Van de Beek belooft geen terugkeer: 'Is heel lastig'

ThijsZwagerman, 16-09-2020 om 19:00, 10472 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Donny van de Beek wil niet beloven dat hij ooit terugkeert bij Ajax. De middenvelder, die Ajax recentelijk verruilde voor Manchester United, vindt het lastig om een dergelijke belofte te maken en doet dit dan ook niet. Zijn liefde voor Ajax steekt hij desalniettemin niet onder stoelen of banken. 

Gevraagd naar een eventuele, toekomstige terugkeer bij Ajax reageert Van de Beek tegenover de NOS als volgt: ‘Er zijn zo veel spelers die dat hebben uitgesproken en dat vervolgens niet gedaan hebben. Ik ben niet iemand die nu gaat zeggen: “Ik kom ooit terug”. Dat is gewoon heel lastig, want je weet nooit hoe je carrière loopt. Ik weet wel dat ik bij Ajax altijd geweldig op mijn plek heb gezeten en dat Ajax ook in mijn hart zit. Je weet nooit hoe het loopt, maar wie weet kan het ooit weleens gebeuren’, sluit Van de Beek een terugkeer dus ook absoluut niet uit. 

De dynamische middenvelder meldde zich vorige week bij Manchester United. Voor zijn vertrek naar Engeland werd Van de Beek na Nederland - Italië door tientallen Ajax-supporters uitgezwaaid bij de Johan Cruijff ArenA. Dit onverwachtste afscheid deed hem goed. ‘Tuurlijk doet het wat met je als je daar wegrijdt en er zo veel mensen op je staan te wachten. Dat is prachtig en geeft mij alleen maar meer het gevoel dat ik ontzettend gewaardeerd werd hier. Dat vergeet ik niet meer.’

'Ik ben heel gelukkig'

Inmiddels is Van de Beek dus speler van Manchester United en maakte hij afgelopen weekend tegen Aston Villa zijn officieuze debuut. De Nederlander geeft aan dat hij zich op zijn plek voelt bij de Engelse grootmacht. ‘Het is fantastisch. Ik ben geweldig ontvangen door mijn teamgenoten en de mensen op de club. Het is echt een familieclub en iedereen doet ontzettend zijn best om mij thuis te laten voelen. Op het veld is het ook fantastisch met de spelers. Ik ben heel gelukkig.’

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van RKC Waalwijk? Zet dan in en krijg 7,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Die komt echt nog wel terug. Jongens die het niet zeggen zijn juist de jongens die terug komen :)
0 0
Gonzalez75
Gelukkig een speler die enig realisme heeft. Geen uitspraak doen die je toch niet kunt waarmaken.
0 0
RayJordaan
Heeft helemaal gelijk!
0 0
HenryVakH1972
Als ie maar niet in NL terugkeert bij Psv... Maar dat tijdperk is over geloof ik, die gaan alleen nog met ex Ajax talenten aan de haal
1 0
3*stars*3
Kan mij destijds Chivu herinneren maar puntje bij paaltje, draaide hij er omheen en hebben wij hem nooit meer gezien.
Nu zelfde gedoe met Suarez want ook zijn uitspraken komen weer naar boven drijven.
Daarom heb ik zoveel respect voor Daley Blind want die riep het en hij kwam ook.
En niet als een uitgebluste speler maar op een mooie leeftijd.

Maar on topic ;-)
Wens Donny het beste en wie weet zien we hem rond seizoen 30/31 terug.
Gek om zulke cijfers te typen maar tijd vliegt...
2 0
Ajax27
Blind was dan ook niet basisspeler bij een grote club en had daarna ook niet de kans om naar een andere grote club te gaan voor 10-15 miljoen per jaar. Als ie dat namelijk wel verdiende en hij was de grote man bij Man U... dan was ie never nooit niet op die leeftijd teruggekomen bij Ajax. Zo realistisch moet je gewoon zijn. 5 jaar geleden waren ze met een salariscap van 1 miljoen ook niet gekomen. Ook zo realistisch moet je zijn.

Jongens als Tadic en Blind, die kunnen hier bij Ajax heersen, een team aansturen, jonge potentiele toptalenten laten groeien, ieder jaar om het kampioenschap spelen en de komende jaren in de CL acteren.... wellicht nog een mooie Europese campagne op je CV, de Europa League winnen? En evengoed 3-4 miljoen per jaar opstrijken. Genoeg redenen om al op tijd terug te komen naar Ajax.

Maar spelers die nog net ff een categorie hoger voetballen.. 2-3 x zoveel verdienen... dat is gewoon onrealistisch om te denken dat zij terugkomen. Jongens als Frenkie of de Ligt... als zij de komende 10 jaar op het allerhoogste niveau het laten zien, dan hoef je echt niet te verwachten dat ze terugkomen.
0 0
3*stars*3
Gedeeltelijk mee eens.
VDV was bijv bankzitter bij HSV maar verzon allerlei excuses om niet terug te komen.
Daarna koos hij voor Betis, mislukte daar en ging toen naar Denemarken.
Daarna riep hij opeens wel dat hij een terugkeer naar Ajax zag zitten.

Verder goede reactie van jou hoor.
0 0
Schip
Zo is dat Donny.
1 0
Schwalbino
Dat is vooruit denken.
0 0
EuforischeRealist
Verstandig, je bent altijd welkom Donny!
3 0
FissaDeGekste
Of je nou als speler, trainer of supporter terug komt; bij Ajax is altijd plek voor je Donny.
2 0
Web
Verstandige woorden van Donny
De kans blijft er altijd
2 0
RuffRhythim
Dit hoor ik liever dan al die valse beloftes...
9 0
jeroenaadt
Hoop voor hem dat ie een mooie carrière krijgt. En of hij daarna net als Huntelaar terug komt moet je niet 10 jaar daarvoor al laten beloven dat slaat gewoon nergens op.
1 0
trodat4030
Heel slim, beter geen belofte doen en wel terugkomen dan nu de supporters pleasen en later misschien je belofte breken omdat het niet zo loopt. Dat wordt je namelijk tot in de eeuwigheid nagedragen. Het moet ook eens stoppen met die journalisten die spelers dergelijke beloftes wilt doen ontlokken, want je zet spelers alleen maar voor het blok. Verzin eens iets orgineels om te vragen ipv het standaard lijstje vragen die men in 1989 heeft bedacht en nog steeds bij elke vertrekkende speler afloopt.
4 0
AFCAMM
Fijn dat hij zich er op z’n plek voelt. Dat hij geen valse belofte doet vind ik ook fijn. Toch lijkt het mij iemand die wel ooit terug zou kùnnen keren.
2 0
Ajaxtao
Is niet erg Donny ,zolang je maar nooit voor die kakkies of gluiperds uit brabant gaat voetballen.
12 0
Web
Daarom deed het ook zo zeer dat de beste Ajacied ooit daar ging spelen, ik was er toen in die tijd doodziek van
0 0
JesusZoonVanGod
Je vergeet die andere gluiperds uit de Zaanstreek
0 0
Sjaakvaak
Het mooie is dat die kaaskoppen niet eens uit de Zaanstreek komen. Die naam is gewoon een overblijfsel van een hele oude fusie.
1 0
036AFCA97
Goedzo, beter dit zeggen dan grote woorden en dan iedereen teleurstellen.
10 0
3*stars*3
Precies!
0 0