Mazraoui over ondertal: 'Heb het soms niet eens door'

ThijsZwagerman, 27-09-2020 om 09:20, 4899 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Volgens Noussair Mazraoui wordt Ajax er niet per se slechter van om met een man minder te spelen. De Amsterdammers wonnen zaterdagavond met tien man van Vitesse, terwijl in de eerste speelronde ook Sparta Rotterdam werd verslagen ondanks de numerieke minderheid. 

Hoewel het spelen met een man minder natuurlijk lastiger is en meer kracht kost, vindt Mazraoui dat Ajax er wel erg goed mee omgaat. ‘De spirit gaat dan nog meer omhoog en we gaan dan nog meer voor elkaar rennen. We gaan nog harder werken en dan heb je het soms niet eens meer door. Tijdens de wedstrijd dacht ik soms ook spelen we nu wel of niet met tien man?

In gesprek met de NOS geeft Mazraoui wel aan dat hij het niet terecht vond dat Ajax met tien man verder moest. Volgens de rechtsachter had zijn ploeggenoot Edson Álvarez geen rode kaart moeten krijgen. ‘Hij (Álvarez, red.) was in de lucht en moet zijn voet vervolgens ergens neerzetten. Zo beleefde ik het. Hij moet zijn voet ergens zetten en toevallig lag daar het been van die Vitesse-speler’, stelt Mazraoui.

De Marokkaans international geeft vervolgens aan dat hij heel veel vertrouwen in de huidige Ajax-selectie heeft voor dit seizoen. ‘Er is veel mogelijk met dit team. Zowel met tien als elf man laten we dat zien. Als we zo spelen, spelen we iedereen van de mat af. Daar heb ik zeker vertrouwen in.’

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kingoffdatoilet
Ajax was ook beter met 10 dan met 11
0 0
DonaldDBXL
Geweldige opmerking van Mazraoui, (10 man? oh ja?) heerlijke Amsterdamse bluf. En wat speelde hij goed!
2 0
Sunny
Hij speelde gisteren in meerdere opzichten echt masterlijk, Nu dit niveau vasthouden en je hebt gewoon een heel goede rb
3 0
Wereld
Eigenlijk is Ekkelenkamp de enige geschikte speler van deze selectie voor de positie van rcvm.
Gravenberch, Martinez en Kudus renderen beter op links en Alvarez is een cv.

Onana
Mazraoui - Schuurs - Blind - Tagliafico
Ekkelenkamp - Gravenberch
Kudus
Antony - Tadic - Neres
0 -2
DonAdam
Wat net zo dubieus is als die rode kaarten, is dat de jongens pas in ondertal de knop omgooien. Blijkbaar was die rode kaart pas het sein om van aanwezig zijn over te gaan naar werken, en dat is uitermate merkwaardig. Met name het bezig was ongeinspireerd en uitermate slordig, Ajax had na 5 minuten al 0-2 achter kunnen staan en als dat gebeurt is de winst heel ver weg en wordt het een lastig seizoen. Ik denk namelijk dat de top heel weinig punten gaat laten liggen dit seizoen, dus elk puntverlies kan fataal zijn betreffende de landstitel.
0 -1
Ajax4ever86
Men moet eens ophouden met die onlogische ‘wat als’ gedachte. Je hebt t erover dat we na 5 min 0-2 achter hadden kunnen staan. Dat baseer je op 2 kansen van Vitesse. Maar besef je dat als het 0-1 was geworden, ook dan weer alles anders was gelopen.
0 0
KlasseLasse
na 3 min kan je al 1-2 staan idd promes moet die ene goal ook gwn maken
0 0
voorkennis
Sparta uit een belachelijke rode kaart
RKC thuis ronduit genaaid door de VAR en Nijhuis (meerdere keren)
Vitesse thuis weer een uiterst dubieuze rode kaart.

Het seizoen is begonnen en in die havenstad huilen ze 24/7 over de KNJB
3 0
godlike
Alvarez is toch een beetje lomp en dat krijg je er niet uit. Onbesuisd zou ik het soms ook wel noemen, dat zie je bij Martinez ook soms nog wel.
0 0
Ajax27
Het is gewoon de enige manier van de KNVB om de competitie enigszins interessant te houden. Anders wint Ajax van iedere ploeg met 3, 4, 5 doelpunten verschil.
1 -1
tmvde
Ik had Dest die pass bij de 1-0 niet zien geven, Mazraoui begint z’n niveau van 2 jaar geleden weer te halen.
5 0
Ozymandias
Inderdaad, Mazroui kreeg vorig seizoen te maken met de gebruikelijke tweedejaars-vormdip (die waarschijnlijk langer duurder dan nodig was doordat hij ook kwakkelde met blessures) maar lijkt dit seizoen verder te kunnen bouwen op het niveau wat hij in het seizoen van zijn doorbraak haalde.
1 0
MK77
Ik hoop zo dat Jurgen Ekkelenkamp deze twee wedstrijden schorsing van Alvarez aangrijpt om zich in de basis te spelen.
Wat mij betreft Ryan - Mo - Jurgen
1 0
OdjePils
Mo ihattaren?
0 0
insectenverdelg
Mo Kudus....
1 0
MK77
The one and only
0 0
Lane 8
Noussie even een goed contract aanbieden marcie
3 0
arigold
Prima kerel, altijd een glimlach voor de camera
4 0
AFCA.
En een verschrikkelijk slechte voetballer.
0 0
Arie Vink
Dat zegt ook genoeg over Alvarez. Je was beter zonder hem en dus een man minder, dan met hem en 11 tegen 11.
7 0
Luck76
Precies! En Labyad eruit, was ook beter voor het elftal. Hoewel ik Labyad een prima speler vind en een toffe gozer, speelde Ajax beter zonder hem
2 0
BlueDuke
Staat ook niet op de juiste plek. Kan best goed voetballen, maar niet als spits. Zou graag hem op 10 willen zien en dan promes of tadic in de spits.
0 0
MK77
Lekker Nous!
5 0