Tickets niet uitverkocht: 'Als dat niet kan, is de lol er wel vanaf'

BartVeenstra, 13-08-2020 om 07:25, 17541 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Nog niet zo lang geleden was het bij wedstrijden van Ajax dringen voor je plaatsje. Nu er voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis weer met een beperkt aantal toeschouwers gevoetbald mag worden, is er eigenlijk amper animo. Ook bij andere clubs is dit het geval. Het Algemeen Dagblad zoekt naar antwoorden.

Ook bij Feyenoord werden er minder tickets verkocht dan aangeboden. Een woordvoerder van de Rotterdamse club stelt echter dat de honger naar voetbal er zeker nog is. 'Dat concluderen we vooral uit het feit dat we richting de 30.000 seizoenkaarten gaan. Maar de situatie is nu zo dat mensen te maken hebben met beperkingen. Je kunt niet naast je vrienden lekker in het stadion zitten, er is de mondkapjesplicht, de extreme hitte en de schoolvakantie. Je moet wel heel graag voetbal willen zien op dit moment.'

Het Algemeen Dagblad zelf schrijft dat het coronavirus direct of indirect een reden is dat de flink gereduceerde capaciteit niet of nauwelijks wordt gehaald. 'Is het niet de angst voor een besmetting, dan zijn het wel de aan corona gekoppelde restricties die een stadionbezoek minder aantrekkelijk maken', aldus de de krant, die eraan toevoegt dat het op dit moment ook vakantie is en oefenwedstrijden normaal gesproken ook zelden volle tribunes trekken. 'In deze tropische omstandigheden komen de supporters bovendien niet bij een stadion uit voor een beetje verkoeling. Wie verplicht is om een uur voor de wedstrijd het toegewezen stoeltje te bezetten en nauwelijks nog te verlaten, vraagt haast om een zonnesteek.'

Matthijs Keuning, voorzitter van het Supporterscollectief Nederland, noemt het voetbal veelal een ontmoetingsplek van vrienden. 'Je gaat er vaak heen met je maten, om te kletsen, een biertje te drinken, samen te juichen en samen te balen. Dat kan alleen niet meer. En dat raakt in essentie waarvoor je naar het stadion gaat. Als dat niet kan, is de lol er wel af. Nu gaat het sportief nog nergens om. Maar waar het wel om gaat, is dat clubs uit deze periode hopelijk aanknopingspunten halen om voetbal niet alleen veilig, maar ook leuk te maken, want de competitiestart nadert alweer met rasse schreden.'

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van FC Utrecht? Zet dan in en krijg 8,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAjax
"Het Algemeen Dagblad zelf schrijft dat het coronavirus direct of indirect een reden is dat de flink gereduceerde capaciteit niet of nauwelijks wordt gehaald. 'Is het niet de angst voor een besmetting, dan zijn het wel de aan corona gekoppelde restricties die een stadionbezoek minder aantrekkelijk maken', aldus de de krant"

ik kan je garanderen dat het niet het coronavirus is die dit veroorzaakt, maar de overheid met als excuus een coronavirus dat jaarlijks rondgaat en onderdeel is van de seizoensgriep en op dit moment uberhaupt niet onder ons is.
Ook zal het gros van de mensen niet komen vanwege de maatregelen, mensen die bang zijn om besmet te worden zijn een zeldzaam fenomeen in mijn beleving.. al zijn er genoeg mensen doodsbang gemaakt door media en overheid voor een virus met 0,0 dodelijkheid.
1 -4
Ozymandias
Wat zijn er toch veel domme mensen die denken dat ze iets verstandigs te melden hebben.
3 -1
AFCAjax
inderdaad
1 0
rood-wit-hart
Ajax (en andere clubs) moet(en) wel gezien de richtlijnen vanuit de overheid, maar op deze manier is alle lol van een stadionbezoek er compleet vanaf natuurlijk. Vraag me echt af hoe dit zich gaat ontwikkelen. Werk zelf in de medische sector en het is echt maar de vraag of er (snel) een goed werkend en veilig vaccin zal zijn, voor hetzelfde geld duurt het nog jaren of komt het helemaal niet. Gaan we deze maatregelen dan tot in oneindigheid voortzetten met zijn allen?

