Álvarez reageert: 'Ga nooit duel aan met slechte intenties'

ThijsZwagerman, 27-09-2020 om 10:50, 8089 views, Instagram |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Edson Álvarez heeft gereageerd op zijn rode kaart tegen Vitesse. De Mexicaan werd zaterdagavond na tussenkomst van de VAR van het veld gestuurd, maar stelt op Instagram dat er bij de bewuste overtreding geen sprake was ‘slechte intenties’. 

‘Mensen die mij al mijn hele carrière volgen zullen weten dat ik nooit een duel om de bal aanga met slechte intenties’, schrijft Álvarez, waarna hij zich tot de Ajax-supporters en zijn ploeggenoten richt. ‘Ik wil mijn excuses aanbieden aan de supporters en ik wil mijn teamgenoten bedanken voor hun geweldige inzet. Hierdoor hebben we toch de drie punten kunnen pakken.’

Álvarez stond kort voor de rust ogenschijnlijk ongelukkig op het been van Vitesse-speler Loïs Opende, waarna de VAR scheidsrechter Pol van Boekel adviseerde om rood te geven. Zonder Álvarez incasseerde Ajax na de rust een treffer, maar zorgde Antony er met de 2-1 twintig minuten voor tijd toch voor dat de Amsterdammers drie punten pakten. 

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schwalbino
Dit is geen knul om zoiets met opzet te doen.
0 0
Soccerskins
Ik hoop eigenlijk niet dat deze kaart geseponeerd wordt. Waarschijnlijk de enige manier waarop Ten Hag iets anders gaat uitproberen op het middenveld.
7 -3
geDaante
Precies, maar dat daarvoor zoiets nodig is... Het is echt bizar.

Maar het geeft helaas aan dat de trainer de opbouw, het spel van achteruit en het onder druk uitvoetballen niet belangrijk vindt. Als de bal maar voorin komt, waar de handige spelers het mogen uitzoeken (wat vaak leuk is om naar te kijken).

Eigenlijk stelt het dus ook niet veel voor wat hij doet, tactisch gezien. Gewoon een blok achterin neerzetten, de bal op een of andere manier naar voren krijgen, en dan mogen de voorwaartsen het doen. Ook gister tegen Vitesse waren het puur Kudus en Antony die wat creëerden en iets van aanvalsspel erin brachten. Lijn zat er verder niet in, geen opbouw, geen rust aan de bal, geen overwicht, veel over en weer, etc.
5 -2
Kuningast
Gewoon een lompe voetballer die nooit de voorkeur mag krijgen boven Martinez. Maar dit was natuurlijk geen rode kaart
3 0
krachtpatser66
Wat zijn dit soms voor domme reacties dat het terecht rood was!. Man, man, hebben die personen soms naar een andere wedstrijd zitten kijken?. We eorden gewoon 2 keer genaaid door de scheids, die gewoon blind is om te zien, dat er zowel bij Nico en Edson geen sprake was van opzet.
1 -1
geDaante
Alvarez maakte eerder in de wedstrijd al een overtreding die rood had kunnen zijn. Daarna, net voor de rode kaart, trapt ie ook met gestrekt been een tegenstander tegen de knie.

Gewoon een enorm lompe speler, die helemaal niks bij Ajax op het middenveld te zoeken heeft, als CV eigenlijk ook niet eens.

