KNVB bevestigt: Frank de Boer nieuwe bondscoach

ThijsZwagerman, 23-09-2020 om 19:00, 3445 views, KNVB |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

De KNVB heeft Frank de Boer benoemd tot de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De voormalig trainer van Ajax heeft een tweejarig contract getekend, zo meldt de Nederlandse voetbalbond middels de officiële kanalen

De Boer volgt per direct de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman op. De nieuwe bondscoach zal in oktober debuteren in de oefeninterland tegen Mexico en vervolgens zal Oranje ook de Nations League-duels met Bosnië-Herzegovina en Italië onder de leiding van De Boer afwerken. De oefenmeester is door de KNVB aangesteld tot en met het WK in Qatar, dat in het najaar van 2022 zal worden gehouden. 

De Boer begon in december 2010 als hoofdtrainer van Ajax en volgde toentertijd Martin Jol op. Met Ajax werd De Boer viermaal landskampioen, waarna hij in het buitenland weinig succesvolle avonturen kende bij Inter en Crystal Palace. De laatste anderhalf jaar was De Boer trainer van Atlanta United, maar daar werd hij deze zomer ontslagen. Vrijdag wordt De Boer door de KNVB officieel gepresenteerd als bondscoach. 

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ProfessorX
Ben wel benieuwd wat Frank de Boer erin staat .
Aangezien hij nu beschikt over spelers die hij kiest ipv spelers krijgt toe gewezen .

Van Roon , Strootman , Babel ?
0 0
gerard
Word ik niet echt blij van!
1 0
Robbie en de Kock
Ik hoop één ding, en dat is dat hij het niet gaat verkloten met Depay. Koeman had bij hem precies de juiste snaar geraakt.
Als de Boer hem in zijn vrijheid gaat beknotten en met allemaal instructies het veld op gaat sturen is het over met Memphis. En hij is nou het de enige die het verschil kan maken in de aanval.
1 0
ProfessorX
Of de one man shows stralen op de tv .
0 0
maikelklaassen
cillisen

dumfries - de ligt - van dijk - blind
f de jong - de roon
wijnaldum
bergwijn - malen - depay

het geraamte staat er al toch?? van de zomer kijken wie er in vorm is
0 -1
Bensco
Pijnlijk om te zien dat er geen Ajacied in de aanval zit maar alleen maar (voormalig) PSV’ers. Helaas wel de keiharde werkelijkheid. Had waarschijnlijk hetzelfde opgesteld.
0 0
JBxxx
Wel 3 met een Ajax jeugd verleden!
0 0
ProfessorX
3 ?
Doe maar 3 erbij en Blind als ajax speler
0 0
driesterren***
We zullen zien of het juichen of janken word!
1 0
wdeneush
Ajacieden zonder Frank hadden wij nooit in de halve finale champions league gestaan Hoe denken jullie dat we aan zoveel geld komen
3 0
Babangida83
Wie weet maakt De Boer straks ook een transfer naar Barcelona om daar mooi aanvallend voetbal te spelen. Oh, wacht...
2 -1
Oliveira
Ik hoop dat hij iets heeft geleerd tussen zijn Ajax tijd en nu. Zijn stijl eerst was niet om aan te zien. Ik hoop dat hij dat niet weer gaat doen bij de Nederlandse elftal.
1 -1
de-Ajacied
Frank heeft alleen een bagger staf met Lodewijks en Lodeweges
0 0
JohnnyD
Het enige waar ik nog bewondering voor hem heb, is dat hij kennelijk nog geen grijze haren heeft op zijn leeftijd. Mogelijk een kleurspoelinkje en zo ja, geen respect. Zo niet, nog een beetje respect want kennelijk niet bevattelijk voor stress of zo.
0 -1
Web
Jij had met die spelers wel goed voetbal gespeeld?
1 0
JohnnyD
Ik had af en toe zeker 15 minuten nodig om er achter te komen welke kant ze nou eigenlijk opspeelden. Zeker weten dat dat iig beter zou zijn gegaan bij mij. Van der Hoorn in de spits was bij mij ook zeker niet gebeurt. Dat soort ingrepen zijn meer iets voor Feijenoord en John de Wolf.
0 0
johnantoni
Frank had de laatste drie jaar bij Ajax ongelooflijke matige elftallen. Godzijdank was de rest toen ook kut.
2 -2
ghouleseddik
Frank gaat 't flikken.
2 -2
Web
Wij zullen het zien
Ik heb wel vertrouwen in Frank en doe niet mee aan dat gelul over beton voetbal
Frank heeft Ajax de eerste twee seizoen Ajax wel goed laten spelen
Word dagelijks hier tegen gesproken, maar mijn eigen ogen hebben dit gezien
Normaal als je dan als trainer de beste spelers kwijt raakt, krijg je goede vervangers
Maar Ajax stond er financieel niet goed op, er moest bezuinigd worden
Normaal zegt een trainer dan, met deze selectie ga ik het niet doen, daar kan ik geen goed voetbal mee spelen. Maar Frank bleef zijn liefde Ajax trouw, Laar de club niet in de steek in moeilijke tijden

Ook onder de revolutie heb je Frank nooit gehoord bleef zijn ding doen, hij heeft gezegd ik moet kiezen uit van Gaal en Cruijf, dat moet ik kiezen uit mijn vader of moeder
Frank heeft grote succes gehaald met van Gaal, maar weet ook dat Cruijff te grootste en beste Ajacied ooit was, en Ajax Cruijff nodig had, Zeer lastig voor hem.

