Ajax kan ook in Europa vijf wissels doorvoeren

JesseTH, 24-09-2020 om 15:00, 2925 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax kan dit seizoen ook in Europa vijf wissels doorvoeren. Eerder deed Erik ten Hag dit al tijdens de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk, maar ook in de Champions League blijkt het dus officieel toegestaan.

Donderdagmiddag kreeg Ajax Life van de UEFA de bevestiging over de regelgeving. In de Europese toernooien mogen daardoor niet drie, maar vijf wissels gepleegd worden. Wel dienen de trainers de wissels in drie wisselbeurten door te voeren.

Eerder liet de oefenmeester van Ajax zich al uit over de mogelijkheid om vijf keer te wisselen. Ten Hag is er geen fan van, vooral omdat het spel er rommelig van zou worden. 'Extra wissels kunnen een impuls geven en het is fijn als je een probleem moet oplossen, maar in zijn algemeenhied geldt: veel wissels maken een wedstrijd rommelig', zo sprak hij erover.

Tijdens de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen, gebruikte Ten Hag eenmaal al zijn vijf wissels. Tegen Sparta Rotterdam wisselde hij vier keer, waarvan één keer vanwege de rode kaart van Nicolás Tagliafico. Tegen RKC Waalwijk werden er vijf spelers ingebracht, al vonden drie wissels pas plaats in de slotfase bij een 3-0 stand.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Ik denk zeker een voordeel voor een Ajax.

Ajax heeft een vrij brede selectie, ook veel talent die toe zijn om tegen een (sub)topper de voorsprong te verdedigen.
Als jongen van 18 sta je stijf van de zenuwen, dit zal minder worden nadat je wat wedstrijden hebt gedraaid.

Ajax kan goed gebruik maken van hun flankspelers, een Tagliafico/Martinez, Mazraoui, "Dest", Neres, Lang, Tadic, Kudus, Promes, Antony,

Ook zal het goed zijn als een Traore wat minuten gaat maken, hij heeft zeker kwaliteiten zat, is alleen nog geen killer in de 16, aanspeelpunt.

Ook zie ik graag een Naci Unuvar/Kenneth Taylor debuteren :D
0 0
JariJari
Dat is jammer. Veel wissels is in het voordeel van de bredere selectie. Dus in de eredivisie in ons voordeel in de CL in ons nadeel.
0 -1
Schwalbino
Welke wissel had je willen zien die nooit gaat gebeuren?

62' Suarez voor de moegestreden Dolberg.

Het blijft een fantasie.
3 -1
TontoKarnaggel
Van Beek voor een langdurig geblesseerd geraakte berghuis....
0 0
AFCA-B93
Eto'o voor Balotelli
0 0
Ajaxxxisdebeste
62’ Lang voor moegestreden Neres
1 0
Lazell
Hoeft niet dat veel wissels een wedstrijd rommelig maken. Als je veel rouleert en spelers weten exact wat ze moeten, dan wordt het helemaal niet rommelig.
0 -1
AFCAjax
eerder een nadeel als een voordeel als je ten Hags wisselbeleid bekijkt.. wel meer kans dat de speler die je in het veld wilt zien erin komt, maar meer spelers die je niet uit het veld wilt zullen eruit gaan.
0 0
vdhaas
Als je na minuut 80 pas gaat wisselen als de wedstrijd al gespeeld is dan heb je niks aan je wissels en wordt het inderdaad rommelig.
0 0
Hans Kraay Jr.
Wisselen is voor mietjes.
0 -3
Danishdynamite
En je kan ook eerder dan de 80e minuut wisselen.
4 0
AjaxHoorn
Lijkt me handig. Ik word daar zo schijtchagrijnig van.
Er zijn gewoon spelers die minuten moeten maken als het kan. Vooral jongens als Lang, Traore, Ekkelenkamp, Taylor, Rensch. En dan gaat die vent weer in de 80ste minuut wisselen terwijl je 3-0 voor staat tegen RKC. Hoe de fuck moeten die gasten zich ooit bewijzen.

Het is al vanaf het begin zo. Wissel nou gewoon eens. En dan over 2 maanden klagen "Ja het schema is echt te druk".
Ik ergerde me ook helemaal kapot dat Neres na een blessure moest spelen in de bekerfinale voor Tottenham en daardoor uitvalt. Thuis tegen Tottenham had je hem zo goed kunnen gebruiken omdat hij dan wat diepte kon zoeken.
3 -1
AlexIbarra
Het eerste elftal heeft 2 officiele wedstrijden gespeeld het laatste half jaar.
RKC en Sparta (uit altijd lastig).
In de voorbereiding hebben veel jonge spelers zich prima kunnen laten zien.

Op dit moment lijkt het verbeteren van het niveau / samenspel van de eerste 11 me even het belangrijkst. Blind, Schuurs, Gravenberch, Antony, Neres, Alvarez, Mazraoui hebben de minuten net zo hard nodig als Lang, Traore en Rensch.
We moeten over een week of drie klaar zijn voor de CL en daar zit ook nog een interlandperiode tussen.

In principe is dit seizoen idd een mooie mogelijkheid om meer minuten dan normaal aan de jonge jongens te gunnen.
Ik zie het qua timing alleen anders dan jij, eerst moet er een team staan.
Daar kun je dan onderdeeltjes uit vervangen als dat uitkomt.
3 0
Ron403
Zeker waar! Alleen ik vond het echt schrijnend om te zien hoe de wissels erbij liepen zondag.. 3-0 voor tegen 10 man van RKC moet voor een kwartiertje toch wel motiverend zijn. Is volgens mij heerlijk invallen.
0 0
Lazell
Ja, dat viel me ook op. Met Tadic ook "ja maar hij heeft zo veel wedstrijden gespeeld". Zet gvd dan eens Traore erin, zelfs tegen amateurs met Tadic beginnen.
0 0