'Ajax ondernam geen nieuwe poging voor Suárez'

BartVeenstra, 18-09-2020 om 08:25, 10428 views, Fabrizio Romano |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax heeft naar verluidt (nog) geen nieuwe poging gewaagd om Luis Suárez terug te halen naar de Amsterdamse club. De doorgaans betrouwbare journalist en transferexpert Fabrizio Romano meldt op Twitter het volgende over Suárez: 'nothing new from Ajax'.

Romano schreef een maand geleden nog dat Ajax contact had opgenomen met de zaakwaarnemer van Suárez. Bovendien zou de Amsterdamse club een poging wagen om de Uruguayaan terug te halen naar Amsterdam. Ook De Telegraaf sprak destijds over de interesse van Ajax-directeur voetbalzaken Marc Overmars in Suárez, maar vooralsnog lijkt een terugkeer van El Pistolero niet aan de orde.

Waar de toekomst van Suárez ligt, is nog altijd ongewis. De spits was donderdag in Italië om aldaar een Italiaans paspoort te bemachtigen, maar een transfer naar een Italiaanse club lijkt voor nu geen optie. Juventus werd eerder genoemd, maar een transfer naar De Oude Dame lijkt er niet van te komen. Voor nu zou Atlético Madrid de Uruguayaan graag willen inlijven.

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van RKC Waalwijk? Zet dan in en krijg 7,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joodhannus73
Zoals ik al vaker roep, onze TD is totaal niet assertief. Ze hebben hem niet eens persoonlijk benaderd. Van der Sar geeft in de media bijvoorbeeld aan dat hij mag terugkomen als HIJ wil. De omgekeerde wereld! Je moet hem paaien. Het is een gevoelsmens. Een Latino. Die moet je tien veren in de reet steken. Dan zou hij zomaar veel salaris willen inleveren en voor je komen voetballen. We hebben geen échte spits en met Suarez heb je dat probleem gelijk opgelost. Overmars, pak spontaan het vliegtuig en ga voor zijn deur staan! Zo doe je dat! Ajax heeft een type Leo Beenhakker nodig. Iemand die weet hoe je spelers overhaalt. Overmars mist de sociale en communicatieve vaardigheden. Je laat kansen liggen. Over een paar jaar gaan we dat bijvoorbeeld ook van Jan Vertonghen in een interview horen...
0 0
Willamys
Ajax is not interested in Mike Trésor Ndayishimiye? it would be an excellent and low-cost acquisition. Skilled and incisive player for the midfield. If ajax does not bring it, it will probably be sold to a French or English club soon
0 0
036AFCA97
Nou, er komt geen 6 ben ik bang. Verdomme.
0 0
Santiago
Hoe kom je tot die conclusie? Hij geeft in mijn optiek juist een subtiel signaal dat er wel iets aankomt.
1 0
036AFCA97
Ik sprak voor mn beurt. Typte dit toen Ten Hag zei dat die genoeg opties voor het middenveld heeft en tevreden is over de selectie
0 0
ajaxxcied4life
Inderdaad. het is 18 september n.b.
0 0
DeMeervanweleer
Hoewel de voorbereiding er qua spel en resultaat goed uitzag, ben ik er toch niet gerust op.
De spitspositie is niet ideaal bezet, Tadic is daar een noodverband, Traore nog lang niet goed genoeg, Labyad is geen spits en bij Huntelaar gaan de jaren tellen. Op het middenveld liggen de grootste vraagtekens. Gravenberch is net als Kudus een groot talent, maar heeft ervaring naast zich nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Martinez en Blind zouden als 6 kunnen al is met name Blinds rol op een andere positie toch belangrijker. Taylor is ook echt een megatalent, maar rendeert ook alleen op een middenveld met daar ook de nodige ervaring. Eiting en Ekkelenkamp zijn geen basisspelers. Promes kan eigenlijk alleen op 10 spelen als de tegenstander druk durft te zetten en dat is 9 van de 10 keer niet het geval. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de selectie gewoon niet klaar is voor een drie-frontenstrijd en kan mij eigenlijk niet voorstellen dat er niks meer bijkomt en Overmars Ajax zo het seizoen in stuurt.
4 0
036AFCA97
Helemaal mee eens. Ik beschreef het in een ander topic zo:

