[Update] Nog geen akkoord tussen Ajax en Barça

BartVeenstra, 23-09-2020 om 12:55, 28029 views, TV3, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

FC Barcelona en Ajax hebben een akkoord bereikt over de transfer van Sergiño Dest, zo meldt de Spaanse journalist Oriol Domenech bij TV3. De verslaggever meldt tegenover de televisiezender dat de clubs een akkoord hebben bereikt over een transfersom van twintig miljoen euro plus vijf miljoen euro aan bonussen.

Volgens Domenech is het nu een kwestie van dagen voordat de transfer officieel wordt. Bovendien zou FC Barcelona 'de operatie' hebben bevestigd, terwijl de voorkeur van Dest nu ook bij Barça zou liggen. Een mogelijke transfer van Dest naar FC Barcelona zou opvallend zijn, aangezien hij lange tijd op weg leek naar Bayern München. Ajax en de Duitse topclub kwamen de laatste dagen dichterbij elkaar, maar een akkoord werd nog niet bereikt.

Zodoende lijkt Dest nu op weg naar FC Barcelona. De Spaanse topclub meldde zich dinsdagavond al in Amsterdam, zo meldde onder meer De Telegraaf. Na het vertrek van Nelson Semedo naar Wolverhampton Wanderers is er voor Barça financiële ruimte om een nieuwe rechtsback aan te trekken.

Update - 12.55 uur (23 september 2020) - Nog geen akkoord tussen Ajax en FC Barcelona

Ajax en FC Barcelona hebben nog geen akkoord bereikt over een transfer van Sergiño Dest. Dat melden bronnen rondom de rechtsback. De Catalaanse club heeft wel geïnformeerd naar Dest, maar van een akkoord - waarover in Spanje wordt gesproken - is nog geen sprake. Woensdagmiddag traint Dest dan ook 'gewoon' mee bij Ajax.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
kaashaas
Vind het echt zonde als Dest vertrekt is echt mega getalenteerd.
0 0
Henkjanklaas
bodembedrag: 25 miljoen plus en beide clubs tegen elkaar laten opbieden ! dan kun je zo 30 voor het ventje krijgen en dan pas een strik erom.
1 0
Cruijffthebest
Lekker laten gaan, meneertje vind Ajax niet goed genoeg, opzouten dan maar.
Van het geld een kwaliteitsmiddenvelder halen, want daar moet echt wat gebeuren.
In de CL kan je niet aankomen met Alvarez en Gravenbergh op het middenveld. Alvarez is niet goed genoeg en Gravenbergh heeft iemand naast zich die de boel kan sturen, zowel het middenveld als ook Ryan zelf.
1 -1
Gonzo
Afronden, cashen en doorrrr.
3 -1
trainerdv
Grappig: Vroeger heette dit waardeloze journalistiek (niet van AS hoor, meer van die Spaanse media). Tegenwoordig noem je zoiets een nieuwsupdate.....
0 -1
MM1974
Totaal nog niet klaar voor het buitenland,belachelijk als hij echt weg gaat
2 -1
Ajax27
Telefoongesprek van de afgelopen dagen:
Overmars: Hey Ronald, kun je me even een gunst verlenen.
Koeman: Zeg het eens Marc, wat kan ik voor je betekenen?
Overmars: Ja die gekken in Bayern willen Dest kopen... dat gastje heeft nog geen seizoen gevoetbald en is nog geen basisspeler.
Koeman: Hahaha, jullie hebben het even goed te pakken. Wat kan ik voor je doen?
Overmars: Nou, als jullie net doen alsof Barca ook interesse heeft, en een prijs van 20-25 miljoen bieden, sta ik daaarna sterker tegenover de onderhandelen met Bayern. Zou je dat kunnen doen?
Koeman: Natuurlijk kerel, Nederlands trots hoog houden. Zou je dan ook wat voor mij kunnen doen? Neem je die Puig van me even over. Zo'n eeuwig talent... ik kan 'm alleen maar verhuren, maar goed... voor wat, hoort wat.
Overmars: Tjah... is dit niet weer zo'n Bojan type. Eeuwig groot talent wat een aantal leuke wedstrijden voor Barca heeft gespeeld maar z'n belofte gewoon nooit zal inlossen.
Koeman: Nee nee, dit is echt een jongen met talent.
Overmars: Maar waar moet ik die gast laten op het middenveld
Koeman: Alvarez.... serieus, ga met Erik praten, da kan toch niet.
Overmars: Haha, ja daar heb je een punt. Ok als Dest voor 25-30 miljoen weggaat naar Bayern, dan ga ik akkoord. Dan neemt Ajax die Puig wel een jaartje onder z'n hoede.
Koeman: Top, ik maak eventjes wat belletjes hier. Spreek je snel gap!
Overmars: Laters!
7 -2
Rinban
Jammer dat ik geen 2 pluisjes kan geven. Geweldig dit
0 0
TPajaxfan
Hahaha, alsof Koeman ooit iemand zou aanraden om met een voetballend middenveld te spelen
0 -1
036AFCA97
Hahahaha
0 -1
Babangida83
Haha, heerlijk :-)
0 -1
AlexIbarra
Ben ik nou zo'n softie of lopen veel anderen hier nou wat hard van stapel?

