Ajax-bod op Wijndal zou Verweij niet verbazen

JesseTH, 18-09-2020 om 23:40, 20838 views, De Telegraaf |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Het zou Mike Verweij, Ajax-watcher namens De Telegraaf, niet verbazen als Ajax alsnog een poging waagt om een speler los te weken bij AZ. Linksback Owen Wijndal lijkt gezien zijn positie de speler die er het meeste kans op maakt.

In het verleden werd trainer Arne Slot al eens aangemerkt als de mogelijke toekomstige vervanger van Erik ten Hag en hij maakte een slechte beurt tegen Dinamo Kiev, zo denkt Verweij. 'Ze hebben het tegen Ajax, PSV en Feyenoord vorig jaar heel goed gedaan, maar dat was eigenlijk in de reactie. Nu moeten zij zelf het spel maken tegen ploegen als Plzen en Kiev en dat gaat ze minder goed af. Trainer Slot wordt beoordeeld, maar het is misschien ook heel aardig om eens een bod op Wijndal neer te leggen van een miljoen of tien.'

'Het zou me niets verbazen als er een actie die kant op wordt ondernomen', vervolgt de journalist zijn verhaal. 'Wijndal gaat nu Europa League spelen, bij Ajax Champions League. En hij kan veel meer verdienen. Ik betwijfel of AZ hem voor vijftien laat gaan, maar het zijn ook bedragen die je niet heel makkelijk kan laten lopen.'

Ook gaat Verweij nog kort in op de situatie omtrent Sergiño Dest. De back lijkt te vertrekken naar Bayern München en volgens Verweij zal hij zondag niet spelen bij Ajax. 'Ik heb informatie dat Dest zondag normaal gesproken niet speelt tegen RKC. Dus dat hij net als Donny van de Beek tegen Frankfurt in principe op de bank wordt gehouden, behalve als de nood aan de man is zoals tegen Sparta.'

Verwacht jij tijdens Ajax - RKC een 3-0 zege voor de Amsterdammers? Zet in en krijg 6,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ProfessorX
Waarom die Cufrė niet ophalen dan ?
Kan die wennen en alvast wat spelen om Nico te ontlasten .
0 0
MPAjax
koopmeinders kan maar is ook niet van het niveau wat we willen, nederlandse voetballers worden gewoon een heel stuk minder nadat ze uit de jeugd komen, denk dat de topsportersmentaliteit niet aan te leren is maar dat je dat in je moet hebben
0 0
Ozymandias
De enige speler van AZ die volgens mij bij Ajax hetzelfde niveau zou halen is Koopmeiners. Die jongen heeft het potentieel om bij een Engelse topclub een vaste basisplaats te hebben. Hij heeft het voetballende vermogen en de spelintelligentie om bij Ajax als '6' (centraal verdedigende middenvelder) het opbouwspel te verdelen. Met dan verder Kudus en Gravenberch als halven zou Ajax een middenveld met enorm veel potentieel hebben.
1 0
PJSM
Niet goed genoeg. Next......
1 0
ST
Gaat niet gebeuren. Wijndal is over-priced en van AZ. Moet je niet willen.
4 -2
Santiago
Wat een rare mindset bij sommigen weer. Dus als er ooit een wereldtalent bij AZ loopt dan moet je hem niet willen omdat hij van AZ komt.