Hoe ik het zie is dat je maar een paar zekerheidjes hebt. Onana, Nico, Blind, Tadic en Neres. Daarvan willen er 2 weg, heeft er 1 hartproblemen en komt een ander net terug van jaar blessure. Daarna heb je een paar goede spelers zoals Mazraoui, Dest, Martinez en Promes, maar dat zijn niet de toppers zoals die ik al eerst noem.
Alvarez, Eiting, Labyad en Ekkelenkamp zijn geen Ajax 1 niveau spelers.
Antony, Kudus, Rensch, Gravenberch, Schuurs, Noa Lang en Taylor zijn gigantische talenten maar hebben nog niks bewezen.
Traore vind ik persoonlijk erg matig.
Weinig balans en minder kwaliteit dan ik hoopte te zien dit seizoen.

Het kan zo gewoon echt niet. Promes op 10, Labyad in de spits, Alvarez op het middenveld.. Het is gewoon Ajax onwaardig. En ja, Promes en Kudus kunnen als backs, verdedigers kunnen op het middenveld etc, maar als je 300 miljoen binnenharkt de laatste jaren vind ik niet dat je met noodoplossingen moet werken terwijl je een nieuw seizoen in gaat.
1 -2
Cesc8
Ik kan gewoon niet geloven dat Ajax niet bezig is met een verschrikkelijk goede nummer 6. Werkelijk waar iedereen roept om een goede middenvelder erbij, dan zal Marcie en TH dat toch ook wel inzien? Ik ben zelfs van mening dat je en een 6 en een 10 moet halen, en daarnaast ook nog een linksbenige centrum verdediger.
2 0
Santiago
Waarom nog een 10?
0 -1
Vlieske
Omdat we geen 10 hebben misschien?
0 -2
Santiago
Haha grappenmaker. Labyad en Kudus zijn allebei primair een 10. Vervolgens heb je Tadic, Promes, Neres en Lang die allemaal op die positie uit te voeten kunnen.
2 0
Cesc8
''Labyad en Kudus zijn allebei primair een 10. Vervolgens heb je Tadic, Promes, Neres en Lang die allemaal op die positie uit te voeten kunnen'' Dit bedoel ik dus.. Wil je nou presteren in Europa of niet? Dan moet je niet spelers hebben die daar KUNNEN spelen, nee dan moet je daar gewoon een TOPPER hebben lopen. Denk aan Mo Ihattaren/Thiago Almada. Prima om dat niet te doen, maar stop dan aub met dromen over CL want Labyad kan dat niveau bij lange na niet aan.
0 0
wladimir
Labyad speelde in het vorig decennium al CL met PSV en zakte niet door het ijs. Heeft het prima gedaan bij Vitesse en Utrecht. Omdat Ziyech nooit is vertrokken en hij als zijn vervanger is binnengehaald heeft hij nog geen echte kans gekregen. Nu Ziyech weg is verdient hij deze gewoon. Vooralsnog vind ik Mo Ihattaren (nog) niet beter dan Labyad.
1 0
Santiago
Jullie zijn de enige die dromen over CL winst. Dan ben je niet realistisch. Als dat al ooit gebeurd dan is het net zoals twee jaar geleden met een gouden generatie. Niet omdat we volop spelers aankopen voor tientallen miljoenen.

Overwinteren zal voorlopig altijd het eerste doel blijven en dat is met de huidige selectie gewoon mogelijk. Mensen zoals jij zetten een Kudus bv. liever op de bank om vervolgens een 'topper' te kopen. Ik zeg laat spelers zoals Kudus spelen en hun eigen ontwikkelen tot toppers. Idem voor Lang.
0 0
Cesc8
Fantastisch omschreven, hoe ik erover denk vertaal jij even precies!!
0 0
TomAjaciedd
Altijd dat gekd maar op de bank houden. Met nog een goede 6 van 20 miljoen is de kans dat je minimaal 1 ronde in de CL verder komt alweer flink gestegen.
2 0
DonAdam
Ik ben ook voor een goede zes erbij, maar wat jij stelt is feitelijk onjuist, Ajax houdt het geld niet op de bank. Ajax komt niet rond omdat Ajax geen maximale bezetting heeft op wedstrijddagen, waardoor er een financiele buffer nodig is om de verliezen op te vangen totdat er weer op maximale bezetting kan worden gedraaid.

