Giovanni maakt stappen bij Jong Ajax

FinnDekker, 19-09-2020 om 16:00, 26335 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Bij Jong Ajax staat het resultaat op de tweede plaats. Ontwikkelen is het hoofddoel. Onze samenvatting na afloop van de wedstrijd geeft dus niet altijd de juiste weergave van wat echt van belang is. Wat viel op naast het scoreverloop? Dat proberen wij na ieder duel uit te leggen aan de hand van een aantal opvallende notities van Jong Ajax-watcher Finn Dekker. Ditmaal over de eerste overwinning van het seizoen, namelijk de zege op Go Ahead Eagles.

Het debuut van Rensch

Gezien zijn betrokkenheid bij het eerste in de voorbereiding zou je haast vergeten dat Devyne Rensch tot vrijdagavond zijn debuut in het betaalde voetbal nog moest maken. Tegen Go Ahead Eagles was het zo ver. De verdediger stond een uur lang op rechtsback, de positie waar de zeventienjarige zich op moet richten, zo lijkt het. Vanwege recent blessureleed kon het talent de wedstrijd niet vol maken. Aan zijn prestatie lag het niet. Hoewel niet alles vlekkeloos verliep, maakte Rensch een stoïcijnse indruk.

Taylor moet maniertjes afleren

Dat Kenneth Taylor een hele goede voetballer kan worden, staat buiten kijf. Maar zijn gedrag op het veld moet hem niet in de weg gaan zitten. Door de vele trappen die Taylor te verduren krijgt, is het soms lastig om niet te zeuren. Het kan alleen funest zijn als zijn houding ten aanzien van zijn directe tegenstander of zelfs de scheidsrechter hem uit zijn spel haalt. Vrijdag ontving de spelmaker een gele kaart voor een provocerend gebaar naar het publiek toe, na zijn benutte penalty. Vrij onnodig.

Jensen bekroont terugkeer met een fraaie goal 

Voor Victor Jensen was het in Deventer een mooie avond. De Deen miste een deel van de voorbereiding door een knieblessure. Vanwege een scheurtje in zijn meniscus moest hij deze zomer onder het mes. Geen ideaal begin dus van wat een belangrijk seizoen wordt voor de spelmaker: haakt hij alsnog aan bij het eerste? Vrijdag zette Jensen - wederom - de eerste stap. Van Mitchell van der Gaag kreeg de middenvelder een half uur, waarin Jensen meteen trefzeker was. Na een prachtige assist van landgenoot Christian Rasmussen schoof Jensen beheerst binnen.

Giovanni maakt stappen bij Jong Ajax 

Tegen Go Ahead viel Giovanni in positieve zin op. De Braziliaan, die in maart van dit jaar naar Nederland kwam, speelde zijn vierde officiële wedstrijd voor de beloften. En met de wedstrijd lijkt de kleine aanvaller zich meer op zijn plek te voelen. Aan balgevoel en samba lijkt geen gebrek bij de achttienjarige, die desondanks geen onnodige fratsen uithaalt. Zijn spel is vaak efficiënt en effectief. En verliest Jong Ajax de bal, dan is Giovanni niet vies om vuil werk te verrichten. Kortom, een goed begin voor een tiener in een volledig nieuwe omgeving.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com)   

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DrFootball
Rasmussen doet mij in alles een beetje denken aan zijn landgenoot Preben Elkjaer Larsen. Dat lui ogende loopje, de gebogen schouders, af en toe een vuile overtreding, slim, geslepen en veel scoren.
4 0
Ajaxbrl
Volgens de Visser moet dit een pareltje zijn..
1 0
036AFCA97
Matheus Henrique nog ff ophalen en hopen dan Danilo zich ontwikkeld bij Twente.

Heb je volgend seizoen dit staan;

Henrique Gravenberch
Giovanni
Antony Danilo Neres

Aardig Braziliaans gehalte hahahaha
0 -4
VoorOnzePloeg
Ach ja, als we er de champions league mee winnen hoor je mij niet klagen
0 0
MPAjax
denk dat je dan portugees als tweede taal in nederland moet introduceren
0 0
Ozymandias
Dan moet Ajax wel in een kanarie geel uitshirt gaan spelen.
3 0
036AFCA97
Dan mag Gravenberch Portugees leren hahaha
3 0
Ajax4life16
Zou wat zijn. Denk alleen dat Neres vertrekt volgend jaar, Danilo het niet gaat redden en Henrique niet gehaald word.
0 0
036AFCA97
Ben er ook allemaal bang voor
0 -1
Gecko
Opnemen in het eerste
Lef tonen
1 -2
Flipper33
Zou geen gek idee zijn meeste doen het zeer goed in het eerste geeft ze een extra prikkel en hij staat tussen betere spelers kan die gelijk meer leren van !
0 0
ProfessorX
Over 2 a 3 jaareen mega middenveld met Taylor ,Giovanni , Kjaer , Rasmussen , Kudus
, Timber Q , Unavar ,Gravenbergh tenminste als Raiola hem niet verkocht heeft
2 -1
ajaxxcied4life
Met Rasmussen, Jensen, Giovanni, Brobbey, Regeer, Taylor, Rensch, Krasanwirjo maar ook Max de Waal, spelen er bij Jong Ajax weer de nodige grote talenten. Iemand schreef elders al dat er na de winterstop geen maat zal zijn op dit Jong Ajax en ik ben geneigd om dat te geloven.
2 -2