Volgens mij is Dest een bijzonder talent op de RB positie vanwege zijn voetballende kwaliteiten, en moet hij verdedigend en tactisch nog veel leren om echt de top te halen. Voor een buitenspeler (of middenvelder) zijn z'n voetballende kwaliteiten namelijk niet buitengewoon.
Dat verdedigen kan hij hier proberen te leren als tweede rechtsback, of hij kan naar enkele nog grotere clubs als 2e rechtsback.

In geval van het laatste gaat hij 3x zoveel verdienen en krijgt Ajax 20 mln of meer. Als hij blijft is de RB-positie goed bezet met de wat rustigere Nous en wat explosievere Dest.
Hij heeft in het verleden aangegeven meer de Amerikaanse sportmentaliteit te hebben, en misschien heeft hij ook wat meer dan gemiddeld de ambitie om snel bij 'de top' te zitten.

Jammer, liever het Donny-traject doorlopen natuurlijk, maar waarom zo veel negativiteit?
Ik heb hem nergens iets negatiefs horen zeggen, hij viel gewoon in toen het nodig was, Ajax zou hem niet direct missen, en maar weinig spelers zouden zelf een goed bod van Bayern en Barca resoluut afwijzen als de club bereid is mee te werken.

Als hij tot de winterstop zou lopen etteren om een vertrek te forceren of Younes-achtige 'blessures' zou oplopen of zo, dan irriteer ik me ook kapot. Maar voetballers zijn ook mensen, en elk mens is anders. Dat gezeik en gescheld omdat een knaapje dat 1,5 jaar geleden nog niemand kende niet helemaal de voorgeschreven weg bewandelt, is soms echt te treurig.

In mijn ogen heeft hij altijd zijn best gedaan en van de winst op die jongen kunnen we 2 jaar lang de hele jeugdopleiding betalen. Prima toch?
9 -2
TheRiviera
Als ik zou moeten gokken denk ik dat Ajax een mogelijkheid ziet om een redelijk transfersom te pakken voor een speler die nog niet veel bewezen heeft. Als een club met een soort gelijke bod op Nous zou komen hadden ze het ook gedaan en er zit weinig verschil tussen beide spelers op het moment. Misschien had Ajax verwacht dat Dest op het moment wel verder zou wezen dan Nous maar dat schijnt niet zo te zien.
0 -1
Ozymandias
Veel mensen hier op AjaxShowtime lijden aan het "verbitterde ex syndroom". Hetzelfde gebeurde bij Kluivert die hier op AjaxShowtime binnen een paar weken zich van een enorm talent tot middelmaat ontwikkelde door aan te geven niet bij Ajax te willen blijven.
4 -3
JariJari
Was van tevoren al hoor, puur op de lengte van zijn contract. Heb hetzelfde met Gravenberg nu.

