Clubdirecteuren: 'Stadions moeten als de sodemieter vol'

BartVeenstra, 23-09-2020 om 07:50, 6763 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Sparta-directeur Manfred Laros zegt, namens de clubdirecteuren in de Eredivisie, in het Algemeen Dagblad dat de stadions zo snel mogelijk weer vol moeten. De clubs willen af van de staatsteun en zelf de broek ophouden, zo stelt Laros in de ochtendkrant.

'En dat kan alleen we voldoende supporters en sponsors kunnen ontvangen. Veilig en verantwoord, uiteraard. Maar bij voorkeur wel snel', zegt Laros. In alle stadions in Nederland wordt de maximale 'corona-capaciteit' benut, behalve bij Ajax. De thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk trok slechts 8500 van de gerechtigde 11.000 toeschouwers. Het AD: 'Dat laatste kan echter niet los worden gezien van de oproep van de harde kern-supporters van de F-Side, die hun collega-aanhangers aansporen de thuisduels uit het oogpunt van eensgezindheid voorlopig te boycotten. Voor wie wel zou komen, dreigt de "wall of shame".'

In andere stadions is het wel 'volle bak', voor zover dat mogelijk is. Bij Sparta kunnen verhoudingsgewijs - bijna veertig procent van de gebruikelijke capaciteit - komen. Toch is dat niet genoeg om als BVO te overleven, zegt Laros. De komst van meer sponsors en fans is noodzaak, ook al dijt het coronavirus met de dag meer uit. 'We moeten een onderscheid maken tussen de horecaruimten in de stadions en de plekken op de tribune', stelt Laros.

'Volgens experts gebeuren de meeste besmettingen binnen. De kans om in de buitenlucht besmet te raken is nihil. En dat onderstrepen statistieken in de eredivisie', spreekt Laros duidelijke taal, waarna hij nog een ander voorbeeld uit de buitenlucht aanhaalt. 'Zoals er na die veelbesproken demonstratie op de Dam niemand van de circa 10.000 aanwezigen besmet raakte, is tot nu toe van geen enkel eredivisieduel gebleken dat het een bewezen brandhaard was van coronabesmettingen.'

Dat het tot nu toe goed gaat in de Eredivisie biedt perspectief, vindt Laros. 'Dat schept, denken wij, ruimte om op tribunes snel en verantwoord meer mensen toe te laten. En dat aantal daarna, als blijkt dat iedereen zich houdt aan voorschriften als niet-staan en niet-zingen, te maximaliseren', aldus Laros, die ziet dat clubs initiatieven nemen om zoveel mogelijk fans toe te laten. Zo kiezen clubs voor kindervakken. Leuk, maar nog niet voldoende. 'De stadions moeten als de sodemieter vol.'

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxtrouw
Wat moet het voor veel mensen toch heerlijk zijn als je alles zo simpel kunt bekijken
0 0
OpaVerteld
Voordeel van het omvallen van de zwakke broeders in NL en Belgie is de stroomversnelling m.b.t. de BENE liga :))
Vermoed dat het er om gaat spannen of we überhaupt wel 16 - 18 clubs over gaan houden verdeeld over beide landen.
0 0
Bky
Straks iedereen failliet maar iedereen was wel veilig. Hoera.
1 -2
Ron6
Terug naar volle stadions, op een enkele club na hebben ze alleen maar een vol stadion als Ajax op bezoek komt...
4 -1
AlexIbarra
Ik ben geen directeur dus zal er wel geen verstand van hebben, maar dit pleidooi van meneer Laros lijkt me nogal ongelukkig getimed. Of niet?

Premier en burgemeester spreken zich uit over supporters in R'dam die over de schreef gaan. Lege stadions etc. komen ter sprake.
Manfred Laros 1 dag later: "Het gaat nu heel goed en we willen zo snel mogelijk opschalen."
???

Al moet ik zeggen dat alles bij Sparta-Ajax volgens mij redelijk saai (dus netjes) verliep.
5 -1
Bky
Nee, het is niet ongelukkig. Meneer Laros ziet zijn club kapot gaan waaraan X aantal mensen werkzaam zijn.

Meneer Laros heeft in mijn ogen zelfs de plicht om te zeggen dat dit voor zijn club de verkeerde kant op gaat financieel gezien.
2 -1
Joseph
Er moeten er ongeveer 9 afvallen in de eredivisie, dan kunnen we eindelijk van die tenenkrommende competitie af en proberen er met België iets van te maken.

