Labyad: 'Het team groeit steeds meer naar elkaar toe'

JesseTH, 20-09-2020 om 19:50, 4123 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Zakaria Labyad is blij met de prestatie die Ajax zondag heeft geleverd tegen RKC Waalwijk. De Amsterdammers wisten met 3-0 te winnen tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen en dat - ogenschijnlijk - zonder al te veel moeite. Volgens Labyad ligt het vooral aan de kwaliteiten binnen de selectie van Ajax.

'Ik denk dat wij veel kansen hebben gecreëerd. We hebben drie goals gemaakt en mochten er eigenlijk veel meer gaan maken', aldus de spits tegenover FOX Sports. 'Aan het einde van de tweede helft wordt er wat gas teruggenomen. Helaas, want als er meer goals worden gemaakt, denk ik dat iedereen een tevreden gevoel heeft. Hoewel met 3-0 winnen gewoon goed is.'

De rechtspoot weet dan ook dat Ajax weinig invloed heeft op de tegenstand die het krijgt van tegenstanders. 'Ligt dat dan echt aan ons? We hebben gewoon een heel goed elftal. Je ziet dat het team steeds meer naar elkaar toegroeit. Ik denk dat dat belangrijk is, met name voor de Champions League-wedstrijden. Hoe wij vandaag in de eerste helft hebben gespeeld is een compliment waard.'

Het optreden van Labyad was een antwoord op zijn vroege wisselbeurt tegen Sparta Rotterdam, al nam hij dat niemand kwalijk. 'Je voelt als spits al aan dat het kan gaan komen. Ik weet van mezelf wat ik kan, het is niet zo dat het een slechte prestatie was en je daarom in de dertigste minuut werd gewisseld. Ik heb de knop snel kunnen omzetten, het team gaat voorop. De trainer heeft het netjes uitgelegd en ik begreep het.'

Is Labyad de nieuwe vaste spits van Ajax?

Voor de tweede wedstrijd op rij mocht Labyad in de punt van de aanval beginnen bij Ajax, maar hij weet niet of dat al iets zegt. 'Het is moeilijk om daar een antwoord op te geven. Ik probeer er elke wedstrijd te staan en ik denk dat het tot nu toe heel goed gaat. Ik denk dat iedereen kan zien dat ik lekker in mijn vel zit.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeKes
Helaas groeit hij niet mee!!
1 -5
PierreHeno
wat een onzin dit toch weer man. Laat hem nu eerst eens 10 wedstrijden spelen . Dolberg mocht 2 seizoenen lang aan blijven klooien van Ten Hag. Nou die s=balt nu lekker zonder druk bij Nice en kan daar zonder spanning net zo goed spelen als bij Ajax op de training. Kwam zwaar te kort voor Ajax omdat hij de druk niet aan kon. Niks mis mee.....maar bijna 2 seizoenen lang aanzien? Dat was wel een beetje erg veel. Labyad heeft dus nog wel wat wedstrijden te goed om zich te kunnen bewijzen.
2 0
Joseph
Hoop dat Neres snel weer fit is en Tadic weer gewoon in de spits gaat spelen. Labyad heeft zich goed ontwikkeld, kan zeker van waarde zijn vanaf de bank om belangrijke spelers rust te geven..
2 -1
Schwalbino
Je moet Labyad in combinatie met Promes zien. Samen hebben ze geen ADHD.
0 -1
pro14
Top instelling, zou hem wel eens op 10 willen zien met (Promes) , Tadic, Antony voor hem. En kudus en Gravenberch achter hem. Moet zeker in zulke wedstrijden goed kunnen en denk dat je er de hele eredivisie zoek mee speelt.
2 -4
Schip
Is in niets een spits. Je ziet dat hij net wat te afwachtend is en dat halve metertje niet alvast loopt in anticipatie op een schot of actie. Hij mist het instinct voor de vooractie. Kan hij niets aan doen natuurlijk, maar TH geeft nu waardevolle tijd weg om het elftal goed neer te zetten. Iedereen ziet dat dit tegen een PSV of i.d. niet kan. Gaat ie het dan weer omgooien natuurlijk...
4 -2
ErikFrenkHuntelaar
Kijk voor de grap de eerste goal van Tadic terug. En let dan vooral even op Labyad.
0 0
PierreHeno
Ajax speelt niet met een pure spits maar met meerdere spelers die via het snelle combinatiespel in de 16 allemaa;l tot scoren kunnen komen. Het is dus geen spits van alle ballen op Labyad. Een spits van Ajax vergt wel wat meer kwaliteiten dan alleen maar in de spits staan.
0 0
Ozymandias
Labyad speelde vandaag een goede wedstrijd. Hij was bij de meeste grote kansen (inclusief de afgekeurde doelpunten) betrokken en steekt veel meer energie in een wedstrijd dan hij in het verleden bij Ajax deed. Ik ben alleen nog steeds niet overtuigd.
5 -2
Schwalbino
Waarvan ben je niet overtuigd?
1 -3
Ozymandias
Van Labyad als speler van Ajax.
4 -3
Schwalbino
Ik zie hem niet onomstreden worden. Maar dat zijn er maar weinig bij Ten Hag. Zolang hij het op die plek goed doet is het prima maar Ten Hag zal hem niet in de spits zetten in internationale wedstrijden.

Hij zit voor Ten Hag niet in de categorie 'onomstreden' en ook niet in de categorie 'groot talent dat ik gebruiken kan'. Hij is een nuttige optie. Je spaart andere spelers als je Labyad kunt gebruiken.

Persoonlijk zou ik Traore voor deze wedstrijden gebruiken maar Ten Hag kiest dan voor de rust die Labyad in zijn spel heeft.
1 -3
Mikee
Gun hem het beste, aan z'n instelling ligt het niet, maar vind 'm echt geen Ajax spits.
7 -2
Cesc87
Alles leuk en aardig ik wil gewoon weer Tadic in de spits.
Ajax gaat zo niet Europees overwinteren.
5 -1
PierreHeno
Ajax gaat met deze selectie dit seizoen n.a.w. niet overwinteren in de CL, hooguit EL. Tenzij er 01 oktober een mazzelpoule geloot wordt. Maar dat zien we dan wel weer.
0 -1
ST
Precies
1 -1