Brobbey erg blij met Huntelaar: 'Mooi dat hij heeft bijgetekend'

BartVeenstra, 13-08-2020 om 15:00, 7899 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Brian Brobbey is blij dat Klaas-Jan Huntelaar ook komend seizoen bij Ajax onder contract staat. De talentvolle spits is erg onder de indruk van de ervaren goalgetter van Ajax en zolang Huntelaar bij Ajax speelt, hoopt Brobbey veel van hem te leren.

In 2019 leerden Brobbey en Huntelaar elkaar beter kennen tijdens hun gezamenlijke trainingen. 'Klaas-Jan probeert me te helpen en geeft me advies', zegt Brobbey tegenover Ajax.nl. 'Hij heeft heel veel ervaring, dus dat is heel goed voor mijn ontwikkeling als spits. Bij het sprinten bijvoorbeeld, legt hij me uit hoe ik de beste timing kan ontwikkelen, hoe ik het beste voor m’n man kan komen te staan, dat soort dingen.'

Brobbey ziet dat hij en Huntelaar iets gemeen hebben. 'Hij is balvast, dat heb ik ook, vind ik. We kunnen beiden goed de bal afschermen', zegt het talent, dat vindt dat Huntelaar een klasse apart is. 'Maar ja, Klaas Jan is een échte killer voor de goal en ik heb altijd nog wel een paar kansjes nodig. Maar als ik vaak genoeg naar hem kijk, leer ik het denk ik ook wel.'

'Zou vaker met Huntelaar daarover willen praten'

Tijdens het trainingskamp in De Lutte een jaar geleden zag Brobbey Huntelaar sprinten tijdens de bosloop. Het maakte veel indruk op de jonge spits. 'Zelf kón ik niet meer, ik was kapot, maar hij ging gewoon door. Ik dacht: "wauw, deze man is mentaal echt heel sterk". Ik zou wel vaker met hem willen praten daarover, over mentaliteit en je leven als voetballer buiten het voetbalveld', aldus Brobbey, die dan ook erg blij is met Huntelaar als teamgenoot én mentor. 'Het is mooi dat hij heeft bijgetekend. Ajax is gewoon zijn club. Ik hoop over negentien jaar op dezelfde plek te staan als waar hij nu staat in zijn leven en carrière.'

Denk jij dat Ajax, net als afgelopen seizoen, met 4-0 wint van FC Utrecht? Zet in en krijg 13,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Patje2011AJAX
Lijkt mij een verstandige jongen, die tekent wel bij.
0 0
Libero
Bijna twee weken geleden sprak Ten Hag uit dat er of al getekend was of het zeer binnenkort zou gebeuren. Nou is 'binnenkort' een relatief begrip, maar kom op ff, Brob!
2 0
Hollister
Goed te lezen.. daarmee stijgt de kans dat hij "gewoon" bijtekent ... was al bang dat na Malen en Redan weer een spits vroegtijdig zou vertrekken... Wordt idd wel weer eens tijd dat we een echte Ajax spits zien doorbreken in Ajax 1.
3 0
Van Reenen
Hoever is toch ook op jonge leeftijd vertrokken, naar ik meen Liverpool? Of is Hoever een speler van een andere linie?
0 0
BillSplate
Rechtsback, kan ook centraal of links.
1 0
Westerpark1982
Lekker Brobs!
0 0
Ansjo
Zal dit dan eindelijk weer een aanvaller uit de Ajax jeugd worden die door gaat breken? Ik snap nog steeds niet zo goed waarom het daar zo vaak misgaat binnen de opleiding. Het lijkt wel of we alleen maar middenvelders en verdedigers kunnen opleiden.

Ik krijg altijd het idee dat de jeugdtrainers van Ajax zichzelf zo belangrijk vinden zodat de talentvolle aanvallers met een grote bek uit de opleiding worden gebonjoured terwijl het juist de aanvallers moeten zijn die eigenzinnig zijn met een sterke eigen wil. Kijk maar naar de spelers die uit de opleiding zijn geschopt en daarna overal opduiken om vervolgens toch Oranje te halen. Al die 15 jarigen die naar Engeland vertrekken.

Wordt het plezier van aanvallen hen ontnomen door die stronteigenwijze trainers die zich meer als kampbeulen profileren en elk greintje creativiteit eruit willen slopen ten faveure van een brave spits te maken die alleen dienst doet als een veredelde kaatspaal? Dat denk ik namelijk. Je bijdehante muil houden en doen wat de drilinstructeur zegt.

