Hardwerkende Labyad: 'Probeer mezelf in de basis te knokken'

JesseTH, 13-08-2020 om 21:05, 5133 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Zakaria Labyad gaat er vol voor om dit seizoen veel minuten te maken in Ajax 1. De Ajacied maakte donderdagavond tegen FC Utrecht indruk met een hattrick, al kreeg hij de wedstrijdbal niet mee. 'De jongens maakten er grappen over, maar het was een oefenwedstrijd', aldus Labyad bij FOX Sports.

'Vandaag speelde ik op een voor mij nieuwe positie bij Ajax. Je probeert het dan zo goed mogelijk in te vullen met Quincy en dat ging goed', aldus de aanvaller annex middenvelder, die Quincy Promes als tien achter zich had. 'Promes is een rasvoetballer en dat voel je dan gelijk aan. Hij kan fantastisch voetballen, veel meer kan ik er niet over zeggen.'

De goede prestatie van donderdagavond moet voor Labyad een opmaat zijn naar veel speelminuten in het nieuwe seizoen. 'Dat wil ik heel graag. Ik voel me nu ook fit en krijg het vertrouwen van de trainer. Ik probeer iedere dag keihard te werken om mezelf in de basis te knokken. Geen enkele speler heeft gegarandeerd een plek in het elftal.'

Tijdens de zomer zag Labyad met Antony en Mohammed Kudus twee concurrenten naar Amsterdam komen. De Ajacied wil het echter niet op die manier bekijken. 'Je kunt het ook motiverend bekijken. Zo werkt het voor mij, om jezelf zo nog beter te laten zien. Het zijn natuurlijk hele goede voetballers, Ajax haalt niet zomaar spelers.'

'Vond de eerste vrije trap wat moeilijker'

Ook bespreekt de spits van donderdag zijn rake vrije trappen. 'Ik vond de eerste vrije trap wat moeilijker, omdat je die niet te veel naar het midden kan draaien. De mooiste vond ik de tweede. Het is een specialiteit waar ik vaak op train. Dat probeer ik te perfectioneren en vandaag betaalde zich dat uit.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Godenzoon24
Buiten zijn kwaliteiten vind ik het wel een goed ventje. Nooit zeuren en hard werken. Zo iemand gun je een belangrijke rol! Nu nog laten zien dat hij voor langere tijd een goed niveau haalt.
0 0
DT10
Ik heb de wedstrijd gisteren helaas niet kunnen kijken, maar hoor veel positieve geluiden over Labyad en het is ook gewoon een leuke voetballer. Toch denk ik dat hij, door grote concurrentie, niet goed genoeg is voor de basis. Daarnaast vind ik, dat wanneer hij bij Ajax blijft, teveel de eigen jeugd in de weg staat.

Ik hoop dan ook, dat zijn goede optredens in de voorbereiding, ervoor zorgen dat er zich een leuke club voor hem gaat melden en dat het Ajax ook nog wat oplevert.
0 0
DS
Heeft een sterke helft gespeeld. Tegen RKC vond ik hem erg zwak, slechte aannames enzo. Maar dat heeft hij nu aardig goed gemaakt.
Maja ik ben benieuwd hoe het gaat lopen allemaal dalijk na het trainingskamp.
Anthony is wel een aanwinst hoor! Veel oog voor medespelers ook, Lang gaat ook als een malle.
Schuurs begint eindelijk beetje vent te worden.
Gaat gewoon weer lekker seizoen worden hoor!
0 0
ram
Ik vind het prima om hem erbij te houden voor de bank; die jongen kan echt wel wat. Ik zou liever hem houden en Lang verhuren zodat hij veel kan spelen. Win-win.
1 -1
Kingoffdatoilet
Na een moeilijke periode met veel blessures, waar hij wel goed speelde als hij speelde, is hij nu weer aan een mooie stijgende lijn bezig. Hou dit vol en je speelt jezelf gewoon in de basis.
0 0
Ozymandias
Ik gun het hem enorm en heb hem in het verleden regelmatig verbeterd omdat ik denk dat hij een veel hoger niveau kan halen dan hij bij Ajax doet maar ik heb mijn geloof dat hij zal slagen verloren en vind het moeilijk om dat nu terug te krijgen. Dat gezegd hebbende begrijp ik niet waarom Ten Hag hem niet als '10' heeft uitgeprobeerd. Labyad is namelijk het soort '10' wat goed bij Ten Hag past.

