'Bij Ten Hag waren er twijfels over Schuurs'

NielsOpdam, 14-08-2020 om 07:15, 35115 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Bij Erik ten Hag waren er twijfels over Perr Schuurs, zo schrijft De Telegraaf vrijdagochtend. Toch vindt de Ajax-leiding dat de oefenmeester Schuurs erbij moet houden. Zij hebben vertrouwen in de Limburgse verdediger en Jurriën Timber.

In het wedstrijdverslag na het gewonnen oefenduel met FC Utrecht (5-1) schrijft de ochtendkrant dat Ajax aanvallend luxeproblemen heeft. 'In de achterhoede heeft de trainer, die opnieuw over (verreweg) de beste selectie van Nederland beschikt, minder keuzes. Dat Perr Schuurs een dijk van een eerste helft speelde, moet Ten Hag geruststellen.'

'Bij de trainer waren er twijfels over Schuurs', vervolgt De Telegraaf. 'Maar de Ajax-leiding vindt dat hij het gewoon met de Limburger en Jurriën Timber moet doen. Kortom, Schuurs een reeks wedstrijden vertrouwen geven. Punt. Defensief kwam Ajax de eerste helft niet in de problemen.'

Denk jij dat Bayern München met 0-2 wint van FC Barcelona? Zet in en krijg 10,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kingoffdatoilet
Bullshit, uit de duim gezogen onzin dit.
0 0
Van Reenen
De defensie kwam inderdaad tegen een gehavend door blessures geplaagd FC Utrecht nauwelijks in de problemen. Laten wij eerst even een serieuze oefenwedstrijd afwachten tegen Red Full Salzburg. Als Schuurs dan weer uitblinkt, begin ik er ook in te geloven.
0 0
afca1985
Aldus de Telegraaf om vervolgens op Maandag te schrijven dat Ajax zich richt op een RCV, vernomen van bronnen binnen Ajax. Wat een kutkrant die Telegraaf dat lult en lult maar en iedereen die dat maar blindelings geloofd. Ze hebben helemaal geen ingangen meer
0 0
Hollister
Veel te kwetsbaar... Timber toonde de 2e helft aan nog lang niet klaar te zijn.. mocht Schuurs uiteindelijk toch niet voldoen en of geblesseerd raken dan ben je in de aap gelogeerd. Zoals ik hier al vaker heb aangegeven zie ik het liefste Lucas Martinez Quarta zie komen
1 -3
3sterrenAjax1
helemaal eens. het seizoen in gaan met louter schuurs waar je maar van moet hopen dat de foutjes uit zn spel verdwijnen en je weet dat het samen met blind aan de trage kant is is gewoon gokken. daarachter heb je alvarez die te traag en niet wendbaar genoeg is en tevens voetballend dramatisch. en timber dan nog als een talent maar niet meer dan dat. is gewoon russisch roulette wat je speelt op rcv. dat komt simpelweg omdat je met alvarez en magallan 2x de plank finaal misgeslagen hebt. dat moet je herstellen.
0 -4
Web
Vind toch dat je hem te kort, ik zie ook zijn min punten
Maar ben toch positief gestemd over hem
Voetballend is hij niet dramatisch, ja het kan beter
Komt heel goed het middenveld in, twijfelt nog te veel.
Dat gaat van zelf beter worden als je vertrouwen krijgt
Maar dat het beter moet ben ik met je eens
1 0
Gonzalez75
De Ligt maakte in zijn laatste seizoen ook nog enkele beginnersfouten maar dat zijn er velen op dit platform wellicht al vergeten.
4 0
3sterrenAjax1
haha komt ie weer hoor. de vergelijking die totaal mank gaat. volgens die redenering kan je dus iedereen opstellen die fouten maakt, want de ligt deed t ook. jou dan maar opstellen?
er is een duidelijk verschil tussen de fouten van schuurs en de ligt. de ligt maakte 2-3 fouten per seizoen. bij schuurs is het bijna elke wedstrijd. dat is nogal een verschil. dat komt omdat er een groot verschil zit in de aard van de fouten. bij de ligt kwamen de fouten puur voort uit slordigheid en concentratie. bij schuurs is het vooral inzicht in positionering en kordaat weten in te grijpen. daarom maakt schuurs dus ook veel vaker fouten dan de ligt of frank de boer deed. ik kom bij je terug als we door schuurs zijn fouten punten verspelen waardoor we de titel mislopen of onnodig uit de cl worden geknikkerd. of ga je dan ook weer over de ligt beginnen?
0 -2
kade88
De Ligt vergelijken met Schuurs vind ik niet gepast. De Ligt is een van de grootste verdedigende talenten aller tijden. Op zn 19e was hij al wereld top. Iedereen zag dat. Schuurs kan een prima verdediger worden als hij iets minder foutjes gaat maken.
0 0
Gonzalez75
En dat geldt afgelopen seizoen ook voor Blind, Dest, Mazraoui, Tagliafico en onze vertrokken Veltman.
2 0
Ajax27
Schuurs en Timber, dat gaat nog een mooie strijd worden tussen die 2. Ik heb er alle vertrouwen in dat 1 van die 2 naast Blind moet kunnen staan komend seizoen. Geen aankoop nodig idd.
1 0
Drukwerk1968
Opeens wordt de telegraaf geloofd. Zolang ten Hag hem opstelt kan hij groeien. Per heeft potentie. Zonder vertrouwen van ten Hag zou hij er niet in staan. Die jongen is 20. Geef hem wat tijd.
1 0
ajaxrulesz
Heeft wel progressie gemaakt fysiek. Het was al een lange flinke gozer maar wat tenger/iel. Maar nu hij aan de gewichten heeft gehangen zie je wat voor beer het in potentie is. Zijn benen zijn een half keer zo dik. Dat zal echt een wapen worden voor hem worden in de toekomst, dat postuur. Kun je ver mee komen in het voetbal en veel mee corrigeren.
0 0
Ozymandias
Hij moet alleen nog wat sterker worden in zijn heupen. Hij heeft namelijk moeite met fysiek relatief sterke spelers met een veel lagere zwaartepunt dan hem. Hij heeft nog niet de kracht in zijn heupen om die met het onderste helft van zijn lichaam opzij te zetten (zoals De Ligt geweldig doet met kleinere tegenstanders).
0 0
Lazell
Vraag me af waar de TG deze wijsheid van heeft? Alsof TH dit tegen de TG gaat zeggen, die heeft een bloedhekel aan die nepkrant.
1 0
geDaante
Schuurs mist naast (mentale) hardheid ook wat bluf en zelfvertrouwen. Bogarde helpt hem dat eerste te kweken, en vertrouwen van de trainer, ook in de vorm van een vaste basisplaats, kan dat laatste vergroten.

