Neres zet volgende stap in revalidatie

ThijsZwagerman, 11-08-2020 om 15:00, 6295 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

David Neres heeft de volgende stap in zijn herstel gezet. De aanvaller deed dinsdag tijdens de groepstraining mee aan een partijspel, iets dat hij tot voor kort nog aan zich voorbij liet gaan. Neres is aan het terugkomen van een gecompliceerde meniscusblessure. 

Neres heeft sinds de start van het derde en laatste trainingsblok voor aanvang van het nieuwe seizoen de groepstraining hervat, maar tijdens deze trainingen sloeg de Braziliaan de sprints en partijspellen tot dusver over. Dinsdag was dit niet het geval en nam Neres deel aan een partijvorm. Op beelden van Ajax op Twitter is te zien hoe de linkspoot zich behendig en met ietwat geluk langs twee verdedigers frommelt, om vervolgens een doelpunt te maken. 

De oefenwedstrijd van aanstaande donderdag tegen FC Utrecht lijkt nog altijd iets te vroeg te komen, maar mogelijk kan Neres volgende week op het trainingskamp in Oostenrijk wel speelminuten maken. De kans dat de vleugelspeler de start van de Eredivisie - voor Ajax op zondag 13 september - haalt, is in ieder geval een stuk groter geworden.

Scoor je WZAWZDB-zonnebril tijdens de hittegolf!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxtrouw
Wat is die gast lang uit de running geweest zeg. Na zo’n zware blessure komt de vorm vaak niet meer terug. Zit te veel angst in een speler om weer opnieuw out te raken.
1 0
Web
Als ik deze actie zie, komt het wel goed hoor
Gelijk zijn man opzoeken, niks plichtmatig of met angst
0 0
Leefieg
Een speler om van te watertanden. Zijn acties zijn vaak onnavolgbaar
0 0
Ozymandias
Ik ben ervan overtuigd dat als Neres fit blijf hij het komende seizoen Ziyech zal opvolgen als dé dragende speler van Ajax. Sinds hij voor Ajax speelt is hij gemiddeld elke 115 minuten direct bij een doelpunt betrokken door te scoren of de assist te geven. Met in totaal 35 doelpunten en 34 assists toont hij aan dat hij met hetzelfde gemakt een ander laat scoren als dat hij zelf scoort. Het enige probleem is dat Ten Hag niet het aanvalspel om Neres heen kan bouwen (zoals hij de afgelopen seizoenen het aanvalsspel om Ziyech heen had gebouwd) omdat hij te blessuregevoelig is.
0 -6
Ajaxtrouw
Overtuigd? Op basis waarvan?
0 0
Ozymandias
Op basis van het niveau wat hij in het verleden in periodes heeft gehaald.
0 0
Ajaxtrouw
Je zegt overtuigd te zijn dat hij fit blijft. Zijn verleden geeft aan dat hij juist kwetsbaar is op dat vlak
0 0
Lars0344
Dit vind ik zo makkelijk. Tot de zware knieblessure waarbij de terugslag wellicht ook een medische staf aan te rekenen kan zijn heeft deze jongen geen enkele blessure gehad. Niet in zijn eerste half jaar bij SP en ook niet bij Ajax. Om dan te gaan roepen dat iemand blessure gevoelig is is wel makkelijk. Kreeg gewoon een lompe tackel van Tomori te verwerken, dat kan iedereen gebeuren. Ziyech is dit seizoen ook 2 keer geblesseerd geweest, Promes 3 kleinere blessures en Blind last van zijn hart. Zijn die nu ook blessure gevoelig?
4 0
Ozymandias
Neres was als jeugdspeler ook al twee keer zwaar geblesseerd geweest. Dat was de reden dat hij pas 6 wedstrijden bij Sao Paolo had gespeeld toen hij naar Ajax kwam.
0 0
Lars0344
Nee hij heeft 1 schouderblessure van 2-3 maanden gehad op zijn 18e voordat hij debuteerde bij Sao Paulo. Een paar maanden later werd hij al door Ajax gekocht na 8 wedstrijden. Maar je zegt dus als iemand een schouderblessure op zijn 18e heeft en een knieblessure op zijn 23e ben je blessuregevoelig en kun je geen aanval om iemand heen bouwen?
0 0
Montana
Kan niet wachten om Neres en Antony samen te zien spelen. Volgens mij is dat echt vuurwerk. Ben wel benieuwd wat de opstelling gaat worden. Deze boys op de flanken en Tadic en Promes in de as? Ik zou Tadic wel eens op 10 willen zien en Promes op 9. Maar Tadic op 9 is wellicht beter als aanvalsleider.
3 0
Joseph
Doet me een beetje aan een lichtvoetige Suarez denken, die kon ook aan de bak blijven terwijl je 3 keer dacht dat hij hem kwijt was.

Hoop alleen echt dat deze baas een fit seizoen gaat beleven!
2 0
Libero
David Neressi!
2 -1
Benleiden
Een blessure is bij Ajax altijd gelijk gecompliceerd, niet? Om gek van te worden. Nu zijn knieblessures altijd gecompliceerd, daar niet van. Echter het beeld over de medische kant bij Ajax is ronduit negatief. Misschien ten onrechte, maar ja alles draait om perceptie.
1 -13
Saanchez
Hoeveel andere keren is dit de afgelopen jaren gebeurd dan? Ik zie niks buitensporigs bij Ajax vergeleken bij andere clubs hoor
0 -1
Duif63
Boilesen, Fischer, Eiting. Er zijn nogal wat langdurige blessuregevallen geweest bij Ajax die in eerste instantie vrij onschuldig leken maar uiteindelijk maanden en maanden duurden. Daarvoor nog Davey Klaassen die er een jaar uit lag en zelfs naar Barcelona moest om te herstellen.
1 -2
MK77
Tja die moet natuurlijk laten zien dat hij de beste Braziliaan van de selectie is
0 0
Vierendertigste
Kan niet wachten om hem weer eens te zien voetballen
1 0
RuffRhythim
Goed om te zien dat ie nog steeds kan voetballen... ;-)
2 0