Labyad: 'Hebben als spelers niet veel te klagen in coronatijd'

JesseTH, 13-08-2020 om 22:30, 5105 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Zakaria Labyad werkt hard om de flow waar hij vorig seizoen mee eindigde weer op te pakken. De rechtspoot moest een knop omzetten na de blessure die hem aan de kant hield en de uitbraak van corona vertraagde zijn comeback. Toch weigert Labyad te veel te klagen, hij voelt zich allesbehalve zielig.

Na zijn blessure was Labyad in februari alweer fit, zo vertelt hij aan de NOS. 'We hebben keihard met de fysio’s gewerkt om zo snel mogelijk fit te worden, maar natuurlijk met verstand. Eind februari trainde ik al mee en al snel gooide corona roet in het eten. Maar ik denk dat wij als spelers niet veel te klagen hebben in coronatijd. Andere mensen waren er veel zwaarder aan toe.'

'Op het moment dat ik geblesseerd raakte, was het een klap', geeft de Ajacied wel toe. 'Ik draaide al snel de knop om, om aan mijn revalidatie te werken. Het was mijn eerste echte blessure, dus ik heb veel gesprekken gevoerd met spelers die het eerder hebben gehad. Dan werk je ernaartoe om zo sterk mogelijk terug te komen.'

Donderdagavond volgde de tweede 45 minuten van Labyad tijdens de voorbereiding, ditmaal voor een klein plukje publiek. 'Het was beter dan tijdens de laatste wedstrijd, toen er geen publiek was. Natuurlijk doe je het voor de fans, maar dit zijn de regels op dit moment en daar moeten wij mee leren leven. Zolang dit zo is, accepteren we dat.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterrenAjax1
erg sympathieke en volwassen kerel. past qua type speler ook goed bij ons. combineert een goede techniek met veel inzicht. hopelijk blijft die fit. kunnen m goed gebruiken.
3 0
insectenverdelg
Moet op 6 uitgeprobeerd worden in de schone rol. Juist door zn volwassenheid. JEziet het met druk zetten. HIJ brengt daar voetbal. En de vrije trap van Labyad in de basis hebben is ook wel erg fijn. Ik zou echt daarover nadenken als ik ten Hag was.
3 0
3sterrenAjax1
zie ik ook veel in. jammer genoeg is dat geen optie momenteel voor ten hag. zie nos interview van gister waar de interviewer dat opperde.
2 0
Mocrodammerr
Altijd keurig en attent. heeft nooit lopen klagen over zn rol bij Ajax. Vandaag uitstekend gespeeld
9 -1
AjaxDaniel
Eens. Mag ook deels wel met dat salaris. Maar alsnog zijn er een hoop in zijn positie die toen wel klaagden dus daarvoor hulde.
1 0
Schwalbino
Valt me ook steeds weer op. Werd bij en door PSV neergezet als lastpost. Komt bij Ajax over als positieve, rustige en sympathieke gozer.
5 0
Kingoffdatoilet
Was dat toen ook. Heeft veel geleerd in de jaren daarna in het buitenland. Dankbaar voor zijn kans bij de absolute top van Nederland
1 0
AFCA-B93
Eens. Voorbeeldige prof en ook persoon zoals ‘t lijkt. Gewoon hele realistische jongen
3 0