Daarnaast worden transferwinsten al enige jaren ingezet om het salarishuis te verhogen. Spelers als Daley, Dusan en Promes verdienen veel teveel om dat salaris met operationele winsten te bekostigen. De topsalarissen in de selectie worden door verkoop van spelers bekostigd.

Het aantrekken van spelers houdt veel meer in dat het eenmalig aftikken van een transferbedrag. Zo'n speler staat direct voor de contractduur op de loonlijst en daar moeten inkomsten tegenover staan.
0 0
036AFCA97
Het lijkt wel of iedereen dit ziet behalve Ajax. Hopen dat ze achter de schermen ergens mee bezig zijn.
1 0
036AFCA97
Ik begin me er wel zorgen over te maken dat we niks meer horen over inkomende transfers en dat Overmars en Ten Hag elke keer uitspreken dat ze de selectie goed vinden en Alvarez ook. Ik snap dat je niet je selectie af gaat vallen en al je kaarten op tafel legt, maar ik ben bijna bang dat ze het menen. Met dit middenveld gaat zelfs de Eredivisie winnen nog lastig worden.
2 -1
Vlieske
Je wordt zo echt geen kampioen.
1 -2
Soccerskins
Het is echt abnormaal stil op het transfer gebied. Gaan genoeg spelers weg maar er komt helemaal niks bij.
0 0
Vlieske
Ik begin me nu wel echt te irriteren aan het beleid. Je harkt de afgelopen jaren zo'n 300 miljoen binnen en doet gewoon niks goeds op de transfer markt. Je haalt iemand voor de ligt en dat blijkt achteraf een middenvelder te zijn. Heel je middenveld is weg en daar komt gewoon niemand voor. Ik ben echt voor eigen jeugd maar dit gaat helemaal nergens meer over.
2 -1
Ajaciedvooraltijd1434
Maar Anthony (nu al basis) en Kudus (waarschijnlijk binnen een maand basis) zijn gewoon spelers van rond de 10 miljoen die tot nu toe goede dingen laten zien.
Dat je geld hebt betekend niet dat je een domme aankoop moet doen, en helaas is Suárez nu te oud en niet fit.
0 -1
036AFCA97
Ik doel niet op Suarez. Suarez zou leuk zijn, maar niet voor veel geld. Ik zie liever een goede middenvelder komen.
0 0
wladimir
Welke middenvelder vind je beter dan Eiting, Ekkelenkamp of Lang? Midtsjo, Koopmeiners, Ihattaren? Die kosten heel veel geld en geen enkele garantie dat ze het beter gaan doen dan voornoemde spelers.
0 0
036AFCA97
Lang en Ihattaren vind ik top. De rest niet. Maar het gaat ook niet om de 10 positie. Het gaat om een goede 6.
0 0
behangdelul
Stap 2 in de komst van Suarez!
Kamp Suarez lekt nu naar de pers dat Ajax eigenlijk maar even moet bellen omdat ie naar Ajax wil.
0 0
Joseph
Te duur en niet fit, ik snap dat het voor Ajax een te groot risico is. Daarnaast zal hij niet in de eredivisie willen spelen.
0 0
14AJAX14
Waar blijft die spelverdeler waar wij al een jaar om roepen? We hebb n momenteel maar 1 echte middenvelder in de basis (Gravenberch) en er zijn legio middenvelders vertrokken.....
7 0
De Stift
Gemiste kans van Overmars.
1 -8
Ajaxxxisdebeste
Never nooit een kans geweest, die salariseisen wil Ajax niet aan voldoen, als je daaraan begint en het gaat fout dan zit je wel anders te praten
0 0
De Stift
Gemiste kans van Overmars.
0 -9
Ajax27
Die eerste poging was natuurlijk alleen maar om de achterban tevreden te houden. Wat denk je, dat Ajax eventjes zijn salaris gaat ophoesten? Of dat suarez 2/3 van zn salaris gaat inleveren? Of dat Suarez in die geweldige eredivisie gaat voetballen wanneer topclubs als Juventus nog interesse in hem tonen? Denk even na mensen... zulke spelers zullen nooit terug naar Ajax komen. Dus ja, zet ook alvast maar uit je hoofd dat spelers als Frenkie en de Ligt over 10 jaar terugkomen. Als ze al komen, dan krijg je zoiets als Robben of Huntelaar, op hun 33-35 wanneer ze echt niet meer op het hoogste niveau meekunnen.
5 -7
Ajaxtrouw
Precies, waarom denken wij toch altijd dat we zo bijzonder zijn. Het zijn en blijven BROODvoetballers.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Frenkie en De Ligt zie ik nog wel terugkomen, De Ligt komt niet voor niks uit heimwee langs een training van de week. Alleen moet het kloppen ook qua prijs dat zou enige zijn wat net moeilijk maakt in de toekomst.
0 0
FissaDeGekste
Jongens uit de opleiding willen helemaal niet terug komen. Frenkie misschien. Matthijs zien we nooit meer in het rood-wit.
0 0
Superjan
Als directeur op een gegeven moment. Slimme, zakelijke jongen. Vol zelfvertrouwen en tegelijkertijd charmant.
0 0
3sterren
Ik ben van mening dat Huntelaar nog zeker wel een rol van betekenis heeft gehad in de successen van de afgelopen seizoenen. Ondanks zijn leeftijd. Spelers zoals hij zijn voor mij de echte Ajacieden en ik geniet van elke minuut dat hij speelt ...
8 -1
DiAngelo
Prima toch, niet reëel, veels te duur....Messi hebben we ook geen bod gedaan toch ? Beter vinden we nog n sterke middenvelder (6) en eventueel een weergaloze back als Dest vertrekt. Zal moeilijk genoeg zijn.
2 -1
trodat4030
Toch grappig hoe er elk jaar weer een transfergoeroe opstaat. Deze Romano is overigens wel ontzettend goed geïnformeerd en betrouwbaar, in tegenstelling tot vele voorgaande transfer goeroes, die vaak maar allerlei geruchten aan elkaar knoopten.

