De Boer: 'Dat tikkie breed slaat zeker niet op mij'

BartVeenstra, 25-09-2020 om 13:35, 5763 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Frank de Boer heeft bij zijn aanstelling als bondscoach aangegeven het liefst op een mooie manier te willen winnen met Oranje. Over de oefenmeester wordt geregeld gezegd dat hij bekendstaat om het 'tikkie breed', maar daar is hij het niet mee eens.

'Volgens mij heb ik weleens een passje naar voren gespeeld, dacht ik', geeft De Boer aan met een knipoog. 'Iedereen weet hoe ik als speler was. Ik was de eerste die altijd een pass naar voren deed. Dus dat tikkie breed slaat zeker niet op mij. Wij willen winnen, laat dat duidelijk zijn. Daar ben ik hiervoor. We moeten zorgen dat we resultaat halen en dat willen we natuurlijk op de mooiste manier. Het ziet er goed uit en de kwaliteit is er om dat te doen', aldus De Boer, die hoopt dat er over tien jaar nog steeds over dit Oranje gesproken wordt. 'Iedereen heeft het altijd over het Oranje van '88, maar ook over dat van '98. Dat was ook een fantastisch team. Dat wil ik graag bewerkstelligen. Dat iedereen zoiets heeft van: naar dat elftal keken we graag naar en daar waren we supertrots op.'

De Boer geeft aan blij te zijn met zijn aanstelling als bondscoach. 'Je ziet het misschien niet altijd aan me, maar het is echt zo', lacht De Boer. 'Ik ben zeer vereerd en het is een supergevoel om bondscoach te mogen zijn van ons land. Dat maakt me zeer trots. Ik droeg het Oranje-shirt als speler altijd met trots en dit is een zeer speciaal moment voor mij en mijn naasten.'

De nieuwe bondscoach heeft vertrouwen in een mooie toekomst van Oranje. 'Koeman en de heren naast mij (Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma, red.) hebben dat een paar jaar geleden ingezet. We hebben goede spelers, een goede staf', aldus De Boer, die voor het hoogst haalbare wil gaan. 'We willen dolgraag weer een EK en een WK meemaken, daar zo lang mogelijk meedoen, zodat je trots kunt zijn op je land. Ik zie een heel mooie periode voor ons waarin we goed kunnen samenwerken en er iets heel moois van maken. We hebben twee toernooien gemist, ik kijk er heel erg naar uit om in deze hopelijk succesvolle periode te gaan werken. Ik ga mijn stinkende best doen.'

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Dat is gewoon zijn tactiek zowat. En vanwege het gebrek aan verticaal spelen, blijft de bal ook vaak achterin.

Zo'n antwoord verraad gewoon weer dat hij niks heeft geleerd over waarom hij drie keer ontslagen is
0 -2
Kuningast
Bondscoach is toch heel wat anders als een clubcoach dus laten we hem nog een keer het voordeel van de twijfel geven
2 -1
Ar
Behalve als speler denk ik ook als trainer dat het niet van hem komt. Hij had de laatste paar jaar bij Ajax een selectie die gewoon niet over liep van kwaliteit en vertrouwen. Dan gaan spelers tikkie breed, tikkie terug spelen. Hij is toen wel wat safer gaan spelen en gaf dat ook open toe. Hij haat namelijk verliezen, en dat is voor een coach een goede eigenschap. Zeker als bondscoach moet je wel de tering naar de nering kunnen zetten. Hadden we niet gelijkgespeeld in Doetinchem dan was Frank een fantastische coach geweest. Maar hij is geen manager zoals dat in Italië en de VS gewenst was. Al moet hij geen rare uitspraken doen dat we misschien wel meer kwaliteit hebben dan in 2010. De grote vier waren wereldklasse. En daarvan zat er vaak nog eentje op de bank. Huntelaar was als pure spits wereldklasse, en zat op de bank. Nu zijn de spelers van wereldklasse niet voorin te vinden.
0 0
kaashaas
Je hebt volledig gelijk
1 0
geDaante
Maar hij kan zijn aanpak en visie veranderen/verbeteren. Hopelijk doet hij dat, en dan respect, maar ik heb er een heel hard hoofd in. Het zal wel net zo lafjes als onder Koeman en Lodeweges doorgetrokken worden. Dus wel minder balletjes breed achterin, maar nog steeds weinig dynamisch en statisch, traag voetbal met ook spelerkeuzes als De Roon en Wijnaldum op rechtsbuiten en Promes op links, Aké op linksback en daardoor Veltman centraal...

