HLN: Vertonghen naar Benfica, donderdag keuring

BartVeenstra, 13-08-2020 om 10:00, 8091 views, Het Laatste Nieuws |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Voormalig Ajacied Jan Vertonghen vervolgt zijn carrière bij SL Benfica, zo meldt Het Laatste Nieuws. De Belg wordt donderdag medisch gekeurd en als alles goed verloopt, tekent hij vrijdag een driejarig contract. Daarna vindt ook zijn presentatie plaats.

Lange tijd leek het erop dat Vertonghen naar de Serie A zou verkassen. Onder meer Internazionale, Napoli en AS Roma zouden geïnteresseerd zijn geweest. Verder werden ook Valencia, Sevilla en Manchester City geregeld genoemd.

Benfica eindigde het afgelopen seizoen in Portugal als nummer twee en wil richting het nieuwe seizoen fors gaan investeren, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De Portugezen spelen binnenkort in de voorronde van de Champions League en moeten twee rondes zien te overleven om zich te plaatsen.

Vertonghen speelde sinds 2012 bij Tottenham Hotspur en vertrekt daar nu transfervrij. Een terugkeer naar Ajax werd geregeld benoemd, maar een echte serieuze optie leek dat nooit. De Belg wil bij Ajax niet concurreren met zijn goede vriend Daley Blind en bovendien gaf directeur voetbalzaken Marc Overmars al aan dat de komst van Vertonghen niet aan de orde was. Bovendien heeft Vertonghen de ambitie om nog een avontuur mee te maken in een ander land.

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van FC Utrecht? Zet dan in en krijg 8,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joodhannus73
Jammer dat hij niet komt. Hadden we goed kunnen gebruiken. Ook in de kleedkamer als leider. Want Tadic spreekt nog te slecht Nederlands en met het vertrek van Schöne is ook daar een gat gevallen. Ik geloof wel dat Jan terug had willen komen. Maar dat Ajax hem niet écht wilde hebben en betalen. Doodzonde en onbegrijpelijk. Het geld wat je in totaal aan Magalian kwijt bent, Had je beter aan Vertonghen (en zijn salaris) kunnen besteden.
0 0
Jeugd
Jan lekker daar laten. Als Benfica hem heeft zal Ajax geen echte interesse hebben gehad want voegt verder niets toe. Wat mij betreft is dat prima. Jan is over the hill, we moeten ambitieus zijn.
1 0
PierreHeno
Jan is gewoon een broodvoetballer en al dat geOH over ' ik zal terugkwren...en Ajax zit in mijn hart en meer van dat geblabla stelt dus helemaal niets voor. Jantje zal nooit een Frank Rijkaard worden. Liever nog even 3 seizoenen aftikken bij Benfica dan nog 1 seizoen vlammen bij Ajax. Door deze keuze geeft Jan hwt eigenlijk zelf al aan: ik ga voor het grote geld. En via Europese steun aan Portugal komt hij zo dus ook deels op de loonlijst van de NL belastingbetaler.
3 0
Hagmag
Haha, die Portugese taal op school is geen probleem voor zn kinderen.
Hij wilde ivm de kinderen weg uit Engeland. Het was mooi geweest. Jan, veel succes en plezier daar bij Benfica.
0 0
Meerkoet
Man man man Benfica ..... serieus?
1 0
noahdepoah
Ik gun Jan het beste maar had hem liever bij Ajax gezien. De cirkel rond maken. Echter blijf ik hoop houden dat hij dit seizoen nog samen met Eriksen terugkomt.
0 0
Santiago
Geef die hoop maar op want volgens Fabrizio Romano is Vertonghen naar Benfica afgerond. Eriksen is trouwens al helemaal onrealistisch.
0 0
jutter
Dan mag je aannemen dat er weinig andere opties voor Verthongen waren. Ik ben er zeker niet rouwig om dat hij niet terugkeert bij Ajax, wat overigens schijnbaar nooit echt in de planning heeft gezeten.. Bij de Spurs kon je de laatste tijd al zien dat hij aan slijtage onderhevig is. Jarenlang acteren in een zware competitie als de PL eist zijn tol bij vrijwel iedere speler, zeker als je in de nadagen van een carriere zit, zoals dus Vertonghen
0 0
Joseph
Jammer, had toch liever Vertonghen mee op trainingskamp dan Magallan..
1 0
Zuiderling
Eindelijk. Nu kan het gezeik hier over ook ophouden.
0 0
afcasven1995
Mooie club voor hem, maar voelt toch raar, Jantje bij Benfica.
0 0
diamanti
Prima club voor Jan. Ben blij dat Ajax hem niet genomen heeft, je moet niet koste wat het kost allemaal oud spelers proberen in te passen. Blind doet het fantastisch achterin
0 0
Web
Mooie club voor hem
Heel bijzonder dat Ajax hem niet wil hebben
Blind doorschuiven naar het jonge onervaren middenveld
Verthongen in het centrum, bovendien kan hij als stand in voor de linksback positie, waar het niet overhoud als Tagilafigo vertrek.
twee ervaren multifunctionele spelers Blind en Verthongen
Onbegrijpelijk
Jan pakt het zo weer op bij Ajax, heel anders dan dat risicoloos voetbal van Mourinho.
Kans laten liggen Ajax.
3 0
PierreHeno
Vind ik ook maar ik denk dat Jantje vooral wilde cashen en niet meer de ambitie heeft bij Ajax te komen voetballen waarschijnlijk omdat hij weet dat hij het hoge verwachtingspatroon niet zal kunnen waarmaken. Dan maar beter downhill je geld pakken bij Benfica.
0 0
Joseph
Helemaal mee eens, is gewoon een goede versterking van de selectie. Vertonghen is nog altijd beter dan Alvarez en Magallan, die gewoon te licht zijn voor Ajax, maar Jan is ook nog beter dan Schuurs. Blind kan moeiteloos doorgeschoven worden naar het middenveld met hem erbij, Martinez zal linksback worden.
Ik snap echter ook de kritiek over zijn positionering icm zijn snelheid, wat op hoger niveau een probleem zou kunnen worden, maar nooit in de eredivisie natuurlijk, die speelt hij nog steeds met 2 vingers in de neus. Ideaal zou een schot in de roos als Sanchez zijn, maar de praktijk leert dat dit voor verdedigers toch lastig is.
0 0
Ajax27
Eens, ik denk dat Ajax perfect met Blind en Vertonghen had kunnen werken. Ik denk echter dat Ajax wel een poging heeft gedaan maar dat Vertonghen zelf er gewoon helemaal niet op zit te wachten. Hij heeft in z'n professionele carriere maar 2 competities en 2 clubs (verhuur naar RKC niet meegeteld) gezien.

