Ajax schrijft nieuwe spelers in voor Youth League

BvdPloeg, 12-08-2020 om 15:00, 7662 views, UEFA |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax O19 (O18 op nationaal niveau) hervat op 18 augustus in Nyon de Youth League en daarvoor hebben de Amsterdammers flink wat nieuwe namen ingeschreven. Wie er uiteindelijk meegaan naar Zwitserland, is nog onduidelijk.

Ten opzichte van de selectie die na de winterstop bij de UEFA werd ingediend, staan er alleen onder de lat al twee nieuwe jongens bij. Issam El Maach en Harm Dieker zijn vertrokken en worden vervangen door Charlie Setford en Sten Kremers. Achterin kan coach John Heitinga geen beroep meer doen op Sergino Dest en Jurriën Timber, die bij Ajax 1 zitten. Ook de vertrokken Filip Frei en de geblesseerde Anass Salah-Eddine ontbreken. Olivier Aertssen en Mateja Milovanovic zien hun naam daarom wel terug.

Jeugdvolgers hoeven in het knockouttoernooi in Nyon ook niet te rekenen op onder meer Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch en Victor Jensen. Ook de vertrokken Damjan Dostanic, Joshua Pynadath en Nicolas Kühn zijn van de lijst gehaald. Jongens zoals Naci Ünüvar, Kenneth Taylor, Sontje Hansen en Brian Brobbey staan wel ingeschreven, maar de vraag is nog of zij inderdaad naar Zwitserland gaan. Ajax 1 heeft tijdens de Youth League een trainingskamp belegd in Oostenrijk en al deze spelers zijn ook in beeld bij coach Erik ten Hag.

Als Ajax op 18 augustus de kwartfinale in Nyon wint van Midtjylland, dan staat op zaterdag 22 augustus de halve finale gepland. De finale wordt gespeeld op dinsdag 25 augustus. Voor de eerste wedstrijd kan Heitinga overigens ook een streep zetten door Enric Llansana. De middenvelder is door drie gele kaarten geschorst voor het duel met Midtjylland. 

LEES OOK: Ajax wil de Youth League winnen, maar met wie?

Ingeschreven spelers Ajax O19 voor Youth League

Sten Kremers
Charlie Setford
Daan Reiziger
Calvin Raatsie

Nordin Musampa
Olivier Aertssen
Mateja Milovanovic
Julius Dirksen
Steven van der Sloot
Devyne Rensch
Youri Baas
Neraysho Kasanwirjo
Rio Hillen
Eja Dakriet
Liam Van Gelderen
Terrence Douglas

Youri Regeer
Donny Warmerdam
Julian Brandes
Max De Waal
Enric Llansana
Kristian Hlynsson
Naci Ünüvar
Gibson Yah
Alen Karahasanovic
Kenneth Taylor
Kian Fitz-Jim
Jenno Campagne
Quinten Timber

Gabriel Misehouy
Tunahan Tasci
Joël Ideho
Brian Brobbey
Eskild Dall
Christian Rasmussen
Sontje Hansen
Amourrichio Van Axel Dongen
Rafael Sarfo
Jaymillio Pinas
Ar'Jany Martha

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DUDE92
Als ze er echt vol voor willen gaan kan je een heel mooi elftal neerzetten, met Ünüvar, Brobbey, Hansen, Regeer, Q.Timber, Taylor, Douglas (jammer van Salah-Eddine), Kasanwirjo, Rensch, V.Gelderen en Reiziger/Raatsie.

Ik zou echter toch verwachten dat zo'n beetje de helft van die namen mee gaan op trainingskamp met het eerste, maar dan zijn er wel andere interessante namen die overblijven waar ik zeer benieuwd naar ben. Youth League eindoverwinning zit er dan alleen niet in ben ik bang.
2 0
AFCA-pride
Moeilijke afweging voor Taylor / Unuvar / Hansen / Brobbey. Hele week trainingskamp met 1 is ook heel leerzaam. Afstand Nyon, Zwitserland naar Oostenrijk valt ook tegen om even te pendelen, zo’n 600 km...
Wel is de selectie zonder deze jongens (nog) niet goed genoeg om ver te komen. Te jeugdig.
0 0
Ajax27
Dat is geen afweging voor hen. De club zal bepalen waar zij zullen starten. Als ik de club zou zijn zou ik ze het toernooi laten spelen. Mooi voor de ervaring en dan kunnen ze zich internationaal meten met leeftijdsgenoten. Daarna zal het merendeel, al dan niet allemaal toch starten bij JA.
0 0
Joseph
Trainingskamp voor Unuvar, Brobbey en Hansen lijkt me minder belangrijk dan een Europees toernooi waar voor Ajax status is te halen als jeugdopleiding. Lijkt me voor die jongens ook leuker dan op de bank zitten bij Ajax 1.

Van Taylor begrijp ik dat hij dicht tegen de selectie van het eerste aan zit, ik kan me voorstellen dat je die misschien wel meeneemt.
1 0
wolterx
Mooi dat Misehouy al ingeschreven is, spreekt vertrouwen uit. Is net 15 geworden deze zomer en is enige uit 2005 uit die lijst. Echt een heel groot talent
3 0
RayJordaan
Misschien veel te vroeg om zoiets te constateren maar ik heb Hlynsson 1 keer zien spelen via een live stream, maar ik zag meteen al dat die jongen alles in zich heeft om een sensatie te worden. Z’n motoriek, aanname, lichtvoetigheid, techniek etc, heerlijke speler
1 -1
wolterx
Vond hem bij IJsland o17 niet uitblinken maar ging ook lastig in zo'n betonelftal. Halverwege moest hij haast wel last van zijn nek krijgen van alle lange ballen die de verdedigers speelde. Maar hij debuteerde met 15 voor zijn vorige ploeg en hij zou afgelopen zomer enorme indruk hebben gemaakt in een oefenwedstrijd. Ben ook heel benieuwd naar hem.
2 0
Saanchez
Ondanks de afwezigen is dat nog altijd een selectie vol talent! Ik denk niet dat Eskild Dall meteen basis zal staan maar misschien kunnen we alvast een glimp ontvangen van zijn talent.
0 0