Makkelie fluit voor Ajax belangrijk CL-duel van Lyon

BartVeenstra, 13-08-2020 om 10:30, 4418 views, KNVB |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De UEFA heeft de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie aangesteld voor het Champions League-duel tussen Manchester City en Olympique Lyon van zaterdagavond. De aanstelling is opvallend, omdat het duel van groot belang is voor Ajax.

Ajax is namelijk verzekerd van een Champions League-ticket wanneer Olympique Lyon wordt uitgeschakeld in de Champions League. Dat een Nederlandse scheidsrechter nu mogelijk het lot van de Franse topclub kan bepalen en daarmee ook dat van Ajax is opvallend te noemen.

Mocht Olympique Lyon de Champions League winnen, moet Ajax alsnog voorronde spelen voor het miljardenbal. Wanneer een andere club het Europese toernooi wint, stroomt Ajax pas in de groepsfase in. Zodoende zou een zege van Manchester City zaterdagavond Ajax maar al te goed uitkomen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mvdk
Gefeliciteerd Lyon
0 0
Libero
Een internationaal fluitende scheidsrechter heeft sowieso het meeste baat bij zo min mogelijk ploegen uit zijn eigen land in de CL.
Daarnaast is Makkelie niet bepaald een vriend van Ajax, om het maar diplomatisch te zeggen.
En, zoals hieronder al geopperd, de kans is juist groter dat hij alle schijn wil vermijden en daarom eerder op de hand van Lyon dan van City zou zijn.
0 0
7172AFCA7395
Puur toeval deze aanstelling.
Makkelie staat er gewoon goed op daar.
0 0
3sterrenAjax1
makkelie zal wel alle schijn willen vermijden en eerder op de hand van lyon zijn.
0 0
jutter
Het is allemaal wel erg vergezocht hier, en ook ondoordacht, over een soort bevoordeling door Makkelie m.b.t. Ajax, over het halen van die CL groepsfase. Die gaat er zonder twijfel komen, want dat Lyon is normaliter 2 klassen minder dan dat Man City. Een geweldige ploeg natuurlijk die alleen de pech hebben dat ze mogelijk in de halve finale Bayern gaan tegenkomen, want die Duitse ploeg (de absolute topfavoriet) is momenteel zó sterk dat ook Barcelona er meer dan waarschijnlijk aan zal moeten geloven.
0 0
Lazell
Bij een club als Barca weet je het nooit. Suarez, Messi en Griezmann kunnen er zomaar 3,4,5 maken als ze het op hun heupen hebben. Maarja, Bayern ook natuurlijk.
0 0
Benleiden
Dat wordt 5-0 voor Lyon haha.
0 0
Frank1978
Zou ik geeneens zo heel erg vinden, als Lyon uiteindelijk maar niet de cup wint. Dat Manchester City gun ik verder ook niks, neppe topclub is het.
1 -1
3sterrenAjax1
en dan wint lyon per ongeluk de cl doordat het steeds over 1 wedstrijd gaat. griekenland en portugal hebben ook eens het ek gewonnen op deze manier.
ben je daarbij vergeten dat wij door lyon en zagreb gigantisch genaaid zijn? city moet er gewoon overheen walsen. des te eerder we zeker zijn van poulefase cl, des te eerder we ook versterkingen kunnen halen (een 6, linksback en hopelijk rcv).
0 0
Frank1978
Ben ik overigens zeker niet vergeten nee, Zagreb uit, waar zelfs Real met de grootst mogelijk moeite nipt gewonnen had en waar Lyon opeens zeven keer scoorde als ik me niet vergis. Lyon dat voor de rest de grootste moeite had met scoren. Duidelijk dat dat toen niet op een eerlijke manier gegaan is.
0 -1
Frank1978
Het is beter voor Ajax, dus laat Lyon er voor de zekerheid maar uitgaan nu inderdaad...
0 0
AFCAPolarBear
Welke Europese topclub is dat niet? Kan alleen Bayern opnoemen, de rest is allemaal kunstmatig rijk geworden.
0 0
Frank1978
Maar je moet toegeven dat City wel een heel extreem geval is. Wat stelden die internationaal (en zelfs nationaal) nu helemaal voor voordat die sjeik daar met geld begon te smijten? Dan vind ik clubs als Barcelona, Real en anderen toch andere gevallen. Uiteindelijk heb ik natuurlijk alleen echt iets met Ajax. :-)
0 0
AFCAPolarBear
Vind het een opvallende aanstelling! Ik meen dat ook eens is gebeurd met Nederlands Elftal. Dat Nederland een scheids kreeg aangewezen, die uit een land kwam waar we een ronde later tegen moesten (als we zouden winnen). Moet ik wel zeggen dat ik altijd bewondering heb voor de objectiviteit van scheidsrechters. Je hebt als scheids toch een voorkeur voor een club, en die kan je bevoordelen om in een wedstrijd een concurrent te benadelen. Ik zou geen (objectieve) scheids kunnen zijn!
0 0
Redrum
Nou Danny, je weet wat je te doen staat. Binnen 5 minuten die vervelende Memphis rood geven en verder de wedstrijd rustig uitfluiten.
2 0
iammike
3x raden wat ze in Alkmaar gaan doen nu dit bekend is...
3 -1
iammike
Kom op Danny!
0 0
RuffRhythim
Wel bizar dat ze dan een NLse scheids aanstellen
2 0
RJB1979
Dat was het eerste wat ik ook dacht. Zouden ze er uberhaupt bij stil hebben gestaan wat deze wedstrijd voor implicaties kan hebben voor het Nederlandse voetbal?
1 0
AFCA127
Makkelie is het braafste jongetje van de klas. Die gaat Ajax echt niet helpen.
En doet hij dat wel, dan kunnen we de openstaande rekening met Lyon zo vereffenen.
1 0
Koekepeer
Ik ken ook PSV -ers (helaas). Die denken heel anders over Makkelie
0 0
Redrum
Ja die hebben ook eens een paar keer de scheids niet mee gehad zoals ze gewend zijn en voelen zich daardoor meteen genaaid.
0 0
Frank1978
Ergste was nog wel die vent die aangifte had gedaan vanwege de penalty die Makkelie ons gegeven had in de thuiswedstrijd tegen Utrecht. Ik wist dat er veel sneue figuren tussen de Psv aanhang rondlopen, maar dit sloeg werkelijk alles.
0 0
Redrum
Haha ja wat een ongelofelijke droeftoeter was dat zeg. Mooiste is nog dat hij een tijdje later nog liep te janken dat hij voor schut gezet werd door de mannen van VI. Die hebben hem toen inderdaad een aantal keer goed uitgelachen in de studio.
0 0
Simon1
Zal niet makkelie worden voor hem.
0 0
Lazell
Komop Makkelie. Payback voor Zagreb - Lyon.
4 0
PJSM
Olympique gaat natuurlijk de CL niet winnen.
1 0
Redrum
Zie het niet zo snel gebeuren nee. Er zitten nog een paar ploegen in die ik veel hoger inschat. Ze hebben toevallig 1-0 van Juventus thuis gewonnen voor de coronacrisis en hadden daardoor aan een 2-1 verlies uit genoeg. Niet zo indrukwekkend als de wijze waarop wij Juventus vorig jaar hebben uitgeschakeld.
0 0
ajax1981
Dat zou toch echt knap zijn. Eerst Manchester City pakken en dan halve finale winnen van Barca of Bayern... en dan nog een finale tegen Atletico of PSG.
0 0
Van Reenen
Tja, dan moet je wel in sprookjes geloven.
0 0