Ik denk gewoon dat ie nog even een paar avontuurtjes wil. Een jaartje Benfica, misschien nog een jaar in Italie, dan nog ff naar de MLS in Amerika en dan lekker terug naar z'n geliefde Nederland. Voetbalschoenen aan de wilgen en wellicht in wat voor functie dan ook terug naar Ajax. Maar als voetballer, nee, denk niet dat ie nog ooit hier zal spelen.

En geef 'm eens ongelijk, z'n beste dagen bij Ajax en Tottenham zijn achter de rug. Hij heeft een prachtige carriere gehad. Toch mooi als je de komende 3-4 jaar nog een paar buitenlandse avontuurtjes over de wereld mag meemaken. Als je daarna 36-38 is en stopt kan ie gewoon terugkijken op een geweldige carriere.
0 0
Web
Dan zit ik mis
Ik dacht dat Overmars geen belangstelling had in Verthongen
Dat hij dat in een interview gezegd zou hebben
0 0
7172AFCA7395
Ook oneens. De portugese competitie zou Jan wel eens
goed kunnen passen. Tempo ligt toch net ietsie lager daar.
0 0
Lazell
Niet eens. Naar mijn mening moeten backs altijd redelijk snel tot pijlsnel zijn. Blind en Vertonghen zijn zo traag als dik stront. Verder zie ik in Blind geen middenvelder. Mist de finesse van een Gravenberch, Eiting. Heeft altijd een seconde meer nodig. Dat is niet erg op de CV positie, maar op het middenveld moet je hele snelle denkers hebben in balbezit. Vertonghen op het middenveld moet je ook niet willen als Ajax zijnde.

