Eiting wil fysiek ontwikkelen: 'Belangrijkste reden waarom ik hier ben'

BadembaBarrie, 19-09-2020 om 21:10, 4296 views, Huddersfield Town |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Carel Eiting hoopt zich bij Huddersfield Town vooral in fysiek opzicht verder te ontwikkelen. Dat vertelt de middenvelder in zijn welkomstinterview aan en bij zijn nieuwe tijdelijke club. Eiting hoopt naar eigen zeggen zoveel mogelijk aan spelen toe te komen in het Engelse Championship.

'Dat is één van de belangrijkste redenen waarom ik hier ben', is Eitings duidelijke antwoord op de vraag of hij aan zijn fysiek wil werken. 'Ik wil dat deel van mijn spel ontwikkelen en ik denk dat dit de perfecte plaats is om dat te doen.'

Het geeft wat inzage in de ietwat opvallende keuze voor Huddersfield. Het Championship staat niet bekend om het technisch verfijnde voetbal, terwijl dat juist de sterkere aspecten van Eitings spel zijn. 

Desondanks gaat Eiting niet puur voor het fysieke aspect. Gesprekken die de Ajacied voerde met Huddersfield-trainer Carlos Corberán, deden Eiting beseffen dat men bij Huddersfield wel degelijk verzorgd voetbal wil spelen. 'Ik denk dat dat het belangrijkste is. Ik vond zijn ideeën goed klinken en dat gaf me een goed gevoel.'

Verwacht jij tijdens Ajax - RKC een 3-0 zege voor de Amsterdammers? Zet in en krijg 6,60 keer je inzet terug!

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BillSplate
Wat nou als de trainer ontslagen wordt na drie maanden en er komt een kick and rush trainer? Dan gaat Eiting toch gewoon op de bank of tribune zitten? Ik snap dat ie aan z'n fysiek wilt werken, maar dat kan ook in Nederland. Ook daar kan een trainer ontslagen worden, maar er zijn geen kick and rush trainers in Nederland of trainers die wekelijks op z'n Mourinho's spelen. Had ie echt naar een ander land moeten gaan dan was Duitsland ideaal geweest. Ook fysiek leren, maar wel lekker voetballen op hoog niveau. Zie z'n verhuur niet positief in.
0 -1
Soccerskins
Als hij zich fysiek goed weet te verbeteren zie ik hem volgend jaar in de basis bij het eerste staan.
2 -1
Oempaloempa
Superleuk Engeland, heb daar als jongeling erg veel pret gehad met die Engelsen.
0 -1
3*stars*3
Toch een aparte keuze.
Groot deel van de Eredivisie staat te springen om een Ajacied te huren of kopen.
Maar Eiting is wel een intelligente gozer, benieuwd hoe die gaat uitpakken.
5 0
Schip
Een nogal ambitieuze keuze. Hij kan bij andere clubs natuurlijk net zo goed aan zijn fysiek werken. Belangrijk dan dat is speeltijd. En die zou hij zeer waarschijnlijk wel hebben gekregen in de eredivisie, omdat zijn type speler gewild is in het Nederlandse spel van opbouw van achteruit. In de PL aan de onderkant en zeker in het CS wordt die fase soms gewoon overgeslagen.

Maar wel goed om te horen dat het een verhuur betreft en dat hij gaat voor een succesvolle terugkeer. Het klonk eerder nog als een definitief vertrek. Ik gun hem die laatste kans en kennelijk is Ajax er ook nog niet zeker van dat Eiting tekort komt.
0 0
Ozymandias
Veel mensen onderschatten het voetbal wat er in de Championship wordt gespeeld. De gemiddelde Championship club speelt voetbal wat beter bij Ajax past dan dat wat er bij de gemiddelde club in de Eredivisie wordt gespeeld. Het kick and rush wordt steeds zelfdzamer in de Championship. Het voetbal in de Championship is totaal anders dan tien (of zelfs maar vijf) jaar geleden.
1 0
Spectre
Mischien wel goed voor em even totaal iets anders
0 0
Ferd
Eiting had zelf een voorkeur voor het buitenland, vandaar geen eredivisie
0 -1
AFCAMM
Ik vind het niet per se een aparte keuze, omdat het voor het fysieke aspect van zijn ontwikkeling wel eens goed kan uitpakken, zoals hij zelf ook aangeeft. Maar het is zeker niet de meest veilige keuze..
2 0
Benleiden
Allemaal noodkreten. Die wordt helemaal ondersteboven gelopen daar, want het is niet alleen puur fysiek wat hij mist.
4 -5
Godenzoon24
Nee loopvermogen ook. En denk niet dat Huddersfield hem huurt om hem een plezier te doen en te laten ontwikkelen. Er zal gepresteerd moeten worden. En met dat fysieke kick en rush heeft Careltje niet lang een basis plaats ben ik bang.
2 -3
El Mas Mejor
Ben benieuwd hoeveel cm hij groeit in Engeland
2 -2