Hij heeft fysiek vrijwel alle eigenschappen benodigd voor een Ajax CV; goed aan de bal, goede inspeelpass, kan opstomen, dus opbouwend goed. Heeft daarnaast wat lengte. Mag nog wat meer spiermassa kweken, op de juiste manier. Dus niet bonkig en lomper worden, maar acceleratie vergroten, de 'core', etc.

Is voor zijn lengte nog redelijk wendbaar en snel. Eigenlijk niet snel genoeg de traagheid van Blind echt goed te compenseren, maar ja, je kan niet altijd alles hebben. Als Schuurs ook beter leert positioneren, zoals Blind dat kan, kan je al een hoop opvangen.

Buiten dat kan je de verdediging ontlasten door als team de linies kort op elkaar te houden, vooruit te verdedigen, etc. Dat was afgelopen seizoenniet best, met een elftal dat vaak in tweeën uiteenviel, en veel achteruit geloop.
4 0
mistermiyagi
Eens verdedigen kan je voor een groot gedeelte leren, Ajax heeft een aantal spelers die vaak goed staan.
Een Veltman deed dit ook altijd uitstekend.
Dat is apart om te zien, weinig talent niet de gewenste lengte, fysiek en toch zo goed spelen.
Blind is daar de overtreffende trap van.
Nu is het wel een beer, hij is fysiek sterk geworden.

Ik vind Schuurs iemand die je vertrouwen moet geven niet elke wedstrijd en er mag zeker een CV bij komen.
Ajax heeft zat geld, haal top talent en met zoveel wedstrijden spelen ze toch een 25x per seizoen.
Dit is in de eerste jaren prima aantal.

Dus Schuurs laten spelen en iemand halen..