Ik had hetzelfde met De Ligt, maar die was speelde niet zozeer als investering van ons, maar die was al toegevoegde waarde dus dan is het anders.
0 0
TheRiviera
Klopt maar in het geval van Kluivert kan ik de irritatie wel snappen. Hij wou weg zonder ook maar iets te bewezen hebben bij Ajax maar Dest is een ander geval.
5 -1
Ozymandias
Dest heeft volgens mij minder laten zien dan Kluivert toen die vertrok.
0 -3
TheRiviera
Klopt maar het verschil ligt ook in de houding van beide spelers. Zover ik kan zien blijft Dest nuchter onder de situatie en probeert hij geen vertrek te forceren. Zover ik weet vind hij vertrekken niet eens een vereiste.

Maar wat Kluivert betreft forceerde hij een vertrek en gedroeg hij zichzelf als het mannetje dat alles al bewezen had wat er te bewezen viel. Dus wanneer er mensen zijn die lijden aan het ''verbitterde ex syndroom'' ( wat ik trouwens wel een mooie benaming vind ) dan denk ik dat het bij de meeste vaak de houding van een speler is dat zulk gedrag naar buiten brengt.
2 -1
Ozymandias
Daar ben ik het mee eens, de manier waarop Kluivert zich gedroeg was niet netjes richting Ajax.
2 -1
Sjaakvaak
Kluivert zat wel op een vieze manier te provoceren en zijn vertrek daarmee te forceren. Vind ik Dest nog wat netter.
1 -1
kade88
Een enorm talent kan inderdaad middelmaat worden. Een toptalent heeft de potentie om de top te halen. Maar dan moet diegene zijn potentie wel tot bloei laten komen. Een talent dat zich niet ontwikkelt zal nooit een topspeler worden. Kluivert is een mooi voorbeeld. Heeft niets met bitter zijn te maken.
1 -1
Ozymandias
Maar een enorm talent wordt niet opeens minder groot talent doordat hij besluit om Ajax te verlaten terwijl Kluivert hier op AS opeens als middelmaat werd gezien terwijl hij een paar weken daarvoor nog een toptalent was volgens de meeste mensen hier.
1 -1
036AFCA97
Off topic:

Hele leuke video van Gravenberch en Dest op het Ajax kanaal. Aanrader!
2 -1
FWAjacied
Vroeger betekende 'bronnen binnen Ajax' gewoon simpel dat ze de zaakwaarnemer hadden gebeld. Dat is blijkbaar niet meer voldoende, zie ik. Het Spaanse medium dat dit gemeld heeft, heeft ook een dusdanige betrouwbaarheid dat ik er vanuit ga dat dit wel goed komt.
0 -1
Schip
Ik wordt wel een beetje kriegel van constante correcties van de stand van zaken. Misschien kan AS iets terughoudender berichten of iets meer filteren.
2 -4
JOHANisGOD
Word je er nerveus van knul?
0 -3
Web
Gewoon geen waarde aan echten, eerst de handtekening dan zien wij het wel
1 -2
Hollister
Ik hoop maar 1 ding en dat is dat we voor het weekend van de soap Dest af zijn zodat Overmars nog een week heeft om eventueel iets te scoren op de transfermarkt. Ik mag toch aannemen dat na dit weekend geen uitgaande transfers meer gemeld gaan worden bij Ajax. Zelfs die van Dest niet.
Tenminste als Overmars en Van der Sar zelf nog een beetje geloofwaardig willen zijn met hun zgn deadline. Na 27 sept geen uitgaande transfers, dan heb je zelf nog net een weekje, eigenlijk al te laat.
4 -1
Web
Kun je nooit 100 procent zeker van zijn
Er is niets vreemder dan de voetbal wereld
0 -2
Cello
Ik vind dit wel grappig eerlijk gezegd. Zit je in Munchen je contract uit te onderhandelen, is er ineens overeenstemming tussen Ajax en Barça en moet je met je entourage plotseling naar Barcelona. Bayern verrast achterlatend.