Zie ook die rare stap die hij maakt net voordat hij het duel aangaat met zijn tegenstander waarna hij rood krijgt. De tegenstander is niet eens in de buurt en Alvarez maakt dan een vreemde lichaamsbeweging; heeft zijn lichaam nauwelijks onder controle.
3 0
Jeugd
Was overduidelijk rood. Bij hoefde niet op de poot te gaan staan. Soms mort je de ajax bril ook even durven afzetten.
6 -11
krachtpatser66
Jij bent blind!. Je keek zeker naar Heerenveen-VVV. Dasr waren het echt terecht rode kaarten. Deze van Alvarez was absoluut geen rood!, hoogstens geel.
4 -3
Ferd
geen opzet, echter wel terecht rood. Dat het onbenullig is doet er in de wedstrijd niet toe, alleen in de strafmaat.
1 -3
Gecko
Zo is het
2 -3
Frank1978
Ik ben als Ajacied natuurlijk niet objectief in deze, maar het leek mij geen bewuste actie, volgens mij wilde Edson gewoon de bal spelen en dat deed hij zelfs. Tweede keer dat we erg hard aan worden gepakt door de arbitrage en dan zal ik een paar andere dubieuze beslissingen nog maar buiten beschouwing laten.
2 0
Red Devil
Hele domme actie van hem.
Maar dat weet je met zuid amerikanen want bij Tagliafico gaat het ook geregeld mis.
Gelukkig bleven de punten in Mokum.
0 -6
Alexander40
Je kan hier rood voor geven maar het ligt niet voor de hand. Als ik het in percentages zou moeten uitdrukken zeg ik 10-20% rood en 80-90 procent geen rood. Waarom is dit van belang? Omdat de VAR alleen mag ingrijpen als de scheidsrechter een duidelijk foute beslissing maakt. Dat is hier gezien de percentages niet het geval. De VAR had dus niet moeten ingrijpen en daar gaat het in eerste instantie fout.
6 -1
10Sneijder10
Ik heb het idee dat Ajax hem in de etalage aan het zetten is gezien al zijn speeltijd.
Je kunt mij echt niet wijsmaken dat hij erin staat vanwege zijn kwaliteiten.
2 -1
geDaante
Vorig seizoen speelde hij ook maandenlang, ook de hele voorbereiding vaste kracht.

Het zou wel heel veel sportief opofferen zijn geweest als het puur voor het in de etalage zetten was. De voorbereiding en het begin van het seizoen wil je natuurlijk gebruiken om zo snel mogelijk ingespeeld te geraken en spelers in te passen. Zodat je er met name voor CL wedstrijden klaar voor bent.
0 0
Pauw
Alvarez is geen onaardige speler, maar het is wel frustrerend dat hij de voorkeur krijgt boven andere spelers die veel meer van waarde kunnen zijn voor Ajax.

Hopelijk bewijst zijn vervanger dat volgende week.
8 0
geDaante
Alvarez is een verschrikkelijke speler. De balbehandeling onder enige druk is absurd slecht, zijn motoriek is niet die van een sporter, etc. Het lijkt alleen soms nog acceptabel omdat ie tot nog toe heel veel tijd en ruimte krijgt. Daarin kunnen jij en ik ook goed genoeg lijken voor Ajax.

Lullig om te zeggen, maar hij leest vast niet mee ;).

Hij kan het wel maken, maar dan moet ie in een team spelen dat vooral opvangt en countert, en dan als CV.
1 0
PJK54
Pol van Boekel en de VAR waren duidelijk op "zoek" naar iets en dit was een mooie gelegenheid natuurlijk, ik ben van mening dat die VAR weer terug moet naar waar ze ooit voor in het leven is geroepen niet om het hele voetbal naar hun hand/idee te zetten. Niet om het één of ander Pol staat er 3 meter vandaan en fluit voor een overtreding maar die VAR beslist dat het rood moet worden!!! waar vroeger geel werd gegeven een een vrije trap werd genomen.
Ja, en Polletje die een directe vrije trap geeft, recht voor de goal overigens, voor praten was natuurlijk zo anti als maar kon maar dat is Ajax inmiddels wel gewent is de 3e wedstrijd al waar de fluitist niet helemaal "eerlijk" is richting Ajax, ach de winst telt en dat hebben ze binnen gesleept waarvoor mijn compliment.
6 0
Ajacied33
Hij oogt en is soms wat lomp, maar dit was in de verste verte geen rode kaart. Misschien geel, misschien....
10 0
MankeNelis
Dan was het zijn 2e geel.
0 -6
10Sneijder10
Die gele kaart was voor Schuurs.
5 0
MankeNelis
Ok had ik gemist
0 -1
ElBlanquito
Misschien niet alleen naar de commentator luisteren?
2 0
AFCA-B93
Ach ik neem die jongen zelf niks kwalijk. Zijn voet komt niet lekker weg en hij moet ‘m vervolgens even neerzetten voor z’n evenwicht lijkt het. Ik hoop wel dat dit het begin is van een nieuwe speler op de plek van Alvarez, want de enige die tot nu toe overtuigt lijkt van hem is Ten Hag (toch net de verkeerde persoon vanuit ons perspectief). Evengoed gun ik Edson ook het beste, maar hij is gewoon niet het type speler wat geschikt is voor ons
3 -1
Turbo
Ik meen dat dit zijn 6e of 7e (!) rode kaart is als senior. 4 of 5 bij America, 1 bij Ajax, en ik meen 1 bij de nationale ploeg. Hij is 22.