Dat laatste heeft niet zoveel met De Boer te maken, maar is een algehele nederlands ding; totaal niet avontuurlijk meer, en gericht op zekerheidjes.
3 0
geDaante
Slim om de vraag heen geluld door het op hem als speler te betrekken, en niet als trainer.

Hij weet het wel, dat ie zo overdreven veilig speelde, heeft ie min of meer bij Studio Voetbal een keer aangegeven.

Daar maakte hij ook eens de geniale opmerking dat drukzetten tegen NAC toch geen zin heeft, omdat NAC toch wel de lange bal hanteert.
4 0
Babangida83
Haha, dat over NAC herinner ik me nog als de dag van gisteren. NAC stond op dat moment 17de ofzo en Ajax ging zich aanpassen aan NAC, vanwege die logica. Hij vond het zelf heel geniaal.
0 0
14Abdelhak14
Haha oh ja die opmerking was ik alweer vergeten, lachwekkend. Dan diskwalificeer je jezelf echt direct als coach. Hij werd zelf ook steeds meer fan van de lange bal spelen. Waar die mythe vandaan komt dat hij in het buitenland het ajaxspel wilde spelen is mij een raadsel. Kijktip: de analyse van Pieter de Zwart van vi die de de Boer doctrine tacktisch mooi uitlegt.
0 0
Luck76
Toch blijf ik een zwak voor hem hebben en hoop ik echt dat hij het heel goed gaat doen bij het Nl elftal. Hij heeft ons toch 4 kampioenschappen opgeleverd. Of dat echt aan de skills van de Boer lag, dat weet ik niet, maar ik vind hem een toffe gast. Veel leuker en oprechter dan zijn broer.
2 -1
Ozymandias
Ik denk dat De Boer een goede motivator is en daardoor wel degelijk een belangrijke rol in die kampioenschappen heeft gespeeld. Daarom denk ik ook dat hij een goede assistent zou zijn voor een tactisch goede hoofdtrainer die een motivator naast zich nodig heeft.
1 -1
Babangida83
Motivator in de zin van dat hij de boel scherp houdt, ja.
0 0
PetrosQ
Zou hij ook een goede hoofdtrainer zijn naast een tactische assistent? Zo staat Lodeweges bekend om zijn tactische keuzes. Al heb ik daar zelf geen voorbeelden van.
0 0
Ozymandias
Als hij die tactische goede assistent ook daadwerkelijk het tactische aspect voor zijn rekening laat nemen zou dat misschien goed werken.
1 0
trooop
Ah, niks veranderd. Frankie bord-voor-z'n-kop de Boer. Het is altijd dezelfde domme arrogantie die ervoor zorgt dat hij overal wordt uitgekotst.

Voor degenen die het nog wat boeit: in de eerste 6.30 minuten van deze video legt pieter zwart uit waarom het spel onder de boer ook alweer zo dodelijk saai is, en altijd zal blijven. (Web, sla jij deze maar even over, is niet goed voor je gezondheid.)
https://www.youtube.com/watch?v=yqEsI_VdN7U
5 -3
Web
Ik kijk heel veel, dus ook hier.
Gelukkig ben ik liefhebber van voetbal, daar word ik blij van, ook een andere menig maakt mij niets uit, schat je toch verkeerd in dan?
Statistieken zeg wat, maar lang niet alles
Als een keeper de voorzet er uithaalde, hoeft hij geen redding te doen
Als een verdediger goed opgesteld staat, en op buiten spel speelt, hoeft hij er niet achter aan te lopen, en onderschepping te doen, ( denk daar maar eens over na )

Was Frank geweldig in als speler, daarom werd hij er hij er zelden uitgelopen, koppen hetzelfde verhaal, getuigd van een enorm inzicht ( geeft Frank Rijkaard ook aan )
Als je goed rugdekking geeft, hoef je minder onderscheppingen te doen.
Als je slim speelt, heb je het veel makkelijker
En zo kan ik nog even door gaan

En ik hoop als Frank tegen Italië, Duitsland en Spanje speelt, hij iets voorzichtigheid in bouwt, want die zijn gewoon veel beter dan Oranje
En Oranje is niet van Ajax, maar van iedereen
Nederland gaat om winnen, is totaal anders dan Ajax dat ver boven de clubs in Nederland uit steekt