Als het nieuws klopt dan is het maar weer eens het bewijs dat een speler pas persoonlijk moet gaan onderhandelen als clubs eruit zijn. Is ook eigenlijk wel zo netjes.
5 -1
Web
Ja klopt
Eerst maar eens afwachten wat er van waar is?
Maar dat hij gaat vertrekken, lijkt er wel heel erg op
0 -2
de_pitbull
doeiiiiiii!!
Gelukkig zullen we hem niet vaak meer zien omdat hij ook niet voor Oranje koos.
Ik weet dat ik de details niet ken maar een vertrekwens op je 19e??
4 -1
wladimir
Daarom moeten de Timbers op die positie de kans krijgen. Die spelen zo in Oranje.
0 -3
Lagasj
Dit is zo goed voor Ajax.
Het zal andere clubs leren dat ze beter meteen goed moet inschatten of vraagprijs van Overmars goed is.
Ajax vraagt namelijk altijd een redelijke vergoeding in het belang van de speler en de club
En niet moet proberen om voor een dubbeltje op de eerste rang te gaan zitten, zoals dat domme Bayern heeft gedaan.
Heerlijke reclame voor Ajax deze coupe van Barcelona.
4 -1
noppenkoning
Hoe vaak is Dest nou getest op hoog niveau tegen een sterke linksbuiten. Tegen eredivisie teams heb je het als Ajax back vaak makkelijk. Barca heeft dit natuurlijk ook bij 90% van de wedstrijden in La Liga. Toch als ik aan Dest denk denk ik aan Dessers die de 1-0 maakte vorig jaar.
4 -1
ajaxxcied4life
Zelfs tegen eredivisieteams heeft deze jongen verdedigend de grootste moeite.
2 -2
milan-jantje
Prima leuk voor Dest lekker zelf laten weten weten of hij naar Bayern of Barca gaat. Ben eerder benieuwd wie er nu terug gehaald wordt.
5 -1
roodwit007
Een seizoen in 1ste en dan de club die je de kans gaf en het land waar in je woont en de kans gaf om je op te leiden qua school en je club en het doet niet ter zaken wat de club voor je vangt je hebt nog niks bereikt helemaal niets ga maar naar de states laat het land waarin je bent groot gebracht vallen en laat je club maar vallen , een nouri zou dit nooit hebben gedaan en die was 10 klassen beter als dest en 100 klassen meer gevoel voor de club kudt ik mis die gozer nog steeds zijn glim lach heel zijn sociaal gevoel en daar kan een dest een voorbeeld aan nemen
1 -4
Heeren
Wat een slecht verhaal is dit zeg.
Er wordt niemand een kans gegeven bij ajax. Die dwing jezelf af.
Komt al zijn hele leven voor Amerika uit. Onzin verhaal over waar je je jeugd heb doorgebracht moeten we ook maar een keer mee stoppen
En Nouri in dit verhaal betrekken om je standpunt te maken is ook erg zwak.
Wil wel eens zien hoe welke speler dan ook zijn keuze maakt als en Bayern en Barcelona komt.
2 -1
Bky
Opgeruimd staat netjes. Vind Dest maar een beetje grootheidswaanzin hebben. Nog niet veel gepresteerd maar wel weg willen.
14 -12
de_pitbull
verrekt, we zijn het eens ;)
0 -1
Adam24
Grootheidswaanzin heeft hij zeker maar dat maakt zijn kwaliteit niet minder. Hij is een zeer talentvolle back met een bijzondere combinatie van voetballend vermogen, inhoud en verdedigende kwaliteiten. Wegwillen is afhankelijk van verschillende factoren, ten eerste; hij zit op de bank. Ten tweede mag je ook wel reëel zijn als clubs als Bayern en Barca zich melden. Frenkie de Jong 'wilde ook weg', in de winterstop na een half seizoen Ajax.
3 -3
Santiago
Volgens mij heb jij een andere back aan het werk gezien dan mij.
1 -1
Meerkoet
Ik gun het alle partijen.
En ik denk dat een bedrag van 20+ miljoen gewoon een top bedrag is voor een speler die 1 seizoen heeft gespeeld en niet eens een vaste plek heeft.
We hebben halverwege vorig seizoen gezien dat ook Dest nog niet zo constant presteerd als hij en wij zouden willen.
Wie gaat garanderen dat zijn goede wedstrijden zijn norm zijn.
6 -1
de-Ajacied
Gek dat Koeman Dest geen extra waarde vond voor Oranje maar wel voor Barcelona
1 -8
wdeneush
Word eens wakker Dest wilde niet voor Oranje uitkomen
6 -1
Stamhoofd
Als aanvallende back mag je Messi gaan bedienen, die kans zou ik ook pakken.
2 -1
Ozymandias
Ik vind Dest geen goede back omdat hij stelselmatig de verkeerde keuzes maakt maar bij Barcelona is er maar één keuze, speel de bal naar Messi. Misschien dat hij het daardoor bij Barca beter zal doen dan hij het bij Ajax deed.
5 -2
Juichtoon
Dest is zeker gezien z'n leeftijd een van de besten van Europa op zijn plek.
En daarbij gaat het voetbal steeds meer naar razendsnelle spelers op elke plek. Dest was vorig seizoen ook in dat opzicht een openbaring.
0 -4
wladimir
Ik vind Dest niet zo snel. Hij werd er regelmatig uitgelopen. Nous is sneller, groter, sterker en kan ook aardig voetballen.
1 -1
Ozymandias
Het zegt weinig om één van de beste van je leeftijd te zijn als je pas 19 jaar oud bent. Dest is snel maar niet razendsnel en daarbij kan ik veel razendsnelle backs noemen die niet in de buurt van het niveau komen wat een back van Ajax (laat staan Barca of Bayern) nodig heeft. Dest heeft een goede dribbel maar verder is hij een middelmatige back (zelfs voor zijn leeftijd).
2 -1
laling
Ik hoop dat hij zo gauw mogelijk ophoepelt.
Ik wordt er zo moe van........................

