Voetbal in coronacrisis: 'Napoli mag niet naar Turijn'

NielsOpdam, 03-10-2020 om 21:00, 15082 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Voetballen ten tijde van de coronacrisis: is dat nou wel of niet mogelijk? De meningen hierover zijn verdeeld. Ook is het de vraag wat er allemaal bij komt kijken om te kunnen voetballen in deze periode. In dit wekelijkse overzicht zijn de laatste nieuwtjes en meningen over voetballen in de coronacrisis te volgen.

Zaterdag 3 oktober

'Napoli mag niet naar Turijn'

Het competitieduel tussen Juventus en Napoli gaat waarschijnlijk niet door. Zondag zouden beide ploegen elkaar ontmoeten in Turijn. Echter meldt beIN SPORTS-journalist Tancredi Palmeri dat Napoli van de Napolitaanse autoriteiten niet mag afreizen naar Turijn. Er is namelijk een kans dat het coronavirus rondwaart in de selectie van Napoli. 

Duel RKC - PEC Zwolle afgelast

Het competitieduel tussen RKC Waalwijk en PEC Zwolle van zaterdagavond gaat niet door. Bij RKC Waalwijk zijn in de afgelopen 24 uur vier coronabesmettingen geconstateerd, zo laten de Brabanders weten via de officiële kanalen. 'Na een eerste bron- en contactonderzoek moeten acht spelers van RKC Waalwijk in quarantaine.' Het is eerste duel in het huidige Eredivisie-seizoen dat wordt afgelast vanwege het coronavirus.

Vrijdag 2 oktober

Liverpool-ster Mané test positief

Het duurt nog negentien dagen voordat Ajax in de Champions League aantreedt tegen Liverpool, maar de opponent ontving vrijdagavond slecht nieuws. Sterspeler Sadio Mané is positief getest op het coronavirus en doet voorlopig niet mee met de regerend landskampioen van Engeland, zo meldt Liverpool via haar officiële website. Hoelang de Senegalees er precies uit zal liggen is niet bekend, maar normaal gesproken zal hij er tegen Ajax wel weer bij zijn. Wel is het de vraag hoe het er tegen die tijd voor staat met zijn vorm en fitheid.

Twee Feyenoord-spelers testen positief

Bij Feyenoord hebben er twee spelers positief getest op het coronavirus, zo brengt het Algemeen Dagblad naar buiten. De krant vertelt vanwege privacyredenen niets over om welke spelers het gaat, maar Wilfred Genee beweert bij Veronica Inside dat het Nick Marsman en Wouter Burger betreft. Een opvallend feit is dat laatstgenoemde vandaag officieel werd verhuurd aan Sparta Rotterdam.

Speler en staflid Napoli in quarantaine

Piotr Zielinski, speler van SSC Napoli, en één staflid van de club uit Napels zijn in quarantaine. Beide heren zijn positief getest op het coronavirus, zo meldt SSC Napoli op haar Twitterpagina. Zondag 4 oktober moet de club van oud-Ajacieden Amin Younes, Arek Milik en Stanislav Lobotka op bezoek bij kampioen Juventus. In hoeverre de coronabesmettingen effect hebben op deze wedstrijd, is nog onbekend.

Club mag speler interlands verbieden tot 2021

De FIFA heeft vrijdagochtend besloten dat clubs spelers niet hoeven af te staan voor interlandperiodes gedurende de rest van het kalenderjaar, zo meldt de wereldvoetbalbond op haar website. Deze regel gold eerst voor de afgelopen interlandperiode in september, maar de FIFA heeft deze regel nu doorgetrokken naar het eind van 2020. Indien een voetballer minimaal vijf dagen voor of na een interland in quarantaine moet, mag de voetbalcub weigeren om zijn werknemer af te staan.

Donderdag 1 oktober

Wedstrijd Genoa - Torino verplaatst

De wedstrijd tussen Genoa CFC en Torino FC wordt verplaatst naar een andere datum, zo meldt journalist Willem Haak op zijn Twitterpagina. Beide clubs zouden het zaterdagavond tegen elkaar opnemen, maar door te veel coronabesmettingen binnen de selectie van Genoa gaat het duel niet door. Het team van oud-Ajacied Lasse Schöne zit nu in quarantaine. Wanneer de wedstrijd wordt ingehaald, is nog niet bekend.

Steijn in quarantaine, mist Jong Ajax

Uit voorzorg zal Maurice Steijn, de trainer van NAC Breda, vrijdagavond het duel met Jong Ajax aan zich voorbij laten gaan. Steijn verblijft momenteel in thuisquarantaine, zo meldt de club uit Noord-Brabant op haar officiële website. De trainer van de Brabantse-club is mogelijk in aanraking geweest met iemand die besmet is met het coronavirus. Assistent Hans Visser neemt vrijdagavond de honneurs waar.

