'Ajax wil na twee decennia relatie met Cape Town verbreken'

GinoHaverkamp, 24-09-2020 om 18:55, 9167 views, Soccer Laduma |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax zou af willen van Ajax Cape Town. Dat meldt het Zuid-Afrikaanse medium Soccer Laduma. Beide clubs werken ruim twintig jaar intensief samen, maar directeur Marc Overmars wil aan die samenwerking een einde maken.

Ajax bezit 51 procent van de aandelen in de Zuid-Afrikaanse clubs, maar de samenwerking tussen beide verenigingen is op financieel gebied verliesgevend. Daarnaast speelt Ajax Cape Town niet meer op het hoogste niveau en was er begin dit jaar een reeks conflicten binnen de club. Technisch directeur Hans Vonk stapte in januari op na een conflict met clubeigenaar Ari Efstathiou. Daaropvolgend vertrok ook hoofdtrainer Andries Ulderink.

Overmars zou een speciale commissie in het leven hebben geroepen die zich bezig gaat houden met beëindigen van de samenwerking met de sattelietclub. Naar verluidt zou er al een koper zijn voor de club.

De samenwerking tussen Ajax en Ajax Cape Town ontstond in 1999 en moest ervoor zorgen dat de jeugdopleiding van de Zuid-Afrikaanse clubs een impuls zou krijgen. De Amsterdammers konden op haar beurt jonge talenten overnemen van haar sattelietclub. Onder meer Steven Pienaar en Thulani Serero maakten de overstap van Kaapstad naar Amsterdam.

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
LucasAndersen
Ik ben niet zo bekend met buitenlandse talenten ik weet alleen dat ze bij Football Manager Asenele Velebayi zien als een redelijk talentje, weet iemand toevallig meer over hem?
0 0
VoorOnzePloeg
Gewoon je verlies nemen en het ergens anders proberen, in Brazilie ofzo
2 0
Joodhannus73
Hoeveel geld heeft deze onzin gekost (waar ik mede aan betaal via mijn seizoenkaart etc.) en wat heeft het opgeleverd? Wanbeleid..!
0 -8
Ferd
Niets. Netto heeft het zelfs geld opgeleverd na de verkoop van de aandelen en bij een toekomstig vertrek van Traore.

Even beter inlezen voordat je roept dat het wanbeleid is.
3 0
Bensco
Die aandelen zullen niet voor top prijzen verkocht gaan worden Ferd. Zeker nu ze ook komend seizoen niet op het hoogste niveau spelen. Dat zal tegen dumpprijzen gaan gebeuren. Dus wat heeft het netto opgeleverd? Ik denk rode cijfers eigenlijk anders zouden ze er ook niet zo snel vanaf willen.
0 0
Ozymandias
Ajax CT heeft veel jaren winst gemaakt. Over twintig jaar gezien heeft het Ajax nauwelijks iets gekost. Daar had Ajax misschien één extra miskoop van kunnen doen.
2 -2
ST
Dat werd tijd
3 0
Hollister
Wat zouden die 51 % aandelen nu nog opleveren? Geen idee over welke bedragen men hier het heeft.... wel verstandige keuze om met deze samenwerking te stoppen.. rendement gewoon te laag.
2 0
Sanalologo
Je moet blij zijn als iemand het gratis wil hebben.
0 -1
De_Realist
Gezien het feit dat ze nu op het 2de niveau van de Zuid Afrikaanse league zitten, ik denk echt geen drol. Ik denk dat we blij mogen zijn als het uberhaupt 5 miljoen euro waard is.
0 0
Ozymandias
Ajax zou een voetbalinternaat in Brazilië op kunnen zetten. Als na Neres ook Antony (en misschien ook Giovanni) bij Ajax tot een international uitgroeit zal zo'n voetbalinternaat van Ajax in Brazilië een grote aantrekkingskracht ontwikkelen. Natuurlijk heeft Ajax daar wel de concurrentie van de jeugdopleidingen van Braziliaanse topclubs maar het is een land van 210 miljoen mensen waar de meerderheid van de kinderen nog dagelijks op straat voetballen. Als Ajax daar een groot scoutingsnetwerk opbouwt zullen ze waarschijnlijk veel grote talenten vinden die graag de kans krijgen om op een voetbalinternaat van Ajax te worden gehuisvest, geschoold en getraind.
4 0
036AFCA97
Zou echt top zijn. Al generaties mooie spelers uit Brazilie. Ik vraag me trouwens ook af hoe zoiets met Henrique in zn werk gaat. Overmars belt daarheen en zegt 17 miljoen. Vinden ze niet genoeg. En dan? Gaat Overmars intern overleggen wat het volgende bod wordt. 20 miljoen + 10% doorverkoop. Akkoord. Henrique ff facetimen. Miljoennetje per jaar doen? Yes natuurlijk. Nou, tickets boeken, handtekening zetten. Klaar.

