Blind: 'Ik ben honderd procent hersteld'

GinoHaverkamp, 08-08-2020 om 21:35, 2794 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daley Blind zegt volledig hersteld te zijn van de hartspierontsteking waar hij rond de winterstop van het vorige seizoen mee kampte. Hij moest begin dit jaar, ook toen hij alweer wedstrijden speelde voor Ajax, even inkomen, maar stelt niet honderd procent fit te zijn geweest.

'Ik ben toen heel snel begonnen na de blessure, om het zo te noemen', erkent de centrumverdediger. In de wedstrijden vlak na zijn blessure haalde Blind niet het niveau van eerder in het seizoen en dat klopt ook wel volgens hem. 'Er was weinig tijd om wedstrijdfit te raken en ik ben niet weggelopen voor mijn positie, voor mijn verantwoordelijkheid. Ik speelde wat mindere westrijden, maar kan dat goed opbouwen nu. Ik voel me sterker. Ik was niet wedstrijdfit en dat was te zien denk ik.'

Maar nu is de Ajacied weer helemaal fit, zo bevestigt hij. 'Ik ben honderd procent hersteld en ook honderd procent gerust. Alle medici hebben me vrijgegeven, dus ik ben ook honderd procent ontspannen.'

Wat betreft een eventueel vertrek uit de Johan Cruijff ArenA wil Blind niets ontkennen, al speelt er niets rondom hem. 'Maar je weet het nooit in het voetbal. Dat ik het naar mijn zin heb, staat buiten kijf. Er speelt niets, dus er is geen reden voor paniek.'

Scoor je WZAWZDB-zonnebril tijdens de hittegolf!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeMeervanweleer
Blind is naast voetballer een schaker, denkt altijd een paar stappen vooruit. Fysiek voor een verdediger niet de sterkste, maar zo slim. Fijne beschaafde gast ook, fan van Daley!
4 0
gi0vanni
Haha van pispaal tot sterkhouder van de Ajax defensie. Alleen tegen super snelle en grootste spelers kan hij problemen krijgen maar gelukkig hoeft hij t niet alleen te doen.
0 0
3*stars*3
Als je hem zo bezig zag, zou je bijna vergeten wat hem was overkomen.
Blind was altijd al een strijder maar ook echt een goede voetballer.
Persoonlijk vind ik hem beste optie als captain.
Niets tegen Tadic maar laat hem maar focussen op goals, goals, goals en veel assists, zoals hij dat mooi deed in 18/19.
3 0
Ozymandias
Blind heeft over zichzelf gezegd dat hij meer een 'één op één leider' dan een 'groepsleider' is. Wij zijn niet op de trainingen en in de kleedkamer aanwezig en hebben dus geen enkel inzicht op wie de juiste aanvoerder voor Ajax is.
1 0
Schip
Met 3 stars eens dat ik Blind op het veld de enige echte aanvoerder vind en zeker niet Tadic. Die vind ik te weinig aanwezig in veel topwedstrijden. Ook qua coaching etc. Is prima, laat hem maar zoeken naar die ene actie. Want naast het meevoetballen ontbrak die vorig jaar compleet. Ziyech heeft ons door wedstrijden gesleept, Blind achterin, maar Tadic vond ik dat extra's missen.

Maar waarschijnlijk is het in de kleedkamer aanwezig zijn idd een reden. Prima als Tadic dat wel zou doen trouwens en een enorm belangrijke voetballer. Maar hij is minder gaan spelen na die band. Blind zou het denk ik nog een stukje meer kracht geven.
0 0
3*stars*3
Daarom zei ik ook dat het mijn persoonlijke mening was. ;-)

Daarnaast vond ik dat het leek alsof Tadic vorig seizoen echt teveel hooi op zijn vork nam.
Waardoor het imo leek alsof het ook echt teveel werd.

Ik zeg trouwens niet dat hij die band moet inleveren maar Blind lijkt mij de ideale captain.
Echte Ajacied, kind van de club en ook in zijn spel een leider en ook belangrijk, altijd rust in zijn spel en dat straalt over op de rest.
Nogmaals mijn mening.
0 0
Frank1978
Mooi om te horen. :-) Geweldige speler geworden en gewoon weer één van de zekerheidjes voor komend seizoen.
0 0