'Traoré moest van mij alleen maar naar Ajax gaan'

NickOoms, 23-09-2020 om 13:45, 9471 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Rahim Ouédraogo, oud-speler van FC Twente en Heracles Almelo, wilde Lassina Traoré alleen maar bij Ajax stallen, zo vertelt de oud-prof tegenover Voetbal International. Ouédraogo is eigenaar van een voetbalacademie in Burkina Faso en hij belde Rob Groener een aantal jaar geleden met de mededeling dat Traoré een groot talent is.

Na twee testtrainingen waren de beleidsbepalers overtuigd van de kwaliteiten van de, in Burkina Faso geboren, spits. Na een dienstverband van twee jaar bij satellietclub Ajax Cape Town, waar Traoré zich onder andere op tactisch gebied ontwikkelde en ook de Engelse taal leerde kennen, vertrok de Ajacied naar Amsterdam.

Ouédraogo vond dat er maar één club was waar Traoré naartoe moest. 'Ik belde Rob een aantal jaren geleden om te zeggen dat ik een heel groot talent had in de academie. Ik zei tegen hem dat ik vond dat hij alleen maar naar Ajax moest gaan. Met de juiste begeleiding zag ik hem de top halen. Op gebied van opleiden gaat er in Nederland nog altijd niks boven Ajax. "Ik ga het regelen", zei Rob. Nu zit Lassina nog steeds hier in Amsterdam.' 

Wil jij in stijl met een mondkapje over straat? Shop nu het WZAWZDB-mondkapje!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
stopperspil
Omscholen tot verdedigende middenvelder ;) voor een spits veel te traag en te lomp: inderdaad verhuren
0 -1
off
Voor je het weet speel je linksback
1 0
De Stift
Voetballend vind ik hem redelijk, maar voor een spits is hij te weinig gretig voor de goal. En iemand met zijn fysiek zou veel beter gebruik moeten maken van zijn lijf. Hij heeft de potentie van een Drogba of Lukaku, maar mist de absolute wil om de beste te zijn. Het kan nog, maar dit seizoen moet de knop om.
0 -1
off
Traoré moet veel hongeriger zijn voor de goal. Komt vaak te laat en maakt weinig loopacties van de bal af.
0 -1
Ozymandias
Traoré is momenteel geen schim van de speler die hij bij Jong Ajax was. Hij leek aan het begin van de voorbereiding ook wat dik en ik denk dat hij tijdens de lockdown niet genoeg heeft getraind.
2 -2
ram
Dat klopt denk ik wel ja.

Zeker nu Labayd (ook) als spits wordt gezien (en Tadic en Huntelaar natuurlijk ook), zou ik hem verhuren. Dan kan hij ergens 30 wedstrijden spelen en weer in shape/vorm komen. Volgend jaar zie ik hem dan wel de tweede spits worden achter Tadic.
1 -1
Ozymandias
Ze moeten Traoré inderdaad verhuren. Ook omdat hij bij Ajax CT (twee jaar) geen officiele wedstrijden (zelfs niet in de jeugd) mocht spelen. Die jongen heeft vooral veel speeltijd nodig om zich verder te ontwikkelen.
1 -1
Danishdynamite
Kan me nog niet echt overtuigen, wel een goed overzicht voor een spits. Dat past wel goed bij Ajax maar verder zie ik niet de kwaliteiten om vaste spits van het eerste te worden. Zie het meer zitten in Brobbey, Hansen en Rasmussen. Die laatste kan zich wel eens ontwikkelen tot een type Dolberg in de spits.
3 -1
036AFCA97
Hoop dat Lassina weer een stap gaat zetten. Valt me de laatste wedstrijden behoorlijk tegen. Gun Traore alles, maar ik zie toch liever Brobbey een keer kansjes krijgen als die bij heeft getekend.
4 -1