Hij is toch geen echte Ajacied.
6 -7
DS
Wie hebben we dan nog als backup van Nous over?
1 -1
Jan Doedel
TH ziet dan ineens in Kudus ook een rb ;-)
1 -2
Ozymandias
Promes (in geval van nood), Quinten en Jurriën.
2 -3
Adam24
Promes zou echt schitterend zijn. Kun je met Neres, Tadic, Antony en Kudus spelen voorin maar ik denk niet dat dit gaat gebeuren.
1 -2
Adam24
Timber
1 -3
fc Barcelona_ke
En rensch...
1 -2
AlexIbarra
Als elk medium dat een lulverhaal over een Ajacied vertelt ook ff een tientje naar de club overmaakt, hebben we die 50 miljoen verlies door Corona zó weer terugverdiend...
8 -2
AFCA-B93
Ergens hoop ik gewoon dat hij flopt bij Bayern of Barca (of iig de komende 3/4 jaar). Dat is niet omdat ik hem dingen misgun of iets dergelijks. Dat is zodat het niet meer aantrekkelijk wordt voor andere clubs om onze talenten op die leeftijd weg te kopen. Spelers die zich ontwikkeld hebben en na 4 jaar als onbetwiste basisspeler weg gaan, dan is het prima als het buitenland ze koopt. Maar nu op je 19e vertrekken zonder echt iets te hebben laten zien is gewoon ruk.
2 -6
Ferd
Ik hoop dat hij slaagt, want daarmee worden alle andere Ajax talenten ook weer duurder.
0 -1
AFCAPolarBear
Heb je zelf wel door dit Ajax volledig in de voet schiet? Als spelers van Ajax (of het nu 16- of 25-jarigen zijn) mislukken in het buitenland, worden spelers toch minder waard? Daardoor krijgt Ajax minder geld binnen en dus minder geld om talenten aan te trekken. Daarnaast willen de talenten ook minder snel meer naar Ajax, omdat het dan geen springplank meer is naar de top. Dat er zoveel (jeugd)spelers worden weggekaapt bij ons, is op lange termijn gewoon heel gunstig!
1 -2
wladimir
Ajax vangt 25 miljoen voor een speler die een half seizoen wat basisplaatsen heeft gehad. Dat is vergelijkbaar met Klaassen en Sneijder. Die uiteindelijke beide zijn mislukt bij de club aan wie ze zijn verkocht. Uitstekende deal dit.
1 -1
AFCA-B93
Met mijn beredenering bedoel ik dat het juist minder aantrekkelijk wordt om onze talenten (tot 21 jaar) weg te kopen, maar dat ze pas verkocht worden als ze echt iemand zijn, zodat ze zoals Matthijs (uitzonderlijke leeftijd, maar wel al 2,5 jaar in het 1e), Frenkie en nu ook hopelijk Hakim en Donny, goed kunnen aarden in hun teams
1 -1
PJSM
Weg gaat/wil hij toch. Waar naar toe uiteindelijk??. Het zal me werkelijk een worst wezen. Gewoon die 20- / 25 mln bijschrijven. Nico verlengen en doorpakken met middenvelder. Mooie namen voorbij zien komen. Geen daden maar woorden. Kom op Marc.
0 -1
PeterVKV