Ook ik vond dat het voetbal er niet meer uit zag, maak keek tevens naar de selectie en zag dat het ook niet mogelijk was mer deze spelers
Begin maar met een middenveld van Klaassen, Bazoer en Gudelj word je niet bij van
Wel 4 titels pakken wat er 5 hadden moeten zijn, maar hij was het helmaal kwijt tegen de Graafschap. Enorme smet op zijn carrière deels eigen schuld, al kan hij er ook niets aan doen als Cerny mist voor open goal. Maar Milik wisselen had hij nooit mogen doen
Frank was daar ook schuldig aan, had geen goede hand van aankopen, maar wat haal je voor 5 miljoen. Ik weet wel dat hij heel graag Propper en van Ginkel wou halen, maar Vitesse wilde niet aan Ajax verkopen

Maar Frank hoeft nu geen spelers te kopen, de besten selecteren en op de goede positie zetten
Geef Frank maar 11 goede voetballers en hij laat ze wel goed voetballen, al is Oranje geen Ajax
Oranje is van heel Nederland ook van clubs waar wij niets van moeten hebben
Winnen bij Oranje is een must, en met zo goed mogelijk voetballen,
Maar wel je plaatst weten, want ik kan zo 7 landen op noemen die beter zijn, en dan moet je er niet als blinden in de val lopen

Hij moet maar een paar dingen veranderen, geen de Roon en Ake ( zwaar overwaardeert )
Geen Strootman meer uitnodigen
3 -2
Babangida83
Een kampioenschap wijten aan één misser van Cerny. Is dat niet wat kort door de bocht, Web? Ik vind het mooi van je dat je die rasajacieden altijd verdedigt, en terecht. Maar iets wat krom is, kun je moeilijk recht noemen.

Gudelj en Bazoer op t middenveld bijvoorbeeld, daar koos hij toch echt zelf voor. Hij had ook Propper kunnen halen ipv Gudelj en Bazoer in de verdediging kunnen zetten. En Schone op t middenveld. (had hij gelijk een goede verdediging gehad.?) Hij wilde zelf graag Gudelj, omdat hij gif nodig had.

Wat hij wel zal gaan doen is goede jeugd oproepen en belonen. Hij gelooft wel in jong talent en zal ook zo veel mogelijk op de lange termijn gaan denken. Ik verwacht bijvoorbeeld wel dat een Schuurs en een Aké een steeds belangrijkere rol zullen krijgen.
0 -3
Web
Volgens mij geef ik aan dat Frank het kwijt was tegen de Graafschap, en nog wel duidelijk ook.
0 0
Web
Propper had Frank er heel graag bij gehad, geef ik ook aan hier boven
Ik hou mij aan zijn eerste twee jaar vast, toen hij nog wel voetballers had waar hj goed mee naar voren kon spelen

Vergeet niet dat Bosz het ook niet aan de praat kreeg in het begin
En die had Sanchez, Traore, Ziyech, Onana, Dolberg en De Ligt die doorbreken, en Donny weer een jaar verder, dat is een hele lijst met goede voetballers die Frank niet had. Word wel eens vergeten hier

En dat Frank niet gelukkig is met aankopen ( geef ik ook aan ) is niet aan de orde bij Oranje
0 0
laling
Gefeliciteerd Frank!
Veel succes toegewenst!
4 -2
smokum
Frank gaat ons Wereldkampioen maken in 2022 en alle critici de mond snoeren. Perfecte coach voor onze defensief getalenteerde lichting, die er hopelijk niet voor schroomt om Memphis niet meer op te stellen :-)
2 -2
Bjorn
Ik gun hem nieuw succes. Bovendien iemand die Ajax-gezind is en wellicht ook een beetje rekening houdt met onze spelers.
3 -2
Patje2011AJAX
Ik gun het hem natuurlijk maar bij Frank de Boer moet ik denken aan:
Saai en voorzichtig voetbal met een voorspelbare opbouw van achteruit, strooit met knipoogjes als hij wint en heeft een norse verwende verongelijkte smoel tijden persconferenties als hij een paar keer verliest.
3 -2
Web
Frank is eigelijk een nare vent zeg je?
Ik vond Frank top als mens
Stond te juichen bij de camera in het jaar van Bosz echt nooit vertoond, dat is Frank puur Ajacied
2 -2
Patje2011AJAX
Nee, ik zeg dat alles voorspelbaar aan hem is zelfs zijn gedrag. Betreft zijn gedrag kan je het natuurlijk ook een winnaarsmentaliteit noemen maar ik vond het niet altijd professioneel. Ja, heel mooi dat hij een echte Ajacied is, dat is hij voor mij ook en dat blijft hij, hij heeft veel bereikt met de club. Ik twijfel er wel aan of hij een goede hoofdcoach is, ik zie in hem de perfecte veldtrainer/assistent.
0 -1
jollie18
Ik heb ook mijn twijfels maar ik geef hem een kans. Een ding is zeker oranje gaat denk ik nu wel weer met een echte spits spelen
0 -1
Bensco
Betwijfel het... Frank zijn idee van een spits was o.a. Vd hoorn, Siem de Jong en Klaassen.