On: Snap ik ook wel, in principe is de spitspositie al overbezet, dus de nood is er absoluut niet. Je moet niet ten koste van alles een Suarez binnen willen halen. Als het kan voor een goed prijsje is hij natuurlijk welkom, maar je moet niet willen concurreren met topclubs als Juve en Atleti, dan ga je namelijk ver boven de hoofdprijs zitten om de strijd te winnen en dat is hij niet waard met onze selectie. Was het nou een linksbenige verdediger die zowel als LCV als linksback een absolute topper is, dan is t een ander verhaal, dát heeft deze selectie namelijk absoluut nodig. Maar een 6e (of is het een 7e) spits voor een (voor Ajax begrippen) belachelijke prijs slaat natuurlijk nergens op. Tadic, Traore, KJH, Brobbey, Hansen en eventueel Labyad hebben we al in huis..
2 0
Afstandsschot
Je moet op YouTube eens zoeken op "Day in the life of Fabrizio Romano" van B/R Football. Leuk filmpje om eens een beeld te krijgen van hoe zo'n transfergoeroe aan zijn geruchten komt.
0 0
jutter
En daar wringt nu juist de schoen, omdat die positie niet goed genoeg bezet is en bestaat genoemd lijstje aanvallers uit spelers die geen specifieke centrumspits zijn (dus een soort lapmiddel, Tadic met name), die kwaliteit niet of niet meer hebben ( Traoré, Huntelaar) en jonge broekies die nog alles te bewijzen hebben. Tel uit je winst!!. Blijkbaar ziet de technische leiding dat wat anders, ik blijf dat heel opmerkelijk en ongelofelijk vinden. Dat gaat in dit seizoen de ploeg stevig parten spelen, daar ben ik van overtuigd.
3 0
trodat4030
Nou, das jouw mening. Ik houd van 'lapmiddel' Tadic als spits. Ontzettend compleet, scoort, geeft assists, voetbalt mee, houd ballen vast, kan uitwijken naar andere posities en de juiste dingen doen. Veel beter kan je niet krijgen in mijn ogen. Een soort Pettersson. Verder moet je broekies wel de kans kunnen geven zich te bewijzen natuurlijk. Nu Suarez contracteren betekent ook dat Hansen en Brobbey volgend jaar transfervrij vertrekken omdat er 0 kans is op speeltijd, dat zou ik van hen volledig begrijpen. Maar goed, men denkt hier blijkbaar enkel en alleen als een CL winnaar in de dop ipv dat men realistisch is en ook kijkt naar de rest van de club. Een Hansen en Brobbey verkoop je over 3 jaar voor 30-60 milj t stuk als ze hun kansen krijgen en kunnen grijpen. Met een Suarez gaat dat niet gebeuren em die kost je ook nog eens 30 milj in 2 jaar tijd. En je wint er nog steeds geen CL mee, dat kun je vergeten..
0 0
AFCA.
Traore, KJH, Brobbey, Hansen en Labyad gaan het allemaal niet doen voor Ajax in de Europa en ook niet in de toppers in de Eredivisie. Misschien over 2 jaar dat de talenten zijn doorontwikkeld. Op dit moment is alleen Tadic een Ajax waardige spits.
5 -1
trodat4030
Brobbey en Hansen nog niet, maar je moet ze wel een perspectief bieden en een Suarez contracteren geeft ze enkel de bevestiging dat ze elders veel beter af zijn. Gaat je goud geld kosten.. Zowel Suarez kost ontzettend veel, als het niet kunnen verkopen van die knaapjes over een paar jaar ga je heel veel aan inkomsten missen. En Lowie schiet ons ook niet naar de CL winst.

