Kudus blinkt uit op 'speciale dag': 'Ik geloof in mezelf'

JesseTH, 20-09-2020 om 19:25, 4391 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Mohammed Kudus kijkt met een bijzonder gevoel terug op zijn officiële debuut voor Ajax. De middenvelder liet zich op een positieve manier zien en werd zelfs verkozen tot 'King of the Match'. Het was een veelbelovend begin van de zelfverzekerde aankoop.

'Het is een erg speciale dag', zegt Kudus dan ook in gesprek met FOX Sports. 'Het meest belangrijke is dat we de drie punten hebben. Het was een dubbel gevoel om te winnen en ook goed te spelen. Het team speelde goed vandaag en dan kunnen ook de individuen zich onderscheiden.'

Vaak hebben nieuwelingen de tijd nodig om zich in het elftal te spelen en vertrouwen te kweken, maar Kudus heeft dat alles niet nodig. 'Ik geloof in mezelf. Het team helpt me ook door me te laten voelen als onderdeel van het team. Ik werk er elke dag voor, blijf in mezelf geloven en vertrouw op het proces.'

De Ghanees was zondag vrijwel overal op het veld te vinden en dus rijst de vraag op welke positie Kudus het best tot zijn recht komt. 'Normaal gesproken speel ik verder naar voren, als aanvallende middenvelder', vertelt hij erover. 'Dit is voor mij een nieuwe positie. Ik probeer te leren en mijn spel te ontwikkelen in ieder aspect. Uiteindelijk wil je gewoon op het veld staan, dus ik sta altijd open voor nieuwe uitdagingen.'

Blijft Kudus basisklant?

De verslaggever van dienst stelt dat Erik ten Hag na de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk al niet meer om Kudus heen kan. Zo ziet de nieuweling het nog niet, maar het gevoel is goed. 'Dat is zijn keuze. Ik ben klaar voor wat er ook gaat gebeuren. Of ik op de bank zit of in de basis begin, ik ben klaar.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Ik hoop hem snel met Martinez en Gravenberch op het middenveld te zien. Speelkwartier van het onderbuikje van ten Hag is wel voorbij met Alvarez en Labyad in de basis. Hebben zich bewezen als reserves, maar is onmogelijk om daarmee door te groeien..
1 0
DeKes
Je haalt me de woorden uit de mond!!
Denk dat iedereen er zo over denkt!
0 0
ST
Precies! Ik snap echt niet waarom Ten Hag dit niet ziet.
1 0
Tinus
Geweldige potentie deze jongen. Wel de nodige verbeterpunten gezien. Hij is nog wel erg bezig met zichzelf en als hij een mooie actie heeft gemaakt, dan heeft hij de neiging een beetje overmoedig te worden. Maar zeker van hem genoten vandaag, wat een atleet!
2 0
4-3-3
Kudus deed het verdedigend beter dan ik had verwacht. Hij is nog een beetje te druistig en hij zal ook nog wel even tijd nodig hebben om het positiespel onder de knie te krijgen. Maar zodra hij zich heeft aangepast, zal hij waarschijnlijk een prima koppel kunnen vormen met Gravenberch.
Ook vind ik het eigenlijk een beetje zonde dat een speler met de kwaliteiten van Antony weggestopt wordt aan de zijkant, dus ik zou hem graag in het midden willen zien achter centrumspits Tadic. Ik denk dat Kudus-Antony-Gravenberch een fabelachtig middenveld zouden kunnen vormen, mits zij allemaal hun verdedigende verantwoordelijkheid nemen zoals Schone-Vd Beek-De Jong dat deden.
2 0
ST
Goede voetballer en mentaliteit. Ik zou hem basis houden.

Onana
Nous - Schuurs - Blind - Nico
Kudus - Gravenbergh - Martinez
Antony - Tadic - Promes
5 0
DeKes
Je bedoelt natuurlijk Neres.
1 0
Schwalbino
Prachtige wedstrijd van hem. Als hij dit ook kan tegen een tegenstander die de ruimtes veel kleiner maakt dan gaat hij veel spelen. Technisch en fysiek zal het geen probleem zijn. De vraag is of hij nu al diezelfde rust aan de bal als vandaag heeft in dat soort wedstrijden. Dan gaat deze jongen binnen 2 seizoenen voor 80 miljoen de deur uit als je pech hebt.
4 0
WantAmsterdam
Geweldige vent, heel compleet.
5 0
Ajaxmax
Klasbak!
5 0