VI: 'Ajax grotendeels verantwoordelijk voor coëfficiëntenopmars'

ThijsZwagerman, 12-08-2020 om 19:20, 10799 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Nederland heeft het voetbalseizoen afgesloten als tiende op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Voetbal International berekende dat Ajax daar in de afgelopen vijf jaar namens Nederland verreweg het grootste aandeel in heeft gehad. 

De UEFA-coëfficiëntenlijst wordt jaarlijks berekend aan de hand van de prestaties van clubs uit hetzelfde land, gerekend over de afgelopen vijf jaar. In deze periode bereikte Ajax onder toenmalig trainer Peter Bosz de Europa League-finale, waarna onder Erik ten Hag in het seizoen 2018/2019 de halve finale van de Champions League werd bereikt. 

Met name vanwege deze prestaties is Ajax voor maar liefst 43,9 procent van het huidige Nederlandse coëfficiënt verantwoordelijk. Na Ajax zijn PSV en AZ de ploegen die het meest hebben bijgedragen aan de huidige tiende plaats op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Respectievelijk is het aandeel van deze ploegen 23 en 15,7 procent. Feyenoord is verantwoordelijk voor 10,3 procent van het Nederlandse coëfficiënt. 

Denk jij dat Ajax twee doelpunten maakt tegen FC Utrecht? Zet in en krijg 3,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Stroeve
Ik zal het nog maar een keer zeggen. Zonder sterk PSV, AZ en Feyenoord worden wij niet het Juve of Bayern van Nederland, maar het Celtic van Nederland. Ieder jaar kampioen, ieder jaar uitgeschakeld in de voorronde. Wij hebben sterke concurrentie nodig om aan te kunnen haken bij de Europese top.
0 0
Ferd
Wat gaat VI morgen melden? Dat water nat is?
0 0
NotForSale
Eenhoorn en co. lezen jullie mee?
1 0
Adam24
En dan te bedenken dat je 1 rampseizoen helemaal niet heb meegedaan...
0 0
milan-jantje
Kunnen de percentages .gedrukt worden op extra dik papier en ingelijst worden in een goud omranden lijst. En dan naar Alkmaar verstuurd worden briefje erop bedankt voor de vieze spelletjes wie heeft nu het meeste recht.
2 0
JanBiesbos
Uiteraard WZAWZDB!!!
0 0
RuffRhythim
Dat mocht verdomme wel eens een keer in het openbaar vermeld worden ja !
0 0
Redrum
Met hulp van Feyenoord hebben AZ en PSV samen toch net even iets meer bijgedragen dan Ajax. Dit is absoluut een team effort geweest. Alleen dan zo'n team effort waarbij één iemand al het belangrijke werk doet en de rest een kleine bijdrage levert waardoor het in totaal een succesvol project is. In Nederland is het al heel lang Ajax tegen de rest. In Europa is het alleen Ajax en de rest doet voor spek en bonen mee. Vooral de supporters van Feyenoord zouden een flink toontje lager moeten zingen. Het is werkelijk beschamend wat die al jarenlang in Europa laten zien. Als ze al meedoen liggen ze er praktisch altijd in de groepsfase uit. AZ heeft het wat dat betreft duidelijk gewoon beter gedaan dan Feyenoord.
4 -1
Van Reenen
En ze laten een spoor van vernielingen achter!
1 0
mgtow
Van die groepsprojecten op school/opleiding waarbij je de enige bent die iets uitvoert. De rest doet misschien nog wel iets maar wel compleet verkeerd of niet nuttig.