Kinderachtig gedoe.
2 -2
Redrum
Nee, maar als er twijfel is over iemands kwaliteiten en hij speelt bij AZ dan moet je het sowieso niet doen. Tot op de dag van vandaag heeft er bij AZ nog nooit een wereldtalent rondgelopen. Mocht die er ooit komen dan moet je natuurlijk altijd een poging doen hem te halen.
0 0
Ajaxadept
Is Verweij journalist of spelersmakelaar? Wijndal heeft niet het niveau wat Ajax heeft en zoekt. Daarbij 10 miljoen voor zo’n speler is bespottelijk, Ajax hoeft AZ niet te “ sponsoren”!
2 0
ProfessorX
Klopt Cufrė kost net zoveel enkel beter dan Wijndal in veel opzichten.
0 0
grannig mokum1
Precies, kijken in buitenland
0 0
Marcao
Wijndal en Koopmeiners. Prima versterkingen. Achterin/verdedigend middenveld is de bezetting veel te dun.
0 -4
MarLuuk76
Gewoon nee, smerig ventje en grote kans dat hij net als zijn voorgangers niets toevoegt. Een grote kans laat overigens wel ruimte, dat hij het wel zou kunnen.
0 0
Alexander40
Wijndal graag maar meer dan 10 miljoen vind ik nu echt te veel. Hij zit natuurlijk wel hij de selectie van oranje. Als hij daar een paar keer goed zou invallen stijgt de prijs natuurlijk dan wel snel en ben je te laat.
0 0
ghouleseddik
Je kan beter een vacature in een Argentijns krantje plaatsen.
2 -1
oudzuid2
je had ook gewoon Botman kunnen houden...
4 -1
Dennis129
Dat is puur een cv. Daar vervangbare Tagliafico niet mee.
Blind op links zetten lijkt me ook niet logisch.
0 0
GrandMasterFlex
Voor Dest? Dit is een hele logische keuze.
0 -1
iammike
Zou me ook niks verbazen als Ajax niemand meer haalt en gokken op Timber als back up voor Schuurs en Mazraoui. En Martinez als back up voor Blind en Nico (als die blijft. Als Nico weg gaat moet je gewoon direct Wijndal halen). Dit is natuurlijk veel te mager.

In het gunstigste geval zou je een 6 (die er direct staat: Propper of Midtsjo), een rechtsback (basiswaardig: Fosu-Mensah, aangezien ik niet overtuigd ben van Mazraoui) en een back up voor Nico (talent voor de toekonst, die ook minuten wilt maken in Jong aangezien Salah-Eddine er lang uit ligt.

Als dan de 6 zou komen kan je Ekkelenkamp verhuren en wie weet volgend jaar terughalen of goed verkopen, zelfde geldt voor Eiting. Kotarski hopelijk nog verhuren.

Als PSV Zahavi, die Koreaanse CV Kim en nog een goede middenvelder weten te halen en Ajax niemand vind ik hun selectie beter in balans dan die van Ajax en zie ik hun wel kampioen worden. Ajax hoeft zichzeld dat toch echt niet aan te doen!
1 -2
markk
Mazraoui is 2 klassen beter dan TFM. Ik snap exhibited waarom mensen regelmatig zijn naam noemen. Een leuke speler voor Sparta.
0 0
Dennis129
Zodra je 1 blessure achterin hebt kan je dus op 2 posities al niet meer wisselen.
Rouleren is noodzaak als je Zometeen met 6 CL wedstrijden in 7 weken een loodzwaar dubbel programma hebt. Selectie wordt veel te smal. Verkoop van Dest zou waanzin zijn.
0 0
Vlieske
Waarom zou er ook maar 1 club meer dan 10 miljoen betalen voor wijndal? Door 1 redelijk seizoen bij een middel matig clubje uit de eredivisie?
2 -1
Afca85meer
Overmars had eerder moeten anticiperen op het vertrek van Nico. Dan had hij Angelino kunnen oppikken. Met zijn 23 jaar had die mooi een paar jaar bij ons kunnen spelen.
2 -2
Ferd
Angelino wilde hoger dan de eredivisie dus dan houdt het op. Het is geen FM waarbij je zomaar iemand kan kopen
2 0
D4nny
Dat hebben ze gedaan toen ze Martinez haalde. Die was de beoogde opvolger van Nico. Alleen bleef Nico. Lekker hè al dat zeiken...
2 -1
DrD3k
Veel te duur.

En mij zou het niks verbazen als Dest blijft.
Ze hebben vast wel iemand op het oog, maar van Eric mag Dest niet weg en dus zal Bayern echt veel hoger in de boom moeten gaan zitten want anders verkoopt Marc gewoon niet. Sloeg ook een bod van 40 op Dolberg af, al wilde hijzelf toen nog niet weg (omdat het geen topclub was?). Nu weet ik de voorwaarden van het contract van Dest niet en wat dan de marktconforme prijs zou zijn als je het rechterlijk bekijkt want er zit een max aan aan wat je kan vragen. Met de juiste zak geld is iemand gewoon onhoudbaar.

