Werkgroep ontwikkelt modellen voor eventuele nieuwe pandemie

JesseTH, 14-08-2020 om 22:20, 2601 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Een werkgroep heeft zich de afgelopen tijd gebogen over de manier waarop de KNVB in het vervolg om moet gaan met het uitbreken van een pandemie. De voetbalbond werd tijdens het afgelopen seizoen verrast door de coronacrisis en dat moet aan de hand van drie modellen in de toekomst voorkomen worden, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

Welk model in werking treedt, hangt af van de fase waarin de competitie zich bevindt. Zijn er één tot zeventien wedstrijden gespeeld, dan wordt het seizoen als 'niet gespeeld' bestempeld. Clubs promoveren of degraderen niet en de laatst afgemaakte competitie geldt dan als leidraad voor het verdelen van de Europese tickets.

Komt de onderbreking er tussen speelronde 18 en 28, dan stelt de werkgroep voor om de stand van dat moment als eindstand te nemen. Het is dan belangrijk om te weten dat er dan geen kampioenschap, promotie en/of degradatie plaatsvindt. Wanneer er op dat moment officieel al een kampioen, promovendus of degradant is, geldt dat nog wel. 'In dit model kan de competitie het jaar erop uit een oneven aantal clubs bestaan. Voor de eredivisie kan dat fluctueren tussen 16 en 20 clubs.'

Wanneer ten minste 85 procent van de duels afgewerkt is, in de Eredivisie zijn dat er 29, dan wordt er een kampioen aangewezen. Ook zullen er dan 'gewoon' clubs promoveren en degraderen. Overigens blijft het doelsaldo, ondanks het lange tegenstribbelen van AZ, leidend. Op die manier verkreeg Ajax voor het komende seizoen, volgens de regels, het hoogste ticket voor de Champions League.

Meerderheid van de clubs benodigd

Vrijdag werden de plannen voor het eerste aan de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie getoond, waarna maandag de clubs uit de Eredivisie aan de beurt zijn. Willen de werkgroep en de KNVB het plan doorzetten - iets wat voor de start van het nieuwe seizoen moet gebeuren - dan moeten de clubs die ermee akkoord gaan in de meerderheid zijn.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
pandemie zonder pan want die moest ik verkopen voor geld
1 0