Woensdag 30 september

Ruim 19.000 fans welkom bij voetbalwedstrijd in Zwitserland

Waar de Nederlandse regering heeft besloten om in ieder geval de komende drie weken geen supporters toe te laten bij voetbalwedstrijden, gaat het er in Zwitserland behoorlijk anders aan toe. In dat land mogen voetbalclubs Servette FC en FC Basel komend weekend bijvoorbeeld respectievelijk 19.300 en 17.057 toeschouwers ontvangen, zo meldt Voetbal International. Bij binnenkomst van het stadion en wanneer supporters door het stadion gaan bewegen moeten zij wel een mondkapje dragen. 

Selectie Genoa CFC in quarantaine

De hele selectie van Genoa CFC moet in quarantaine, zo meldt journalist Willem Haak op zijn Twitterkanaal. Hierdoor kan de club uit Genoa zondag niet aantreden tegen Torino FC. Maandagavond werd al bekend dat Schöne en dertien anderen bij Genoa CFC positief zijn getest. 

Dinsdag 29 september

Amateurvoetbal gaat gewoon door

Het amateurvoetbal in Nederland gaat, ondanks de nieuwe maatregelen, de komende drie weken gewoon door. Maandagavond werd bekend dat er de komende drie weken geen publiek is toegestaan langs de lijn en dat de sportkantines dicht moeten blijven. De KNVB vindt het belangrijk dat er gesport kan blijven worden. 'Dat vindt niet alleen de KNVB, dat vinden NOC*NSF en alle sportbonden in Nederland. Bewegen is gezond en belangrijk in deze tijd. Alle competities, veld- en zaalvoetbal, blijven dan ook de komende drie weken doorgaan volgens het huidige speelschema', aldus de bond op haar website.

Maandag 28 september

Wedstrijd Flamengo toch gespeeld

Flamengo heeft zondagavond toch gespeeld tegen Palmeiras, ondanks negentien coronabesmettingen binnen de selectie, zo meldt het RTL Nieuws. Één dag voor de wedstrijd werd de wedstrijd door de rechter nog uitgesteld, maar tien minuten voor aanvang van de wedstrijd kreeg Flamengo te horen dat hun verzoek toch werd teruggedraaid. Volgens de Braziliaanse bond had de uitbraak bij Flamengo niets te maken met de Braziliaanse competitie, maar lag het incident aan Flamengo zelf. De wedstrijd tussen Palmeiras en Flamengo eindigde in 1-1.

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daveajax1976
O hans!!! RKC heeft nu ook cojona Hans!!
Houd het nou nooit op Hans
1 -4
Bky
De Eredivisie gaat nooit uitgespeeld worden, dit jaar ga je kampioen worden als je een geweldige eerste seizoenshelft draait. Puntverlies nu is dodelijk.
4 -1
MarLuuk76
Dit is een top serie, uit 2017

https://youtu.be/Nw_nXcjGUmU
0 -1
Ajaxtao
Zorgen dat we bovenaan blijven want dit gaat niet lang goed meer.
5 0
Redrum
Ik kan me eigenlijk haast niet voorstellen dat deze competitie uitgespeeld gaat worden. Dit is de eerste wedstrijd die wordt afgelast, maar de kans is groot dat er meerdere gaan volgen. Op een gegeven moment bereiken we dan een punt dat er geen ruimte meer is om de wedstrijden in te halen en dan is het klaar met deze competitie.
3 0
Ajax95Duivendrecht
Precies dit. Straks heb je in april/mei clubs die de volle 34 wedstrijden hebben kunnen spelen, maar ook die er misschien maar 30 of nog minder hebben gespeeld.

Een deel van die wedstrijden zou je dan doordeweeks gedurende het seizoen kunnen inhalen, maar dat zal lastig worden met het overvolle programma en daarmee de fysieke belasting van spelers. Daarom is het aannemelijk dat er aan het eind van de competitie (als het al zover komt) best nog wat inhaalwedstrijden gespeeld moeten gaan worden. Maar je komt dan meteen in de knel met het EK dat in de zomer gepland staat en met de voorrondes CL/EL.

Heb er een hard hoofd in.
0 0
MarLuuk76
Ik ben het met je eens, alleen was dit al vooraf bekent.
1 0
Jojo49
Rkc -pec afgelast ,, ik had pec laten winnen,, met toto select, die heb ik al goed dan, want rkc heeft de virus. zo heeft andy vd meyde besloten. .
0 0
AjaxAmsterdam
Oke, net even Corona in cijfers omgezet... kom ik op een toch wel opvallend te noemen getal uit.

A = 1 t/m Z = 26

C = 3
O = 15
R= 18
O = 15
N = 14
A = 1

Tel de cijfers bij elkaar op, hier komt 66 uit.
Corona bestaat uit 6 letters. 666 dus ...