Duurt allemaal zo lang ;)
1 0
AjaxDaniel
Snap ik wel. Er zit vrijwel geen opbrengst op. Er zijn zat landen in Afrika maar ook daarbuiten waar je veel meer voor je geld gaat krijgen. Ajax kan beter een academy opzetten in Ghana of gaan samenwerken daar ofzo.
0 0
Bjorn
Resultaat is Pienaar, Serero, Enoh en Lassina Traoré?
0 0
Duif63
Tel uit je winst.
1 0
DeKenner
Ik denk altijd maar zo: wat zijn de beste voetballers die ooit of recentelijk uit dat land zijn gekomen? Kun je geen of amper goede voorbeelden bedenken, dan zal dat een reden hebben en kun je er beter wegblijven. Het kost járen voordat de boel daar staat en nog eens járen voordat je er de eerste vruchten van plukt. Kun je beter investeren in een land waar altijd veel talent zit, zoals Brazilië.
6 0
PJSM
Dat zal ook weer wat knaken op gaan leveren
0 -1
Bjorn
Niet echt, waarde is minimaal.
1 0
Sanalologo
Snap sowieso niet wat je aan Ajax CT hebt als je amper in Afrika scout.

Als ik Ajax was zou ik een satteliet club oprichten op de Balkan. Bijvoorbeeld in Bosnie, loopt super veel talent rond op de balkan en de stap vanuit daar is veel minder groot dan vanuit Afrika.
6 0
3*stars*3
Gewoon intensief samenwerken met een club daar.
Slowakije kan je niet rekenen tot Balkan maar met Bailey en Lobotka zijn er van daar al grotere talenten doorgebroken, dan in 20 jaar Cape Town.

Als je wat in Afrika wil starten, doe dat dan aan westkust (Kameroen, Senegal, Nigeria, Ghana etc).
Intensiever scouten in Frankrijk zou ook handig zijn.
Bizar veel talent daar.
5 0
Jornnn
Gaat vd Sar daar niet over?
2 0
036AFCA97
Logisch, kan je marketingtechnisch beter een satellietclub in Amerika beginnen. Hoe vet zou dat zijn, Ajax Los Angeles hahaha
1 0
De_Realist
Los Ajaxeles
1 0
Santiago
Jammer om te zien, maar ik snap het wel. Onderlaatst werd er hier ergens geopperd om een sattelietclub te organiseren in de VS. Op het eerste zicht (en zonder er al te diep over na te denken) lijkt me dat wel interessant.

Wat zouden jullie daar van vinden?
0 0
Ferd
Dat is al geprobeerd en is al mislukt, Ajax Orlando
1 0
De_Realist
Zit ook veel meer geld in de VS dan in Afrika, die betalen daar ook echt flinke salarissen. Daardoor gingen/gaan Zlatan, D. Villa, Higuain, Drogba etc. er ook heen.

Al doe je het alleen voor het geld, als je dit goed aanpakt valt er wel wat te halen.
0 0
036AFCA97
Jezus man, we reageren gewoon hetzelfde, precies tegelijk.
0 0
Santiago
Telepathie! Kan zijn dat jij diegene was die het hier al eerder had vermeld.

Het lijkt me inderdaad qua marketing prima en wie weet wat voor talenten er voorbij zullen komen daar. Azië zou op zich ook nog kunnen.
0 0
brullie
Ajax is nu toch bezig in China?
0 0
036AFCA97
Kan maar zo, lijkt me wel vet. Amerika is toch potentieel wel een goed land als je kijkt hoe voetbal daar groeit.
0 0
lijntje9
We hadden ooit Ajax Orlando. Barry Hulshoff deed dat daar een tijdje.
1 0
Bobbaasje
Is het beste voor Ajax. Cape Town heeft volgens mij alleen in die 20 jaar Enoh afgeleverd.
1 0
Ozymandias
Het grootste talent wat Ajax CT heeft opgeleid is Coetzee maar ze hebben diens loopbaan verwoest door een botbreuk in zijn voet geheel verkeerd te behandelen. Daar kwam hij pas achter toen hij bij Everton een medische keuring onderging en daardoor werd afgekeurd. Vervolgens moest hij een nieuwe operatie ondergaan en is geen schim meer van de speler die hij ooit was. Verder was Serero een behoorlijk groot talent en is Traoré een talentvolle speler.
1 -2
ST
Pienaar
0 0
Lazell
En Pienaar, maar die is al een tijdje met pensioen. Enoh ook nog.
0 0
JariJari
Benni McCarthy ook toch?
0 0
Ferd
Die was hier al voordat de club werd opgericht dacht ik.
0 0
Lazell
Was voor de oprichting van Ajax CT volgens mij.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ook de naam, logo en shirt terug nemen.
0 0