Traoré: 'Dat is echt een typisch antwoord voor Klaas-Jan'

GinoHaverkamp, 12-08-2020 om 13:35, 11437 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Lassina Traoré zegt veel te hebben aan zijn collega-spits Klaas-Jan Huntelaar. De twee concurreren met elkaar om de spitspositie bij Ajax, maar zijn er niet vies van elkaar te helpen waar nodig. Traoré gaat in gesprek met Ajax.nl dieper in op zijn band met Huntelaar, die vandaag (woensdag) zijn 37e verjaardag viert.

Vanaf het eerste moment dat Traoré in Amsterdam was als speler van Ajax, begin 2019, kon hij het al goed vinden met Huntelaar. 'Op mijn eerste dag zat ik meteen met Klaas-Jan aan de lunchtafel', herinnert hij zich. 'Hij was alleen maar grappen aan het maken, dus ik voelde me snel op mijn gemak bij hem. Vanaf dat moment kan ik altijd bij hem terecht. Of het nou om voetbal gaat of om privédingen.'

Voor Traoré is het een droom om met Huntelaar, die in zijn carrière in de Europese top heeft gespeeld, samen te spelen. 'Als kleine jongen in Afrika had ik het nooit voor mogelijk gehouden dat ik later met Klaas Jan op het veld zou staan', vertelt de jonge Burkinees. 'Ik leer veel van hem. Na de training komt hij vaak naar me toe om het over mijn spel te hebben en hoe ik mezelf kan verbeteren. Klaas Jan is een direct persoon, recht voor zijn raap. Hij zegt weleens dingen die ik niet leuk vind om te horen. Uiteindelijk doet hij het om mij beter te maken.'

'Ik vroeg hem laatst of hij niet nog in China of de VS zou willen voetballen'

'Concurrentie heb ik nooit gevoeld', benadrukt de negentienjarige centrumaanvaller. 'Als ik in de basiself start, bespreken we samen hoe ik het moet aanpakken, wat de beste strategie is. Ik zou hem eerder een leraar noemen. Hij pusht me tot het uiterste, dat doet hij bij zichzelf ook.' Volgens Traoré is zijn ervaren collega een harde werker met veel passie voor het voetbal, iets wat ook terugkomt in zijn carrièrekeuzes. 'Ik vroeg hem laatst of hij een niet nog een jaar in China of de VS zou willen voetballen. Nee, ik heb zat geld, ik blijf lekker hier. Dat is echt een typisch antwoord voor Klaas Jan. Ajax is zijn club.'

Denk jij dat Mbappé de laatste goal maakt tijdens Atalanta - PSG? Zet in en krijg 4,60 keer je inzet terug!

Scoor je WZAWZDB-zonnebril tijdens de hittegolf!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kingoffdatoilet
Goed zo Klaas, leer die jongens ook naast voetbal dingen.
0 0
ajaxxcied4life
Mooie vent die Traoré. Hopelijk gaan we nog veel van hem horen.
0 0
Maxwell_5
De Hunter is zo slecht nog niet.
4 0
Ajax27
Geweldig voorbeeld! Klaas-Jan is gewoon een pure genieter van het spelletje. Het lijkt me ook geweldig om als 'oud-gediende' te zien dat de plek waar je bent groot geworden nu nog steeds ieder jaar weer nieuwe talenten voort brengt. Daar wil je zo lang mogelijk blijven zitten.
6 0
Ozymandias
Ik denk dat Huntelaar een fantastische spitsentrainer kan worden. Zijn positionering in en rondom de zestien is (samen met zijn koelbloedigheid) altijd zijn grootste kracht geweest en dat is iets wat op talentvolle spitsen over te brengen is.
9 0
JariHeijden
Ik hoop ook echt dat Huntelaar na zijn voetbalcarrière die rol gaat worden. Zou fantastisch zijn. Spitsentrainer voor de verschillende leeftijdsgroepen t/m het eerste.
2 0
Benleiden
Huntelaar wordt geen spitsentrainer denk ik, daar is hij te goed voor. Ik zie meer een trainer/manager of sportief directeur in hem.

Hij moet hoe dan ook voor de club behouden blijven worden, maar dat gaat ook gebeuren. Voorlopig is hij nog zo fit dat hij makkelijk tot z’n 40ste door kan gaan heb ik het idee.
3 0
glob
Kjh is gewoon een lekkere nuchtere Achterhoeker die straks met de jeugd van Ajax aan de slag gaat.
1 0
AFCAMM
Ik denk dat Ajax gewoon zijn ‘thuis’ is geworden in de loop der jaren. Mooi dat nieuwe spelers ook zo open verwelkomd worden. Klaas-Jan is een baas. Hopelijk kan Traoré nog vee van hem leren. Aan zijn wil of inspanning ligt het in ieder geval niet.
6 0
MaximilianRosse
Klaas Jan held!
11 0
Schip
Mooi, goeie houding en interactie hebben deze gasten.
13 0