Frank heeft gezien zijn spelers ( want daar draait alles om ) de eerste jaren goed voetbal gespeeld, daarna werd het team steeds minder en toen was het op
De Boer had toen moeten zeggen, ik ga met deze selectie niet meer spelen
Maar daar was hij te veel Ajacied voor
2 0
trooop
Ik zie niet in wat frank de speler met frank de trainer te maken heeft. Daarbij ontwijk je als vanouds de gedegen kritiek op zijn oersaaie spelopvatting. Maar het is goed dat je ook blij wordt van andere meningen (hoewel je daar hier op showtime meestal eerder boos om wordt).
1 0
ram
Ik vond dit veel te makkelijk. Hoe hij als speler was, zegt niets over hem als trainer. Dat was wel degelijk redelijk behoudend en voetballend niet al te best.
2 0
FissaDeGekste
Eerlijk gezegd mag Oranje van mij best enorm behoudend spelen als ze daarmee de finale halen.
1 -3
geDaante
Het is ook niet voor niets dat het Oranje van '74 zelfs nu nog geroemd wordt.
4 0
Web
Toen hadden ze heel veel goede spelers, top spelers
Kon je kiezen uit Keizer en Rensenbrink ( totaal andere spelers )
Twee buiten speler, van Wereld klasse
Cruijff was extreem goed, geweldenaar
Krol was in mijn ogen de beste verdediger die Nederland gehad heeft
Natuurlijk kun je dit niet vergelijken met nu, maar Krol zou met deze faciliteiten ook tot de besten horen
Neeskens was een geweldenaar in bal af pakken, en diep gaan, nooit opgeven
van Hanegem wad zo slim als speler, draaide zo makkelijk weg, die geweldige pass van hem, buiten kant schoen, technisch fantastisch
Hulshof kon heel goed verdedigen, en met koppen was hij niet te verslaan
Suurbier was voor die tijd enorme moderne verdediger, kwam elke wedstrijd wel 10 keer tot de achterlijn
Rep was heel slim als speler, enorm oog voor goals maken
Arie Haan was een middenvelder, maar stond in 1974 in het centrum, dar kon ook makkelijk, want die andere drie schakelde toch de tegenstander uit

Dit kun je in de verste verte niet vergelijken met nu
Het team van Rijkaard, van Basten en Gullit was nog iets in de buurt
1 0
Frederiksperwer
Hulshof deed niet mee, Keizer was al passé en Neeskens kon vooral geweldig voetballen.
0 -1
geDaante
Het enige toernooi dat me echt bij is gebleven is die van '98.

Het gaat niet alleen om de winst, ook om harten stelen. Mensen over de hele wereld die Oranje willen zien spelen omdat ze weten dat ze vermaakt zullen worden en goed voetbal zullen zien.

Niemand die zich herinnert dat Griekenland kampioen is geworden, tot ze er aan herinnert worden, en voelen daar dan niet bepaald respect bij.

Een kampioenschap op basis van behoudend en saai resultaatvoetbal, verliest al zijn glans, en ik hecht daar dan ook weinig waarde aan.

Heb me doodverveeld en heel erg gestoord aan het voetbal onder Van Marwijl in 2010, en ook aan dat van Van Gaal in 2014. Onder Koeman en al die andere nederlandse trainers van niks overigens ook.
4 0
Frederiksperwer
Amen.
0 0
Web
Je zal toch eerst naar je spelers moeten kijken
Griekenland was een uitzondering, loop lang mee maar dit team was helemaal niets, alles zat mee

Van Gaal en Nederland hebben wel degelijk heel veel waardering gehad, er liep een weergaloze Robben in, in mij ogen de beste van het toernooi
Toch ook de verdienste van van Gaal
Robben en van Persie hebben beide van Gaal hoog zitten, zegt toch wel wat

En van Marwijk is ook niet mijn trainer, maar daar waren ook uitblinkers in een team toen, de beste spelers haalden wel een heel hoog niveau op van Persie na
En daar kijken de mensen toch naar
1 0
ram
Hmm... Ligt eraan. Ik kijk voetbal toch voor de lol. Maar ik vond het WK in Zuid-Afrika wel heel vet en dat was ook niet echt sprankelend voetbal. Spanning en atmosfeer werkt wel mee.

