Oranje Vrouwen zetten grote stap richting het EK

JesseTH, 18-09-2020 om 20:20, 1923 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De Oranje Vrouwen hebben vrijdagavond een belangrijke 0-1 zege geboekt op Rusland in de EK-kwalificatiereeks. Voorafgaand aan het duel stonden de Nederlanders met achttien punten uit zes wedstrijden al ruim voor op nummer twee Rusland, maar na vrijdag is dat verschil nog groter. Namens Ajax speelde Stefanie van der Gragt.

De wedstrijd begon direct met gevaar voor de Oranje Leeuwinnen. Daniëlle van de Donk kreeg middels een kopbal de eerste kans van de wedstrijd, maar zij raakte de lat nog. Na een kwartier was het alsnog raak. Jill Roord combineerde na een corner met Van de Donk en krulde de bal daarna binnen.

Voor rust kreeg Oranje vervolgens nog twee kansen. Eerst raakte Dominique Janssen na 23 minuten de paal, waarna Roord vlak voor rust gevaarlijk werd met een volley. Beide pogingen troffen echter geen doel en dus werd de ruststand bepaald op 0-1. Na rust was het niveau ietwat lager en kwamen er ook geen echte kansen meer. Zodoende zette Oranje een grote stap richting het EK.

Na zeven duels staat Nederland nu met 21 punten na zeven duels op de eerste plek, gevolgd door Rusland met negen punten. Dat land heeft echter nog wel twee wedstrijden tegoed ten opzichte van Oranje. Op de derde plek volgt Slovenië, eveneens met negen punten, maar zij kwamen al zes keer in actie. Op de vierde, vijfde en zesde plek volgen Kosovo, Estland en Turkije. Voor Nederland volgt nu een thuiswedstrijd tegen Estland, om vervolgens uit én thuis tegen Kosovo te spelen.

Verwacht jij tijdens Ajax - RKC een 3-0 zege voor de Amsterdammers? Zet in en krijg 6,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ProfessorX
Ik las iets van Liekens dat ze graag nasr Ajax wilde ?
Had een huis gekocht in Amsterdam.
0 0
mickey2602
https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/134168/geen-geheim-dat-ik-ajax-supporter-ben-sta-er-zeker-voor-open
0 0
Terranova
Dit hoort toch onder Voetbal nieuws? Niet Ajax-gerelateerd nieuwds
0 0
mickey2602
Vrouwenvoetbal is volgens velen een bijzaak,bovendien spelen er vrouwen die ook bij Ajax spelen. Dus staat het in de goede rubriek.
0 0