In maart/april begreep ik het nog wel. Het virus en de gevolgen waren onbekend. Hoewel het zeker niet onderschat moet worden, krijg ik toch sterk het idee dat het nu allemaal wel erg overschat wordt. Ja, Covid 19 kan serieuze (dodelijke) gevolgen hebben en nee, het is geen opgevoerde griep. Maar neem een beetje afstand en bekijk de impact vs. de maatregelen, en ik vind het persoonlijk wel heel erg overtrokken.

Ca. 750K doden gelinkt aan Covid tot nu toe, wereldwijd. Aantal andere doodsoorzaken gemiddeld wereldwijd:

Zelfmoord; 800K
Luchtweginfecties (geen Covid); ruim 3.5 miljoen
Hart- en vaatziekten; kleine 18 miljoen
Of de griepgolf in een willekeurig jaar: tussen de 300K en 650K

Gekeken naar Nederland:
Covid 19 - 6.2K (bevestigd), maar per jaar ook bijv:

4.2K mensen door een accidentele val
Infecties van onderste luchtwegen (geen Covid), 3.9K
Beroerte, 9.2K
COPD, 6.8K.

Ja, ik snap dat niet alle bovenstaande doodsoorzaken besmettelijk zijn en Covid wel. Mondkapje dragen prima, zoveel mogelijk afstand houden waar mogelijk, prima. Maar wat is het einddoel? Gaan we wachten op een vaccin? En als dat niet komt, wat dan? Blijven we dan de economie en in mindere mate maatschappij stilleggen voor een relatief ongevaarlijk virus? De maatregelen staan m.i. al enige tijd niet meer in verhouding tot de evt. gevolgen van verdere verspreiding.
6 -6
ArthurG
Met de sterftecijfers heb je toch niet het hele beeld. De reden dat het relatief laag is gebleven is mede dat we zo'n beetje de hele economie stil hebben gelegd om te zorgen dat de ziekenhuis niet te overbelast raakten. Want een hoop mensen die niet sterven hebben toch een hoop zorg nodig van het ziekenhuis, en hoewel een ziekenhuis op korte termijn extra mensen kan verzorgen door dubbele en driedubbele diensten, is dit op lange termijn niet haalbaar.

Nu dan, als je de maatregelen te veel versoepelt of zelfs helemaal afschaft, vergroot je het risico op de welbekende tweede golf. En als dat echt erg gaat worden, dan zal de economie wéér op slot moeten. En dan zullen een hoop bedrijven die net die eerste lockdown hebben overleefd toch massaal kopje onder gaan. Nu alles opengooien is op korte termijn goed voor de economie, maar kan op lange termijn juist funest zijn. Het kan namelijk leiden tot een terugkeer naar de strengere maatregelen in de toekomst.
1 -1
Mokum430
coronashowtime
0 0
migilo
Het probleem lijkt mij niet zozeer de dodelijkheid van het virus, maar meer de overbelasting van het (zorg)systeem. Wereldwijd hebben we voldoende voorbeelden gezien van lijken op straat, lijken in koelwagens, IC patienten op de ziekenhuisgang, etc. En dan zie ik de problemen in de zorg nog los van een evt politie met 70% bezetting, voedseldistributie die spaak loopt, en zo kun je nog 20 scenarios bedenken.
Klopt, het valt allemaal wel mee in NL tot nu toe, maar je moet wel beseffen dat dit is dankzij de overgrote meerderheid die wel met gezond verstand wat afstand houdt van elkaar.
2 -4
ProfessorX
Je begin steeds meer te vermoeden ,dat ze er een win situatie uit willen halen , want onlangs werd er gevraagd aan de Jonge en Rutte hoeveel er gestorven zijn onlangs en hoeveel opnames IC bedden en het antwoord was 0 om 35 in een week op een bevolking van 17.000.000 !