De beste spelers uit de eredivisie kunnen zich dan concentreren op de overgebleven clubs, gaat dat niveau ook geluk omhoog. Nederland heeft niet zo veel profclubs nodig, voetbal is ook een prachtige amateursport.
2 -4
Meerkoet
Ja, de partijen raken in paniek want het geld raakt op.
Begrijpelijk dat je dan niet helemaal zuiver naar de problematiek kijkt.
Ik denk wel dat het niet van teveel intelligentie getuigt als je de situatie Sevilla en Atalanta hier niet even naast legt.
Maar zelfs dan, ook al zou het enigszins overwogen worden, dan wordt de discussie nu al verpest door het zooitje uit Rotterdam zuid dat alle regels subiet naast zich neerlegt.
3 -2
Luie
Zou Sparta niet de JC Arena kunnen gebruiken in weekenden dat wij uit spelen
1 -1
Deepblue
Gewoon Zweeds model. Praktisch alles mag en iedereen mag zelf de verantwoordelijkheid nemen. Al die discussies zijn onzin. Geef objectieve en juiste informatie en laat iedereen het lekker zelf bepalen.
Ik ben daar helemaal voor (maar ga nog niet in een stadion zitten).
3 -6
Cisco2
Maar kom je dan nog wel op de IC als je besluit geen verantwoordelijkheid te nemen?

Want als je wel op de IC komt dan houd je de reguliere zorg op, en bezorg je de medewerkers op de IC weer een dramatische tijd.
1 -2
Deepblue
Nee, je besluit niet geen verantwoordelijkheid te nemen - je neemt juist zelf de verantwoordelijkheid voor het risico dat je loopt en de gevolgen daarvan.

En ja, het deel dat IC nodig heeft moet dit natuurlijk gewoon krijgen. Tot het vol is. Dat duurt gelukkig wel even, zeker met 3x zo snelle doorlooptijden als in apr-mrt. Als het toch vol begint te raken dan zullen medici triage moeten plegen (is niet abnormaal) en mensen moeten dit weten zodat ze hier rekening mee kunnen houden bij het maken van hun eigen afweging.
Aan de overheid is het de taak de medici zo goed als mogelijk uit te rusten (niet wegrennen bij stemming, goede hulpmiddelen, etc) en de bevolking zo goed en objectief mogelijk te informeren om de eigen beslissing te kunnen maken.
1 -2
Cisco2
Dus als 10000 mensen op het maliveld ga knuffelen, en ze komen op de IC. En jij komt er aan omdat je een hartoperatie heb gehad en er waren wat complicaties,, dan moeten we zeggen. Sorry, er liggen hier wat mensen die het coronavirus niet zo serieus nemen? Je moet nog even een weekje wachten.

Het percentage mensen dat de maatregelen negeert is gewoon te groot. De eerste berichten over problemen met de regulieren zorg komen al weer binnen vanuit Leiden.

Eigen verantwoordelijkheid nemen werkt gewoon niet in ons land. Nederland verschilt te veel met Zweden. (Bevolkingsdichtheid, zorgstelsel, en blijkbaar discipline.)
2 0
Deepblue
Dat is een praktisch probleem, kan je praktisch oplossen door een cap te stellen aan IC-capaciteit voor corona zodat er altijd ruimte over blijft voor doorlopende andere zorg. Allemaal afwegingen die je kunt maken op basis van een brede dialoog (politici - medici - werkgevers - etc).
0 0
Bky
Mogen die mensen dan ook stoppen met verplichte zorgverzekering te betalen?
0 -2
Cisco2
Willen ze geholpen worden als hun been breekt? Of als ze kanker krijgen?

Neem aan van wel. Niet de hele zorg draait om corona. Tenminste, zolang iedereen zich weer netjes aan de regels gaat houden en de reguliere zorg kan door gaan.
1 0
mgtow
Ah dus je wilt zeggen dat een heel groot deel van de clubs geen financiele reserves hebben? Wat een pech. Ga maar naar de rechter en laat jezelf dan maar failliet verklaren. We zitten toch met teveel prof clubs en dit is een prima oplossing zo. De groeten.
2 -3
Welja
Vraag maar in Bergamo en Sevilla of dat je niet besmet kunt raken in de buitenlucht.