Als Nico inderdaad bijtekent wordt Martinez weer optie voor het middenveld dus denk niet dat er een middenvelder bijkomt. Een middenveld met Martinez als 6, Gravenberch als 8 en Kudus als 10 lijkt me behoorlijk sterk. De backup met Alvarez als 6, Taylor als 8 en Ekkelenkamp op 10 is ook niet slecht. Een mogelijkheid is wel om Ekkelenkamp aan Twente te verhuren en Puig van Barca te huren.
5 -1
JBxxx
Zou kunnen dat de clubs akkoord zijn, maar Dest wil naar Bayern en gaat als Bayern betaald daar spelen. En geef hem geen ongelijk, wat een heerlijk team om in te mogen spelen!
0 -1
PierreHeno
Bij Bayern komt hij op de bank want ze hebben daar al goeie backs dus daar gaat hij niet 123 zomaar spelen.
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Zodra Koeman vervangen wordt weg draagvlak voor hem.
0 -3
ST
Ik denk dat dit niet klopt en hij naar Bayern gaat.
1 -1
Caparzo
Sja Lederhosen, iets met dubbeltje en eerste rij alsmede deksel en neus, heet dat.
1 -1
Babangida83
Heb je een nieuwe spits nodig, koop je een rechtsback. Dit lijkt me niet correct
0 -1
Ajaxamsterdam0485
Ze hebben Semedo verkocht aan Wolves, verder hebben ze met Griezmann Coutinho Fati al 3 aanvallers en loopt er ook nog een kleine Argentijn bij
1 -1
PierreHeno
....en die kleine Argentijn pakt in juni.2021 zijn biezen daar.
1 -1
Jornnn
Haha. Loopt hij al met worsten in zijn karretje door de Edeka, moet hij straks nog het vliegtuig pakken naar Barcelona.
1 -1
BillSplate
Is die Wague van Barca niks voor ons? Ken 'm verder niet hoor, behalve dat het in FM een meer dan prima speler is. Dan hadden we wellicht kunnen ruilen en geld voor Dest kunnen krijgen.
0 -1
afcasven1995
Is naar PAOK.
2 -1
insectenverdelg
Heeft decTelegraaf al geroepen dat het een kwestie van tijd is dat hij naar Bayern zou gaan? In dat geval is de deal met barca bijna rond.
2 -1
Rentokill
Dus dit was zo’n belangrijke aankoop dat ze, zodra een speler is verkocht en er eindelijk ruimte tot aankopen is, meteen Dest kopen. Zo lees ik het. Maar zo is t vast niet.
0 -1
godlike
Dubbel gevoel. Imo een topper in de dop echter ook een goede prijs voor iemand die relatief weinig heeft gespeeld en nog niet van wereldtopniveau is. Nogmaals, kan hij imo wel worden!
0 -1
behangdelul
Lachen man, sta je als Bayern, laat je hem overkomen om op de foto te gaan en poef, weg is ie.
0 -1
Jornnn
Pure arrogantie.
0 -1
Sanalologo
Als ik dest was zou ik ook naar Barca gaan. Bayern toont al maanden interesse, hebben geld, maar lopen maar wat aan te kloten.
3 -1
Danivr
Als ik Dest was zou ik naar Bayern gaan, stabiele club zonder bestuurlijk gedoe, gaan verstandig met spelers om, zijn op dit moment de beste van Europa en kopen niet maar wat raak.
3 -1