Kijk naar al dat prut van de laatste 20 jaar. Wat heeft er nou echt bijgezeten wat top was? van der Meyde, Babel en J Kluivert hebben Oranje gehaald. Voor de rest? Ebecilio, Ozbiliz, Zeegelaar, Lukoki, de Sa, de Ridder, Jozefzoon, Castillion, Acolatse, Kishna (al had die vooral blessure pech), Menig, Clement, Sierhuis. En dit zijn alleen nog maar de Nederlandse jongens en heb ik de Cerny's en de Muls enzo nog niet eens meegerekend.

Er zit nog steeds zoveel fout in de opleiding.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
@ansjo

Mooi verwoord, ik denk dat je niet ver van waarheid zit, maar we geven deze jongens ook als publiek weinig kans.
0 0
mistermiyagi
Malen, Bergwijn, Redan zijn jong vertrokken, maar kunnen het nog waar gaan maken.

Geduld, Unuvar zal je zijn klasse laten zien.
0 0
BillSplate
Idd, die zijn vertrokken waarbij de eerste twee oranje gehaald hebben. Daarnaast ooit ook een Promes weggegaan en nog wat langer terug een Elia. Dus we hebben echt wel goede spelers gehad voorin, maar ze bleven niet allemaal vanwege diverse uiteenlopende redenen. Je ziet wel dat de meeste mislukte spelers die je opnoemt simpele dravers waren en los van De Ridder niet heel technisch waren. Passeerden enkel op snelheid.
0 0
Libero
Veel van de grootste aanvallende talenten bezwijken voor de lokroep van de grote, rijke clubs in het buitenland. Dat moet dan weer gecompenseerd worden met aankopen en die maken vervolgens statistisch gezien minder kans om door te breken dan echt eigen jeugd. Misschien wel omdat die aankopen veelal uit het buitenland komen, aanpassingsproblemen en heimwee krijgen bv.
0 0
Web
Jou stelling is dus
Eigenwijze trainers kunnen wel verdedigers en middenvelders opleiden?
want talent volle verdedigers en middenvelders, hebben geen grote bek?
Vergeet niet dat al heel veel jonge speler Ajax vroeg verlaten voor het grote geld
Er speelt er zelfs nu een bij PSV
0 0
off
Ik heb het idee dat aanvallen in de jeugd veel makkelijker is omdat je veel meer ruimte en kansen krijgt en niet tegen 2 geparkeerde bussen staat te spelen
0 0
AFCA-pride
Had eigenlijk al wel witte rook verwacht mbt zijn contract, maar denk dat het goed komt. Taylor en Timbers duurt ook vrij lang. Hansen heb ik op 1 of andere manier geen goed gevoel over, maar hopelijk heb ik het mis. Mooiste om deze talenten straks in 1 te zien!
1 0
Jojo49
brobbey tekent wel.
1 0
Web
Ben ik ook niet bang voor, proberen het beste er uit te halen
Gaat hij over de grens, heb je hele grote kans dat hij niet door ontwikkeld
1 0
Web
Hele discussie hier, snap wel dat Brobbey niet wil bij teken, loopt Brobby voor de voeten
Zo zie je maar het komt van zelf uit
Jonge spelers hebben baat bij oudere spelers
Huntelaar is een voorbeeld voor hem
1 0
036AFCA97
Ik ben oprecht banger dat Traore Brobbey voor de voeten loopt dan dat Huntelaar hun beide voor de voeten loopt. Vind Brobbey een groter talent dan Traore en heeft natuurlijk mijn voorkeur omdat het een echt Ajax “product” is.
3 0
Joseph
Brobbey is in mijn ogen ook het grotere talent, ik denk alleen dat op dit moment Traore net iets verder is in zijn ontwikkeling. Laten we zeggen een half jaar, terwijl ze een jaar schelen.

Ik hoop dat Brobbey geduld heeft en geen gekke dingen doet. Gewoon dat contract verlengen, een jaar leren en trainen met Huntelaar, en in 2021 Traore van de troon stoten. Ik wil Brobbey, Hansen, Taylor en Unuvar gewoon in de basis zien zien over 1 tot 2 jaar!
1 0
036AFCA97
Precies. Dat laatste is wel weer echt een heerlijk vooruitzicht. De nieuwe lichting na Frenkie, Matthijs, Donny en Appie.
Rensch voeg ik er ook nog graag aan toe.
0 0
Web
Ik denk ook dat Brobbey beter is
De toekomst zal het uitwijzen
1 0
036AFCA97
Echt mooi hoe Traore en Brobbey naar Huntelaar kijken.

Ajax moet er echt alles aan doen om Huntelaar spitsentrainer te maken na zijn carriere. Hij is misschien niet zo snel, maar zijn mentaliteit is zo goed en hoe hij die bal tegen RKC nog even binnenknalde is echt geweldig.
0 0