'Ajax bood Dest tevergeefs contractverlenging aan'

JesseTH, 17-09-2020 om 15:25, 12107 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax heeft Sergiño Dest afgelopen zomer tevergeefs geprobeerd te verleiden tot een contractverlenging, zo schrijft De Telegraaf. Het talent kon in Amsterdam bijtekenen tegen een verhoogd salaris én een langere contractduur, maar Dest zet zijn zinnen op een vertrek uit Amsterdam.

De rechtsback zou namelijk mikken op een stap naar de absolute Europese top, iets wat met de bovengemiddelde interesse van Champions League-winnaar Bayern München binnen handbereik is. De Duitse club heeft zich officieel gemeld in Amsterdam, maar het eerste bod van vijftien miljoen euro werd afgewezen. Wanneer middenvelder Thiago verkocht is, komt Bayern mogelijk met een nieuw bod.

Het was ook niet voor niets dat Dest tijdens de seizoensopening tegen Sparta Rotterdam op de bank begon, zo valt te lezen. Noussair Mazraoui kreeg de voorkeur op rechtsback, waarna Dest na een halfuur alsnog het veld inkwam. Hij moest de plek van Nicolás Tagliafico opvullen, die even daarvoor met een rode kaart van het veld werd gestuurd.

Verwacht jij tijdens Ajax - RKC een 3-0 zege voor de Amsterdammers? Zet in en krijg 7,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jojo49
Ik vind Dest meer een liliputter, uit bij quick 20 vorig jaar, was ie opvallend goed, maar 20 miljoen plus bonussen, ik heb geen kruiwagen. koppen met corners en vrije trappen tegen, dan ging ie achter de paal staan.
0 -1
brullie
Als een speler absoluut wilt vertrekken is het op het bankie plaats nemen en iemand laten voetballen die wel voor Ajax wilt spelen, niet zo moeilijk toch?
0 -2
Ruudje74
Toch fantastisch voor Ajax...een dommige speler die nog weinig heeft getoond, paar leuke wedstrijden in Ajax 1.
En kan weg voor 20m!! Gelijk doen, dit vangt Ajax wel weer op.
Ik heb ook helemaal niks met die jongen, een Nederlander die kiest voor Amerika, asap weg wil bij Ajax, kan amper praten, kijkt weinig snugger uit zijn ogen (lijkt wel zwakzinnig)....Nee, niet bepaald een de Ligt of Frenkie...
Wat ik wel jammer vind...dat Botman en Bakker zo eenvoudig werden verkocht.
Zat potentie in die jongens en echte Ajacieden.
1 -4
AlexIbarra
Voor hoeveel werd Bakker ook alweer verkocht?

