'Bakker was erg speels bij Ajax, nu is hij anders'

BartVeenstra, 12-08-2020 om 07:35, 7238 views, De Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mitchel Bakker heeft in het huidige seizoen - dat inmiddels al een jaar bezig is - flinke stappen voorwaarts gemaakt. Dat stelt zijn vader Edwin Bakker tegenover de Volkskrant. Het speelse bij de linksback is eraf, zo zegt zijn vader.

Bakker speelde negen jaar in de jeugd van Ajax, maakte ook minuten in Ajax 1, maar uiteindelijk vertrok hij naar Paris Saint-Germain. 'Er is geen betere leerschool dan Ajax', geeft zijn vader aan. Toch heeft de transfer niet verkeerd uitgepakt. 'Hij was nog erg speels bij Ajax. Hij deed wat in hem opkwam. Nu is hij anders. Hij voert zo goed mogelijk uit wat trainer Tuchel hem vraagt. De trainer moet op hem kunnen vertrouwen.'

Vanwege een blessure van Juan Bernat kreeg Bakker in de afgelopen twee bekerfinales van Paris Saint-Germain een plek in de basiself. Zijn vader zegt 'supertrots' te zijn. 'Een week eerder in de andere bekerfinale speelde Mitchell beter, maar toen was de tegenstand minder met Saint-Etienne', aldus Bakker senior. Inmiddels is Bernat weer fit. 'Ik verwacht daarom niet dat Mitchel speelt tegen Atalanta', doelt vader Bakker op de Champions League-wedstrijd van woensdagavond tussen Atalanta Bergamo en Paris Saint-Germain.

Denk jij dat Paris Saint-Germain met 0-2 wint van Atalanta? Zet dan in en krijg 11 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Naast Neymar lijkt iedereen volwassen.
0 0
MPAjax
hij was niet speels, hij had het voetballende vermogen van een deur
0 -2
Ozymandias
Bakker heeft (en had) een behoorlijk voetballend vermogen voor een back. Zijn zwakte was dat hij als hij de bal op de eigen helft (in de opbouw) kreeg hij vreemde dingen probeerde in plaats van het spel simpel te houden.
0 0
Lazell
Ik lees zulke omerkingen altijd met een korreltje zout. Hij ging op zijn 17e weg en is nu 20. Natuurlijk is hij volwassener en minder speels dan van pakweg van zijn 10e tot 17e.
1 0
Ajax27
Precies dit... logisch dat iemand van 17 minder serieus is dan iemand van 20. Precies hetzelfde als... ik ben fysiek enorm gegroeid in Engeland. Ja... als je hier iedere dag na de training nog een uur in het krachthonk gaat staat en je voeding erop aanpast kun je hier ook enorm groeien van je 18e tot je 20e.
0 0
Pauw
Dat en als hij in Ajax 1 had gespeeld waren z’n fratsen zeer waarschijnlijk ook veel minder geworden. Denk dat t niets met PSG te maken heeftz
0 0
OuweDibbes
oke.. dus nog 1 jaartje wachten en dan pas in de verkoop inplaats van nu omdat ie minder speels is?
0 0