Koppers: 'Iets doen bij Ajax goed richting de toekomst'

ThijsZwagerman, 12-08-2020 om 16:35, 2993 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Dico Koppers gaat in de komende periode binnen de jeugdopleiding van Ajax ervaren of het trainerschap iets voor hem is. De 28-jarige linkspoot besloot recent vrij onverwachts een punt achter zijn profcarrière te zetten en gaat binnenkort aan de slag binnen de Ajax-opleiding. 

In gesprek met Voetbal International gaat Koppers in op zijn keuze om op 28-jarige leeftijd zijn profloopbaan te beëindigen. ‘Voor sommigen zal mijn beslissing als een verrassing zijn gekomen, maar voor mij niet’, stelt de oud-Ajacied. Door blessureleed werd het contract van Koppers bij Almere City niet verlengd en meetrainen bij andere profclubs zag hij niet zitten. ‘Je kan dan een paar weken aan het lijntje worden gehouden en vervolgens een aanbod krijgen dat niet toereikend is. Daardoor leek het me beter om maatschappelijk stappen te ondernemen.’

Detlef Le Grand, trainer van de zaterdagamateurs van Ajax, benaderde Koppers vervolgens om bij het amateurelftal van de Amsterdammers te komen spelen. ‘Eerst twijfelde ik, want de Derde Divisie is wel een flinke stap terug. Maar toen besefte ik dat het in combinatie met iets bij de club wel goed zou zijn richting de toekomst.’

Een functie binnen de jeugdopleiding van Ajax kon vervolgens snel geregeld worden. ‘Toevallig kwam ik Corné Groenendijk van de Ajax Coaching Academy tegen en met hem raakte ik aan de praat. Hij vertelde dat Ajax als club enorm groeit en veel afdelingen heeft waarin ook oud-spelers betrokken worden. Zij kennen de club en de Ajax-filosofie. Ik mag bij de afdelingen rondkijken om te zien wat mij leuk lijkt en ik ga beginnen met de trainerscursus UEFA-C, zodat ik ook bij een jeugdelftal kan meelopen.’ Daarnaast gaat Koppers beginnen aan een HBO-opleiding Business & Innovation. 

Denk jij dat Ajax, net als afgelopen seizoen, met 4-0 wint van FC Utrecht? Zet in en krijg 13,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Intelligente vent met een gezonde zelfreflectie. Als je je beperkingen onderkent zal je een gelukkige toekomst tegemoet gaan en ver kunnen reiken.
Succes Dico! ... 1!
0 0
Kingoffdatoilet
Lekker op een wat lager niveau ballen en focussen op de toekomst. Niks mis mee
0 0
ghouleseddik
Toch maar mooi met Ajax 1 op Old Trafford gewonnen die Dico.
3 0