De onhandigheid en lompheid spat er bij elk duel vanaf. De rode kaarten en bv de meerdere penalties die hij al heeft veroorzaakt zijn geen toeval maar gewoon het gevolg van domheid, onhandigheid en een slechte motoriek.
6 0
ElPistolero9
Yep en zo is het
0 0
HsvHoek
Nou vooruit excuses aanvaard, neemt niet weg dat hij tekort komt voor Ajax. We hebben daar bv een type Davy Propper nodig maar die zal onhaalbaar zijn vermoed ik, maar wie dan?
1 0
Turbo
Kudus rechts, Martinez 6, Gravenberch links. Prima middenveld. Alle 3 beter dan Propper wat mij betreft.
9 0
AFCA-B93
Je weet toch ook wel dat Ten Hag na een voorbereiding met de punt naar voren niet ineens met de punt naar achteren gaat spelen. Dat zou geen enkele trainer doen
1 -1
Joseph
Geen enkele trainer zou Alvarez met deze selectie ook opstellen. Ten Hag moet niet zo koppig doen met zijn speelstijl, zijn invloed is tot nu toe alleen maar negatief op de selectie. Staat met 10 man al 2 keer beter dan met 11 man.
1 -2
Turbo
Dat is dan de fout van Ten Hag. Het materiaal is er gewoon. Als we er een middenvelder bijhalen betekent dat op dit moment alleen dat 2 van de 3 uit het rijtje Kudus, Martinez, Gravenberch vast op de bank komen te zitten.

Kleine aanpassing op basis van je materiaal en het probleem is opgelost.
2 -1
AFCA-B93
Het is geen kleine aanpassing. Je speelt nu een 4-2-3-1 waarbij de buitenspelers naar binnen trekken en wat meer vanuit het middenveld spelen met een 2-mans blok. Speel je zoals jij wilt met een 6, kom je uit op 4-3-3 met buitenspelers ver tegen de zijkant geplakt, aangezien er niet genoeg ruimte is in de as met die 2 aanvallende middenvelders. Daarbij moet je hele organisatie op de schop om verdedigend goed te staan met een 6 ipv een 2-mans blok. Het vergt veel meer tijd en aanpassing dan ‘even een mannetje veranderen’
1 -1
Turbo
Buitenspelers aan de lijn geplakt? Hoe kom je daarbij? De voorhoede blijft in principe hetzelfde. Buitenspelers kunnen nog steeds naar binnen. Je voegt alleen de 10 en de 9 samen (iets wat nu met Labyad en Promes matig functioneert) en je krijgt er een extra (opbouwende) middenvelder bij. Gravenberch en Kudus zijn halven die onder de bal blijven. Ruimte genoeg dus.

Verder zijn spelers als Blind en Gravenberch gewend dit systeem te spelen vanuit hun opleiding.

2 potjes op Eredivisie niveau en iedereen is gewend. Ajax des Ajax laten spelen is geen enorme aanpassing.
3 0
Ajax95Duivendrecht
Helemaal mee eens.

Nu is het wachten tot Ten Hag dit inziet. De schorsing van Alvarez helpt daar alvast in mee. Nu moet Erik wel iets anders gaan doen. En ik denk dat we volgend weekend dan ook eindelijk de opstelling gaan zien die de meeste Ajacieden op dit moment ook zouden willen:

Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Kudus, Martinez(6), Gravenberch; Antony, Tadic, Promes

Als Ten Hag nu weer Labyad opstelt, is hij niet meer serieus te nemen.
2 0
MisterAFCA
We kunnen inmiddels wel stellen dat er vanuit de knvb opdracht is gegeven om het Ajax zo moeilijk mogelijk te maken. Worden we dit jaar kampioen, dan wordt de achterstand van de rest zo groot dat we nooit meer in te halen zijn. Dat geeft ze de bibbers daar. Hegemonie van Ajax is een nachtmerrie voor de bondsbobo’s. Want dat betekend dat hun clubje enkele nog ter opvulling dient en dat is niet te verkroppen. De manier waarop Ajax met deze pure valsspelerij omgaat mag van mij ook veranderen. “Het wij zijn het grote Ajax en wij staan hierboven” mag vanuit de directie wel een stuk minder. Hang die achterlijke scheidsrechters maar een keer op in de media. En laat eens van je horen. Schop maar eens tegen die schenen in Zeist. Het mag allemaal wel wat smeriger vanuit Amsterdam. We zijn toch al gehaat!