Dom gelul. Dit was al sinds dag 1 bekend dat dit kon. Maar sommige mensen vinden het maar wat oneerlijk dat het leven eventjes niet loopt zoals ze verwent zijn. Ik heb mu een half jaar lang alleen maar mensen gehoord die lopen te janken hoe oneerlijk alles is. Er is weinig aandacht voor diegene die ondanks alles er het beste van proberen te maken. Terwijl het juist die groep is die de aandacht verdient.
11 -6
Labrador
Alle BLM protesten vergeten? Of de drukte in de parken tijdens pasen, hemelvaart of op de stranden tijdens de hittegolf? Nou, dat hebben we gemerkt hoor. 98% van de besmettingen vinden binnen plaats.
3 -1
Welja
Ik zal het voor jou herhalen wat ik hieronder al schreef.

Je raakt besmet als je dicht op elkaar staat. In open parken, pleinen, stranden en campings is dat makkelijker te voorkomen als in een drukke zaal, kroeg, werkvloer , huiskamer of opeengepakte bus.

Of een vol stadion.

Het is echt geen rocket science. Kwestie van wat logisch na willen denken.
1 -1
Ajax The Best
En hoe zit het in een volgepakt vliegtuig?
0 0
Joseph
En hoe is de luchtstroom in een stadion? Zat iedereen in het park schouder aan schouder? Werd er op het strand ook in de nek van de overbuurman gesproeid tijdens het juichen? Hoeveel mensen droegen er tijdens de protesten een mondkapje?

Natuurlijk vinden er buiten minder besmettingen plaats. Ik zie alleen nog geen aanwijzing dat het in het stadion verantwoord is deze vol te zetten.
0 -1
Lazell
Is dit niet allemaal vrij simpel voor een groot deel op te lossen door het dragen van mondkapjes? Om ervoor te zorgen dat je niemand onder kan niezen en niet de personen voor je onder spuugt bij het juichen? Of is dit nou weer te simplistisch.
1 0
Aspers73
Want ? Het is bewezen dat die mensen IN het stadion zijn besmet? Of in de auto's , bussen en volle treinen richting Milan? Of in de kroegen de avond ervoor, op avond zelf etc.? Niemand heeft ooit bewezen dat die besmetting IN het stadion zijn gebeurd.
1 -1
Welja
En hoe gaan mensen nu naar het stadion als ze dat weer vol zit? Te voet, met 1,5 meter ertussen?
0 -1
InOost
Volgens mij wel, Getafe - Atalanta was een brandhaard bijvoorbeeld.
0 -1
Labrador
Die speelden niet eens tegen elkaar.
0 -1
InOost
Dan ben ik in de war, sorry.
0 -1
Labrador
Geeft niet ;) je bedoelde atalanta Valencia volgens mij
0 -1
Civilengineer
Je moet je ook afvragen of een stadion buiten is. Een stadion word onderandere zo gebouwd dat de weersinvloeden minimaal zijn, dus zo min mogelijk wind stromingen. Ben je dan echt buiten of ben je binnen
4 -1
InOost
Buiten of binnen, 90 minuten lang naast iemand staan die corona heeft niet zo fijn als je niet besmet wil raken.
Ga is naast iemand die aan het roken is zitten in de arena, niet alsof de buitenlucht daar iets aan doet.
1 -1
Welja
Niet vergeten dat een stadion schuin afloopt. Als je anderhalve meter naar voren spuugt raak je al snel 3 rijen. Waar mensen ook nog schouder aan schouder zitten.
0 -1
Welja
Vraag maar in Bergamo en Sevilla of dat je niet besmet kunt raken in de buitenlucht.
6 -4
Murtagh
Is nooit bewezen dat dit de oorzaak was. Was alleen een suggestie.
Alle Illegale chinezen werknemers die in het gebied in de kleding industrie werken en voor chinees nieuw jaar massaal naar Wuhan afrezen
0 -3
Welja
HAHAHAHA.. "Is nooit bewezen" gebruiken en dan met dat argument erna komen.

HAHAHAHAHA
0 -3
Bky
Het klopt deels wel wat hij zegt, de vraag is of de besmettingen in het stadion hebben plaatsgevonden of in de besloten ruimtes om het stadion (bijv. cafes), dan wel besloten ruimtes in het stadion (toiletten, binnen richting je plek etc).

Het is wel een vrij essentiele vraag. Jammer dat je hem uitlacht.
1 -1
Aspers73
Dat kun je niet,
0 -4
Welja
Je raakt besmet als je dicht op elkaar staat. In parken, pleinen, stranden en campings is dat makkelijker te voorkomen als in een drukke zaal, werkvloer , huiskamer of opeengepakte bus.

Of een vol stadion.

