Ajax heeft twee keer zoveel bereik als de rest van NL

BartVeenstra, 23-09-2020 om 15:35, 6914 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Dat Ajax ook buiten het veld goed bezig is, blijkt wel uit statistieken van Voetbal International. Het medium schrijft woensdag dat Ajax twee keer zoveel bereik heeft als alle 109 andere deelnemers van de KNVB-beker.

Waar Ajax op Instagram 5,2 miljoen volgers heeft, ligt het aantal volgers van alle andere 109 clubs die meedoen aan het bekertoernooi op 2,3 miljoen. Ten opzichte van juli 2019 steeg het aantal volgers van Ajax op het sociale medium met vijftig procent.

PSV (449.000), Feyenoord (404.000) en AZ (108.000), ploegen die met Ajax strijden om de titel, komen bij lange na niet in de buurt van het aantal volgers dat Ajax heeft op Instagram. Ook opvallend uit de statistieken is dat Ajax Life, het medium achter de officiële supportersvereniging van Ajax, met 626.000 volgers op Instagram meer bereik heeft dan alle clubs - op Ajax na - uit de Eredivisie.

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joodhannus73
En de kakkies maar blijven roepen dat ze de grootste club van Nederland zijn en de meeste supporters hebben. Zelfs PSV us ze voorbij.
0 0
appiehappie
trendsetter
1 0
Cruijffthebest
Geloven ze nooit in 010, alles wat Ajax meer heeft en/of meer bereikt komt volgens die kneuzen van de media!
1 0
Mocrodammerr
Ajax had toch vele nep accounts? fake followers op twitter dacht ik
1 -5
AjaxDaniel
Nou ja, relatief veel fake followers onder de voetbalclubs in de Benelux. Dat ging trouwens over Twitter dacht ik. Maar goed, hoe meer volgers je hebt, hoe meer botvolgers je procentueel gezien gaat krijgen. Die bots volgen accounts die 1. veel volgers hebben en 2. in de lift zitten qua nieuwe volgers. Ook andere grote clubs met veel volgers zoals een Arsenal of een Borussia zullen veel fake followers hebben. Dat is niks unieks/raars.

Een PSV of Feyenoord is dan helemaal niet interessant voor zo'n maker van een bot. Maar het overgrote deel zijn gewoon echte volgers.
0 0
Ajax27
Nee, gewoon niet waar. De meeste botvolgers die accounts als Ajax hebben, zijn botvolgers waarvoor betaald is. Zogenoemde clickfarms. Daarnaast heb je idd ook nog de bots waar jij het over hebt. Van die fake profielen van een of andere chick die sex wil en je gratis videos biedt door op 1 of andere dubieuze link te klikken.
0 0
Bensco
Ja klopt, hoorde ik ook
0 -1
TontoKarnaggel
Zo hè, 13 keer zoveel als de grootste club van nederland.....
2 -1
AjaxDaniel
Logisch. Veruit de grootste club van het land. Het feit dat het Nederlandstalige account Ajax Life al veel groter is dan de hoofdaccounts van PSV en Feyenoord zegt ook genoeg. De grootste onder Nederlanders en ook daar buiten veel fans.
3 -1
Noxin
Het is nu wachten op Robert Eenhoorn die met een reactie komt dat het bereik van AZ groter is omdat ze vorig seizoen twee keer van Ajax hebben gewonnen.
6 -1
AFCAMM
Ze hebben al protest aangetekend.
0 0
EersteAanname
Hahahaha
1 -1
mgtow
Oftewel alle clubs moeten luisteren naar Ajax en ons niet tegenwerken als we weer eens in ons eentje het Nederlands voetbal van de dood redden.
2 -2
3*stars*3
Oe wat arrogant! ;-)
1 -1
Redrum
In plaats van zich op te trekken aan Ajax proberen ze ons mee de afgrond in te sleuren.
4 -1
mgtow
Dit.
1 -1
AlexIbarra
Volgens mij stond hier een maand geleden of zo een artikel dat rond de helft van onze Instagram-volgers nep is. (Commerciele accounts en bots.)
Maar zelfs zonder die helft hebben we dus nog steeds evenveel volgers als de rest van NL bij elkaar. :)

Eiting heeft net geen 100.000 volgers zag ik bij een berichtje over zijn verhuur.
Heel AZ heeft er 108.000. Niet veel, wel veelzeggend..
3 -1
Ajax27
True, maar opzich is dat niet erg. Veel grote bedrijven doen dit. Als het kanaal stijgt en er van de 15 mensen 10 fake zijn, en 5 echt dan krijg je met 300.000 volgers erbij toch 100.000 echte erbij. Dit terwijl je op de normale manier er wellicht 20k-50k volgers bij had gekregen. Het is lelijk... maar het dient een doel.
0 0
AjaxDaniel
Nee, dat ging over Twitter met 58% nep volgers. Maar zoals ik hierboven al zei, dat heeft bijna elke grote club. AS Roma heeft 51%, Napoli 50%, Chelsea 47%, Liverpool 49%, etc.

Ajax heeft erg veel bot volgers erbij gekregen door het goede CL seizoen. Na verloop van tijd neemt dat percentage fake followers weer af.
0 0
Ozymandias
Het is mij opgevallen dat buiten Nederland meer mensen Ajax kennen dan dat ze steden als Den Haag en Rottendam kennen.
7 -1
3*stars*3
Al groeit populariteit van Rotterdam beetje bij beetje wel.
Grappige is dat je soms toeristen ziet die vanuit Amsterdam naar Rotterdam reizen en dan met een Amsterdam paraplu of petje lopen in het centrum van Rotterdam. ;-)
1 -1
AjaxDaniel
Die heb ik ook meerdere keren gezien ja. Maar goed, ik ken genoeg Rotterdammers die ook voor Ajax zijn. Nu dat ook veel mensen verhuizen naar Rotterdam voor werk en dergelijke ga je vanzelf krijgen dat er ook meer Ajacieden daar wonen.
1 -1
Ajacied33
Ik was net voor de zomervakantie in hartje Rotterdam, en dat is hoogst uitzonderlijk. Maar dat terzijde....Ik was daar wat aan het drinken met een vriend toen ik een gast zag in Ajax shirt. Ik wist niet wat ik zag. Ik hoorde hem vlak naast me een paar jongens groeten en dat ging in onvervalst Rotterdams. Was dus geen verdwaalde Amsterdammer. Heel apart om een Rotterdammer met dito accent in Ajax shirt te zien
1 0
3*stars*3
In Rotterdam/regio Rijnmond wonen echt heel veel Ajacieden.
0 0
Vierendertigste
Is wel duidelijk, toch?
WZAWZDB
0 -1
Redrum
Wow, het is bijna alsof clubs die Europees goed presteren veel meer aanzien hebben dan clubs die af en toe met laf baggervoetbal een prijs pakken in Nederland.
6 -1