Ajax Vrouwen openen met ruime nederlaag tegen AC Milan

JesseTH, 11-08-2020 om 17:05, 5583 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De Ajax Vrouwen zijn de voorbereiding op het seizoen 2020/2021 op z'n zachtst gezegd niet goed begonnen, zo valt te lezen op Ajax.nl. Het Italiaanse AC Milan kwam op bezoek in Amsterdam en dat leverde een fikse oefennederlaag op: 0-5.

Het meest positieve aspect van het duel was de rentree van Stefanie van der Gragt. Zij speelde de afgelopen twee seizoenen bij FC Barcelona en keerde recent terug naar Ajax. Tegen de club uit Milaan maakte de centrale verdediger weer haar eerste minuten. Wat volgde, was een lesje effectiviteit.

Al binnen twintig minuten stond de ploeg van trainer Danny Schenkel met 0-2 achter. Na vijf minuten bleek een afstandsschot keepster Lize Kop te machtig, terwijl even later hetzelfde gebeurde. De keeper werd opnieuw verrast van afstand. AC Milan bleef hierna op de counter loeren, terwijl Ajax het meeste balbezit had.

Na rust gingen de Amsterdammers op zoek naar de aansluitingstreffer, maar die kwam er niet. Pogingen gingen over het doel van AC Milan, terwijl de opponent wel weer scherp bleek. In het restant van de wedstrijd liepen de Italianen uit naar een 0-5 zege.

Opstelling Ajax eerste helft:

Kop, Van Diemen, Van der Gragt, De Sanders, Verhoeve
Van den Heuvel, Zeeman, Van den Bighelaar, Van Gool (De Vette), Van de Velde, Lewerissa.

Opstelling Ajax tweede helft:

Dinkla, L. Bakker, Dijkstra, Doorn, Brandeau (Verhoeve), Munsterman, Sabajo, E. Bakker, Tromp, Vonkova.

Denk jij dat Wolverhampton Wanderers en Sevilla met 2-2 gelijkspelen? Zet in en krijg 15,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Trainer met t zelfde kapsel als TH haha
0 0
PierreHeno
Lekker weer ook om te gaan voetballen. Niks gezonds aan om je nu enorm te gaan inspannen. Uitslag is dan ook weinig zeggend.. Laat staan dat het iets over de kwaliteit van het vrouwenvoetbal in totaal zegt. De wrfstrijd zal ongetwijfeld boeiender zijn geweest dan kwartfinale wedstrijd EL Wolves tegen Sevilla van vanavond. Dat ze dat nog durven uitzenden is al ongelooflijk.
0 0
kampioen0809
Misschien wat oneerlijk, maar ik heb vaak het idee dat voetbal en vrouwen meer een kwestie is van "je dag hebben" of "je dag niet hebben". Volgens mij kan je hier als trainer ook helemaal gek van worden. Dat je een tactisch plan hebt bedacht en vervolgens mensen gewoon ballen over de zijlijn tikken, lange hoge ballen naar voren pompen, balletjes over 2 meter naast de ontvanger spelen.

Begrijp mij niet verleerd hoor, er zijn genoeg vrouwen die beter kunnen voetballen dan ik, maar als het op daadwerkelijke tactiek neerkomt...
0 0
Dit is mijn club
Stonden er weer 100 mensen langs het veld (of ben ik te optimistisch)?
0 0
Cruijffthebest
Haal eens kwalitatieve toppers, want wij zijn toch Ajax en wij willen de beste zijn!!!
0 0
glob
Boeiend
2 0
036AFCA97
Idd
1 0
Caelintroy
Idd
0 0