Ook linksback mag er iemand bij en in de spits mag een speler gehuurd worden voor 1 seizoen.
Als Tadic geblesseerd is moet je met Labyad, Promes, Hunterlaar, Traore of Brobbey spelen.
Dat is armoede voor een club in de Champions League.
Als je de 8ste finale wil halen moet je wel iets beters hebben.

Traore verhuren.
Brobbey eerst een vol seizoen bij Jong.
Hunterlaar prima back up voor de eredivisie.
Promes is geen 9, is niks eigenlijk. Kan alles redelijk invullen.
Labyad speelde de beste helft van zijn leven.
0 0
Web
Ik ben het met je eens hier
Schuurs moet nog veel bij leren, maar heeft de potentie wel
0 -1
3sterrenAjax1
tja. voetballend heeft hij idd alle eigenschappen voor een cv bij ajax. echter hoor ik al 2 jaar over schuurs en van hemzelf dat ie meedogenlozer moet worden. vraag me daarom af of t wel in m zit. vind t ook samen met blind te traag centraal achterin.
0 0
Lazell
Vind dat hij wel al een stuk feller is geworden. Maar inderdaad, de hardheid in de duels zoals De Ligt dat had en het positioneren zoals Blind dat heeft mist hij (nog) ontegenzeggelijk.

Hoop dat ze hem laten staan en elke wedstrijd zijn slechte momenten met hem analyseren. Als hij dat half zo goed doet als De Ligt is het binnen no-time een topper. Moet hij wel het vertrouwen krijgen en moet TH hem wat wedstrijden laten staan.
0 0
Web
Met De Ligt en Blind vergelijken is ook niet eerlijk
De Ligt is gewoon wereld klasse, dat krijg je maar zo niet weer
En Blind staat veel beter, dat komt omdat hij veel ervaring heeft
0 -1
DT10
Ik denk dat Alvarez en Schuurs het dit seizoen zullen moeten uitvechten voor de RCV positie. Alvarez is duidelijk niet goed genoeg voor het middenveld van Ajax en zal dus moeten bewijzen dat hij dat wel is als verdediger. Timber moet dit seizoen nog vooral minuten maken bij Jong en geduldig wachten op zijn kansen bij Ajax1, die komen er wel.
0 -3
Hollister
Alvarex mist felheid en snelheid en Timber mist enorme ervaring.. maakte de 2 helft al de nodige foutjes .. heel begrijpelijk, maar te mager om nu al de 2 e man te zijn achter SChuurs... Timber of in Jong of jaartje verhuren.. Alvarez verkopen, net als Marin, Magallan
0 0
geDaante
Ik zie liever dat Schuurs en Timber het uitvechten, Alvarez verkopen
4 -1
DT10
Ik verwacht niet dat ze Alvarez nu alweer zullen verkopen, of jij het daar nou mee eens bent of niet..
0 0
Web
Als er iemand met een goed bot komt, denk ik dat ze hem heel graag verkopen
0 -1
DT10
Ik denk dat ze dan bot vangen...
1 0
4xEC1
Hahaha, bod Web, geen bot.
0 0
geDaante
Enigszins begrijpelijk, maar ik had liever gehoord dat ie twijfels over Alvarez en Promes had. Ik ben weer enigszins bang voor vreemde en niet optimale opstellingen, zoals vorig seizoen.

Alvarez staat nu weer op het middenveld, en dat is niet uit noodzaak. Promes wordt weer geprezen door klik met Labyad. Ik heb het nauwelijks gezien, ik heb Promes heel erg weinig zien toevoegen, zoals verwacht. Je ziet ook dat een type Unuvar zoveel meer toevoegt. Jammer dat hij er fysiek nog niet klaar voor is.
2 0
Web
Alvarez heeft hij ook twijfels over, dan achterin dan op het middenveld
En op een gegeven moment speelde hij helemaal niet meer
Promes is gewoon een hele goede speler voor Ajax, scoort makkelijk, altijd bezig in beweging, en heeft ook gevoel in voorzetten
Snap echt niet dat je dit niet ziet? Nee er zijn beteren, maar voor Ajax prima
Unuvar is geen vergelijking, die heeft in principe alles, maar zal nog conditioneel heel veel moeten doen, niet te veel kracht dat gaat weer ten koste van zijn wendbaarheid en souplesse
0 -1
3sterrenAjax1
je kan niet op schuurs gokken dit jaar als je aspiraties id cl hebt. alvarez is te traag en timber mag/kan je niks van verwachten. ook vind ik t met schuurs en blind te traag. dat zag je gister al meerdere keren. als je echt wat wil heb je nog een rcv met snelheid en wendbaarheid nodig, een creatieve 6 en linksback.
0 -1
geDaante
Áls je weer een CV haalt die dit keer wel goed gescout is en er meteen staat, dan moet je wel echt Alvarez zien te verkopen, Timber dan verhuren (Twente?).