Voorbeeldige gozer idd, lekker intelligent en echt een jongen van de club...
0 0
Gonzalez75
Ik ben het eens met jouw motivatie. Ik wil hem wel naar München of Barcelona rijden.
0 0
Joodhannus73
Gaat hij toch lekker bankzitten. Goed voor ze ontwikkeling. Sommige spelers zijn gewoon te dom. Gevalletje Kluivert.
1 0
rsvh88
Dit heeft hij altijd al geroepen. Als de kans komt zou die zonder denken weg gaan. Achja, succes vriend
1 0
Babangida83
Lekker cashen voor deze speler. Heeft je vorig seizoen persoonlijk een punt of 6 tot 9 gekost. Maar nu al te groot voor Ajax. Blij ook dat ie niet voor t NL-elftal heeft gekozen met zo'n mentaliteit. Heb je niks aan.
2 -2
Sterretje73
Heb nooit wat met Dest gehad. Ja hij kan absoluut wel ballen maar al dat gedoe eromheen en het duidelijke flirten met alles behalve Ajax en Nederland geven hem in mijn ogen een nare bijsmaak. Lekker laten gaan. Graag of niet hoor want we hebben het nu ook niet bepaald over een absoluut wereldtalent toch...
1 0
ST
Heb Dest nooit een snuggere of sympathieke indruk vinden maken. Keuze voor USA is echter niet heel gek, want zij waren gewoon eerder erbij dan Oranje. Vanuit sponsorinkomsten gezien ook slimmer denk ik. Bayern zit al jaren achter hem aan en heeft de CL gewonnen. Dan is het ook niet gek dat hij daar heen wilt. Ik zie hem echter geen basisplaats veroveren omdat hij eigenlijk alleen aanvallend goed is, maar een back moet bij dat soort clubs ook goed kunnen verdedigen.
1 0
ST
Voor alles boven de 20M lekker laten gaan. Nous en Timber staan klaar.
1 -1
Mike81
Het is zijn carrière en ook zijn keuze.. Idd, Botman... hoor je verder geen gezeur over..
1 0
Ajacied33
Ik ga geen haatreactie plaatsen hier, maar getuigt wel van weinig respect naar je werkgever vind ik. Tuurlijk ben je een sporter en wil je het hoogst mogelijke bereiken. Maar kom op, gast komt net kijken, nog niks gepresteerd en nu al weg willen? Ga dan maar zou ik zeggen, tsuus
0 -1
Ozymandias
Hij heeft een contract wat Ajax tot medio 2023 kan verlengen. Als Ajax hem niet wil laten gaan kunnen ze hem dus gewoon bij de club houden. Ik zie dus niet in waarom het getuigt van weinig respect om dat contract niet te verlengen.
0 0
Ajacied33
Je weet zelf hoe dat gaat. Als je de media mag geloven, wilt Dest "perse" weg. Als Ajax hem aan zijn contract houdt, krijg je weer een ongemotiveerde speler.
0 0
Ozymandias
Als we de media mogen geloven... Tja, dat doe ik niet.
1 -1
OnlyOneZlatan
Vanwaar zou er überhaupt de haat zijn naar Dest. Grote kans dat die mogelijkheid nooit weer krijgt. Hij komt idd net kijken, maar dat geldt ook bij een botman.
Het is maar de vraag of hij het bij ajax gaat maken, dus als ajax nu goed geld kan vangen is het voor beide prima. Denk aan een dolberg waar gruwelijk veel geld voor werd geboden toen die net een jaartje kwam kijken.
Op die leeftijd zijn het nog grote twijfel gevallen en ik vind het ook maar matig wat hij heeft laten zien.

0 0
MM1974
je haalt de woorden uit mijn mond,deze jongen wil niet te hard werken en veel geld verdienen,sorry als ik het zo zeg
0 -2
Tinus
Op basis waarvan zeg je dat hij niet hard wil werken? Je kunt het oneens zijn met zijn eventuele keuze voor een andere club, maar volgens mij traint deze jongen net zo hard als zijn teamgenoten. Mentaliteit kun je sporters uit Amerika meestal niet ontzeggen.
0 0
036AFCA97
Hij komt niet uit Amerika.
0 0
brullie
idd, gewoon in Almere geboren...
0 0
Mocrodammerr
Ik ben ook in Amsterdam geboren maar blijf een kut marokkaan
0 0
Kuningast
Dikke doei ondankbaar ventje. Denk dat weinig mensen hem gaan missen
2 0
de_pitbull
ga dan ook maar lekker weg. Graag of niet he?
Net als dat hij de VS boven oranje verkiest. DOEI!
2 -2
JOHANisGOD
Geweldig die pubers hier!
1 -3
036AFCA97
Off topic: Dzeko officieel naar Juve, maar Suarez vandaag gespot in Italie. Gaan ze nou Dzeko EN Suarez halen? Dan zijn ze toch ook gek daar?
0 0
Ajaxxxisdebeste
Vind het niet bepaald een sympathieke gast die Dest, kiezen voor land van je papa terwijl je hier bent geboren en getogen en hele voetbal traject bent doorlopen en gebruik van heb gemaakt. Om vervolgens lekker voor Amerika te kiezen om papa te pleasen. Lekker veel geld ervoor pakken en laat hem op de bank van Bayern wegrotten.
1 0
DeKenner
Ik heb ook geen positief gevoel bij die jongen (wel bij zijn potentie als voetballer), maar die klets die jij hier verkoopt slaat natuurlijk nergens op. VS heeft hem de kans geboden toen hij bij Ajax nog helemaal niet opviel. Ik durf wel te stellen dat hij zich dankzij VS zo ontwikkeld heeft. Pas daarna kwam Koeman met de uitnodiging. Te laat dus. Het zou eerder een belediging naar VS zijn als hij toen alsnog voor NL had gekozen.
0 0
EWJM
"en hele voetbal traject bent doorlopen en gebruik van heb gemaakt"

