Stekelenburg weer even debutant: 'Geen plankenkoorts'

JesseTH, 09-08-2020 om 10:25, 3216 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Maarten Stekelenburg voelde zich zaterdagavond weer een beetje debutant bij Ajax. Na een afwezigheid van negen jaar keerde hij terug in het tenue van de Amsterdamse club en dat bezorgde hem een speciaal gevoel.

'Het is negen jaar geleden. Het is ook een tijdje geleden dat ik echt een wedstrijd heb gespeeld. Het was erg prettig', aldus de ervaren goalie voor de camera van de NOS. 'Het was een beetje een rare gewaarwording zonder supporters, maar ik had geen plankenkoorts.'

Als doelman van Ajax komt het vaak voor dat je weinig te doen hebt, zo weet Stekelenburg. Zaterdag verliep dat niet anders. 'Ik ben het gewend. Het is altijd lekker als je een bal kunt pakken. Je streeft naar de perfecte wedstrijd, dus dat we niks weggeven. Als er dan wel een keer iets weggegeven wordt, dan wil je er staan als keeper. Dat lukte in de eerste helft, in de tweede helft niet.'

Zaterdag speelde Stekelenburg met het rugnummer 1 op de rug, maar of dat zo blijft, moet hij nog maar afwachten. De rugnummers waarmee de Ajacieden speelden, waren immers niet de eigen nummers. 'Dat heeft ook met André te maken en daarna wat de club wil. Het enige wat ik kan doen is hard werken. Voor de rest is het aan de trainer.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BillSplate
Hij maakt precies de fout die hij 15 jaar geleden ook maakte. Hoop echt niet dat hij eerste keeper zal worden als Onana weggaat.
0 0
Ron75
Denk dat hij gewoon 1e doelman wordt als Onana vertrekt. Met een beetje wedstrijd ritme, ben ik ervan overtuigd dat hij nog steeds een topper kan zijn.
1 -5
Ferd
hij is op 1 jaar na nooit een topper geweest. En dat ene topjaar is ook alweer een decennium geleden.
0 -1
ram
Dit is echt gebaseerd op helemaal niets.
1 -1
Gerbrand
Ik ben bang dat je het niet goed ziet.Een hoge bal en het is een doelpunt.
4 -1
Vak M
Ging niet vrijuit bij de goal...ben bang dat hij geen eerste doelman meer is
4 -3
xstaniox
Hij is nooit gehaald als eerste doelman.
3 0
Vak M
Niet de vervanger van Onana? Hoe weet jij dat?
0 -2
ram
Omdat iedereen met verstand van voetbal weet dat dat niet zo is. Daarbij heeft Ajax uitgesproken dat er gewoon een vervanger komt als Onana gaat.
2 -1
Vak M
Lekkere reactie ram.
0 0
ram
Thanks!

Bedoelde het niet lullig hoor. Al kwam het er wel zo uit. Excuus!
0 0
Vak M
Sportief. Dank!
1 0
ram
Thanks. Ik kwam speciaal terug op dit artikel omdat ik me rot voelde over die onnodige bitchy opmerking maar je was me voor, haha.
0 0