Ik ben niet voor dom kamikaze-voetbal maar betonvoetbal hoeft ook niet hoor.
1 0
Babangida83
Ik zat op dat moment in het buitenland en kan me de verwensingen die Oranje naar het hoofd kreeg, nog goed herinneren. Ons mooie aanvallende attractieve imago verkwanseld. Als mensen vies wilden leren voetballen, dan wisten ze wel in welk land ze moesten zijn. Versus Spanje dat de harten veroverde.
0 0
Liam
Hopelijk lag dat geknoei vooral aan Trustfull. Dus ik geef hem het voordeel van de twijfel.
0 0
Web
Als je tegen ploegen als Duitsland, Engeland of Italië speelt, en je komt op een voorsprong
Zou je wel heel gek zijn om niet iets minder risico te nemen
Je hebt met De Ligt en van Dijk wel een heel erg goed centrum wat zijn mannetje staat
Frenkie is ook op zijn best om van achter uit komen
Nederland kan niet ieder de wil op leggen
En Frank loop ook tegen nederlagen op, net als alle andere trainer die er in zouden stappen
1 0
pinballmagic
De Graafschap - Ajax 1-1
Krijg er nog nachtmerries van
1 0
BokkieBokstra
SVV uit was ook ooit heel erg, kampioenschap verspeeld. Deze was nog erger ja. De Boer in die bus.
1 0
Web
Ook van de vier huldigingen?
2 -2
pinballmagic
Dat was niet zijn verdienste maar pure armoede van de tegenstanders
2 -1
Web
Heb je het Feyenoord met Botteghin en vd Heide gezien ( armoede )
Zet daar eens het Ajax van Bosz tegen over
Dat zal wel niet mee tellen toch?
0 0
Web
PSV had een jaar met Toivonen, van Bommel en Strootman een heel goed team
Frank werd met een veel minder team kampioen
Denk nog maar eens aan de wedstrijd in Eindhoven met Poulsen, aankoop Frank
2 0
FrenkieDeLigt
Nee de 3e ster was zeker niet zijn verdienste...
0 0
pinballmagic
Ik schaar dat moment onder de dingen die je nooit meer vergeet
Zoals de 1e mens op de maan
De moord op jfk Kennedy ,
De goal van van Baten in de finale 1988
Weet nog precies waar ik was toen
0 0
behangdelul
Ik ben voor aanvallend voetbal, maar als het NL elftal een titel pakt met verdedigend goed staan etc: i don't care voor 1 keer. En de mogelijkheden zijn er met Van Dijk, de Ligt, de Vrij, Blind, Ake...een 5-3-2 ofzo.

En ja dat kan ik als Ajacied mijn bek uitkrijgen :)
1 -1
Ozymandias
Als Ajacied vind ik niets mis met een 5-3-2 systeem. Cruijff hanteerde bij Barcelona veelvuldig een 5-3-2 systeem en liet Barcelona toen het soort voetbal spelen volgens de principes van de Ajax School.
1 -1
behangdelul
Ligt er aan wat er voor staat denk ik ook.

Als je Frenkie en de Roon er voor zet en daarvoor Gini/vd Beek en voorin Depay en Malen/ De Jong/Promes/ timmer je het prima dicht met genoeg opkomend materiaal. Maar dat is niet helemaal des Oranjes, maar je zag dat v Gaal in Brazilie er ook iets werkends van kon maken
0 0
Ozymandias
Inderdaad, het ligt eraan voor welke spelers De Boer kiest. Ik ben bang dat hij voor spelers als De Roon zal gaan.
1 0
ajaxxcied4life
interessant wat jij hier schrijft..... Zou jij puur voor mijn nieuwsgierigheid de opstelling willen opdreunen waarin Cruijff dan 5-3-2 speelde? Want ik kan het me niet echt meer heugen.
0 0
Ozymandias
De opstelling waarmee Barcelona de Europa Cup finale van 1992 speelde was bijvoorbeeld met Zubizarreta; Ferrer, Koeman, Nando; Eusebio, Bakero, Guardiola, Laudrup, Carlos; Salinas en Stoichkov.
1 0
Bensco
Wen dr maar aan want de persconferentie was weer ouderwets saai. Geen uitspraken over hoe er gespeeld gaat worden, wat zijn visie is of wat de doelen zijn. Ik weet nog wel wat voor verademing het was toen Bosz de persconferenties ineens deed.