Ajax heeft nu twee keer onterecht rood gekregen in 3! Wedstrijden. Doelpunten onterecht afgekeurd, penalty’s niet gekregen en Rode kaart voor een bewuste handsbal is ons door de neus geboord. Even ter vergelijking, in Rotterdam Zuid is al 3!! Keer een pingel gegeven...
4 -2
TontoKarnaggel
Komt niet vanuit de knvb, het is vrij simpel imo. Scheidsrechters weten dondersgoed dat als ze een foutje in het voordeel van Ajax maken er een enorme shitstorm gaat losbarsten, daar zorgt het AD, van hanegem en consorten wel voor. Ze zijn dan in de media en in andere stadions voorlopig de lul en door die media is de knvb vaak geneigd om ze ook nog te bestraffen. Een fout echter in ons nadeel of een fout in het voordeel van met name feyenoord wordt in de regel gewoon geacepteerd door die zelfde media en vaak zelfs nog goed gepraat. Die scheidtsrechters spelen dus gewoon op safe en kiezen bij twijfel vrijwel altijd de beslissing tegen Ajax.

Behalve nijhuis en van boekel natuurlijk, die fluiten tegen ons uit overtuiging....
4 0
Jojo49
Alvarez kan niks goed doen, bij sommige, maar vind het een goede speler.
5 -2
Prethoofd123
Dan adviseer ik een oog testje te doen bij specsaveres, als het uberhaupt nog te redden is voor je ogen want als je in Alvarez een goede voetballer ziet is het er wel serieus slecht aan toe met je ogen!
1 -5
Turbo
Wat doet hij goed dan?

Bij jou ging er geen belletje rinkelen dat Ajax met 10 man, zonder Alvarez, beter voetbalde dan met 11 man met Alvarez? Jij vond Ekkelenkamp niet positief opvallen op die plek? Jij zag niet dat we amper iets weggaven met 10 man terwijl we met 11 de ene na de andere kans om de oren kregen?
3 -4
Web
Hij gaat inderdaad met de week minder spelen
Het is nooit mijn voetballer geweest, maar kom er wel inkomen dat Ten Hag hem er in zet, met de bedoeling dat de andere twee middenvelders iets minder verdedigend hoeven te denken en spelen, maar hij gaat met de week minder, ipv beter worden op die plek, dan moet je er vanaf stappen
Hij bakte er gisteren helemaal niets van,
Maar wat je weer zegt dat het met 10 man beter gaat, omdat Alvarez weg is, is onzin
Hier uit blijkt dat je waarschijnlijk zelf nooit zelf gevoetbald hebt?
Tegen Sparta ging het ook beter met 10 man MET Alvarez
Spelers van Ajax zijn gewoon beter, en je gaat dan altijd wat meer gas bij geven. Zo werkt het gewoon. Het werd ook beter door Timber die wel zijn man de baas was. Schuurs had het gisteren ook niet, zelfs Blind en Tagliafigo waren matig

En wat dacht je van Ekkelenkamp ( heb ik altijd wat in gezien ) maar die verbaast mij zelfs, wat is hier lacherig over gedaan, ook door jou.
1 -2
Turbo
Ekkelenkamp heeft het uistekend gedaan. Al zie ik er nog steeds geen toekomstig basisspeler voor Ajax 1 in. Maar hij is werkelijk in alles beter dan Alvarez. En eigen jeugd. Hoe haal je het in je hoofd als trainer dan alsnog Alvarez op te stellen?

Tegen Sparta hebben we een dramatsche pot gespeeld. Zowel met 10 als 11. Niks gecreerd. Dus dat klopt niet.
1 -1
Web
Je laatste zin is wel weer typerend
Dat je niet wil geloven als met Ajax met 10 man komt te staan, dat er dan wat extra los komt, en aan een speler de schuld blijft geven, ja hij was slecht, maar tot aan de rode kaart waren er maar weinig goed in de wedstrijd, dat zal jij ook gezien hebben
0 -1
Turbo
Maar wat ik zeg is juist. Er werd niks gecreerd tegen Sparta. Ook niet met 11. Tegen Vitesse was er zelfs met 10 volop dreiging, waar de vervanger van Alvarez ook zeker aan bij droeg.

