'Stadion één van de veiligste plekken in coronatijd’

BartVeenstra, 25-09-2020 om 15:20, 3191 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Competitiemanager Jan Bluyssen van de KNVB is van mening dat een voetbalstadion op dit moment één van de veiligste plekken is om in de coronatijd samen te komen. Hij is dan ook niet bang dat de gebeurtenissen in Tilburg - waar veel voetbalfans op een plein samen kwamen - invloed zullen hebben op de bezettingsgraad in stadions.

De KNVB kreeg eerder deze week een evaluatie binnen van de politie en de gemeentes over de eerste twee speelrondes. 'We zijn drie, vier maanden bezig geweest om afspraken te maken en protocollen te schrijven. Uit de eerste evaluatie blijkt dat het vrijwel overal echt heel goed gaat. Alleen bij Feyenoord hadden afgelopen week wat dingen beter gekund, maar daar wordt het nu ook beter georganiseerd', zegt Bluyssen tegen het Algemeen Dagblad.

Bluyssen is dan ook vol vertrouwen richting het komende weekeinde. 'Ik durf wel te zeggen dat een stadion nu, met de huidige coronamaatregelen die we hebben, één van de meest veilige omgevingen is om bij elkaar te komen. Nergens wordt zoveel afstand gehouden en zoveel gereguleerd als in de stadions. Wij kijken dan ook vol vertrouwen uit naar de komende speelronde.'

De gebeurtenissen in Tilburg staan volgens Bluyssen los van wat de KNVB regelt in de stadions. 'Dit is een zaak tussen de organisator en de vergunningverlener, de gemeente Tilburg in dit geval. Dat mag niet afspiegelen op wat wij allemaal in de stadions doen. Natuurlijk zijn er kleine verbeterpunten, maar de algemene indruk is heel goed. De medewerking van supporters en sponsoren die naar de stadions komen is superpositief. Dat biedt vertrouwen voor de toekomst.'

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MrPink
Wat weet hij dan. Laat de experts dit lekker uitvogelen.
0 -2
PierreHeno
Het verlaten van het stadion vormt het grootste probleem: iedereen stapt gewoon op en ja daar sta je dan natuurlijk ineens hutje mutje op elkaar = hoge kans om elkaar te besmetten. Wanneer ze daar veel strakker op toezien en de toeschouwers gespreid laten opstaan en vertrekken dan heb je dat probleem een stuk minder. Maar ja...het begint altijd bij het verstand van de mensen zelf. Nou...het Willem 2 publiek gisteren aanschouwend....vormt dat dus ook nog wel een serieus 'probleempje' . Het Famke' IQ
0 -1
Clubliefde34
OH HANS 6duizend doden op 17miljoen OH HANS is de kans niet groter dat ik stik in me tampon HANS ik weet het niet meer!
4 -2
Arek Milik
Snapt u het nog?

Uurtje geleden: “Strengere maatregelen op komst, minder toeschouwers”

Nu: “Stadion één van de veilige plekken in coronatijd”

Ik wel en herhaal het weer. ANGST PROPAGANDA!
4 -17
ram
Of gewoon verschillende personen met een ander verhaal/mening...

Dat jij op deze manier reageert zegt voldoende over je mental state.
8 -6
Bertusbowie
Andere personen aan het woord. In de vorige post over strengere maatregelen zei ik daarom ook dat dit niet nodig is. In de Arena is het perfect geregeld.
3 0
RuffRhythim
Ja hoor ik snap het prima.
Beide zaken worden gezegd door twee verschillende instanties met twee verschillende uitgangspunten waardoor beide berichten prima naast elkaar kunnen leven.

Het is allemaal niet zo moeilijk hoor...
5 -2
MK77
Ruff niet te veel nuanceren en meer CAPSLOCK gebruiken.
Anders mag je niet meedoen
5 -2
RuffRhythim
OK !!!
4 0
Lazell
Nee, nee, nee. ANGST PROPAGANDA, WE LEVEN IN EEN DICATUUR, BILL GATES MAFFIA, VACCINATIE AUTISME, DE WERELD IS PLAT... Deze uitspraken bewijzen alles!
5 -1
MK77
Oh ja trouwens. Hebben jullie je GEORGE SOROS cheques wel gehad?
Die van mij zijn laat.
3 -2
KingJames23
De blanke financier van BLM bedoel je?
0 0
mgtow
George Soros is overigens wel echt een lul eerste klas. Heeft in de tweede wereldoorlog joden zitten verraden. Ik denk ik benoem het maar.
3 0
MK77
Toen hij 14 was?
0 0
Lazell
Hahaha, ik ben blij dat ik je grap niet helemaal snap :)
0 0