialistisch personeel klaar hebben staan want er zou eens een Chinees kunnen besluiten een sars-vleermuisje naar binnen te tikken. Onbetaalbaar, de IC capaciteit van voor Covid19 was prima op orde.
0 0
Bky
Ondanks al die kenners in het kabinet gaat het lekker de verkeerde kant op vinden ze zelf, dus misschien is wat kritiek wel terecht of niet?
0 -1
Web
De pandemie heeft een enorme impact
Nee ze doen niet alles goed, daar is ook studie en tijd voor nodig
Inzichten krijg je met de tijd
Ook dat zal je moeten beamen
1 -2
Bky
We zitten niet meer in maart, doe ff joh, we zijn een halfjaar verder. Waarom we bepaalde zaken nog niet "weten" is mij een raadsel. Waarom de PCR test nog niet goed is gekalibreerd op besmettelijkheid is mij een raadsel. Waarom het nu nog onduidelijk is of ventilatie wel of niet werkt is mij een raadsel. Waarom overheid A zegt dat mondkapjes werken en overheid B zegt dat mondkapjes niet werken is mij een raadsel (jeweetwel die experts van je). Waarom het model van Zweden niet eens genoemd wordt, ondanks dat zij zonder veel maatregelen het virus onder controle hebben gekregen, is mij een raadsel.

En eigenlijk de belangrijkste van allemaal; waarom we een halfjaar verder nog steeds in dezelfde paniekmodus zitten als in maart is mij een raadsel.
1 0
Web
Mondkapjes is een diepe schande, zeggen dat het niet helpt, maar achteraf zeggen ( heel voorzichtig ) nee ze waren er niet
Neem ik ze ook heel erg kwalijk
Het is echt niet zo dat ik geen kritiek heb
En jij brengt het ook netjes, dat mis ik hier bij een paar anderen
2 -1
Bky
Ja ik vind wel dat we het beschaafd erover moeten kunnen hebben. Ik begrijp jou ook helemaal, gezien je in de categorie valt die er waarschijnlijk veel last van gaat ondervinden. Het is belangrijk om naar elkaar te luisteren.
1 0
036AFCA97
Sprak vorige week nog een vent van 43. Was ook skeptisch, maar heeft 40 dagen op de IC gelegen. Was kerngezond en sportte dagelijks. Nu in een rolstoel omdat zn complete spierkracht weg is. Moet die weer opbouwen.
0 -4
Bky
Hopelijk komt hij er snel weer bovenop en gaat hij Rutte aansprakelijk stellen voor de geleden schade gezien zijn faalbeleid.
1 -3
Web
Ik heb je ook gevolgd in het begin van de pandemie
Was je inzicht heel anders, was je veel voorzichtiger
Achteraf is alles makkelijk
1 -1
Bky
Ja, maar nu ga je veel te makkelijk. Eind januari zat ik China al te volgen, daar zag je de mensen letterlijk dood neervallen op straat en werden huizen dichtgelast door de politie daar. Daarna gingen hele steden in lockdown en zat ik mij af te vragen waarom er niets gebeurde. Daarna in mid februari zijn er enkele partijen geweest die zich in de tweede kamer afgevraagd hebben waarom we nog niets doen, dat werd leuk weggehoond. Daarna was het hier en opeens totale paniek, dit terwijl we een kabinet hadden met een bepaalde partij erin die de gehele zorg totaal uitgehold heeft. Met de (non) kennis van toen, want je moest toen uitgaan van het slechtste geval (een zeer besmettelijk virus met een lange incubatietijd en hoge mortaliteit en een uitgeholde zorg en een te late reactie van de politiek) was het wel reden tot crisis ja.

Gelukkig viel het allemaal mee, is de mortaliteit helemaal niet hoog en kunnen we met meer kennis en gezond verstand naar dit virus kijken.

Moet je trouwens nagaan hoe het kan dat iemand aan jouw kant stond en opeens 180 graden iets anders denkt.
0 0
Web
Ik ben het met je eens dat de zorg uitgehold is
Maar de feiten liggen er, daar kun je nu niets of weinig aan veranderen, moet heel erg op de programma’s staan van de partijen bij de verkiezingen
De pandemie heeft een enorm ander inzicht gebracht
0 0
OuweDibbes
Ik sprak vandaag een vader van een vriend die werkt als klokkenmaker bij Gazan Diamonds op de Dam. Had Corona al in Januari, 8 kg kwijt was zijn smaakt en reuk kwijt en moet zijn conditie weer opbouwen. Volgens Rutte en Hugo de Jong is het Corona hen overkomen. Toch was er een virus in China maar hadden wij het hier te druk met Klimaat en andere onzin. Regeren is vooruit zien.
0 -2
Arek Milik
Voor alle bange schapen, dit is het zoals het echt is!

https://ibb.co/P9bQrKC
2 -3
Restored
Pak ook even de cijfers van maart en april erbij dan....
1 -1
Bky
De "we gaan de economie maar weer eens lekker slopen want we hebben onze eigen bende niet voor elkaar en het is de schuld van de burger" show kan weer beginnen!
2 -2
Web
Rutte is volgens mij zo rechts als het kan, en ook behoorlijk intelligent
Maar jij zal ook wel een paar rangen hoger zitten toch?

