Clubs kijken met zorgen naar interlandperiode

GinoHaverkamp, 12-08-2020 om 14:30, 2495 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De interlandperiodes gedurende het seizoen 2020/21 zorgen voor hoofdbrekens bij voetballers, voetbalclubs en voetbalbonden. Spelers reizen dan de hele wereld over en kunnen terechtkomen in gebieden waar 'code oranje' geldt.

Als voor een land 'code oranje' geldt, raadt het Ministerie van Buitenlandse zaken Nederlanders aan alleen daarnaartoe te reizen als het noodzakelijk is. Vanwege de coronasituatie in dat soort landen wordt een bezoek niet als veilig beschouwd. Het kabinet wil reizigers die uit 'oranje' gebieden komen een verplichte quarantaineperiode opleggen.

Dat zou extra risico's met zich mee kunnen brengen voor het spelen van interlands en dus ook voor hoofdbrekens zorgen bij de clubs en bonden, zo schrijft het Algemeen Dagblad. In de eerste week van september vinden er een tweetal Oranje-interlands plaatst en de week daarop begint de Eredivisie aan het nieuwe seizoen.

Jong Oranje naar risicogebied

Het Nederlands elftal speelt thuis echter tegen Polen en Italië en zodoende worden de risico's voor die wedstrijden laag geacht. Jong Oranje speelt op 4 september echter een uitwedstrijd in en tegen Wit-Rusland, een land waar 'code oranje' voor geldt.

'Spelers komen tijdens de wedstrijden van hun land mogelijk in contact met collega's die uit zogeheten oranje gebieden komen, interlands vinden mogelijk plaats in deze gebieden en dus wordt het testen, testen en nog eens testen. Formeel geldt straks mogelijk zelfs een verplichting om veertien dagen in quarantaine te gaan, op het moment dat een oranje gebied is aangedaan', schrijft het AD.

KNVB overlegt met overheid

De KNVB werkt hard aan het faciliteren van clubs die hun spelers moeten afstaan voor interlands begin september. 'Omdat iedereen wel aanvoelt dat het afzeggingen zal regenen als dat niet gebeurt. Er is overleg met de overheid en alle instanties die erover gaan, bevestigen betrokkenen.'

Verwacht wordt dat spelers geen risico's willen lopen, waardoor ze de start van de competitie kunnen missen. 'Een zegsman van de bond kon gisteren nog geen duidelijkheid verschaffen over de stand van zaken, maar begreep de geschetste problematiek. Wellicht moeten de internationals in een soort van bubbel blijven, waarmee de kans dat ze het coronavirus kunnen oplopen zoveel mogelijk wordt beperkt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAjax
waarom geld er in hemelsnaam code oranje voor wit-rusland?
1 0
Kingoffdatoilet
Belachelijk om dit door te laten gaan. Helemaal die in wit - rusland.
0 -1
Duif63
Dat interlandvoetbal is zo belachelijk, dient echt geen enkel doel. Overbelasting, nu weer een zeer grote kans op Corona besmettingen, clubs en supporters zijn de dupe. Het zal wel ijdele hoop zijn maar ik hoop dat al het interlandvoetbal voor komend seizoen er alsnog uitgaat.
1 -1
Bapinho
Snap sowieso al die oefen interlnds nooit, schema's zijn al jarenlang overvol en dan gooien ze ook nog die oefeninterlands ertussen door steeds
1 0
trainerdv
Vooral jeugdvoetbal lijkt me compleet onzinnig deze periode. Met het jong team naar Wit-Rusland. Man-man wat een waanzin zou dat zijn.
2 -1
AFCAjax
hoezo is dat waanzin? in wit-rusland is vrij weinig aan de hand, behalve het westen dat lukashenko af wilt zetten om hun pion op de plek te zetten, omdat lukashenko niet de miljoenen/miljard geaccepteerd heeft met de voorwaarde dat ze italiaanse maatregelen nemen ondanks dat er daar helemaal niks aan de hand is (er is nergens wat aan de hand overigens, buiten het gedrag van overheden).

Al zullen ze daar ongetwijfeld code oranje op hebben gezet, wat dat betreft is het praktisch voor ons niet zo handig omdat onze overlords die spelers dan verplichten zichzelf thuis op te sluiten.
1 -1
MK77
Hmm nou de drie wit russen die ik ken bevestigen wel wat er over het algemeen geschreven wordt. Wat zijn jouw bronnen?
0 -1
AFCAjax
wit-russen die een kennis van mij kent, wie zelf ook zo nu en dan in wit rusland komt.

wat betreft die miljoenen en de druk die word uitgeoefend om mee te doen in de wereldwijde neppandemie.
https://eng.belta.by/president/view/belarus-president-unwilling-to-accept-additional-terms-to-get-foreign-loans-131164-2020/
1 0
Ozymandias
Ik had gehoopt dat ze alle interlands van dit jaar (inclusief het EK van 2020) gewoon uit de kalender zouden schrappen (en het EK ook niet naar 2021 zou verzetten).
0 0
MK77
Dit zijn toch oefeninterlands? gewoon niet doen of alleen feyenoordspelers sturen die zijn tegen die tijd toch al immuun
3 0
JariJari
Alle Feyenoord supporters blij want die huilen altijd als er Ajacieden geselecteerd worden (dus altijd).
0 0