Dus wat klopt er nou niet aan wat ik zeg?
0 0
Web
Dat er tot die rode kaart bijna niemand goed in de wedstrijd zat
Dat zeg ik, en jij zegt dat alleen komt omdat Alvarez er uit was. Geef dat toch eens toe dat er bijna NIEMAND in de wedstrijd zat
En tegen Sparta gaat het er om om de 3 punten vast te houden, dat heeft iedere voetballer meerdere malen mee gemaakt, zak je in en zijn de punten heilig hoor
En ik denk dat je dat als dat eens gevoeld moet hebben als speler, vandaar dat vaak gaat om praktijk mensen
0 0
Turbo
Sorry web, maar je roept maar wat. De dingen die je zegt hebben niks met elkaar te maken, en ook vrij weinig met wat ik zeg. Mazraoui, Kudus, Tadic, Antony en Antony speelde overigens ook gewoon prima tot het rood van Alvarez.

Je laatste zin slaat ook nergens op. Alleen (voormalig) profvoetballers mogen dus een mening hebben? En jij natuurlijk.

Tegen Vitesse was de situatie de 2e helft hetzelfde als tegen Sparta. Ajax 1-0 voor met 10 man. De uitvoering was echter van meet af aan volledig anders. Ajax heeft de beste helft van het seizoen gespeeld met 10 man, met Tadic eindelijk in de as en met Alvarez eindelijk uit het elftal.

Je wringt je in allerlei bochten om elk kritiekpuntje richting de trainer goed te praten.
0 0
Joseph
Dit was natuurlijk nooit rood, maar dit laat heel duidelijk de intenties zien van sommige scheidsrechters. Met de VAR kun je namelijk altijd iets vinden om een ploeg te benadelen. Daarom moet de VAR van het veld, alleen op aanvraag mag er gekeken worden om corruptie te voorkomen.

Verder erg tevreden met de rode kaart van Alvarez, ten Hag moet het duidelijk via de harde weg leren..
1 0
ajaxxcied4life
En buitenspel en doellijngevallen als er geen technologie aanwezig is. Anders idd op aanvraag of als er iemand duidelijk op zijn kanis wordt gehoekt en de scheids het niet zag. Het geval van Alvarez was hooguit geel
0 0
Joseph
Neehoor, kan ook prima op aanvraag. Ben je gelijk af van die pietlutterige buitenspel momentjes.
0 0
Adam24
Het is niet de schuld van de VAR. Het is het probleem bij het creëren en interpreteren van de regels. Ze kunnen niet omgaan met alle informatie die ze nu binnenkrijgen. Daarnaast is er een scheve hiërarchie tussen VAR en scheidsrechter.
0 0
Joseph
Allemaal op te lossen als je VAR op aanvraag doet.
0 0
Adam24
Dan geeft 'ie nog steeds rood...
0 0
Joseph
De VAR greep in, was eerst geen rood.
0 0
afcas
Var op aanvraag is wel het domste idee dat ooit over de var is geroepen... Op aanvraag toont al subjectiviteit in een beslissing die in het teken van objectiviteit staat...
0 0
Joseph
Haha, daar denken ze in alle andere sporten met de VAR anders over. Verder heb je volgens mij geen idee waar je het over hebt.
0 0
nummer14
Ik hoop dat zijn rode kaart een hoop voor ons gaat oplossen want wat was hij weer matig gister zeg, werd er gewoon helemaal uitgelopen door Tannane. Verder kan hij er niet zoveel aan doen dat Erik hem op die plek zet. Iedereen ziet dat het niet kan en Erik doet het gewoon
1 -2
DeKes
Áls je een keer in de aanval gaat!
Loopt alleen maar lucht te dekken.
0 -1
Ron403
Dit was in mijn optiek absoluut niet met opzet. Je ziet hem schrikken nadat hij zijn voet wat onhandig moet neerzetten... hij trekt hem ook gelijk weer weg.
7 0
Gecko
Mij leek het niet per ongeluk. Makkelijk kunnen ontwijken
Twijfel
0 -12
PJK54
Dus of op de bal gaan staan of op het andere been van de tegenstander of ???? maar dat weet jij waarschijnlijk.
0 0
Santiago
Denk dat het best per ongeluk was, maar wel puur vanwege zijn onhandigheid.

Ik weet verder niet of de regels stellen dat er een intentie aanwezig moet zijn of niet.
2 -3
BlueDuke
Intentie is rood en gevaarlijkspel is geel. Bij beide had hij rood gekregen gezien hij al geel had. Maar kan het mis hebben.
1 -6
Ozymandias
Álvarez had geen geel. Dat was een fout van de regie. Schuurs was degene die geel kreeg.
5 -1
DUDE92
Sterker nog, fout van de commentator. Er kwam gewoon in beeld dat Schuurs geel had.
0 0