Maar ik gun hem het voordeel van de twijfel ook wel
0 -1
Web
Deze 3 spelers hebben 99 procent wel op de goede positie gespeeld
Minachting als je denkt dat hij bij Oranje niet voor een spits zou kiezen
0 -1
Bensco
Komop Web, zelfs jij zou moeten erkennen dat Frank regelmatig zijn hersenscheten had als het ging om spelers op positie te zetten. Of ben je onze linksbuiten Sigthorsson vergeten? Of onze linksback Duarte? Laten we eerlijk zijn, Frank is geen tactisch wonder.

Zit je bovendien nog met de vraag hoe hij de aanval gaat inrichten en met wie? Want dat is nog steeds het grote probleem bij Oranje, gebrek aan goede aanvallers. Verwacht je serieus van Frank dat hij hier een antwoord op heeft?
0 0
Frankey78
Met alle respect maar ik heb me twijfels of hij wel de geschikte bondschoach is. Ik zie Oranje onder leiding van Frank de Boer het EK niet winnen. Ik ben hem eeuwig dankbaar voor de 4 titels die hij Ajax heeft bezorgd, maar de laatste jaren was het voetbal ook niet om aan te gluren. Daarnaast heeft hij bij de andere clubs waar hij gewerkt heeft ook niet veel gebracht en lag hij snel weer buiten. Ik hoop van harte dat hij het tegendeel bewijst en dat ik het bij het verkeerde eind heb, maar realistisch gezien vrees ik dat het weinig word, We zullen zien hoe het het verloopt.
1 -1
Web
Nederland wint het WK met geen een trainer
Duitsland, Italië, Spanje, Engeland noem ik zo 4 landen op die beter zijn
1 -1
BokkieBokstra
Als er verwacht wordt dat Oranje even kampioen wordt dan zal het een teleurstelling zijn. Er zijn te veel landen met veel meer talent dan Oranje. Wat dat betreft is het een zware klus.
1 -1
Frankey78
Ik snap wat je bedoeld en makkelijk word het zekers niet, maar uiteindelijk speel je een EK ook om hem te winnen dus mag die verwachting er ook best zijn. Ik gun het hem van harte deze mooie baan, maar ik heb gewoon mijn twijfels of hij er wel geschikt voor is. Daarom zal ik hem ook het voordeel van de twijfel geven en zien we wel wat het gaat brengen.
1 -1
BokkieBokstra
Een ding is zeker, de Boer gaat voor de titel. Heb ook mijn twijfels, de Boer is vier titels maar ook de Graafschap uit en een paar hele ongelukkige zeperds en slechte keuzes. Toch vind ik het heel leuk dat de nieuwe bondscoach is. Daarom begrijp ik Koeman ook niet, als je nou Oranje hebt, wat wil je nog meer?
0 0
BokkieBokstra
Leuk, ben heel benieuwd wat hij er van gaat maken. Heb meer met de Boer dan met Koeman. Ben benieuwd wie hij zelf meeneemt en of het niet alleen met Lodeweges moet doen.
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Gun het hem, en ben hem altijd nog dankbaar voor de kampioenschappen tijdens enorme gedoe rond om Ajax toentertijd. Voetbal was op het eind niet goed, maar hij zal nu de beste spelers tot zijn beschikking hebben.
2 -1
afcasven1995
Heerlijke keuze. Alleen al voor de zure reacties uit Eindhoven en Rotterdam.
2 -3
BokkieBokstra
Je weet het, alles wat Ajax komt is fout, zeker Frank de Boer, die is zelfs binnen de eigen aanhang niet overal geliefd.
1 -2
edalm
Prima toch
1 -1
ÁlvaroRecoba
Marten de Roon viert vanavond zijn basisplaats.

Zó'n selectie en dan Frank de Boer als bondscoach. Zonde.
1 -3
Champy
Er is maar 1 persoon die zijn basisplek viert en dat is Stengs.
3 -1
ÁlvaroRecoba
Haha, ja, dat is waar. Als-ie zelfs in deze vorm wordt opgesteld, is de verdachtmaking wel compleet.
0 -1