Rutte maakt zich net als alle andere mensen enorm zorgen om de maatschappij
Hij heeft ook gezegd dat NiET alles plat gaat
En hij heeft NOOIt gezegd schuld van de burger
Fake nieuws van jou
1 0
Bky
Rutte rechts?

Was hij maar rechts, dan zou ik op m stemmen. Ik heb ooit een keer op die kneus gestemd omdat ik dacht dat ik op een liberale rechtse partij zou stemmen. Dat nooit meer, je stemt gewoon links met een spreekpop die net doet alsof het niet zo is.
0 -1
Web
Als jij niet weet dat de VVD rechts is, houd alles op
Hij is zelfs in die partij voor partijleider gekozen
Er zijn twee partijen die zijn ultra rechts, en heel gevaarlijk
2 -2
BokkieBokstra
Ja maar Web, wat links is rechts en rechts is links. Die omdraaiing is erg in. Adolf Hitler en de Nazi's? Extreem links. Bevalt je Rutte je niet? Rutte is heel links. Dat is deze tijd. Waarheid, feiten, het doet er allemaal niet toe an iedere mening is te vinden op het internet.
0 0
Bky
Twee ultra rechtse partijen. Ik zie ze even niet. Wel interessant, zijn die net opgericht ofzo? Ik volg de politiek elke dag maar die partijen die jij noemt zijn nieuw voor mij.
0 0
Bjorn
De tijden van de VVD volledig op de rechterflank zat zijn al een jaar of 6 voorbij. Dat is geen bashen of een verwijt, puur een constatering kijkende naar het gemaakte en uitgevoerde beleid. Dat strookt op gebied van belastingen, immigratie en regulering niet met dat van een klassiek rechtse partij.

De VVD is zéér opgeschoven naar het veilige midden, min of meer naast het CDA.
0 -1
OuweDibbes
Altijd met Rutte.. Geen mondkapjes, geen voorbereiding (sprak vandaag een vader van een vriend die had Corona gehad notabene in Januari) , geen testmateriaal, jarenlang bezuinigingen op de zorg, manipulatie van cijfers van doden en mensen die beter zijn, testmateriaal die wel aanwezig is niet deugdelijk en miljarden naar Spanje en Italie terwijl dat geld ook aan Nederlands baan behoud kan worden gespendeerd. Maar ligt allemaal aan voetbalsupporters, studenten en mensen die kritisch zijn zoals een viruswaanzin.
2 -1
Arek Milik
Ah voor alle kleine kinderen in nederland, aflevering 12 van de poppenkast wordt uitgezonden vanavond. Het schijnt dat trekpop Rutte de druk niet meer aankan en muilkorfen gaat invoeren voor tante joke die een kapperszaak heeft. Verder komt duiveltje de jonge weinig aan bod in deze aflevering, hij is namelijk veel te vinden in de vaccinatie fabriek.

Na deze aflevering is het weer tijd om naar bed te gaan! Weltrusten nederlanders, tot de volgende keer.
3 -2
036AFCA97
Ik wist niet dat Willem Engel hier een account had.
0 -3
InOost
Wat suggereer jij dan?
0 -2
mgtow
Kast staat vol met conserven, noodrantsoen (MRE) en skijtpapier en voor het mentale gedeelte mediteer ik me een ongeluk. Komt u maar....
0 0
OuweDibbes
Gaat ie bekend maken dat wij finacieeele corona hulp krijgen van Italie , Griekenland en Spanje zodat wij hier wapens en voetballers kunnen kopen? Zo niet moet Rutte zijn werk doen en bek houden.
1 -1
Bjorn
In dit tempo kun je regionale (!) sluiting van sportscholen, horeca etc. verwachten in regio Randstand/Brabant. Dus ook van stadions, hoe goed het ook gaat in het stadion zelf zoals in de jC Arena, je houdt altijd het vervoer voor en na de wedstrijd wat risico draagt (ov).
0 0
Jojo49
mondkapjes , zit zoveel bacterie in,, die mensen die nooit bij de tandarts komen , ruiken zich zelf,
1 0
mgtow
Kan ik bevestigen. Tering hé. Nou begrijp ik waarom ik nooit lastig wordt gevallen door gold diggers.
0 0
Labrador
Geen fans in stadions want - 1% van de besmettingen vind in de stadions plaats.
0 -1
Web
Lekker negatieve reactie, wie zegt dar ze dat gaan zeggen?
Ga er maar aan staan, ik zou niet graag in de schoenen van het kabinet staan
0 -1
Labrador
Ja ik ben negatief en weet je waarom? Omdat het huidige beleid een grote puinbak is. Er is zo ontzettend veel onduidelijkheid. Het testen is een zooitje, de registratie van het aantal doden deugt niet, de maatregelen zijn half om half.. Ik zou er zelf niet willen staan maar iets meer duidelijkheid zou wel mogen en zorgen dat je je zaakjes op orde hebt.
1 0