Ik moet zeggen dat ik het idee om Labyad eens op 6 te proberen, zoals geopperd in de wedstrijdtopic van gisteren, niet eens zo'n gek idee vindt. Met Gravenberch er links van en Donny op 10.

Of Donny als 6, Gravenberch links als 8, en Lang als 10, als je meer een creatieve, handige 10 wil.
0 0
3sterrenAjax1
alvarez (en magallan) zsm slijten. hebben niks dat een ajax-cv zou moeten hebben. een snelle wendbare rcv kopen, want complementair aan blind. en schuurs/timber in de roulatie minuten laten maken (makkelijke thuiswedstrijden en bekerpotjes). ik vind labyad als 6 btw ook een hele goede optie. heeft daar alle eigenschappen voor. heeft de techniek en de spelintelligentie om daar te spelen. zet goed druk, draait snel open. helaas ziet ten hag dat niet zo momenteel. zie zijn interview bij de nos van gister waar de interviewer dat opperde en ten hag aangaf dat dit geen optie is op dit moment. maar misschien zegt hij dat wel omdat hij anders geen nieuwe 6 meer krijgt. hoe dan ook is labyad een hele handige roulatiespeler. kan op 6, 10, 9 en 11 spelen. dan heb je idd lang nog die ook op 10 en 11 kan spelen. neres, promes, antony, kudus. voorin heb je smaken genoeg. achterin valt t me echter niet mee.
0 0
altijdwelwat
Snap de twijfel wel , we hebben in mijn optiek zeker voor in de CL te weinig snelheid achterin. Zowel Schuurs als Alvarez werden weggelopen door Ramselaar, die niet echt bekend staat als snelheid monster. Waar Blind vaak met spelinzicht en goed anticiperen zijn gebrek snelheid nog kan maskeren. Ook Timber zag er gister erg kwetsbaar uit , en is meer een back dan een CV.
0 0
JesperOlsen74
Ik heb hem toch een keer te laat zien ingrijpen. Net dat stapje of handeling. Waardoor er iemand uit zijn rug kan lopen, er gewoon langs gaat of vrij komt voor het doel. En dit tegen een veredeld campingelftal van Utrecht.
Wellicht als hij nu eens flink wat wedstrijden achterelkaar mag spelen, gaat dit uit zijn spel en leest hij het spelletje beter en leert hij te anticiperen.
1 -3
Joseph
Wat een schande dat hij nog niet foutloos is op 20 jarige leeftijd, dat komt nooit meer goed!