Ik suggereer hier verder niks mee, maar is op zijn minst wel opvallend te noemen imo.
3 -3
Daveajax1976
O Hans!!! De duivel heeft nu ook cojona Hans
1 0
Redrum
Dus de duivel zit hier gewoon achter.
1 -1
MarLuuk76
Soms zou je met een grap dichterbij kunnen zitten dan je denkt,. Ook al wil je een ander eigenlijk alleen maar voor lul zetten.
1 0
Redrum
Het is nooit mijn intentie om iemand voor lul te zetten, maar hij suggereert toch eigenlijk gewoon dat de duivel hier achter zit of niet? En jij denkt te weten dat dit ook echt het geval is of begrijp ik je verkeerd?
2 0
MarLuuk76
Ik denk niks te weten. Alleen leek het of je hem voor lul wilde zetten. Blijkbaar niet dus mijn excuses. Wat ik wel weet is dat het ook Kroon betekent, dat wel.
1 0
OdjePils
Hahahahahaha. Alu hoedje op, 5g op je pokkie en in de doofpot met dit verhaal!
0 -4
Daveajax1976
O Hans!!! Zie je nou Hans
1 -1
TontoKarnaggel
Deze moet je even uitleggen. Dus je geeft de letters een cijfer....die tel je bij elkaar op....plus het aantal letters dat het woord telt..... en dan kom je op een getal uit?

Ik persoonlijk had het veel opvallender gevonden als je niet op een getal was uitgekomen....
1 -2
TomAjaciedd
5G!!!!!!
2 -2
MarLuuk76
Gaat jou zeer ziek maken.
1 -1
Sterspeler
Als je doelt op de Chinezen die achter 5G zitten, dat hebben ze al gedaan.
0 0
MarLuuk76
Ik doel gewoon op Nederland. Als men zo dom is om te geloven dat die straling niks doet, want zogenaamd getest. Hoe kan men dan weten dat 5g ook goed inzetbaar is om mensen massa’s uit elkaar te drijven, lees crowd control. En woorden van de minister. Straling is gewoon fucked.
0 0
AlexIbarra
Ik gun niemand Corona (behalve misschien wat persoonlijke kennissen..) maar als Mané het dan toch heeft had ik het liever 2 weekjes later gezien.
1 -1
jutter
Als je als Ajax fan, tenminste dat neem ik voor het gemak even aan, zegt dat Mané beter wat later positief getest was geworden ben je wel in en in triest bezig. Als de club op die manier zijn voordeel er mee zou willen doen hoeft dat voor mij niet. Wij zijn toch Ajax, dat louter op sportieve basis wedstrijden wil winnen, zoals gedurende die fantastische CL campagne, toch bijna alweer 2 jaar geleden!
0 -4
Daveajax1976
Denk dat mane liever cojona heeft dan een zware knie blessure !! O Hans
1 0
AlexIbarra
Ik zat er totaal niet mee dat Messi niet mee kon doen toen we met 2-1 van Barcelona wonnen.
Wij misten Kolbeinn trouwens. ;)
2 0
Ajacied33
2 Feyenoorders ook met corona positief getest. Ze vertellen niet om wie het gaat. Alsof je daar zondag niet zelf achter kunt komen..
0 0
Daveajax1976
O Hans!!! Hou t nou nooit op Hans.
1 0
mgtow
Dat kan wel wezen maar AVG boetes zijn niet mals en AP ziet dat echt niet als een geldig excuus.
0 -1
Bky
Luister naar de experts, behalve dan dat de experts in land A iets heel anders doen dan de experts in land B.
2 -1
mgtow
De EU doet nu ook compleet niks. Iedereen moet het zelf zien te rooien...
0 0
Bky
Imo prima.
0 0
Arek Milik
Oh hans! Amateur voetbal gaat gewoon door.. dadelijk kan het hele amateurvoetbal gesloten worden hans. Hans houdt het dan nooit op! Hans onze kinderen gaan niet voetballen hans. Blijf alsjeblieft binnen. Hans je mondkapje zit niet goed!!
6 -5
Freddy Al
Laat die idioot van een Jensen lekker buiten dit verhaal, deze meer dan gevaarlijke extreem rechtse schreeuwlelijk is een drama.
Schoppen en spugen en met zijn luie vette lijf geld verdienen aan de paniek die hij zaat en anderen kwalijk neemt , niets dan walging voor die lafbek.
1 -3
Daveajax1976
O Hans !!! Kijk is wat freddy zegt
0 0
Koningtoto
Jij spoort niet lamlul. Er liggen nu talloze jongeren in het ziekenhuis. Allemaal voor een door jou genoemd fabeltje. De meerderheid in de ziekenhuisbedden is tussen de 20 en 40 jaar. IC's is een ander verhaal. Jij doet al maanden alsof het om een griepje gaat, je bent echt niet goed bij je paasei. Geloof maar in je Youtube onderzoekers, die weten het vast beter dan mensen die er voor geleerd hebben :')
3 -5
Daveajax1976
O Hans!!! Koning toto heeft ook cojona Hans
0 -4
Bky
Interessant van jongeren in ziekenhuis, waar heb je dat gevonden?
4 -1
ajax1981
Maar YouTube is dan ook wel een echt betrouwbare bron
1 -3
Daveajax1976
O Hans!!! YouTube heeft nu ook cojona Hans
0 -2