Ik denk dat beide spelers in het huidige niveau van Ajax alleen centrale verdedigers kunnen zijn.
1 -1
Web
Temporiseren is wat anders dan een seconde te laat zijn
Schone had dit vermogen ook, wachten op aansluiting voor afspeel mogelijkheden, dat is ervaring wat hij heet, gogme
Frenkie heeft dat van nature, lies zelfs tegenstander happen, zodat je een meerderheid crieert
0 0
Lazell
Ik ken het verschil. Misschien zeg ik het ook niet helemaal goed.

Eiting en Frenkie zijn wat verfijnder in hun balbehandeling, waardoor ze de bal korter bij zich kunnen houden en een fractie langer kunnen uitstellen/temporiseren. Blind is ook geen vrachtwagen, maar mist dat korte wegdraaien ook. Heeft dus in de kleine ruimte meer tijd nodig aan de bal om de oplossing uit te voeren.

Heb het gevoel dat hij in de verdediging de bal krijgt, kijkt, denkt en passt en dan ben je op het middenveld altijd te laat. Frenkie/Eiting kijkt, denkt, krijgt de bal en passt.

Excuses als ik vaag ben met mijn uitleg :)
0 0
Web
Excuses is niet nodig, leuk toch over ons Ajax te discuseren
Verschillende inzichten hou je altijd
0 0
Schwalbino
'Heeft altijd een seconde meer nodig'. Dat noemen ze uitstellen. Hij wacht even om een medespeler de kans te geven een loopactie te maken of om de tegenstander te verleiden tot beweging. Een speler die dat kan denkt sneller dan de tegenstander.
0 0
Web
Precies gogme inzicht en de goede techniek voor
0 0
OdjePils
‘Finesse’ en toen Gravenberch en Eiting...daar was ik je kwijt
0 0
Lazell
Als je niet ziet dat Eiting en Gravenberch een verfijnde techniek/balbehandeling hebben (kort aannemen en wegdraaien), dan ben ik jou kwijt ;)
0 0
Web
Ik vind Verthongen en Blind ook geen back
Maar ze kunnen daar prima uit de voeten als het nodig is
Stand-in heb ik het over
Blind is het beste centraal achterin, maar als 6 is hij beter dan welke speler in deze selectie ook. Eiting kan daar beter worden, maar is het nog niet, en blessure gevoelig, zoveel onzekere factoren
Ook maar eens afwachten hoe Blind het jaar uit speelt?
Kent de club ook nog eens heel goed
Ik zeg dat je er kwa selectie beter van word
0 0
Gronkjaer
Kan hem geen ongelijk geven, prachtige keuze van Jan!
0 -1
Arie Vink
Helemaal niet verkeerd om daar je laatste jaren van je voetbalcarrière te voetballen. Leuke club! Inderdaad ook prachtige stad en heerlijk klimaat.
2 0
Toekomst1900
Mooi man, Ajax wilde hem niet hebben, Jantje kiest lekker voor Lissabon. Top stad, heerlijk weer, heerlijk leventje, top eten en nog lekker goed verdienen... wat wil je nog meer?
2 0
Sterretje73
Jij gelooft ook alles wat de media schrijft...wilde Jan echt zelf terug ? Lijkt me niet...
0 0
Santiago
Gebaseerd op? Het lijkt me raar dat je wel naar Benfica wil, maar niet naar Ajax.
0 0
hakkietjakkie
Waar had Jan moeten spelen dan?? Te traag voor linksback, is het ook niet op cvm en centraal achterin staat Daley al.
0 0
booya4afca
Centraal achterin, Blind doorschuiven naar ‘6’.
0 -1
Santiago
Of het een goed idee was voor Ajax daar heb ik het verder niet over. Het gaat me puur om de comment dat Jan niet terug zou willen.

Goed dan kan je het argument maken dat Jan zelf rekening houdt met de dingen die je aanhaalt, maar het is bij Benfica ook nog maar de vraag of hij tot spelen toekomt.
0 0
Toekomst1900
Volgens mij zeg ik dat toch niet? Overmars heeft in ieder geval aangegeven geen interesse te hebben, daar ga ik dan wel vanuit ja. Ik geef Vertonghen geen ongelijk, ongeacht of Ajax hem wel of niet zou willen!
0 0
Van Reenen
Heerlijke wijnen en onovertroffen heerlijke port.
0 0
DonShining
Hij speelt daar zelfs ook in het rood-wit
1 0