Stekelenburg: 'Het was binnen een paar uur rond'

GinoHaverkamp, 08-08-2020 om 21:30, 5317 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voor Maarten Stekelenburg voelt zijn rentree bij Ajax als thuiskomen. Naar eigen zeggen is de deal tussen hem en de club snel rondgekomen, zo geeft hij te kennen aan FOX Sports. Hij keepte negentig minuten in het oefenduel met RKC Waalwijk (6-1).

Vlak voor zijn transfer van Everton naar Ajax waren er geruchten over een eventuele overstap naar Sparta Rotterdam, maar die geruchten bleken niet waar. 'Ik heb dat gelezen, maar nooit wat gehoord. Ik kreeg het bericht dat Ajax interesse had en vanaf het moment dat ze zich officieel meldden was het binnen een paar uur rond.'

Stekelenburg, 37 jaar oud, is dan ook blij weer bij Ajax te spelen. 'Het voelt als thuiskomen. Ik ben negen jaar weggeweest en ben overal en nergens geweest. Het is heerlijk om thuis te zijn', zegt hij.

Toch was het even wennen om weer negentig minuten in het doel te staan, want als speler van Everton kwam hij amper tot wedstrijden. 'Ik zat niet in mijn ritme, want het is lang geleden dat ik een wedstrijd heb gespeeld. We zijn net weer begonnen. Het zijn lekkere wedstrijden om mee te nemen om weer fit te worden voor de herstart.'

Scoor je WZAWZDB-zonnebril tijdens de hittegolf!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Het lijkt me toch niet dat Maarten eerste keeper zal worden. Bij de goal zag ie er niet best uit trouwens... Niet dat ik hem beoordeel op zo'n momentje in deze fase; uiteraard niet. Maar het viel wel op.
3 0
BillSplate
Hij maakt precies de fout die hij 15 jaar geleden ook maakte. Hoop echt niet dat hij eerste keeper zal worden.
0 0
ram
Maak je geen zorgen; die is echt als tweede keeper gehaald.
0 0
Tinus
Elke keeper maakt z’n foutjes. Ook Onana maakt er genoeg. Als Stekelenburg z’n oude niveau bij Ajax weet te benaderen zal hij van grote waarde zijn. Vooral zijn uittrappen waren altijd fenomenaal.
0 0
Ferd
Ook in andere fases zal hij zulke momenten hebben want het is gewoon niet zo'n goeie keeper.
0 0
nummer14
Je standpunt is wel duidelijk hoor. Goed van je dat je het in elk topic over Steek herhaalt. Stumperd!
0 0
DulceDesde
Wat een slecht en niets zeggend interview, Hans tegen Stekelenburg je bent weer thuis en je ziit weer op keepen, Stekelenburg lacht als een boer met kiespijn weet niet wat hij met de vraag aan moet.
1 0
standoodeman
Hans kent op sommige momenten zijn plek niet echt he?
2 0
talent020
Kraay Jr is echt een vervelende interviewer, die stelt zelden een zinnige vraag, en probeert ook tijdens een interview met een speler het alleen om zichzelf te laten draaien.
5 0