Verder laat ik die tikkie breed associatie even in het midden. Ik kan me namelijk wel degelijk wedstrijden herinneren waarbij er kansloos werd rond getikt. Zoals die tegen Heracles in 2014 voor het kampioenschap. Maar ik geef hem het voordeel van de twijfel. Bij Crystal wou die ook aanvallend spelen, hoe kansloos dat ook was. Het zal mij benieuwen allemaal.
0 0
Mocrodammerr
hij kan goed lullen maar dit is het slechtste wat het Nederlands elftal kon overkomen
0 0
AJAXAFC1
Frank heeft nog nooit met spelers van de categorie Frenkie matthijs van dijk gewerkt opbouwend zeker bij inter en palace niet en MLS is totaal iets anders
Knallen frank laat maar zien dat jij de beste nederlandse trainer bent door nederland dat ek te schenken ;)
3 -1
Bobbaasje
Haha ja hoor. Hij bracht bij het kampioensduel tegen De Graafschap Milik eruit voor El-Ghazi in de 66e minuut, waardoor we meer achteruit gingen voetballen. En hij had Eriksen, Alderweireld, Vertonghen, Blind, Schöne enzovoorts.. in zijn selectie. Nee, hij had inderdaad pure middelmaat!
1 -1
SilverHaze
ja ga er maar aan staan. Opbouwen met VRhijn, Vd Hoorn, Denswil en Boilesen en een middenveld Bazoer, Gudelj, Klaassen. Dat is waar dat tikkie breed mee gespeeld werd. Mensen lijken niet te snappen dat je heel veel kwaliteit moet hebben om zomaar even over de grond door 2 linies heen te spelen. Het voetbal was met zijn sterkere teams met Vertonghen en Eriksen gewoon erg goed de 2e seizoenshelften.
0 0
Web
Zo is het, maar dat gaat hier niet op, heel bijzonder zelfs
Bosz kreeg het ook niet aan de praat, moest heel snel, Neres Ziyech en Traore er bij hebben, ook nog eens een steeds betere Donny, De ligt, Onana en Dolberg. Frenkie kon hij ook nog gebruiken, maar deed hij niet ( onbegrijpelijk )
Maar blijven volharden dat Frank het niet goed deed
Frank had met deze spelers wel de titel gepakt
1 0
Ferd
Spelers die hij zelf voor een deel kocht.

Je zag dat Bosz met vrijwel dezelfde selectie wel vooruit kon voetballen.
1 -1
Web
Sanchez, Ziyech, Neres, Traore
Donny een jaar verder
Onana, De ligt en Dolberg maken een enorme ontwikkeling door

Hoe kom je er op, zoveel betere selectie
Overmars gaf het nog aan, jammer dat Frank dit niet heeft kunnen doen
1 0
Ozymandias
Sánchez lijkt me een slecht voorbeeld aangezien die opbouwend matig is. Zijn komst heeft het niet makkelijker gemaakt om vooruit te voetballen. Neres had onder Bosz niet eens een basisplaats. Het verschil tussen De Boer en Bosz als trainers is het verschil tussen Schöne als buitenspeler gebruiken en Schöne als '6' gebruiken.
2 0
Bijter
De eerste keer dat de trainer en ik spraken, gaf hij aan dat hij mij als echte middenvelder ziet en niet meer als links- of rechtsbuiten,” vertelt Schöne in gesprek met De Telegraaf.

“Hij dacht aan de nummer tien-positie, maar in dat gesprek zei ik dat ik onder Frank de Boer ook weleens als controlerende middenvelder speelde. Hij had op die manier nog niet naar me gekeken, maar zou het in gedachten houden..
0 0
Ozymandias
De Boer wilde zelf dat Vd Hoorn werd gekocht in plaats van Van Dijk en dat Gudelj werd gekocht in plaats van Pröpper. Dat is dus nogal een zwak argument. Daarbij had hij ook spelers als Vertonghen, Alderweireld, Anita, Blind en Eriksen ter beschikking die allen goede opbouwers waren en alsnog was Ajax alleen in korte periodes opbouwend redelijk.
2 0
Web
Nu kom je alweer met Propper, Beetje vervelend aan het worden
Frank wou heel graag Propper.
Onder Eriksen, Verthongen, Alderwereld heeft hij goed gespeeld
Frank heeft van een Blind die afgedankt is door Jol, een hele goede 6 gemaakt
Anita is in de opbouw helemaal niet sterk, hoe kom je er op?
Liep de gaten goed dicht, en wist heel goed hoe er druk gezet moest worden
En ik zit hier waarschijnlijk langer dan jou, 90 procent dacht dat Ajax Gudelj nodig had, achteraf pakte het verkeerd uit

