Rensch leert bij Ajax 1: 'Scherp beginnen en rust pakken'

BartVeenstra, 22-09-2020 om 13:40, 3767 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax-talent Devyne Rensch leert enorm veel nu hij veel betrokken is bij het eerste elftal van Ajax, zo vertelt hij in een interview met Ajax.nl. De jonge verdediger (17) maakte de voorbereiding met de A-selectie mee en maakte ook geregeld minuten in Ajax 1 in aanloop naar het nieuwe seizoen.

Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk leerde Rensch van Nicolás Tagliafico hoe hij zich moet positioneren en hoe hij momenten moet kiezen om op te komen. Bovendien merkt Rensch op dat het er allemaal wat scherper aan toegaat. 'Vooral in de duels is het anders bij het eerste elftal. Het spel gaat veel sneller, je moet sneller denken en agressiever zijn in de duels. Elke kleine fout wordt afgestraft. Je moet dus gelijk zodra je het veld op komt scherp zijn. Dat is iets waar ik af en toe wel moeite mee kan hebben. Niet heel vaak, hoor. Op het trainingskamp zag ik bij Donny van de Beek bijvoorbeeld dat hij echt vanaf minuut 1 scherp is.'

Naar eigen zeggen kon Rensch gelukkig 'heel snel' mee in het niveau en het tempo. Hij bleef zijn eigen spel spelen en hij bleef rustig van achteruit. Wel moest hij wennen aan zijn nieuwe positie. 'Het spelen van linksback was wel even wennen, maar ik heb de eerste wedstrijd die ik speelde eerst heel erg op Nico (Tagliafico, red.) gelet. Daardoor heb ik het al een beetje onder de knie gekregen. Bij hem zag ik hoe je momenten kiest om op te komen en hoe je als back je lichaamshouding bepaalt bij het verdedigen van de lange bal.’

Ook trainer Erik ten Hag praat veel in op Rensch, zo geeft het talent vervolgens aan. 'Trainer Erik ten Hag benadrukt nu vooral dat ik vanaf moment één scherp moet beginnen. En dat ik echt goed m’n rust moet pakken. Dat is wel echt een verbeterpunt van me; ik wil namelijk altijd door, maar je moet als jonge jongen ook goed je rust nemen.'

Fouten maken hoort erbij

Sinds Rensch bij Ajax speelt, merkt hij dat zijn vertrouwen enorm gegroeid is. 'Het is me echt goed bijgeleerd dat je altijd door moet gaan. Trainers hebben me vaak gezegd dat fouten maken erbij hoort. Ik ben nu veel sneller gefocust op de volgende bal. Heb veel meer vertrouwen in mezelf dan vroeger. Dat moet ook wel nu ik al bij Jong Ajax en het eerste speel. Ik moet me nu rustig doorontwikkelen en niet té veel druk zetten op mezelf.'

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PeterVKV
Rensch, de nieuwe Virgil...
0 -1
Lazell
Neejoh. Rensch is net geen 1,80, die zal nooit zo heersen in de lucht.
0 -1
PeterVKV
qua uitstraling bedoel ik
0 0
Lazell
Hij kijkt en luistert heel goed, uitstekende eigenschap.
1 -1
Schip
Prima verdediger, maakt ook een goede indruk op het jeugd WK, net als Taylor en Regeer. Unuvar veel minder en ik vrees dat de verwachtingen wat te hoog zijn voor hem vooralsnog.

Brobbey en Hansen veel te weinig aan het werk gezien. Hopelijk gaan die snel Jong weer bij de hand nemen zoals vorig seizoen.
4 -2
Lazell
Unuvar wordt maar aan de zijkanten weggepropt. Is gewoon een pure 10. Altijd in de dekking aanspeelbaar, heeft de techniek om in de kleine ruimte te spelen, ziet vaak de juiste oplossing en passt als een biljarter. Maar tegenwoordig moeten alle technische middenvelders maar aan de zijkant gezet worden.
2 -1
Schip
Ja, maar dat zou wel wat meer ruimte en tijd moeten geven. En toch vind ik hem niet sterk ogen, op een bepaalde pass na dan. Ik zou hem inderdaad centraal zetten om die handelingssnelheid te stimuleren.
0 0
eros
Kan makkelijk achter Mazroui de plek van Dest overnemen. Die jongen groeit dit seizoen vanzelf door.

Een linksback en vervanger van Alvarez hebben in mijn ogen de prio
1 -1
Hollister
Bijzonder om te zien dat daar wij allemaal juist de doorbraak van een Brobbey en Unuvar hadden verwacht dit seizoen, ineens daar Rensch en Taylor een grotere stap maken richting Ajax 1... die andere 2, net zoals nog 5 a 6 jongens natuurlijk niet af schrijven, die gaan uiteindelijk ook wel de stap maken, maar opmerkelijk is het wel.
1 -3
Ozymandias
Ik verwacht(te) de doorbraak van Ünüvar pas in de tweede helft van het volgende seizoen. Het leek mij behoorlijk duidelijk dat hij qua inhoud nog grote stappen moet maken voordat hij daar klaar voor is. Ik denk dat Ünüvar in de loop van die seizoen wel af en toe mag invallen maar meer nog niet. Ünüvar is een enorm talent maar gezien zijn fysiek heeft hij meer tijd nodig dan fysiek sterkere talenten met net zoveel talent. Zelfs iemand als Iniesta brak pas in het seizoen waarin hij 21 jaar door in de basis. Nouri speelde op zijn 17de nog met de B1/o17 mee en speelde op zijn 18de pas zijn eerste wedstrijden voor Jong Ajax.
2 -2
PeterVKV
hoezo krijg je voor zo'n verhaal nou minnetjes? allemaal heel logisch. Welke idioten doen dit?
1 -1
ajaxxcied4life
Devyne Rench, Jurriën Timber en hopelijk zijn broer straks ook, ogen als slimme jongens die snappen dat een goede carrièreplanning uiteindelijk veel meer miljoenen in het laadje brengen dan snel overstappen naar een Engelse topclub, waar je eerst 10 keer wordt verhuurd en als je geluk hebt via Reading FC ooit nog bij een topclub terecht komt. Want de Aké route is ook niet voor iedereen weggelegd.
2 -2
ST
Klinkt goed allemaal.
0 -1