Verder schrijf ik Traore nog niet zomaar af omdat hij een mindere voorbereiding draait. Die hebben we ook gewoon goed zien voetballen, dus er zit echt wel meer in dan er nu uit komt. Mensen verwachten dat spelers altijd enkel maar beter worden en beter worden, in 1 stijgende lijn zonder een enkele hik-up en weigeren in acht te nemen dat vorm ook wel eens even weg kan zijn. Zeker jonge spelers kunnen heel grillig zijn, maar hier ben je onder de opportunisten (die bij een mager resultaat direct veranderen in ongelooflijk zure pessimisten) zo goed als je laatste balcontact lijkt het wel. Nooit is er enige nuance bij dat soort mensen.. Snap daar echt geen reet van. Maar dat zal allemaal wel aan mij liggen...
0 0
AFCA.
Natuurlijk moet je talenten de kans geven en dat gaat zeker niet zonder een dipje. Geeft ook allemaal niks. Maar wat mij zorgen geeft is dat Ten Hag de gehele voorbereiding Tadic niet één keer in de spits heeft gezet. Hij ziet hem dus blijkbaar in eerste instantie als linksbuiten. Dan gaan we dus met Labyad als 1e spits het seizoen in. Dat vind ik wel echt te mager. Traore vind ik soms toch echt te beperkt in het voetballende gedeelte. Weet niet of hij dat nog echt gaat bijleren...
0 0
RuffRhythim
Snap Ajax wel.
Het is graag of niet natuurlijk
0 0
036AFCA97
Zonde, had Suarez graag zien komen. Maar zie nog liever de huidige selectie behouden worden en een middenvelder gehaald worden.
5 0
PeterVKV
Denk wel dat TH cs zich zorgen maken over de ontwikkeling van Traore....niet best. Huntelaar kan alleen nog 10m als pinchhitter. Brobbey heeft vol jaar JA nodig met 20 goals. Gelukkig hebben we nog Tadic en Promes. Labyad is niet balvast genoeg als er hard wordt doorgedekt.
4 0
PeterVKV
ga me niet meer ergeren aan deze gast
1 0
Benleiden
Suarez wilt in de Europese top blijven met alle bijbehorende voorwaarden. Geheel logisch, hij is nog ambitieus en kan flink cashen. Bovendien is ook Ajax niet zijn thuis.
2 -2
3sterren
Precies! Maar je bedoelt wellicht ”Amsterdam is niet zijn thuis”. Ajax had zeker wel zijn thuis kunnen zijn en in mijn ogen moeten zijn, immers dankzij Ajax heeft hij zijn carrière een enorme boost kunnen geven en vult hij daar nu wel zijn, waarschijnlijk al immense bankrekening, van ...
0 0
Benleiden
Nouja, Ajax = Amsterdam en Amsterdam = Ajax wat mij betreft ;)

Ajax heeft hem inderdaad de kans gegeven in de top, maar hij heeft het zelf allemaal gedaan. Hij kwam zonder aanpassing binnen en dan ben je gewoon goed.
0 0