van Dijk heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt, dat blijkt ook wel, want geen club zag het zitten. Celtic pikte hem op
Alleen René vd Gijp heb ik vaak zien zeggen, Ajax , Feyenoord en PSV zijn blind
0 0
Ozymandias
"Nu kom je alweer met Propper, Beetje vervelend aan het worden. Frank wou heel graag Propper."

Als hij Pröpper heel graag wilde hebben waarom pushte hij dan voor het kopen van Guldej terwijl Pröpper die zomer voor ongeveer hetzelfde bedrag naar PSV ging?

"Anita is in de opbouw helemaal niet sterk, hoe kom je er op?"

WAT?! Dit is het meest absurde wat ik ooit van jouw heb gelezen. Anita was opbouwend geweldig. Het is geen toeval dat Ajax onder De Boer alleen een redelijk opbouwspel had in de periodes dat Anita op '6' stond.

"En ik zit hier waarschijnlijk langer dan jou"

Dat betwijfel ik.

"90 procent dacht dat Ajax Gudelj nodig had, achteraf pakte het verkeerd uit."

Wat maakt het nou uit wat amateurs dachten? Wij zijn toch geen hoofdtrainers of technisch directeuren die worden betaald om dat soort beslissingen te maken.
1 0
Bensco
Ik denk dat Silverhaze vooral doelt op de laatste jaren onder de Boer. Maar laten we eerlijk zijn, toen kreeg de boer de nodige aanvallende impulsen in de vorm van o.a Milik, Sinkgraven en Zivkovic (die eerst mocht wegrotten in jong Ajax) maar daar deed die weinig mee. Of zijn we de graafschap vergeten? Waarin Milik gewisseld werd en Cerny mocht starten. Nee, aanvallend voetbal en Frank de Boer zijn 2 dingen die je niet snel in één zin hoort. Tenzij de zin is: Frank houdt niet van aanvallend voetbal ;)
0 0
Jornnn
Ik hoop het. Maar omdat hij zelf een pass op bergkamp heeft gegeven, vind hij zichzelf geen verdedigende trainer? Op het einde bij Ajax zat er geen risico volle bal meer in en vleugels waren lam gemaakt door de tactiek en veiligheid boven alles te stellen.
Maar goed, ik laat me graag verrassen.
0 0
SilverHaze
Wie moest die risicovolle bal gaan geven dan?? Vd Hoorn? Of moest Gudelj in de kleine ruimte aangespeeld worden, zodat hij het spel kon versnellen? Serero stond er op een gegeven moment in, omdat die makkelijk kan wegdraaien. Echter heeft hij een slechte passing, dus dat liep ook niet best af. De verdedigende organisatie stond prima, anders waren we 5e geworden.
0 -1
Ozymandias
Waarom wilde De Boer per se dat Vd Hoorn werd gekocht terwijl hij niet op kon bouwen? Waarom wilde hij per se Gudelj hebben terwijl Ajax met Klaassen al zo'n speler in huis had en Bazoer op doorbreken stond?
0 0
SilverHaze
De spelers die De Boer wilde hebben kon en wilde Ajax niet betalen. Verder is je argumentatie heel sterk als we het hebben over De Boer als technisch directeur. Daarnaast vind ik De Boer een koning in spelers op de verkeerde plek opstellen, maar hij kan toch nooit bewust een team zonder risico laten spelen hahaha. Dat is iets wat voetballers zelf moeten doen. Verdedigende organisatie neerzetten kan De Boer prima, zelfs met slecht materiaal. Dit is nog steeds een punt van aandacht voor het NL elftal, zoals we tegen Italie konden zien.
0 0
Ozymandias
Van Dijk en Pröpper waren goedkoper dan Vd Hoorn en Gudelj...

"Verder is je argumentatie heel sterk als we het hebben over De Boer als technisch directeur."