Wat bedoel je daar dan precies mee? Waar heeft hij gebruik van gemaakt?
0 0
chloorbestendig
Lekker in de spelersbus achterlaten dan, succes bij Cagliari volgende zomer.
0 0
14AJAX14
Optie lichten en minimaal 40 miljoen vragen. Kunnnen we weer door. Volgend jaar is het weer zomer. Groetjes, Marc
0 0
El-Dorado
Ik vraag me echt af wat die jongen bezielt. Kip zonder kop, op alle fronten.
3 0
Spectre
Zo snel mogelijk de absolute top willen bereiken ipv het iets meer geleidelijk aan te doen.
Wij hebben binding met de club Ajax maar voor sommige spelers is het puur een werkgever, zo staat Dest er volgens mij wel in. Wij als supporters kunnen daar nooit echt bij.
0 0
El-Dorado
Ja, puur alleen op zijn cv. Niet eens een vaste overtuigende waarde bij ons. Dus geld, aanzien (leven) cv. Verder kan ie lekker de bankjes poetsen.
0 0
Mocrodammerr
typisch hollands gezeik hier over gedrag en uitstraling. wat kan mij dat nou verrotten? als hij goed kan voetballen, kan mij zn uitstraling gestolen worden..zijn grote probleem is.. hij kan niet voetballen
4 -5
Cobrakai
Idd koya
0 0
vdhaas
Eens, maar dezelfde mensen die hier een probleem van uitstraling/gedrag maken zouden het meteen vergeven als hij de beste zou zijn. Neem bijvoorbeeld suarez wiens gedrag ook niet altijd voorbeeldig was
0 0
Ozymandias
Inderdaad, net als dat gezeik op het gedrag en de uitstraling van Lang. Er is niets mis met het gedrag en de uitstraling van Dest. Alleen is er wel iets mis met zijn spelintelligentie. Als hij dat niet kan verbeteren zal hij bij Bayern zeker niet slagen. Sterker nog, dan zou hij het zelfs bij Ajax moeilijk krijgen.
4 -2
ajaxxcied4life
Zuiver.
0 0
vdhaas
Wat mij betreft is het graag of niet. Even goede vrienden. Genoeg spelers die wel bij Ajax willen spelen.

Hij hoeft er alleen wat mij betreft niet op te rekenen dat Overmars water bij de wijn gaat doen. Gewoon vraagprijs laten betalen. Wil Bayern dat niet, dan jammer maar helaas of moet Dest / zaakwaarnemer met minder tekengeld genoegen nemen.
1 -1
ajaxxcied4life
Zeggen we ook over Kjaer, Rasmussen, Jensen en Traoré dat ze niet loyaal zijn omdat zij een opleiding genoten bij hun voorgaande club en nadat zij een contractaanbieding kregen van Ajax waardoor zij meer kunnen verdienen er vandoor gingen?
1 -2
kade88
Ik denk dat deze jongens ook voor Ajax kiezen vanwege de opleiding, het inpassen van jeugd etc. Er is bijna geen club die en Europees presteert en zoveel kansen aan jeugdspelers geeft. Dus ik vind niet dat deze spelers voor het geld naar Ajax gaan.
3 0
ajaxxcied4life
Dus indien Kjaer, Rasmussen, Jensen enz. Evenveel zouden verdienen als bij hun voorgaande clubs, denk jij dat zij dan ook voor Ajax zouden kiezen ja?
0 0
Strandvliet09
Prima stap voor dest dan of niet?
Bayern is een topclub die wel weet om te gaan met jonge talentvolle spelers.
0 0
Ferd
Loyaal.
3 0
Web
Jeugdspelers ben ik in principe altijd heel erg voor, die hebben altijd een streepje voor bij mij
Maar je moet je langzamerhand af vragen of dit nog wel belangrijk is?
Deze speler speelt een jaar in Ajax, heeft enorm veel te danken aan Ajax
Nu begrijp ik nog beter dat ze kiezen voor Mazaroui.
Ajax lekker verkopen maar het maximale er uit halen,
6 0
Murtagh
Prima toch hou je lekker je salaris je zit toch nog even vast aan ons
2 0
MaximilianRosse
Dest ligt nog vast tot 2022 en Ajax heeft een optie om dat met 1 jaar te verlengen dus in principe 2023. Ondanks dat hij weg wil zou ik hem dit jaar niet laten gaan. Hij is volgend jaar minimaal net zoveel of zelfs meer waard. Dest kan je er prima bijhouden.
2 0
Joseph
Als Ajax die optie echt heeft, zou het een enorme wanprestatie zijn als Overmars hem voor minder dan 30 miljoen laat gaan. Voor die 20 miljoen kijk ik liever nog 3 jaar naar Dest dan de op dit moment kleurloze Mazraoui.
1 -1
Web
Ik niet
Lekker de deur uit, ontevreden spelers NIET opstellen
2 -1
Joseph
Wie zegt dat hij ontevreden is? Omdat hij niet direct tekent als Bayern interesse toont?