Ik heb er nog trauma's van.
2 -1
Redrum
Precies ja. Zo voelt het behalen van dit direct CL-ticket in 2021 ook een beetje. We hebben het zogenaamd met zijn allen gedaan, maar we weten wel beter.
1 0
3*stars*3
Percentage van die andere clubs bij elkaar, iets maar een klein beetje hoger dan Ajax.
Die gasten en hun fans moeten zich echt schamen.
Dagelijks haten op Ajax maar het gewoon vertikken om Ajax de credits te geven.
En laten we niet beginnen over percentage van lachertje Fey.
Geen wonder dat die als kampioen in de 4e pot kwamen en nog steeds geen reet toevoegen aan de punten voor NL.
4 0
Redrum
In de competitie doen ze er alles aan om Ajax van de titel af te houden met zijn allen, maar wel lekker profiteren van de punten die wij binnenslepen voor Nederland. Om daar vervolgens dan natuurlijk weer helemaal niets mee te doen.
4 0
Babayaka
Kijk dat is op zich geen probleem clubs moeten op een sterkst tegen ajax spelen, daar wordt ons cluppie alleen maar beter van, maar wat me tegenvalt is wel, dat in een situatie als die van het afgebroken seizoen, er niet wat makkelijker akkoord word gegaan met ajax direkt in cl, en dat een az dan zo tegen strubbelt.
en dat dan de journalisten en anaal listen ook nog beweren dat ajax hetzelfde gedaan zou hebben.
1 -1
Stroeve
Wat stel je voor dan? Dat Ajax bij aanvang van de competitie alvast wordt uitgeroepen tot kampioen? Of dat alle clubs met het tweede aantreden als Ajax op bezoek komt?
1 0
3*stars*3
Dat maakt Ajax ook altijd de terechte kampioen.
Dat groot deel van NL destijds ging juichen omdat Ajax het liet liggen zegt genoeg toch?
Niet omdat PSV die titel heeft gepakt maar vooral omdat Ajax het niet is geworden.

En dat zegt genoeg en daarom hoop ik nu dat Ajax zo’n reeks gaat neerzetten zoals Bayern of Juve.
Dan maar een saaie competitie.
Laat de rest het maar leuk en spannend maken voor plek 2 en degradatiezone.
3 0
Redrum
Mee eens, ik heb helemaal geen behoefte aan een spannende competitie. Laat ons maar elk jaar met ruime afstand kampioen worden. Laten we die spanning maar bewaren voor de Champions League. Tijd dat ze bij Ajax beseffen dat ze in de eredivisie altijd scherp moeten zijn, dan spelen ze iedereen van de mat. Helaas maken ze het nu nog te vaak spannend of geven ze zelfs de titel weg omdat ze niet dezelfde felheid en passie opbrengen als de tegenstanders. Tegenstanders voor wie de wedstrijd Ajax de absolute wedstrijd van het jaar is.
4 0
ajaxxcied4life
Exact. Om een of andere reden raakt altijd weer ergens de klad erin en gaat vrijwel geen enkele eredivisiecampagne gewoon smooth. Het wordt absoluut tijd dat Ajax a la psg eens gewoon vanaf dag 1 bovenaan staat en die positie niet meer afstaat tot de schaal binnen is.
0 0
mgtow
We waren eerst de aldi/action en nu zijn we een soort sociale dienst geworden. We keren indirect geld en jeugdspelers uit.
3 0
Redrum
Ja we delen onze afdankertjes haast gratis uit aan arme clubs in Nederland. Soms mogen ze ze ook gewoon een jaartje lenen. We krijgen er echter nooit iets voor terug. In die zin zijn we inderdaad een soort sociale dienst.
2 0
3*stars*3
Haha mooi omschreven! ;-)
1 0
Duif63
Goh wat een conclusie
0 0
TontoKarnaggel
Nou nou, zo leer je nog eens wat....misschien wil vi ook eens onderzoeken of het afgelopen week warmer was dan de week van 4 tot 11 januari, zijn toch vraagstukken waar mensen antwoord op willen...
2 -2
michel76
Nee echt VI. Dat menen jullie toch niet. Geweldig staaltje journalistiek hoor. Om zo'n bericht te schrijven hoeft je niet voor geleerd te hebben als je Ajax de laatste jaren gevolgt hebt.
2 -1
Kuningast
En daarom moet az zich helemaal diep schamen voor die rattenstreek van ze!
5 0
mgtow
Zonder Ajax waren we nu hooguit niveautje Noorwegen maar misschien ook wel Bosnië/Luxemburg (hoewel Mostar en Differdange beiden fc Utrecht kansloos weggezet hebben) .

Werk aan de winkel voor de rest. Kappen met geld weggooien aan rare transferconstructies en waardeloos huurspul maar vooral vol inzetten op de jeugd en daaromheen echte leiders neerzetten die de jonkies kan begeleiden. Dan kan er eindelijk een beetje poen de eredivisie in geschept. Dit wordt hun laatste kans. Doen ze er niks mee gaat Ajax zo rond 2025 meedoen met Super League en verzuipt de rest. Simpel zat..
0 -1
036AFCA97
Oh, echt joh?!
3 -1
Gabri411
Hou op met me hoor
1 -1
mgtow
Je meent het!
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Rot op echt?!
1 -1
mgtow
Je maakt een grapje? Toch? Zeg me dat je een grapje maakt!? Toe nou!?
0 -1