Als bondscoach zal hij verantwoordelijk zijn voor de keuze welke spelers worden opgeroepen en zijn keuze voor Vd Hoorn en Gudelj (in plaats van Pröpper en Van Dijk) is daar een slecht voorteken voor.
0 0
Bensco
Dat eerste klopt niet. Vd Hoorn kwam voor 4 miljoen over terwijl Celtic 3 miljoen voor Van Dijk betaalde. Bovendien ging Ajax toen net een fase in waarin wat meer geld gespendeerd kon en moest worden omdat de resultaten tegen vielen.

Gudelj vond ik trouwens toen ook geen verkeerde aankoop. Hij was niks voor niks winnaar van de zilveren schoen. Dat het uiteindelijk een mislukt huwelijk werd op basis van gebrek aan mentaliteit valt nauwelijks op te scouten.
0 0
Bijter
Een fase waarin wat meer geld gespendeerd kon worden?

Vd Hoorn kwam in juli 2013 al. Diezelfde zomer werd Duarte nog gehaald na de verkoop van Eriksen en verder alleen de gehuurde Bojan.

De zomer daarna 6 miljoen voor 6 spelers. Pas in de winterstop van 2014/15 werd er met de aankoop van Sinkgraven een poging gedaan tot corrigeren.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, De Boer moest het doen met middelmaat als Vertonghen en Alderweireld. ;-)
0 0
SilverHaze
En in die seizoenen was het voetbal in de 2e seizoenshelft zeer goed. Kwalitatief waren het teams die tekort kwamen op Europees niveau.
0 0
Ozymandias
In die seizoenen was het voetbal redelijk (een verademing ten opzichte van de periode voordat De Boer hoofdtrainer werd) maar niet zeer goed. De bal werd ook toen eerst veel te lang achterin rond gespeeld voordat er een pass naar voren kwam. De Boer had mazzel dat Anita nog iets van het opbouwspel wist te maken want zonder Anita was het een drama.
0 0
SilverHaze
Juist dat jaar met Anita was heel sterk. Helaas nooit bij elkaar kunnen houden. Anita was zelfs de missing link.

Verder slaat je beredenatie nergens op. Zonder Frenkie zijn zowel Ajax als het NL elftal een niveautje lager, maar daar ga je Koeman of Ten Hag toch ook niet aan wegen?
0 0
Ozymandias
Maar Anita is geen speler van het kaliber Frenkie. Het is absurd dat De Boer zonder Anita geen goed opbouwspel kon spelen.
0 0
SilverHaze
Het is inderdaad absurd dat Ajax er zo slecht voor stond. Echter ben ik blij dat ze destijds aan de lange termijn zijn blijven denken en nu met de dikke winsten van toen weer de weg omhoog hebben gevonden. Zet even Ziyech en Sanchez erbij en een team begint te draaien. Als je dan kritiek hebt op De Boer, noem dan het feit dat hij spelers op de verkeerde plek zet, of niet in hun kracht weet te gebruiken en Schone niet als 6 heeft gebruikt.
0 0
Redrum
Zijn eerste twee seizoenen bij Ajax was het voetbal gewoon prima. Alleen werden elk jaar zijn beste spelers weggekocht en zijn selecties werden met het jaar slechter. In het laatste jaar stonden er amper nog fatsoenlijke voetballers in en toen wist Ajax zich geen raad meer met ploegen die twee bussen parkeerden. Ik vind dat Frank wel iets meer krediet verdient. Dat alle boertjes en kakkerlakken nu lopen te gillen is natuurlijk niet zo verrassend. Ik kan me alleen niet voorstellen dat die de afgelopen jaren heel erg genoten hebben van het spel van Oranje. Aan de andere kant, ze zijn gewend om naar clubs als psv en feyenoord te kijken, dus goed voetbal zijn ze sowieso niet gewend.
2 -1
De Stift
Ik gun Frank het beste. Sympathieke vent, geweldige voetballer en dankzij zijn successen staat Ajax er financieel nu zo goed voor. Hopelijk weet hij in Oranje de juiste snaar te raken en spelen we vol op de aanval.
5 0
Redrum
Precies, dit is de ideale kans voor Frank om zijn imago weer op te poetsen. Juist hij moet nu gewoon weer aanvallend gaan spelen met Oranje. Dan is het alleen wel heel belangrijk dat hij de Roon nooit opstelt. Met zo'n anti-voetballer kom je nooit aan voetballen toe.
2 0