Neemt niet weg dat het virus voor de zwakkere in de samenleving wel degelijk gevaarlijk is , maar wel voor mensen die al een of andere ziekte hebben .

Al om al het blijft een bizarre wereld .
2 0
sucre
Serieus een goed verhaal. De maatregelen staan (wereldwijd) niet in verhouding tot gevaar van dit virus. Hoe lang blijft de wereld in deze onzin geloven en zich naar de klote helpen? Medicijn is erger dan de kwaal!
4 -3
Ajax34
Je mag alleen binnen met de "Ajax app" (eigenlijk overheid app). Niet alleen je eigen privacy zover we die nog hadden is dan helemaal weg , maar ook die van de familie kennissen en vrienden die in je telefoon staan, Daar zit niemand op te wachten. En dan heb ik het nog niet eens over de sfeer ed. Dan maar niet. Thuis mogen we nu nog redelijk doen en laten we willen (feesten mag weer niet).
3 -1
trainerdv
De lol is er sowieso tijdelijk wel even af.. Ik sta achter de maatregelen, maar kut met peren is het wel.
1 -4
RJB1979
Wat oo niet helpt is dat ik heb gehoord dat mensen anderhalf uur v0or aanvang op hun plek moeten zitten.
0 0
Koekepeer
Nee dat is wel een beetje jammer inderdaad. In mijn eentje is een uurtje best lang, Ik denk er aan een boek mee te nemen, en dat verbaast me zelf ook wel een beetje
3 0
RJB1979
Had je gezegd dat je met een boek naar de ArenA zou gaan een jaar geleden had men je voor gek verklaard idd. :D
2 0
Wardin25
Als ik met Ajax Life card een kaartje kon halen was ik wel even gegaan. Toch nieuwsgierig hoe de ervaring zou zijn.
0 0
FSideMaluku
Ik heb sowieso iets van "een voor allen en allen voor een", dus met zo weinig publiek ben ik er geen voorstander van. Maar met alle regels en met dit weer heb ik helemaal zoiets van geef mijn portie maar aan Fikkie.
1 0
Mocrodammerr
ik reed vanochtend langs de arena, dak was voor 3 kwart dicht. ik wens ze veel plezier in de hete arena
1 0
Bjorn
Competitiewedstrijden raken wel ''vol'', maar dat er weinig animo is voor oefenpoties met deze temperatuur (mondkapje, regeltjes) om in een stadion te zitten dat voor 10% gevuld mag worden is wel begrijpelijk.
0 0
Weswess
Op dit moment kijk ik liever thuis naar onze godenzonen, gekkigheid allemaal.
1 0
SpursAjax
Het is ook echt kansloos. Ik mag dus met mijn 4 maten wel in de auto naar de Arena rijden, maar als we in het stadion zitten dan moeten we 5 stoeltjes uit elkaar.. En zelfs als ik met een familie lid zou gaan moet je uit elkaar zitten... Nou dan is de lol er inderdaad af.
7 0
mgtow
Heb je het nieuws niet gevolgd? We hebben logica en gezond verstand afgeschaft. Graag alleen primair emotioneel reageren zodat ook de minderen van geest zich welkom voelen. Dank. :-)
7 -5
Koekepeer
Meh (aan je verzoek voldaan)
0 0
Gouda
Hij zegt toch dat de lol er vanaf is op deze manier? Waarom zou hij het nieuws omtrent corona niet volgen of niet serieus nemen? Je kunt er toch gewoon balen dat we nu op deze manier in onze JCA het voetbal moeten beleven? Ik ben me ook bewust van de risico's en wilde in eerste instantie met m'n kids gaan. Toen ik las dat je zelfs als gezinsleden uit elkaar moet gaan zitten, heb ik er voor gekozen kozen om niet te gaan. Dan is de lol er snel af.
3 0
sucre
Ik geloof dat je het cynisme in de opmerking van mgtow niet snapt...? Gekke bullshit om dat virus.
2 0