Timber in het gips: middenvoetsbeentje gebroken

FinnDekker, 16-09-2020 om 18:00, 12174 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Quinten Timber staat in ieder geval de komende weken aan de kant. De speler van Jong Ajax heeft zijn middenvoetsbeentje gebroken en zit zodoende met zijn rechtervoet in het gips. Het herstel van een dergelijke blessure kan oplopen tot een aantal maanden.

De negentienjarige multifunctionele voetballer ging in de wedstrijd tegen Jong PSV na een klein half uur spelen plots naar het gras. Timber verstapte zich in een actie, waarna de rechtspoot meteen naar zijn voet greep. Onderzoek wees vervolgens uit dat de Ajacied zijn middenvoetsbeentje heeft gebroken.

Het is een fikse domper voor Mitchell van der Gaag, die eerder ook Victor Jensen en Anass Salah-Eddine voor een langere tijd moest missen. Timber deed in de voorbereiding regelmatig mee met Ajax 1 en mag zich met 29 duels in de eerste divisie een van de sleutelspelers van Jong Ajax noemen.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com)

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Wist niet dat je een middenvoetsbeentje kon breken zonder contact. Weet iemand hoeveel weken daarvoor staat? Zal iets van 4/5 zijn bij normaal herstel?
0 0
Duif63
Nee, 2 tot 3 maanden ben je er wel zoet mee. Het duurt heel lang voor je het weer volledig mag belasten.
0 0
Schip
Zo, dat is knap waardeloos zeg.
0 0
Duif63
3 langdurige blessures in een paar weken tijd. Iets fout gegaan in de trainingsopbouw ?
0 -4
jutter
Zijn broer heeft op het oog meer potentie n.m.m., die kan een goede optie voor de RCV positie zijn, ik herhaal kan, als er een speler (s) in de verdediging weg gaat(n) vallen door één of andere reden. Maar ik durf mijn hand daar niet helemaal voor in het vuur te steken, dat dan weer wel.
0 0
Ansjo
Zuur voor hem maar op dit moment niet echt een domper voor Ajax 1 aangezien het op het middenveld meer dan vol is. Zijn broer zal meer kansen krijgen aangezien hij net zo goed of misschien al beter is dan Schuurs, Alvarez, Mazraoui en Dest.
0 -5
Hollister
Beter dan Schuurs? Bij lange na niet.. is nog veel te onstuimig en slordig.. neemt soms ook teveel risico en leidt dan balverlies op gevaarlijke plekken op het veld. Moet nog heel veel leren
1 0
Hollister
Spoeling wordt dus als en Eiting en Timber gaat vertrekken, extra reden om een middenvelder erbij aan te trekken....
1 -1
DUDE92
Mee eens dat er iemand bij moet komen, maar Q.Timber was volgens mij dit seizoen nog geen optie voor Ajax 1. Wel erg jammer voor Jong, daar had hij echt één van de sterkhouders moeten worden, voor zover hij dat nog niet was.

Hij moet trouwens wel binnenkort zich gaan focussen op 1 positie, want hij kan het slachtoffer worden van het alom bekende té multi-inzetbaar zijn. Heeft dit seizoen alleen al als aanvaller, middenvelder, en verdediger gespeeld.
1 0