Ajax Cape Town geeft het weg en promoveert niet

JesseTH, 18-09-2020 om 18:05, 3581 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax Cape Town is er niet in geslaagd te promoveren naar het hoogste niveau van Zuid-Afrika. Ook daar zorgde de coronacrisis ervoor dat de competities tijdelijk stil kwamen te liggen en dat heeft de satellietclub van Ajax niet goed gedaan.

Voordat de break begon, stond Ajax Cape Town immers comfortabel bovenaan de ranglijst. Uiteindelijk was het echter Moroka Swallows dat er met het kampioenschap en de promotie vandoor ging. Het verschil tussen beide ploegen werd gemaakt door één doelpunt.

Voor Ajax Cape Town volgde hierna de nacompetitie, maar ook daarin kwam het te kort. De Black Leopards waren tot tweemaal toe te sterk voor de club uit Kaapstad. Hierdoor moet Ajax Cape Town volgend seizoen een nieuwe poging wagen in de strijd om promotie naar het hoogste niveau.

Het is een domper voor de club waar Andries Ulderink en Hans Vonk in 2019 vertrokken na een conflict van laatstgenoemde met mede-eigernaar Ari Efstathiou. Ulderink gaf later aan dat het voor Ajax stukken voordeliger zou zijn om volledig eigenaar van de club te zijn, zodat het doortastend invloed kan uitoefenen.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Ik zou het Lambda Institute loskoppelen van Ajax CT en de aandelen die AFC Ajax van Ajax CT in handen heeft aan de familie Efstathiou verkopen. Dan kan Ajax het Lambda Institute gebruiken als voetbalinternaat voor grote talenten uit Sub Saharisch Afrika tussen de 12 en 18 jaar. Dat is wat ze in feite ook met Traoré hebben gedaan (aangezien die als "niet Zuid-Afrikaan" van onder de 18 jaar niet officieel mocht worden ingeschreven voor Ajax CT en wel een woonvergunning maar geen werkvergunning had in Zuid-Afrika).
4 0
appeltje
Prima plan, maar is het praktisch gezien mogelijk om Lambda los te koppelen van Ajax CT. En is Ajax dan niet in zeker zin nog afhankelijk van de nukken van de familie Efstathiou omdat bijvoorbeeld het gebouw op het complex van Ajax CT staat?
0 0
Ozymandias
Ajax heeft een sterke onderhandelingspositie omdat ze 51% van de aandelen in Ajax CT in handen hebben. Ik denk daarbij dat de familie Efstathiou graag afstand willen doen van het Lambda Institute als ze daardoor de rest van Ajax CT geheel in handen kunnen krijgen. Trouwens moet er dan wel een afspraak worden gemaakt dat Ajax CT afstand doet van de naam, het logo, etc. van Ajax.
0 0
debarbaar
Lekker de aandelen teruggeven aan de familie. Laat ze een andere naam verzinnen en een ander tenue aantrekken en steek je geld in ene goede scouting. Je kunt nu niet eens een speler uit een ander Afrikaanse land laten meespelen vanwege de regelgeving. Als jij kijkt wat er uit die die negorij voor talenten zijn doorgebroken dan zijn die op de vingers van een hand te tellen. AL die tientallen miljoenen die in Afrika zijn gepompt sinds de beursgang zijn daar alleen uitgegeven om de uitspattingen en het ego van wat voormalige bestuursleden te bevredigen.
0 0
3sterrenAjax1
wat n treurig project is dit toch. zuid-afrika is 1 vd afrikaanse landen waar zelden tot nooit n fatsoenlijk talent vandaan komt itt bv. ghana nigeria kameroen ivoorkust. verder n bestuur daar dat nooit luistert terwijl wij betalen. en nu ook nog 2e divisie. haha.
1 -1
Ozymandias
Ajax CT heeft de afgelopen tien jaar meer opgeleverd dan het kost.

2018/19: Verlies van 400.000 euro (bouw van het Lambda Institute)
2017/18: Winst van 500.000 euro
2016/17: Winst van 600.000 euro
2015/16: Winst van 500.000 euro
2014/15: Verlies van 100.000 euro
2013/14: Verlies van 300.000 euro
2012/13: Verlies van 900.000 euro
2011/12: Winst van 1.600.000 euro

Bron: https://www.ajax.nl/club-1/cijfers-en-verslagen.htm
1 0
mgtow
Alleen de rugby infrastructuur is uitstekend in Zuid Afrika. Dat geldt compleet niet voor voetbal. Jammer hoor. Ze kunnen wel een paar goede voetballers gebruiken om positiviteit te brengen.
0 0