Onana: 'Moeilijk om op te bouwen tegen dit soort teams'

ThijsZwagerman, 27-09-2020 om 09:00, 4153 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Volgens André Onana had Ajax het zaterdagavond lastig met het hoge drukzetten van Vitesse. De bezoekers wilden de Ajax-opbouw van achteruit graag verstoren en deden daar dan ook hard hun best voor. 

Onana zag dat Ajax daar soms problemen mee had. ‘Het was moeilijk om van achteruit op te bouwen. Als je tegen een team speelt dat met een hoge intensiteit zo hoog druk wil zetten, dan is dat moeilijk. Wij houden ervan om van achteruit op te bouwen, maar tegen dit soort teams is dat niet altijd mogelijk. Een fout kan dan fataal zijn’, zegt de Ajax-doelman in gesprek met FOX Sports

Vervolgens ging Onana ook in op zijn aandeel in de openingstreffer van Quincy Promes. Na een redding gooide Onana de bal snel door het midden naar Promes, die vervolgens kon draaien. Via Antony en Noussair Mazraoui kwam de bal uiteindelijk terug bij Promes, waarna hij de 1-0 aantekende. Onana blijft bescheiden onder zijn aandeel in de openingstreffer.  ‘We hebben superieure spelers voorin. Ik zag Quincy tussen hun verdedigers in staan en kon hem gelukkig bereiken. Het was een goede bal van mij, maar ik train dit elke dag. Dat we daar vervolgens uit scoren, maakt me blij.’

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OpaVerteld
Goeie pot van Andre.
Er is duidelijk een evaluatie-momentje geweest met Andre n.a.v. de wedstrijd tegen Sparta.
Geen opvallende slow-motion acties gezien van Andre deze wedstrijd.
0 0
Caparzo
Iedere trainer weet dat vroeg storen en druk zetten een -zo niet het- middel is om het Ajax moeilijk te maken. Het kan echter ook een kamikaze-tactiek zijn, spelers houden het maximaal 40 minuten vol, met het gevaar dus dat in de 2e helft de prijs wordt betaald. Soort van Russische roulette dus.
0 0
OpaVerteld
Het succes van deze strategie staat of valt met scoren,
Als Vitesse er gewoon 2 of 3 had ingeprikt, die kansen hebben ze zeker gehad, dan zou jouw analyse er heel andere hebben uitgezien.
Als ik coach zou zijn, zou ik altijd zo spelen tegen Ajax. Ik zou alleen meer ex-rugbyers opstellen :))
0 0
ProfessorX
Als ik een winnend staatslot koopt heb ik genoeg geld , maar als ik vroeger die blessure niet had gehad ws ik Europees kampioen .

Tsja als, net zo iets als perfect.
0 0
Ozymandias
Elk seizoen zien we een behoorlijk aantal wedstrijden waarin de tegenstander Ajax in de eerste helft goed ondruk druk weet te zetten maar Ajax in de tweede helft geen enkel probleem daarmee heeft. Dat komt doordat de spelers van Ajax meestal niet in paniek schieten en de bal het werk laten doen waardoor de tegenstander in de tweede helft de energie niet meer heeft om Ajax onder druk te zetten.
0 0
Caparzo
Idd, dat is wat ik ook ongeveer zeg, de tegenstander moet echter het geluk hebben dat er tenminste één voor ze invalt (had gisteren goed gekund), en Ajax er niet een keer scorend uitkomt (omgekeerd natuurlijk het risico). In die zin dus “alles of niets tactiek”.

Letsch wist tegen het einde van de eerste helft al wel dat de koek op was, voor de neutrale toeschouwer was het een erg leuke pot (zijn ploeg heeft ook de kwaliteit zo te kunnen spelen), veel leuker als dat bekende parkeren van de dubbeldekker.
1 0
Mike1
Daar moet een topclub toch op voorbereid zijn? Ik neem aan dat ze in de training oefenen hoe je onder extreme druk uit kunt voetballen? Zo niet, weet iedere tegenstander vanaf nu hoe ze het Ajax lastig kunnen maken
0 -1
Benleiden
Lekker Onana, Schmidt zit al in zijn handen te wrijven.
0 -2
Kuningast
Dit is toch al jaren zo. Hoog druk zetten en Ajax weet het vaak niet meer. Treurig dat daar nog geen antwoord op is gevonden. Het zou al helpen om met Tadic in de spits te spelen dan kan je af en toe zonder problemen een lange bal geven.
0 0
Web
Die doen het zelfde als Vitesse gisteren, kan ik je op een briefje geven met deze trainer
0 0
koppensneller
Natuurlijk, voor tactische tips hebben ze Onana nodig. Dit wist nog niemand.
0 0
AjaxHoorn
Speel je met Alvarez op 6, Promes op 10 en Labyad op 9, dan wordt het een lastige pot ja. Zet je de spelers op hun positie dan is er niks aan de hand.
0 -1
Web
Geweldenaar is het
Als je tegen een ploeg speelt als Vitesse, moet je afwisselen
Niet altijd het zelfde patroon bij uitverdedigen, moet je sneller een linie overslaan en bij de aanvallers komen, misschien niet helemaal des Ajax, dan moeten ze wel achteruit, komen onze aanvallers een tegen een, vooral als straks Neres er ook weer bij is, is Ajax in Nederland dodelijk
In
Kost wel heel veel kracht en energie wat Vitesse deed, dat hou je ook geen 90 minuten vol
2 0
MK77
Als Vitesse dit altijd kan opbrengen leggen ze AZ, PSV en zeker Feyenoord er gewoon op
0 0
AjaxHoorn
De hele eredivisie legt AZ er momenteel op.
0 0
MK77
Dat is ook weer waar
0 0