Dest begrijp ik best wel....er zijn een aantal clubs waar je als speler geen nee tegen zegt als ze met een plan komen en ze je graag willen hebben, plus de knaken want Dest koos natuurlijk met de VS niet voor het sportieve. Dit is geheel in de lijn van verwachting.
Dest is een goede prof en zal zich gewoon gedragen als hij blijft , anders sprak Eric echt wel anders.

Misschien is het zelfs zo dat als Nico blijft, het maar beter is dat hij gaat aangezien we anders volgend jaar wel echt een probleem krijgen met 2 vertrekkende backs.
0 0
Bennyben
Linksback voor 15 miljoen haha laten ze hem maar aan het buitenland verkopen als ze dat er denken voor te krijgen
2 -1
Ajacied33
Wat een gespeculeer en goedkoop scoren weer. Wat moeten wij met Wijndal? Ik zou niemand van Az bij Ajax willen zien
4 -1
ajaxxcied4life
Wat een gespeculeer in de ruimte.
0 0
036AFCA97
“Ajax-bod op Matheus Henrique zou 036AFCA97 niet verbazen”
1 -3
DeWijsneus
Typische Telegraaf speculatie.
0 0
pieke
Urby terughalen
0 -10
Superjan
Of Maxwell
1 0
Ferd
Die was in z'n toptijd al geen goede linksback.
5 -1
Martano
Dest verkopen aan Bayern, ruil met Zirkzee
0 -2
DrD3k
Lijkt me geen goede back die op beide posities uit de voeten kan
0 0
Keizer020
Erg goede speler. Ik zou hem er graag bij hebben, maar deze jongen is geen cent meer waard dan 8 miljoen.
4 -3
JariJari
Je hebt het nu over Dest toch?
0 -4
Mikee
Heb liever een wijnkelder.
2 0
Caelintroy
Ik ook;)
0 0
Soccerskins
15 miljoen zou ik nooit aan Wijndal besteden.
12 0
CDS
Zucht, een heeeeeel middelmatige speler. Maar het probleem is dat de aankoop op de bank komt achter Nico. Welke speler zal daar voor kiezen?
2 0
pieke
Nee hoor, we gaan geen paniekaankopen meer doen.
1 -1
fc Barcelona_ke
Goede speler, maar we kunnen 5 tot 10 miljoen beter betalen aan spelers a la tagliafico/martinez
6 0
AlexIbarra
AZ is veel te stoer om een speler aan Ajax te verkopen..

Waarom gaat zoveel 'kenners' er trouwens vanuit dat de transfer van Dest al rond is? Volgens mij is Martinez trouwens eerste keus linksback en Erik zei vanmiddag dat Mazraoui nu iets beter is rechtsback. Dus als Dest niet in de basis begint, zegt dat niet zo veel.
0 0
Labrador
Ajax moet vissen in een grote vijver en niet in de lokale sloot langs de A9
10 0
Ajaxxxisdebeste
Hahaha
0 0
AJAXAFC1
Met alle respect wtf heeft ajax aan hem? leuke spelers hoor maar als wij zulke spelers voor 10 mil moeten kopen kan je beter de opleiding opdoeken...
Een middenvelder is een must nu en voor links heb je blind martinez en tagliafico voor dit seizoen dus wat heb je daar nodig?
Middenvelder 1 minimaal zie zelf liefst 2 middenvelders graag komen, maar als dest weggaat word het wss 1 midd 1 rechtsback
2 0
AFCA-B93
Ik zou lekker een bod van 8 miljoen ofzo doen met een maximale uitkomst van 10. Echt niet meer. De jongen heeft 8 potjes Europa League en een training bij Oranje op z’n cv staan. Meer is ‘ie echt niet waard
2 -1
Redrum
Flikker op met die dramanicht van een Wijndal. Wat een irritant mannetje is dat zeg. Viel tegen Kiev alleen maar op door de acties waarbij hij een tegenstander met veel theater een kaart probeerde aan te naaien. Ik zie niet in waarom Ajax dit soort spelers zou moeten kopen.
10 -4
Ajaxxxisdebeste
Waarom ben je altijd eerst met dezelfde mening, nu heb ik niks te zeggen behalve, mee eens.
1 0