Ik zal je wat vertellen, geen van onze spelers zouden dan tekenen..
1 -1
Web
Als Bayern komt kan het maar zo te hoog gegrepen zijn?
en kom je op de bank.
Spelers moeten eerst investeren in zich zelf, beter worden en dan een transfer afdwingen
Frenkie, De Ligt en Donny lopen ook niet naar een jaar in het eerste de deur uit
En die zijn niet beter, maar klassen beter
Wel heel veelwaardering naar Ajax
0 0
Schip
Mocht dat inderdaad zo zijn, dan lijkt het me voor alle partijen beter dat Ajax hem verkoopt. Die loopt anders gratis de deur uit, zo is Dest denk ik wel. Die sluit zich af voor druk van Ajax en pakt een tekenbonus van jewelste.

Nou, Timber mag alvast gaan wennen aan de zijlijn. Want Mazraoui heeft wel concurrentie nodig. DIe gaat nl nog wel een keer rood pakken in dee CL wedstrijd.
0 0
Web
Zo is het, ontevreden spelers als Dest, moet je zelfs helemaal niet verder mee willen
Hij komt net kijken, een beetje royaal naar Ajax, waar hij heel veel aan te danken heeft, heb je niets aan
Dat is er ook een, die straks het logo kust
0 -1
Schip
Exact. Ik denk toch echt dat de energie die van zo'n speler afkomt, anders is dan eentje die echt bij Ajax prijzen wil winnen. Zou alleen wel graag wat defensieve versterking zien.
0 0
Simon1
20 tot 30 miljoen en strik eromheen.
3 0
johnantoni
Vage gast dit. Daarbij vind ik Mazraoui meer toevoegen.
7 0
Joseph
Heb die Mazraoui in 2020 nog niet gezien hoor, verval is behoorlijk na de zomer van 2019..
0 -2
blessure
Dest is nog steeds beledigd, vanwege reprimande van Tadic, denk ik ten minste.
Ik zie bij Dest, niet meer het plezier in voetballen.
0 -2
Afca85meer
Tadic moet ook niet zo gespeeld de grote jongen proberen uit te hangen daar prikt iedereen doorheen.
0 -2
godlike
Wat een onzin. Hij voetbalt gewoon prima. Hij heeft zijn houding tegen, dat is wat anders. Genoeg talent maar als iemand zelf niet meer wil lekker weg doen.
1 0
Benleiden
Ja, wat een bullshit haha. Hij is gewoon ambitieus en denkt dat Ajax niet zijn plafond is. Het is sowieso een beetje een vreemde eend in de bijt, maar ja ieder zijn eigen keus.
2 0
jutter
Die TG heeft wéér niet de primeur en komen nu met een soort achteraf bericht dat de afgelopen zomer ZOU hebben gespeeld, na de eerdere berichten uit andere landen. Het zegt veel over de huidige voetbal redactie bij die krant, daar werken, zoals al vaker gezegd, slechts onbenullen die berichten de wereld in sturen waar de honden geen brood van lusten en puur berusten op aannames, van horen zeggen e.d. Dus ook een hele vette min voor de directie van deze zelf uitgeroepen 'kwaliteitskrant'.
3 0
Ozymandias