Het is echt geen rocket science. Kwestie van wat logisch na willen denken.
2 -1
Ozymandias
Volgens virologen kun je kunt wel besmet raken in de buitenlucht maar is de kans zeer klein MITS het geen grote groep van dicht op elkaar staande mensen is.
2 -1
Vlieske
Dus omdat de f side niet op willen komen dag zit het stadion niet vol?? Waarom gaan die kaarten niet naar supporters die wel graag willen gaan.
5 0
Joseph
Vind ik ook vreemd, maar niet zo vreemd als een bedreigende F-side..
1 -1
Babayaka
Nou #ikdoenietmeermee zo gek is het niet, wat dat meisje en die jongens er over zeiden.
Durf ze te steunen zou ik zeggen ipv alle bagger die ze nu over zich heen krijgen van bijv van gelderen e.a.
4 -15
Joseph
Het is een groot probleem in deze tijd, simpele mensen hebben door Social media veel te makkelijk toegang tot een groot publiek.

Er is geen enkele reden om dit soort uitspraken te steunen, ze moeten zich richten op waar ze goed in zijn: mooi zijn voor de camera, zingen en je bek houden.
2 -1
Ajaxtrouw
Amen!
0 0
RuffRhythim
Als je influencers nodig hebt om een mening te vormen en jezelf een plek te geven in het leven ben je sowieso totally wasted...
3 -2
wieweet
Ja ik vind het inderdaad ook vreemd dat de overheid influencers betaalde om mensen hun mening te laten vormen..
2 -1
RuffRhythim
Ja daar klopte ook niks van
1 -1
OdjePils
Doe jij maar lekker!
3 -1
Jornnn
#ikdoenogwelmee. Ik luister wel naar mensen die er voor geleerd hebben (wereldwijd).
10 -2
Bky
Dus ga je dan wel of niet een mondkapje dragen?

De experts in Nederland zeggen van niet.
De experts in andere landen wel.
0 0
Babayaka
Tja net als Tsjernobyl werd ook zo lekker de waarheid over verteld.
En Afrika, en Irak enz enz.
2 -11
benjythej
Je noemt Tsjernobyl, Afrika en Irak. Hoe kom je hier op? Het voelt als een soort onderbuik gevoel wat je ergens op het internet pleurt. Haal aub je informatie bij mensen die hier voor geleerd hebben. Of is Famke Louise ook je hypotheekadviseur?
4 -1
InOost
Groot verschil Is dat er nu wereldwijd onderzoek word gedaan naar corona. Dit door duizenden wetenschappers uit bijna alle landen ter wereld. Je kunt ook deze onderzoeken vrij en gratis bekijken.
Daar haal je de waarheid vandaan als je niet naar de politici wil luisteren (die inderdaad liegen over dingen).
Als je dat doet, dan kan je zien dat al dit viruswaanzin gedoe en ikdoenietmeermee onzin is. Het vraagt echt onderzoekwerk en niet alleen maar ff een paar tweets lezen of youtube kijken. Maar de waarheid is er echt.
3 -3
wieweet
Jij hebt dus ook de brief van 800 artsen en 1000 overig medisch personeel (waaronder minstens 15 hoogleraren) die zich uitspreken TEGEN de Corona-maatregelen gelezen?

Of laat je je alleen voorlichten door de ‘experts’ die je op tv ziet?
2 -3
Lazell
Er zit een ruimte tussen kritiek hebben op de maatregelen en doen alsof er niks aan de hand is. Er moet altijd kritiek zijn op de maatregelen, dat is de beste manier van verbetering ervan.

Niet alle maatregelen zijn onzin en 1,5m en minder samenkomen draagt er 100% zeker aan bij dat het virus meer onder controle blijft. Die vreemde bewegingen moeten de discussie aangaan om samen de beste manier te vinden, ipv de kont tegen de krib te gooien.

Grapperhaus is ook een grote grap, net als het kabinet genoeg fouten maakt. Maar niet meer meedoen helpt niet...
1 -1
InOost
Nee ik zoek naar de werkelijke onderzoeken die gedaan worden en lees die. Ik kijk geen TV dus ik heb geen idee wat ze daar zeggen.
Maar de onderzoeken zijn makkelijk te vinden de meeste zijn ook gratis in te zien.
0 -1
Nelloe
Lekker als een konijn graven in het hol van desinformatie. Een willekeurige burger kan de meeste onderzoeken niet goed interpreteren. Daarmee krijg je dus onnozele uitspraken van retard influenzers.
0 0