Blind laat keuze voor verdedigingspartner aan Ten Hag

JesseTH, 09-08-2020 om 10:35, 3978 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daley Blind gaat zich niet bemoeien met het gevecht om de positie van rechter centrale verdediger. De routinier is zelf in principe zeker van zijn plek als linker centrale en laat Erik ten Hag de invulling van de andere posities helemaal zelf bepalen. Zaterdag mocht Perr Schuurs de positie naast Blind invullen.

'Ik doe geen zegje, die keuze is echt aan de trainer', spreekt Blind er duidelijke woorden over tegen Ajax Life. 'Vorig seizoen speelde ik ook een wedstrijdje met Jurriën Timber, maar het is echt de keuze van de coach wie hij opstelt en dat kan hij ook zelf goed genoeg inschatten. We zijn pas net gestart en zien straks wel wat de toekomst brengt.'

Voor Blind was het zaterdag weer even opstarten, al is het voetballen niet iets wat je snel ontglipt. 'Hopelijk verleer ik zoiets niet heel snel. En als dat wel zo is, heb ik op de training genoeg tijd gehad om het goede gevoel terug te vinden. Het ging oké tegen RKC.'

Het meest positieve van zaterdag was dat Ajax eindelijk weer eens op het veld stond voor een wedstrijd. 'Je voelde bij iedereen de blijdschap en nu zijn we aanbeland bij het spelen van wedstrijden, op het volgende level. Competitiegevoel. Plus dat je ergens voor traint en weer naartoe leeft. Heerlijk.'

Scoor je WZAWZDB-zonnebril tijdens de hittegolf!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lagasj
Ik ben niet tegen kopen, alleen moet het echt nodig zijn.
En dat is nu dus zo.
Niemand is nog klaar voor rcv.
1 0
Aeter
Schuurs gaat het worden dit seizoen 100%.
0 -1
Schip
Als hij de innerlijke Bogarde aanzet, mee eens. Vorig jaar vond ik hem redelijk spelen. Maar in een centrumverdediger wil je een resolute verdediger zien die duels wint. Komt dat er niet: einde verhaal.
0 0
De Stift
Met Schuurs, Alvarez, Timber en ook nog Rench is er voldoende talent om komend seizoen te starten. Eventueel zou ik zelfs Gravenberch en Mazraoui er proberen. Met Bogarde hebben we een trainer die het gif en agressie erin hamert. Met Blind als ervaren rot naast deze talenten, gaat het helemaal goed komen.
1 -1
AppieForever
Blind-Timber moet je denk niet willen kwa lengte
2 0
Ozymandias
Ik denk dat Blind en Jurriën als duo meer extra doelpunten zullen voorkomen doordat ze samen met meer ruimte in hun rug kunnen verdedigen (waardoor ook het drukzetten beter zal verlopen) dan dat ze extra doelpunten zullen weggeven door hun gebrek aan lengte. Mijn voorkeur gaat uit naar Schuurs maar ik zou de keuze voor Jurriën ook geheel kunnen begrijpen. Sterker nog, ik gebruikte de ontwikkeling Jurriën een jaar geleden al als één van mijn argumenten voor waarom ik tegen de komst van Álvarez was.
0 0
Ar
Ach, weer zo eentje met een lengte fetisjisme
2 -1
Schip
Dat is geen fetisj, dat is een fysieke kwaliteit van verdedigers. Een kleine verdediger kan, maar daar staat dan wel een lange verdediger naast.

Een corner kun je niet blocken, maar enkel wegkoppen, even los van de afvallende bal. En als een spits zo kan inkoppen, omdat de tegenpartij een kleine-man- wat geil- kijk-hem-eens-geweldig-positie-keizen fetisj heeft, ben je gewoon niet professioneel bezig. Alsof lengte bij Lamprou ook geen issue was. Wat een gênante toestand was dat.

Het is geen toeval dat Hulshoff bij het gouden Ajax centraal achterin stond. Of dat je dat dit was vanwege zijn voetballende kwaliteiten? Rijkaard was tegen Milan ook super belangrijk achterin in de finale in 95. Hij haalt die lange bal eruit, waardoor niet bij elke peer naar voren gevaar ontstaat.
0 0
AFCAMM
Dat is aardig van Daley. Ik denk dat Ten Hag te verlegen was om het aan hem te vragen.
Misschien mag hij de andere spelers ook een keer kiezen.
1 0
Bullmajor
Ik denk dat ie heel goed weet met wie hij het lekkerst speelt. En dat zal hij vast wel aangeven, intern. Hij is slim genoeg om dit tegen de pers te zeggen.
1 0
Kuningast
Niemand overtuigt op die positie maar het lijkt me Dat Schuurs of Alvarez de beste papieren hebben.
Timber kan prima tegen een club als rkc.
0 0
KingJames23
Timber was tegen Heerenveen ook gewoon heel goed hoor.
2 0
JordanAFCA
Dat zeker, maar op CL niveau ga je er hard op onderuit
0 0
Ozymandias
Jurriën zou een positieve invloed hebben op de uitvoering van het drukzetten bij balverlies ten opzichte van Álvarez of Schuurs. De verdediging met (v.r.n.l.) Mazraoui, Jurriën, Blind en Martínez heeft niet alleen het vermogen om bij balbezit een hele hoge lijn te hanteren maar ook om bij balverlies direct naar voren om te schakelen om Ajax zo compact mogelijk te laten drukzetten.

Het verleden heeft aangetoond dat de speelstijl van Ajax het meest succesvol kan worden uitgevoerd als het drukzetten van een hoog niveau is. Van alle aspecten van het verdedigen heeft het niveau waarop Ajax drukzet de grootste invloed op hoeveel doelpunten ze weggeven. Als Ajax met één centrale verdediger substantieel beter drukzet dan met de andere centrale verdediger en de twee opbouwend van hetzelfde niveau zijn moet Ajax altijd voor de eerste speler kiezen. Zelfs als de tweede speler veel meer kwaliteit in de lucht heeft. De vraag hoeveel een speler toevoegt aan de omschakeling vooruit bij balverlies is dé belangrijkste vraag die je moet stellen wanneer je de verdedigende kwaliteiten van zo'n speler moet inschatten in relatie tot de speelstijl van Ajax.
0 -3