Ik schrijf al sinds de winterstop dat ik Dest wel een groot talent maar geen goede speler vind. Hij is (qua spelintelligentie) één van de domste spelers die deze eeuw een vaste basisplaats bij Ajax heeft gehad. Het enorme aantal ongelofelijk domme keuzes die hij tijdens een wedstrijd maakt doet mij pijn aan de ogen. Zeker aangezien hij wel duidelijk over een behoorlijk groot voetballend vermogen beschikt. Als Dest namate hij meer ervaring opdoet zijn spelintelligentie kan verhogen zal hij uitgroeien tot een geweldige wingback maar vooralsnog vind ik hem niet goed genoeg voor een basisplaats bij Ajax.
7 -4
DrFootball
Alleen jammer dat zijn potentiële opvolger Q Timber nu geblesseerd is.
0 -1
PierreHeno
maanden....zo'n gebroken middenvoetsbeentje kan een nare chronische blessure worden wanneer het niet voldoende tijd krijgt om te genezen. Niks forceren dus. Met 2 onervaren verdedigers op rechts wordt CL/EL dan wel erg lastig om verder te komen.
0 0
Ozymandias
Het is inderdaad een blessure waar voorzichtig mee moet worden omgegaan. Ajax Cape Town heeft de loopbaan van Coetzee verwoest door een gebroken middenvoetsbeentje verkeerde te behandelen en hem vervolgens fit te verklaren voordat hij dat was. Pas toen hij bij Everton een medische keuring onderging werd het duidelijk dat zijn middenvoetsbeentje verkeerd was behandeld. Daardoor werd hij afgekeurd en moest hij opnieuw worden geopereerd. Hij is nog steeds geen schim van de speler die hij ooit was.
0 0
Ozymandias
Dat is inderdaad jammer maar gelukkig heeft Ajax ook iemand als Promes en Jurriën die in geval van nood als rechtsback kunnen spelen. Om eerlijk te zijn zou ik Promes liever als rechtsback dan als '10' willen zien spelen. Ik vind hem persoonlijk niet één van de vier beste aanvallers die Ajax heeft. Dat zijn volgens mij namelijk Tadić, Neres, Lang en Antony.
1 -2
PeterVKV
Vervelend mannetje.
4 -1
Joseph
Omdat hij niet bij Ajax tekent als de beste club ter wereld hem wilt hebben?
0 -1
PeterVKV
zijn hele gedrag en uitstraling
2 0
Web
Komt net kijken, als hij echt zo goed ik komt die transfer wel
Royaal zijn naar je club, waar hij zich ontwikkeld heeft
Zal niet zeggen vervelend mannetje, om dat ik hem niet ken
Maar aan alles laat hij wel zien dat het wel een mannetje is
0 0
Ferd
Loyaal
1 0
Schip
Kan puur zakelijk zijn. Maar het straalt geen verbondenheid met de club uit idd. Dat bleek ook al niet aan die interviews waarin hij nooit als groot talent werd gezien en dat hem dat stak. Kan best zo zijn, maar hij doet niet zijn best niet verongelijkt over te komen. Gaat als enige weg bij het trainingskamp, kiest niet voor oranje, blijft onverstoorbaar hoog op het veld staan waarbij hij het verdedigend werk schuwt.

