Reiziger: 'Dest mag vooral trots zijn op zichzelf'

ThijsZwagerman, 27-09-2020 om 12:35, 4938 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Michael Reiziger, assistent-trainer van Erik ten Hag, is lovend over Sergiño Dest. Hoewel Reiziger vindt dat Dest verdedigend beter moet worden, is de assistent-trainer van Ajax 1 zeer te spreken over de andere kwaliteiten van Dest, die op het punt staat een transfer naar FC Barcelona te maken

‘Hij bewijst keer op keer snel een hoger niveau aan te kunnen’, vertelt Reiziger in gesprek met Voetbal International. ‘Hij moet dagelijks blijven werken aan de dingen die hij al goed kan, daarnaast moet het verdedigende aspect steeds beter. Daar ben ik veel met hem mee bezig geweest. Hoe positioneer je je zo dat je direct kort kunt komen op een tegenstander, hoe positioneer je je in de ruimte? Dat zijn bij Ajax heel essentiële zaken’, legt Reiziger uit.

De assistent-trainer van Ten Hag vertelt vervolgens tegen welk dilemma Dest in het veld aanloopt. ‘Je speelt bijna altijd met veel ruimte in je rug. Dan heb je de neiging achteruit te lopen. Wij willen juist dat dit niet te snel gebeurt en dat we naar voren druk kunnen houden op de bal. Dat betekent dat je situaties goed moet leren herkennen en goed moet leren inschatten wat je moet doen. Sergiño pakt dat goed op.’

Ondanks dat Reiziger en andere Ajax-trainers veel met Dest bezig zijn, vindt Reiziger dat Dest vooral zelf de credits voor zijn stormachtige ontwikkeling verdient. ‘Of ik trots op hem ben? We hebben best wel wat werk aan hem gehad, maar uiteindelijk heeft hij het helemaal zelf gedaan. Hij mag vooral trots zijn op zichzelf.’

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De Stift
Als Dest vertrekt, hebben we dan een vervanger nodig? Ik vind namelijk dat Timber ook uitstekend daar uit de voeten kan. En in noodgevallen kan je zelfs Promes daar neerzetten. Prioriteit heeft toch een vervanger van Alvarez. Maar eigenlijk hebben we die al, namelijk in de personen van Gravenberch, Ekkelenkamp of Taylor. Mochten Henrique, Eriksen of Ihataren haalbaar zijn, dan zijn dat de buitenkansjes waar je altijd voor moet gaan, maar ik heb erg veel vertrouwen in deze selectie. Ten Hag moet alleen de poppetjes nog op de juiste plek zetten.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, ik denk dat Ajax met Mazraoui, Jurriën, Quinten en in geval van nood Promes voldoende opties voor op rechtsback heeft.
1 0
3sterrenAjax1
off topic. vind niemand t zorgwekkend hoe abominabel slecht tagliafico speelt? loopt enorm gefrustreerd en ongecontroleerd rond op t veld. doet werkelijk alles fout. vond m vorig jaar na de winterstop ook al zwak.
2 -1
MK77
Dit is niet zijn beste periode maar abominabel is misschien wat overdreven.
1 0
Web
Hij speelt niet best, en is ook wel heel erg onstuimig op dit moment
Misschien toch te veel met een transfer bezig?
0 0
Web
Reizeger als trainer heb ik niet een goed gevoel bij, maar eigelijk is dit nergens op gebaseerd
Als speler werd hij van aanvaller een back gemaakt, en dat pakte hij wel heel erg goed op toen
Dat is toch schakelen, en dat deed hij goed
Maar ik zie hem nooit discuseren, alleen maar ja knikken
Trainers moeten ook tegengas krijgen. Ten Hag heeft dit ook nodig
Zie dan liever iemand als Schreuder waarvan je wel ziet dat hij wat inbreng brengt
1 0
Aeter
Ik denk dat hij vooral zo veel mogelijk wil leren. Zoals tactische beslissingen enzo. En icm Bogarde als strengere harde trainer, kan het een heel goed duo worden, met Reiziger als de rustige bekeken trainer die meer met tactiek bezig is en Bogarde die de spelers gefocust en scherp houdt.
0 0
Adam24
Ik denk dat spelers met hem weglopen. Zeer sympathieke man, heel slim, geen poespas. Ik zie hem wel hoofdcoach worden van Ajax. Jong speelde erg goed voetbal onder hem (wel wat wisselvallig). Denk dat een duo Reiziger/Bogarde een heel sterk duo zou kunnen zijn. Daarnaast vergeten mensen altijd de carriere van Reiziger een beetje, die viel een beetje weg bij de ander WK98 toppers maar deze man heeft iets van 6 seizoenen Barcelona in de benen.
1 0
BokkieBokstra
Vond hem als trainer van Jong het wel goed doen en Reiziger is een slimme man en een goede prater. Zie hem wel als trainer van Ajax 1, zeker als eerste man ergens.
1 0
Soccerskins
Ben bang dat die stap naar Barcelona te vroeg komt. Met de huidige vorm van Mazraoui had Dest bij Ajax ook geen basisplaats.
0 0