Natuurlijk moet hij nu meer wedstrijden achter elkaar spelen voor vertrouwen en het er uit halen van foutjes. In potentie een absolute top verdediger dit!
1 0
JesperOlsen74
Dat hoor je mij niet zeggen, sterker nog, ik geef aan dat als Ten Hag hem nu eens een flink aantal wedstrijden laat staan, hij die foutjes uit zijn spel kan halen.
Afgelopen seizoen hier ook al vaker aangehaald dat ik Ten Hag niet snap hoe hij met Schuurs is omgegaan. Hij had hem zeker in de Nederlandse competitie veel vaker moeten opstellen om zo veel wedstrijden in de benen te krijgen. Alleen door veel te spelen wordt je beter en sterker en groeit je zelfvertrouwen. Opwaartse spiraal.
Ik zie deze jongen graag slagen maar zie deze foutjes nog net wat te vaak terugkomen en dat moet er gewoon uit.
0 0
Ron75
Geef die jongen gewoon het vertrouwen! Elke verdediger maakt fouten, zelfs de beste verdedigers. Schuurs is nog jong en gaat alleen maar beter worden
0 0
FWAjacied
Die twijfels mogen ook blijven bestaan. Hij is nog steeds niet de betrouwbare centrale verdediger, waarvan ik het vertrouwen heb dat hij zijn mannetje een hele wedstrijd onschadelijk kan maken. Dan weer een verkeerd moment, slechte positionering, zwak inkomen. Het gaat allemaal nog steeds net wat te vaak fout.
0 -2
Schip
Maar gezien zijn leeftijd en matige ervaring speelt hij best prima, moet je toegeven. Ook vorig jaar. Hij moet er gewoon in blijven. Alleen dan kun je een echt oordeel gaan vellen over wat zijn mogelijkheden zijn.
1 -1
geDaante
En alleen dan kan hij leren van zijn fouten, en ingespeeld raken
1 0
hartvoorajax1
Die dekkingsfouten zullen er toch echt uit moeten.
2 0
Benleiden
Logisch dat de Ajax-leiding dit zegt. Als je 15 miljoen betaald voor een houthakker die er helemaal niets van kan en je best presterende RCV laat vertrekken voor een miljoen dan kan je maar beter even nederig zijn als leiding zijnde.
0 -3
ST
En Alvarez dan? In mijn ogen is hij ook een RCV en niet minder dan Timber. Dit jaar wordt het jaar van de waarheid voor Schuurs. Ik denk dat ie hem gaat pakken.
1 0
Sampaoli
Timber is een paar klasse beter dan Álvarez. Zeker in het Ajax systeem.
0 0
Rockpotje
Die heeft niet genoeg positioneel inzicht en handelingssnelheid om waar dan ook te spelen in een team dat hoog druk zet. Dat is klaar.
0 0
TontoKarnaggel
Opstellen die Schuurs, echt, we hebben goud in handen met die jongen. In potentie een fantastische verdediger en zijn karakter/ mentaliteit gaat er voor zorgen dat het er uit gaat komen ook. Opstellen!!
6 -1
ossenaar
"Defensief kwam Ajax de eerste helft niet in de problemen"

Sorry hoor, maar het eerste kwartier was niet best. De verdediging werd bij vlagen aan gort gespeeld, met een aantal kansen voor FC Utrecht.

Ik denk ook dat als je Schuurs even de kans geeft, hij zich verder kan ontwikkelen, ook met Bogarde als coach. Maar dat het achterin niet stabiel is een understatement. Evenals over het middenveld maak ik me grote zorgen.
5 -1
Rockpotje
Naar mijn idee kwam dat vooral omdat het middenveld helemaal mis stond en Mazraoui niet goed aansloot waardoor er ruimte tussen hem en Schuurs ontstond. We hebben echt een defensief sterke rechtsmid nodig als we met Dest en Mazraoui als backs willen spelen. Veltman en De Ligt losten veel op, maar Schuurs is nog niet ver genoeg om dat ook te doen. Aan de bal is hij wel weer verder en kan hij makkelijk het gemis van creativiteit opvullen als we een wat sobere controleur hebben.
0 0
M.Olsen
Ten Hag zal vast gevraagd hebben om een consistentere CV, omdat Schuurs nog wel
is een wedstrijd voor je verliest. Dat gaat helemaal niet om vertrouwen, dat is wat je doet als je een selectie samenstelt.
0 -1
Sunny
Schuurs speelde gisteren eindelijk ook mannelijk. Zou dat de invloed van Bogarde zijn?
4 0
MankeNelis
Balveroveren kan je leren. Dat zag er een stuk beter uit. Hij keek beter naar de bal en z'n timing was een stuk beter. Bogarde zet hem op het spoor. Komt wel goed met Schuurs.
2 0
ajaxxcied4life
Goh, Schuurs zei onlangs zelf nog dat Ten Hag zou hebben uitgesproken vertrouwen in hem te hebben. Wat vreemd.
6 0
Drukwerk1968
Geloof jij Per of de telegraaf?
1 -1
Sanalologo
Wat moet Ten Hag zeggen? “Perr ik heb geen vertrouwen in jou, maar overmars wil geen nieuwe RCV halen, dus doe je best!”
4 0
ajaxxcied4life
Ten Hag hoeft juist als hij geen vertrouwen heeft in Schuurs, helemaal niks te zeggen.
0 0
Bjorn
Zo werkt het alleen niet in de voetballerij waar grote belangen spelen.
0 0