Kan allemaal leerproces zijn, maar hij lijkt niet echt graag nog met Ajax wat neer te zetten. Vergelijk dat eens met wat Unuvar doet en zegt.
1 0
PeterVKV
Unuvar is wel een echte Ajacied
0 0
godlike
Hoe was jij toen je 19 was? .. laten we ophouden 'kinderen' meteen deze stempel direct te geven.
1 0
Tonymacaroni
Als je op je 19e al een miljoen of zo op je bankrekening hebt dankzij de club
die jaren in je geinvesteerd heeft en als dank hiervoor op deze leeftijd al wil vetrekken dan ben je redelijk ondankbaar.
Wat dat betreft hebben PeterVKV en Schip gewoon gelijk.
1 -1
Web
Zeker ik ben het er ook mee eens
Hij heeft de opleiding bij Ajax gehad, daar kreeg hij de kans om zich te ontwikkelen, beetje tolerant naar je club, mag je best verlangen
0 0
Ruudje74
Hoezo moet ie verdraagzaam zijn naar Ajax?
0 0
AFCA-B93
Natuurlijk maar een gerucht vanuit De Telegraaf, maar mocht dit waar zijn dan is die jongen het Ajax shirt niet eens waard. Gevalletje Kluivert, na 1 seizoen in het eerste al vertrekken. Joe
3 0
DUDE92
Vind ik toch net wat anders dan Kluivert; Bayern is een droomclub voor velen, waar Roma een stap opzij was. Dest heeft ook geen onbetwiste basisplaats, en als Bayern dan 20m voor je wil neerleggen snap ik wel dat je daar oren naar hebt. Dest heeft ook nooit die onzin gedaan van het logo kussen etc.

Voor zover ik weet heeft Dest gezegd dat hij nog niet uitgeleerd is bij Ajax, en het niet erg zou vinden om te blijven. Geeb gebroken beloftes oid.
0 0
AFCA-B93
De vergelijking met Kluivert is meer vanwege de minachting naar de club Ajax en de zelfoverschatting. Vooral eigenlijk het gebrek aan nederigheid en respect.
0 0
oudzuid2
inderdaad wel zorgelijk ja, speelt net een jaar in Ajax 1. vreemd dat die gasten het geduld niet op kunnen brengen
0 0
036AFCA97
Als dit waar is kijk ik er wel ineens heel anders tegenaan. Tot nu dacht ik dat de interesse vooral vanuit het buitenland kwam, maar geen idee hoe Dest er tegenaan keek. Laatst zei hij in een interview dat hij nog niet was uitgeleerd en zich focuste op Ajax.

Maar als dit waar is veranderd het het hele verhaal. Wel enorm zonde. Een van onze grootste talenten. Samen met Neres en Antony gewoon het best in de kleine ruimte en technisch enorm goed. Maar nu blijkt er dan toch een Kluivertje in Sergino te schuilen.

Het enige wat het voor mij goed zou maken is als Ajax het transferbedrag van Dest herinvesteert in Matheus Henrique. Toch heb ik liever dat Dest gewoon blijft.
1 0
AjaxHoorn
Mits dit waar is moet je hem lekker laten gaan en dat verklaart meteen zijn reserveplaats.
4 0
Caelintroy
Nu begrijp ik ook waarom hij niet in de basis stond tegen Sparta...maakte me al ernstig zorgen dat ETH het helemaal kwijt was.
0 0
RuffRhythim
Kijk dit bedoel ik dus!
19 jaar...paar maandjes Eredivisie ervaring slechts, nog niks bewezen.
En dan zo'n houding....

Lekker laten gaan...ik moet dit soort jochies niet...
13 -1
Joseph
Was toen ook al door Bayern benaderd, ik snap wel dat je dan niet direct tekent. Op dit moment gewoon de beste club van de wereld die interesse in je toont.. Wie weet wat er gebeurt als Ajax hoog in blijft zetten met de transfersom..

Als deze transfer afketst, ligt hij nog steeds tot 2022 (las zelfs met een optie voor nog een jaar) vast bij Ajax. Als hij slim is kiest hij dan voor een hoger salaris (met bijbehorende contract verlenging).
1 0
Frank1978
Als dit verhaal klopt, ben ik het geheel met jou eens. Mooi bedrag vragen en dan maar een strik eromheen. Waar haalt zo iemand de arrogantie vandaan om zich nu al te goed te voelen voor Ajax. Hoofdprijs vragen en zorgen dat broodnodige versterkingen er nog komen. Spelers die niet voor onze mooie club willen spelen hoepelen maar op.
4 0
Gecko
Helemaal eens. 25 miljoen en wegwezen
5 0
preme
Als je perse wilt gaan prima. Het is nu aan Overmars om hier zoveel mogelijk uit te halen en vervolgens te investeren.
7 0