Ik vind Labyad geen creatieve speler maar heeft wel het vermogen om in de kleine ruimte toe te voegen aan de combinatie het spelinzicht om zich goed te positioneren in het laatste 1/3 van het veld en door middel van intelligente loopacties ruimtes voor zichzelf en/of ploeggenoten open te trekken. Alleen is hij er keer op keer in gefaald om dit bij Ajax te laten zien en één goede helft in een oefenwedstrijd zegt mij helemaal niets. Ik laat me natuurlijk graag door hem overtuigen de komende wedstrijden.
1 0
Web
Ik vond hem in die tijd bij Utrecht echt goed spelen, voor mij een van de besten toen buiten Ajax om. Ik was blij met die transfer, was ook een geweldig talent die veel te snel naar het buitenland ging
Maar je zag er niets van terug bij Ajax. Ja vorig seizoen thuis tegen Utrecht. Veel te weinig. Maar vanavond zag je dat hij nog echt goed kan voetballen en een fantastische vrije trap heeft. Daar deed hij bij Utrecht tegen
Ajax. Ook al twee keer
Het word een hele puzzel voor Ten Hag
Maar een grote selectie je dit seizoen helemaal nodig
2 0
markk
Zou hem niet afschrijven. Dat hij kwaliteit heeft is allang bekend alleen is er zoveel concurrentie. Zou mooi zijn als hij ook dit seizoen die concurrentie aan gaat. Met 5 wissels per wedstrijd is het goed om flink wat diepte in de selectie te hebben.
3 0
Schwalbino
Mooie traptechniek! Ik dacht dat alleen Schone, Messi en ik de bal zo konden nemen maar Zack kan het ook. Ik moet er wel bij aantekenen dat ik het alleen kan als ik mijn ogen sluit en me voorstel hoe ik het zou doen.
2 0
Robertloa
Sinds het vertrek van Schöne heb ik eindelijk weer eens kunnen genieten van een vrije trap. Ik heb dat zomaar ineens twee keer mogen doen!
4 0
ajaxwestland09
Goede voetballer en kan makkelijk op 10 positie en met het achterhoofd de vele wedstrijden
4 -1
Intec
De schone rol op de 6 zou de uitvinding moeten worden in mijn ogen hij kan dat opvullen.
1 -1
oudzuid2
één zwaluw.... maar mooi dat ie het zo goed deed vanavond
0 0
Fieldman
We weten toch allang dat hij tekort komt?

Gaan we nou weer voor een heel seizoen te matige spelers bij de selectie houden, omdat ze het goed doen in vriendschappelijke wedstrijden?

Labyad, Ekkelenkamp, Huntelaar moet je niet meer willen. Deze drie wisselspelers staan alleen maar Unuvar en Hansen in de weg.

Ruim baan voor Unuvar en Hansen.
0 -11
de_pitbull
Hahahah Hansen! En laat Unuvar het eerst maar in Jong laten zien, iedere week.
2 0
de bal is rond
Het moment dat mensen niet eens meer inhoudelijk op je willen reageren
0 0
waynelove
Nee Alvarez en vooral Marin moet ajax niet meer willen. Dat gaat punten kosten. Huntelaar scoort, Labyad scoort en Ekkelenkamp gaat scoren met genoeg tijd. Ajax moet vooral die onzin jij uitkraamt niet meer willen.
0 0
Fieldman
Alvarez en Marin was ik nog vergeten ja.

Maar jij vergeet de tientallen serieuze westrijden waarin Labyad (veel) te matig was omdat hij in 1 niet serieuze zomeravondwedstrijd goed speelt?

Die kerel is geen 20 meer, de rek is er allang uit.
0 -1
Ajacied1989
Look at Papu Gomez. En tientallen wedstrijden? Weet niet waar je dat vandaan haalt, maar wow; Labyad leek vorig jaar echt z'n overbruggingsjaar te hebben verteerd en een enorme toevoeging te zijn, totdat hij geblesseerd raakte.
2 0
DUDE92
Enorme toevoeging is echt heel overdreven. Hij deed leuk mee.
1 0
Ajacied1989
Je begrijpt me verkeerd: "Leek een enorme toevoeging te zijn" betekent niet dat hij een enormoe toevoeging was.

Labyad, qua leeftijd gezien zowel fysiek als mentaal op zijn hoogtepunt, heeft bepaalde eigenschappen waarmee hij een enorme toevoeging zou kunnen zijn. Vorig jaar liet hij dat in de korte reeks wedstrijden zien, weliswaar in de schaduw van Ziyech. Aan hem om dit jaar te laten zien dat hij echt iets kan toevoegen.
1 0
DUDE92
Ik begreep je wel hoor, ik ben het er gewoon echt niet mee eens. Je zal vast in die tijd hier ook niet hebben gereageerd, want ik heb toentertijd ook niemand zien zeggen dat ze verwachtten dat hij basisspeler zou worden als iedereen fit was.
0 0
SpursAjax
Ik zou hem graag op de 10 positie willen zien spelen de komende oefenwedstrijden!
0 0
Wzawzdb1997
Lets try it.
1 0